Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bensee
tag
válasz Nemir Ombe #78951 üzenetére
Szóval ezt a végfokos megoldást nem tartod jó ötletnek?
Valami jó aktív subot esetleg tudnál ajánlani?
Volt egy Jamo subom kölcsönbe, de filmek, zenék alatt nagyobb hangerőnél nem teljesített a legjobban, az elhelyezéssel is kísérleteztem, a szobám elrendezése is elég jó akusztikai szempontból.
Válaszod előre is köszi![ Szerkesztve ]
Nincs végzet, csak ha bevégzed!
-
r.levente75
addikt
Sziasztok
Egy DENON AVR-X 2300 W házimozi erősítőt néztem ki megvételre.
Ami fontos lenne, hogy több eszközt csatlakoztatva rá, kikapcsolt állapotban is átmenjen rajta kép és hang és azt két megjelenítőn is lehessen használni. Egy monitoron és egy tv-n is természetesen külön külön. Ha esetleg szükségem van rá, akkor bekapcsolom a plusz hanghatás érdekében.
Plusz az egyik eszköz a tv-n menjen és közben a másik eszköz a monitoron egyidőben, kikapcsolt állapotban. -
Nemir Ombe
addikt
válasz r.levente75 #78953 üzenetére
Ezzel szerintem nézz át inkább valamelyik mozis topikba ....
Hmm ....
-
PrinceHerceg
őstag
válasz #28752640 #78946 üzenetére
A leghatározottabban igen, hiszen az általad felhozott megoldás nagyon nem szokványos ilyen felhasználásra alkalmazni!
Javulásra akkor van esély ha 1x kong az ürességtől, forrasztani meg ha akad egy nagyobb teljesítményű páka a háznál biztosan tudsz te is, ha már egyszer "tartod", így tuti kitudod cserélni a belső kábeleket, és elkokat is!
Nem nagy művészet ez, csak sokan szeretnek nagyobb feneket keríteni neki...
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
sziasztok
az erősítőmhöz kellene valami jó fm antenna. a bemenet: fm unbal 75 ohm.
jelenleg egy ILYEN antenna van rádugva, ezzel legalább van vétel, de sokszor borzalmas.
valamilyen erősítős megoldás kellhet?Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
törölt tag
válasz PrinceHerceg #78955 üzenetére
Nemtom mennyire ismered de szerinted b&w 685 s2 vagy egy b&w cdm 1nt? A cdm 1nt csak 60 hz re megy le nemtom mekkora különbség ha hallgatja az ember egy 45hz lemenő 658 s2 vel szemben?
-
Skillet
addikt
válasz johnywalker #78959 üzenetére
Megpróbálom egy sima, egy eres vezetékkel. Gondolom a középső érintkezőhöz kell csatlakoztatni, másik felét pedig blankolni nem kell. Mekkorát érdemes? 50cm, 1 méter?
Külső antenna sajnos nem jöhet szóba, ez egy lakás és körülményes lenne, de valami kulturált belsőre benevezek, ha az megoldja a gondot.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Fleto93
tag
Sziasztok!
Pár hónapja panelba költöztem, és ezzel együtt leépítettem az 5.1 rendszerem, csak egy Mission 751 hangfalpár maradt, illetve egy Yamaha RX-V420RDS erősítő. A forrásom HTPC (Kodi + Spotify premium), jelenleg toslink kábellel az erősítőbe kötve.
Arra gondoltam, hogy fölösleges nekem az 5.1 erősítő, inkább keresnék a hangfalakhoz passzoló sztereót, és ebben kérném a segítségeteket. Keretösszeg még nem világos számomra, annyit költenék rá, hogy a hangfalakhoz passzoló darabot találjak, akár használtan - a hangfalakkal elégedett vagyok, egy darabig nem tervezem a cseréjüket.
Főleg filmek/sorozatok mennek rajta, zenéből pedig "mindenevő" vagyok, de legtöbbet Irie Maffia, Brains és hasonlók szólnak. Ha jól sejtem, akkor sztereó vonalon nem gyakori a beépített DAC, gondolom erről is gondoskodnom kéne(?). Illetve rádió tuner nem tudom mennyire jellemző ezekre a vasakra, de nem lenne hátrány ha lenne (ha másnem megoldom Kodi alól, de kényelmesebb ha nem kell TV-t kapcsolni hozzá).Előre is köszi!
-
Skillet
addikt
válasz johnywalker #78961 üzenetére
Közben megtaláltam az erősítőhöz adott antennát.
KATT
Ilyen. Jónak tűnik, de majd kiderül, néha sistereg. Nem tudom, hogyan célszerű rakni. Függőlegesen, vízszintesen? Vagy csak, ahogy a legjobb a vétel?
Néha sistereg, ahogy a lakásban mozgunk
Vagy nem mozgunk , vagy más megoldás kell az antennára, vagy marad az onlájn rádiózás, ahogy eddig is. Csak néha egyszerűbb, kényelmesebb lenne mindössze az erősítőt bekapcsolni.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
B / micro B USB kábelt keresnék, valami nem noname-et. Tudtok ajánlani? 1 m-es vagy rövidebb lenne jó. [link]
-
bta1
őstag
válasz johnywalker #78961 üzenetére
"Rossz vételi helyeken jobb a nyeresége"
A "csodaantennákat" ősidők óta így hirdetik a prospektusban
-
TeeJay
félisten
Van egy Panasonic AK48 hifim
Ha le szeretném cserélni normális sztereó hifire hogyan induljak el?
House és trance zenét hallgatok, imádom a mély hangokat és a kemény basszust és legalább akkora hangerőt tudjon mint a Panasonic (rms 200watt/csatorna)Erősítőbe semmi extra nem kell csak Aux vagy usb lejátszás mert gépről mp3 lejátszás érdekel
Fogalmam sincs milyen markában nézelődjek és hangfal téren mi tudja hozni azt amit a Panasonic
Tudom a pana az csak dísz hifi de kíváncsi vagyok 100-150-ből lehet e jobb hangzást elérniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nagyúr
válasz TeeJay #78970 üzenetére
Az említett felhasználásra én a helyedben ezeket megnézném, meghallgatnám, így nem kellene erősítővel vacakolnod - feltéve, hogy nem kell nagy teret lesugározni, és a hallgatási pozíció nem esik túl messze a hangsugárzóktól:
- KRK Rokit 6 G3 Black
- Focal Alpha 50Sonja használ a Focal-ból 65-ösöket, esetleg kérdezz rá nála a tapasztalatokra.
Ha álló hangsugárzókhoz ragaszkodsz, akkor használtan érdemes nézelődni, 30-40k-ért találni épkézláb erősítőket, 110-120k-ért pedig kapsz két álló hangfalat. Például:
- Triangle Heliade es 120k
- Rotel RA 810A 30k[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TeeJay
félisten
válasz MasterMark #78971 üzenetére
oké csak abban van a hangfalban 17centis mélynyomó meg 12centis közép és 6centis magas meg valami piezo szupermagas
hangfalból mit nézzek ami hozza ezt kb.?
gondolom ha csak olyat nézek amiben 10centis mély van az nem fogja azt adni amit egy 17centis
legalábbis diszkóban hallom mi a különbség a 18" mélynyomó meg a mellette lévő 10" mély közöttpersze nem értek a komoly hifihez csak érdekel mibe kerülhet egy normális sztereó erősítő meg mellé két normális hangfal ami tol nekem ilyen jó hangzást house zenéhez
az a bajom a panasonic hifi-vel hogy sok helyet foglal pedig csak AUX-on használom
CD-t sose használtam, tuner minek ott a netrádió tökéletes minőségben
kazetta meg LOL kategória már 15éveszóval egy sima egyszerű kisméretű erősítő elég lenne amin van AUX meg USB és jár hozzá távirányító
esetleg ha TV-t rá lehet kötni akkor lenne sztereó hangrendszerem ami bőven elég
nem érdekel az 5.1 meg 7.1 és társaiszóval kb. milyen márkájú erősítők közt nézelődjek illetve milyen hangfalat hozzá?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
köszi ezek jól néznek ki
18nm-es panel nagyszoba közepén van a TV alatt a mostani hifi
szóval kb. a szobát ha benyomja nekem már tökéletes bár ahogy nézem ezekből az aktív hangfalakból 2kell és úgy 140-160ezer kicsit húzós
tudom a minőség az minőségMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nagyúr
válasz TeeJay #78974 üzenetére
Az általad említett 150-es keretet vettem alapul. KRK-kat egyébként meg tudsz hallgatni a Zaj-ban pl., náluk múlt héten volt több típus is. Egy meghallgatást szentem megér, hogy eldöntsd, hogy aktív NFM vagy erősítő+passzív polc vagy álló kombó lesz a befutó. Azért is érdemes lehet megfontolni az aktív hangsugárzókat, mert a Pana-val az az egyik problémád, hogy nagy helyet foglal - egy erősítő ugye nagyobb alapterületű, mint a mostani kompakt rendszered.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TeeJay
félisten
na ja csak ezek ha a TV alatt vannak polcban akkor egyesével hátul bekapcsolni meg csak hátul lehet rajta hangot állítani és nincs választási lehetőség hogy mi legyen rá kötve, úgy meg TV-t rányomni nem könnyű
az irányító meg jó lenne meg ha külön erősítő van amit lehet tekergetni
azt hiszem mégis csak a passzív hangszóró+erősítő ami ide való
és ahogy nézem legalább 5" mély kellene bele attól lentebb nem mennék de ha 6" mély van még jobbmegnézem ezeket az áruházakat úgy látom van millió termék
sima sztereó erősítőből mi a legolcsóbb ami legalább annyit tud hogy AUX+USB+ TV-ről bemenet valami módon + irányító jár?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
törölt tag
Ezt a Yamaha-t érdemes megvenni? Szép hangú erősítő vajon?
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Aki már hallotta őket és tudja milyenek, az melyiket választaná, ha egy áron lennének: Vincent Audio SV-500 vagy Human Audio A42 (integrált)?
Vagy megint az jön, hogy próbáljam ki mindkettőt, aztán amelyik jobban tetszik?Köszönöm!
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Nemir Ombe
addikt
válasz HUNNIA1920 #78979 üzenetére
SV500 volt nálam, tetszett, a másikat csak "són" hallottam, de inkább szép, mint kiemelkedő hangú .... szerintem ....
Hmm ....
-
bta1
őstag
válasz HUNNIA1920 #78979 üzenetére
Ha azt nézzünk, hogy egy hibrid és egy D-osztályú között kell választani, nem tűnnek valami jónak a kilátások... ezek a konstrukciók rövidebb vagy hosszabb távon általában csalódást okoznak. A Human Audio A42 mindenképpen a ritka kivételek közé sorolható, nem az a fajta, ami elveszi a kedvet a zenehallgatástól. Persze ez nem csak az erősítőn múlik... jó hangdobozzal szépen meg fogja mutatni, mennyire zenei a bemenetére kötött DAC + forrás hangja. A Vincent hibridet nem ismerem...
-
HUNNIA1920
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Félve be akartam tenni még a listába az új Hivox amp4you erősítőt is, de félek, hogy vita lesz belőle.
A Vincent SV-500-ról idáig csak jókat olvastam, kérdés, hogy használt erősítő esetén a csöves kialakítás mennyire előnyös. Itt arra gondolok, ha már valaki több évig használta, akkor esélyes, hogy cserések lesznek a csövek, amik jobb fajta csövek esetén nem is annyira kis befektetést igényelnek.
Az A42-ről megint csak csupa szépen és jót olvasni, legalábbis az a kevés vélemény, ami van róla.
Jelenleg én is Hivox amp4me-t használok, de sajnos itt a márkán belüli feljebb lépés felér egy vajúdással, annyira problémás beszerezni a nagyobb erősítőt. Én meg nem szeretek hónapokig várni és könyörögni azért, hogy had fizethessek már valamiért, már szinte szívességet kell kérnem, csak elfogadják a pénzt.
-
Polllen
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #78983 üzenetére
Hivoxból csak a táv hiányzik. Még nem döntöttem el, előfokot (fejhallgató erositovel) vegyek hozzá vagy másik erősítőt.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha ez az AVX-en árult darab, az 2 éves, tehát nem valószínű, hogy kiégette a lámpákat ennyi idő alatt.
"csak a zene van"
-
törölt tag
Valahol mint ha azt olvastam volna, hogy hamarabb tönkre megy benne bármi mint a csövek.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #78987 üzenetére
Megleltem. Av online írta róla: "Ezen elektroncsövek élettartama várhatóan akár 100000 üzemóra is lehet, így szinte majdnem biztos, hogy a készülék használata során nem lesz szükség cserére."
-
bta1
őstag
válasz dgyuri0123 #78989 üzenetére
Igen, a 100 ezer óra egy kommersz ruszki cső (6N1P) esetében másképpen marhaság... és akkor már az Arany Kakadu díjra érdemes gyöngyszem se maradjon ki a lapszemléből:
"... igényes kivitel, amelyen a napi használathoz szükséges gombok, határozottan reagálnak a lenyomásra. Ebben a kategóriában ez kuriózum."
Komoly gondok lehetnek ott, ahol efféle hasbaakasztással próbálnak erősítőt eladni.
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
Ha van rá módod, első körben az A42-t hasonlítsd össze a Hivox erősítővel valamilyen általad ismert, ugyanakkor a belépőszinten egyértelműen túlmutató rendszerben. Hogy számodra mennyiben előrelépés, hogy megéri-e a pénzt, azt neked kell kimondanod. Kínáld meg sokféle zenével, és szerintem nagyjából meglesz a válasz.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #78989 üzenetére
De ugyan azt jelenti. Fasza a cső oszt hali.
-
TeeJay
félisten
átnéztem mibe kerül egy normális Onkyo vagy Pioneer sztereó erősítő
meg hozzá két minőségi hangfalazt hiszem egy ideig marad még a Panasonics AK48 "hifi" mert picit húzós lenne lecserélni
mp3-hoz ez is jó, van benne 17centis mélynyomó azt valami hangot ad arra elég
majd ha lesz több pénzem veszek két minőségi hangfalat meg egy alap erősítőt és csáMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
HUNNIA1920
őstag
válasz dgyuri0123 #78985 üzenetére
Néztem azt is, de nem sikerült megegyeznünk, illetve más gond is van, konkrétan asztalos munka kéne hozzá, hogy be tudjam tenni a jelenlegi szekrénybe.
bta1: igen, de ez csak úgy derülne ki, ha meg tudnám hallgatni vásárlás előtt, de erre nem sok remény van. Nem szeretnék megint úgy járni, mint a Spendor A5-el is, hogy biztos nagyon jó, ha már 600 ezerbe kerül, de nálam végül mégsem vált be.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #78996 üzenetére
Na jó, de Te kérdezted az SV500-at. Amúgy meghallgathatnád a Spendort is vele.
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
"nem szeretek hónapokig várni és könyörögni azért, hogy had fizethessek már valamiért, már szinte szívességet kell kérnem, csak elfogadják a pénzt."
Na igen, átérzem ezt a dolgot Hivoxtól DAC-ra vártam jó sokáig, mondjuk most pont azért nincs új, mert a nagy erősítőt csinálja ezerrel (meg a bemutatótermet), ez neked esetleg lehet jó hír.
Úgyh most ideiglenesen vettem egy Nuprime-ot olcsóért, merthogy a szobaakusztikát terveztem rendbe rakni elsőként. De aztán most eszembe jutott, h helyette lehet inkább egy jó fejesre lenne szükségem, mert februárban itt a kölyök.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
zoltanz
nagyúr
7-8 éve mostam meg az összes LP-met utoljára, most kezdhetem újra elölről, ahogy nézegetem őket. Pedig vigyázok rájuk, szobában vannak stb. Amúgy a legtöbb újszerű állapotú, még amit 30+ éve vettem azok is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest