Új hozzászólás Aktív témák

  • donpe

    aktív tag

    válasz #71562240 #41157 üzenetére

    Inkább többé, mint kevésbé értek egyet Kammerer Úrral. Ez többé már nem az a rockopera amit mindenki részegen danolász, meg lenyomnak a falunapon, meg a felszínes hazafivagyokésbüszkemagyarvagyok darab, hanem sokkal több annál. Számomra sokkal komplexebb, mélyebb, többértelműbb, és elgondolkodtatóbb Alföldi értelmezésében. Ebben az értelmében sokkal inkább mutat görbe tükröt rólunk, mint tesz büszkévé és ebben a vonatkozásában számomra sokkal őszintébb. Nyersen őszinte, olyan problémákat vet fel és mond ki, melyeket az eredeti darabban vagy felszínre sem kerülnek, vagy csak tisztes távolból látjuk őket.Mondhatni ez egy másik darab. Talán ez által a rendezés által még aktuálisabb, mint az ősbemutatókor.

    Summa summarum, a régi verziót továbbra is imádni fogom felrakni bakeliton, erre pedig majd jegyet akarok váltani és ott akarok ülni az első sorokban, hogy jól mellbe vágjon. :)

    Alföldi egyéb tevékenysége is mérföldkő a magyar színház történetében, ezzel a darabbal számomra "megkoronázta" azt, amiért szerettem a Nemzetibe járni az elmúlt néhány évben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák