Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaraDani
addikt
Xzirez hunter deckje amivel most ment legend 4-ig: [link]
Nálam 16-8 eddig, rank 4 - > rank 2.
-
KaraDani
addikt
válasz micafighter #51604 üzenetére
Tényleg, ezek használható lapok és hasonló szinten vannak mint a healbot és a deathlord
[ Szerkesztve ]
-
gmx9
aktív tag
Mindkettő megszivat, azt 'jutalmazza' ha boardot engedsz az ellenfélnek.
[link] Közben nyitottam egyet, kicsit későn jött a golden molten.
[ Szerkesztve ]
- Az, hogy maga átölel, nekem nem ad okot semmiféle izgalomra. - Sajnálom szivi, többre jelenleg nincs idő!
-
micafighter
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
válasz micafighter #51604 üzenetére
Nem jó. A death 3 mana és fixen 2/8. Amit tempóból üres boardra kiraktál. A healbot szintén. Üres boardon gyógyított 8-t. Ezek a lapok akkor érnek valamit ha teli az asztal. De akkor meg nem csinálnak semmit már.
Amd - Radeon - Ryzen
-
KaraDani
addikt
válasz Scrake^;DD #51609 üzenetére
Nem értem miért, pedig mekkora value, ha van lent az enemynek 7 lénye akkor kapsz egy 3-10 tauntot amivel tuti nem tud mit kezdeni, mert csak 7 lénye van lent
-
micafighter
nagyúr
válasz Gyuri27 #51608 üzenetére
#51607 mellé még pluszba:
,,Nem jó. A death 3 mana és fixen 2/8. Amit tempóból üres boardra kiraktál. A healbot szintén. Üres boardon gyógyított 8-t." Ezzel teljesen egyet értek.
,,Ezek a lapok akkor érnek valamit ha teli az asztal. " Ezzel viszont nem igazán. Ha csak 2 lénye van lent a másiknak, akkor az egyik 4 mana 3/5 taunt, a másik pedig 5 mana 4/4 és 4 heal. Ezek nem value lapok, de a meh kategóriát már megütik, a 4 mana 3/5 taunt az ugye majdnem shieldmasta, csak ha a shieldmasta kap silence-t akkor nagyobb bodyja marad a boardon. Szóval 2 lénynél még ezek meh lapok, szódával elmegy, de 3nál már egész jó, 4nél meg totál jó. Ne felejtsük el hogy az instainclude pagoly már közel sem olyan gyakori mint volt.
Másrészről ugye a rugó kapcsán jött most ez fel Rákaptam most a rugóra, és az a tapasztalatom hogy a kis boardokat elég jól kontrolálni tudja, a gond akkor van amikor több lény lejön az ellenségnél. Nyilván egy 1/1-el teli boardot leszed a FoK, de nagyobb boardclearhez kombózni kell vagy thalnossal vagy azure drake-el, és ebből a kettőből a drake-es kombó az 8 mana ha nincs prep a kezedben, azzal 5 mana de 3 lap kell hozzá, és csak 2őt sebez. Nyilván a dark iron skulker is tud segiteni ha berakod a paklidba, meg lehet próbálkozni pyroval vagy doomsayerrel is, vagy visszateszed a nerfelt flurryt, de lényeg a lényeg nem olyan szemét lapok ezek szerintem mint amilyennek sokan gondolják.
#51610 Próbáltad a gyakorlatban hogy mennyire használható, vagy csak elméletben? Ha 7 nagyobb lénye van lent akkor már jó eséllyel buktad a meccset amúgy is. Csak pusztán azért mert full boardnál kapja a legnagyobb buffot a lap, még nem abban a szituációban lesz a legjobb. T4-ben milyen és mennyi lényei lehetnek lent a másiknak, a druidát nem számolva? Ha kettő lénye van lent akkor már shieldmasta, ha 3 akkor már jobb statban.
[ Szerkesztve ]
-
Kanczy
veterán
válasz micafighter #51611 üzenetére
Szerintem minden relatív. Anno wow tcg-ben, amikor 0-ért tudtál húzni kettőt az ellenfél körében, kiröhögték a 4-ért kettőt húzhatsz a saját körödben lapot. Aztán kirotált az előbbi, és az utóbbit kellett játszani, ha szar volt, ha nem. Ha elég rossz lesz az aggro matchup a rugónak, és elég számú is lesz belőle, vagy játszani kell majd a fostos flurry-t, vagy kiesik a deck. Szóval egyetértek
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
fogtunder
nagyúr
a felett az apróság felett se repüljünk át túl gyorsan, hogy a deathlord ráadásul kihúzott egy lapot az ellenfél paklijából, és hamarabb jött a fatigue, plusz nem aktiválódott a battlecry, ha volt az adott lénynek.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
itldj
aktív tag
Csavarhatjuk ezt akárhogy, a 4-ért 3/3 taunt az borzalmas, a képessége pedig akkor lesz value, ha 1 attackos lények vannak lent, ami nem annyira életszerű. (Egyéb esetben már az ellenfél fog jobban tradelni).
A taz'dingo azért jó, mert alapból nagy segge van és nem függ a boardtól, de még így se sok pakli játssza, mert teszem azt egy csodarugóba jobban kellenek a lapok a nyeréshez, + draw engine, és egy plusz taunt 99%-ban nem csinál eleget ahhoz, hogy emiatt kivegyek mást, ami hasznos. (Zoo ellen ott a FoK, aggro sámán meg úgyis egy lapból oldja meg mind a kettőt, ráadásul az nem egy flood deck)Tovább megyek, ott van 5-ért a fen creeper ami 3/6 alapból, mégse játssza senki, mivel a belcsert se a 3/5-ös testéért szerettük.
A deathlordnál pedig ne felejtsük el, hogy controll matchupban ha kirakta az ellenfél Elisét vagy a majmot, akkor jött az ultimate esc + concede.
-
zsuha
aktív tag
Az a baj hogy ezek nem csinálnak tempo swinget. Ha nincs semmi az ellen boardján akkor azért nem, ha meg tele van, akkor azért. Kicsit olyan mint a tree of life, ami hasonló lap mint ezek, és semmire sem volt jó.
-
micafighter
nagyúr
,,A taz'dingo azért jó, mert alapból nagy segge van és nem függ a boardtól, de még így se sok pakli játssza, mert teszem azt egy csodarugóba jobban kellenek a lapok a nyeréshez"
Ez rendben van, de miért is akarnál tauntot tenni a csodarugóba? Rossz példa volt szerintem. Biztos van olyan verzió is, bár én még nem láttam, de próbáltam egy jópár fajtát (most épp csodarugó a favorit), és eddig nem láttam szükségét, mert - ahogy irtad is - csodarugóban nem kell taunt, csak a helyet fogja más hasznosabb lapok elől.
Szerintem érezni/látni lehet az új kiegből hogy kevesebb az "autoinclude" lap mint régen, ez a 4 mana 3/3 se egy belcser ami a go-to lap volt standard előtt ha taunt kellett a pakliba.
5 manás fen creepert meg nem használja senki, ott a power creepje a crazed whorsipper, azt a koton deckek használják is (de az se auto include)
Teljesen egyet értek (#51612) Kanczy -val, minden relativ, ez a 4 mana 3/3 is metafüggő lap, mert egy kevés, nagy lénnyel operáló control deck ellen semmit nem ér kb, de aggro / flood / zoo ellen jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Akárhogy csavarod a taunt játszhatatlan hulladék kategória, és ezt nem kell gyakorlatban próbálni.Tazdingo egyértelműen jobb, (ahol akkora a board, hogy ez jobb már kikaptál) és azt se játsza semmi reno deckken kivül, általában még az se. Mellesleg sosem láttam még a lapot játékban(nem véletlenül), nem hogy T1 deckben nincs, szóval nem értem miért kardoskodsz mellette.
Azzal egyetértek, hogy sok amúgy nem rossz lap van ami épp nem fér bele egyetlen meta deckbe se, de van benne potenciál, csak ez nem az[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz KaraDani #51617 üzenetére
Valóban nincs benne egy T1 deckben sem, de megismételném a kérdésem, miért is akarnál aggro shamanba, csodarugóba, nzoth palába, tempo warriorba vagy zoolockba plusz tauntot tenni (kb ezek a T1 deckek most)? Warriornak ott a bloodhoof brave meg a monkey amik egyértelmüen jobb lapok, a többit azt játszom és tapasztalatból tudom mondani, hogy nem hiányzik egyikből sem nekem a plusz taunt.
Csak azért kardoskodok, mert talán ez érdekesebb téma, hogy xy lapról ki mit gondol, mint a szokásos napi babyrage. BTW nem akarok én senkit meggyőzni csak leírom a véleményem, és kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is.
[ Szerkesztve ]
-
JNashville
senior tag
Én se nagyon láttam ezt az epic tauntos csodát még játékban, és nem is valószínű, hogy egyhamar metába kerül. Az Infested Tauren, ami szintén nem egy jó lap, de még is használják is csak azért tűnik fel rendszeresen, mert szinergizál NZoth-tal. Ez viszont sehova nem jó kifejezetten, a Reno dekkek meg nem tombolnak, hogy beférjen, mert nincs jobb.
Btw, ma végre bontottam egy WoG legendaryt, ami nem Shifter Zerus: új Deathwing. A használható kategória, de jobb' örültem volna valaminek, amit terveztem craftolni...
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
salaam
senior tag
Ahogy elkezdtetek beszélni róla belefutottam egy #31 renolockba, akinek volt a paklijában egy, ebből a tauntos csodából.
Bizonyos körülmények között minden lap használható, szóval csak óvatosan a nem csinál semmit gondolatokkal.
Béta óta senki nem hitte volna, hogy lesz ember, aki deadly shotot játszik hunterben, aztán most ott tartunk, hogy kettő is van a paklikban -
Gyuri27
félisten
-
F-ECT$
titán
Meg vagyok lőve. Druid / rogue domi questem van, de nincsenek meg ezek: Xaril, Leeroy, Veklor, Fandral. Ja és Gadgetzan-om sincs, mert a nerfkor betörtem őket. Lehet lassan el kell kezdenem craftolni, packot már úgyse nagyon nyitok...
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
F-ECT$
titán
válasz micafighter #51625 üzenetére
N'Zoth sincs De mondjuk azt amúgy is illene lassan lecraftolni, hiszen jó lehet pala és priest deckbe is...
Dive ever, work never.
-
shouryuken
senior tag
Nem tudom mivan, wotog előtt simán rank 3 voltam szezon végén, most a 10-et sem ugrom meg...
Mindenhol sámán vagy zoo, ha warriorra vagy priestre váltok counterelni, akkor jön warrior vagy priest[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz F-ECT$ #51626 üzenetére
Bizony És a legtöbb nzothos pakli T1-T2.
Én már nem is emlékszem hogy nzothot craftoltam vagy nyitottam, mert elég keményen craftolgattam is mikor a wotog paklikat bontottam, de ha most craftolnám, goldenbe craftolnám, elég epic mikor kiteszed és ott a full golden legend board
[ Szerkesztve ]
-
salaam
senior tag
válasz shouryuken #51627 üzenetére
Nem véletlen, hogy sokkal kevesebb a legend ebben a hónapban. Kiesett egy no brain auto-pilot deck + néhány amivel kevesett kellett csak gondolkodni -> jobbak a játékosok az adott szinten.
No offense, nem arra célzok, hogy milyen paklival, meg hogy játszodtál, csak azt mondom, hogy aki secret palával legend volt, az egy kevésbé autopilot paklival lehet, hogy r5 sem lesz, vagyis sokkal erősebb a mezőny mindenhol. Illetve régen tényleg működött az hogy fogtad, aztán megcsináltad a nagy counter paklit és vígan farmoltad a zookat meg a palákat r5-ig. Most sokkal több minden van, ahogy tegnap giorgio is írta, teljes képtelenség counterelni a metát. -
KaraDani
addikt
válasz micafighter #51630 üzenetére
Xaril annyira nem szuper miracle-ben, túl rossz a body ahhoz, hogy T4 play legyen, később nem rossz, de az ilyen reno nzoth és hasonló listák jobban profitálnak belőle. Egy violet teacher jobb helyette miracleben. Leeroy helyett meg ott a southsee + faceless kombó, nagyobb burstért.
-
saen
veterán
válasz micafighter #51630 üzenetére
Lehet több megoldás:
-Violet teacher/Tazdingo
-southsee deckhand + faceless -
fogtunder
nagyúr
én zoo-val most mentem két nap alatt 14-ről 9-re, de egyébként én is sokkal lassabban haladtam eddig a kő-papír-olló effekt miatt.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
JNashville
senior tag
Na, miután jól lefikáztam én is a Cyclopian Horrort, adott is egyet a játék
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
Cathfaern
nagyúr
Okosabbak levezették jobban, csak most nem találom, de igazából az a kifejezés, hogy "lokális meta" nem létezik. Lényegében túl sok player játszik HS-el ahhoz, hogy átlagos időszakokban (szóval nem hajnali 3-4 óra körül legend rankon) ne csak a totális véletlen döntse el, hogy kit kapsz ellenfélnek. Az, hogy "sikeresen countereltem a lokális metát" csak illúzió, ami abból adódik, hogy ha ugyanazzal a paklival kikapsz többször egymás után, akkor elkezded úgy érezni, hogy az adott paklival úgysincs esélyed, és rosszabbul fogsz vele játszani, mint szoktál. Ami nyilván ördögi kör. Ellenben ha váltasz, akkor hajlamos vagy "tiszta lappal" indulni, és jobb kedved lesz (főleg ha a váltás után pont nyersz is), és úgy érzed ezzel a deckel jobb esélyeid vannak. Valójában ha két T1-es deckről beszélünk és "érzelemmentes" játékról, akkor pont ugyanannyi az esélyed mind a két esetben.
Összefoglalva igazából nincs értelme aszerint váltogatni, hogy mit counterelsz. De ha az ember úgy érzi, hogy elment a kedve az adott paklitól, akkor érdemes váltani, de nem feltétlen egy "lokális meta counter" paklira, hanem egyszerűen egy másik paklira amivel szeret játszani.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
thesound
addikt
válasz Cathfaern #51639 üzenetére
Aki statisztikát vezet (deck tracker, trackobot) az azért elég reálisan látja miből van a legtöbb adott rankon és simán tud counter(ebb) paklit gyártani. Ez pont pár százalékot dobhat a winraten, az meg elég ahhoz hogy haladjon.
De létezik amit írsz, ha valaki nincs ott fejben (pszichológiai tényezők) akkor az ront az esélyeken (salt, babyrage és jön is a hiba úgy, hogy észre sem veszi az ember).
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
Cathfaern
nagyúr
válasz thesound #51640 üzenetére
"Aki statisztikát vezet (deck tracker, trackobot) az azért elég reálisan látja miből van a legtöbb adott rankon"
Erre pont annyi esélyed van, mint tőzsdén a múltbeli árfolyamokból következtetni a jövőbeli árfolyamokraEladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
P00By
nagyúr
15 paklit nyitottam az előző legend óta, most kiesett N'Zoth
-
Zolom89
senior tag
Tuti biztos hogy így van mert nálam is ez van..nem tudok R10 alá menni, egyszer nyerek egyszer bukok, R11-R10 ingázok..
Koton wari rég halott ezen a szinten, totem shámán,patron wari,hunter, mindegy melyiket veszem elő egyszerűen van ellenfele elsőre vagy max másodjára
[ Szerkesztve ]
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
alpihun
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest