Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz proci985 #126506 üzenetére

    Logitech Z623 is THX, úgyhogy az ilyen plecsninek inkább nem hiszek. ;] Nyilván biztos jól szól, csak kisebb a sweet spot. Ami amúgy egy szintig nem feltétlenül baj ám.

    De értelmetlen a koncepció. Magas hangokból sose lesz annyi, hogy ilyen 2-3-4-5-6-7-623 magassugárzió kelljen. Elég egy, még a brutál main monitoroknál is. Ez csak egy marketingbullshit, amolyan csöcsméregető verseny, hogy kinek van több mellbimbója. :DDD

    Az az MMTMM inkább LMTML. :D Nem igazán értem a Klipschet. Mondjuk náluk a rendes 2.5 utas dizájnt sem sikerül megugrani, a TMM frontjaiknál még a legdrágább is ráereszti a középtartományt mindkét mélyközépre. Mondjuk igaz, viszonylag alacsonyan váltanak. De egy centernél azért elég fontos a nagy sweet spot. Ezt vagy úgy éred el, hogy vagy álló, vagy fekvő 3 utas, két mélyhangszóróval. Ha pedig MTM a design, akkor fektetett elrendezésben csak az egyikre szabad ráreszteni a középtartományt. Persze utóbbinál aszimmetrikus a horizontális sweetspot, de legalább jó aszimmetrikus, nem pedig szar szimmetrikus. Pl Eve SC305 polar pattern, fent a horizontális, lent a vertikális, 200, 1000, 5000 Hz-en mérve, a keresztváltás 3000 és 350 Hz:

    40 fokig szinte tökéletes, 1 decibelen belül vannak.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák