Aktív témák
-
Lala77
tag
válasz J.J. András #12 üzenetére
a yy-5601-re gondolsz?
Nekem is egyre jobban tetszik, de így a zalmannal már megvan a hőn áhított csend, most már a szobatársam gépe zavar :)
Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire durván csendes. :)
Szóval most elég nagy a csend a gépem körül, és még hidegebb is a procim, vagy 8 fokkal, mint volt. Szóval most egyelőre nem kell jobb ház.
Meg amúgyis egyre jobban kezdek rájönni, hogy király házam van. :)
[L]http://www.task.com.tw/tk3004.htm[/L]
3 ventihely van, igaz csak 8-asok, és ehhez is már adtak ilyen sínesdi dolgokat, de nem volt szimpi, ezért nem használtam, és nem is érdekelt, mire jó :)
Valamikor 3 éve vettem 14kért táppal (a tápot azóta mondjuk lecseréltem).
Szóval köszi minden segítséget, de asszem én elnapolom a házcserét, úgyse vállalnék most semmilyen házszerelést, egy időre elég volt!
[Szerkesztve]ingyombingyom
-
andorpapa
őstag
Ha Zalmant veszel, és a foglalatod úgy áll, hogy a leszorítókapocshoz való pöckök a táp felé és a ház alja felé néznek, akkor nem is lesz szükség a három centire, kivéve persze, ha teljesen az alaplap szélén van a foglalat.
Egyébként nem kell az a 3 centi, sokkal inkább alaplapfüggő a dolog. Én mostanában egy Abit KV7 segítségével tesztelek hűtőket egy Chieftec házban, ami a belsejét tekintve ugyanaz, mint az Antec Plusview 1000AMG. Eddig egyszer sem kellett kivennem a tápot. Valószínűleg azért nem, mert a KV7 meglepően sok szabad teret hagy a foglalat körül, és persze maga a foglalat sincs közvetlenül a lap szélén.
Amúgy meg vehetsz táppal is házat, mert nem feltétlenül az Enermaxodat kell eladni, hanem az új egységet. Az Antec, Thermaltake és Chieftec tápokat viszik, mint a cukrot, ha meg teljesen új, használatlan, csak a házhoz járt, akkor jó árat is kérhetsz érte, így visszajöhet a plusz lóvé, amit befektettél. Hidd el, egy Chieftec/Casetek/Antec házban van elég hely a szereléshez.COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
J.J. András
őstag
de, ezt elolvasod, benne van a megoldás ! [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=13213&arc=f[/L]
-amúgy Bécs a befutó....oda kellene kimenned.....
-jah, ennél jobb házat keresve sem találsz......'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
-
Lala77
tag
válasz andorpapa #10 üzenetére
Olyan házat nem tudsz, aminél az általam áhított 3 centi is megvan?
Találtam egy képet egy antec sonata házról, amiben benne volt egy atx alaplap, de sajnos ott is max 1 centi van.
Igazából nekem onnan jön ez az egész 3 centis problémám, hogy van egy spire falconrock IV-em (amit ugyan most lecserélek zalman7000re), és nem tudtam leszedni anélkül, hogy a tápot ki ne szedjem a házból. Többet nem szeretnék így járni.
Anyagi lehetőségeim szerint max ~25ezret (bttó) áldoznék egy házra.
Táp nem kell, van egy kétventis 420as enermaxom, de látom, hogy az antec házak a plusview-n kívül mindegyik csak táppal van.
Ha nagyon mindenben megfelel egy ház akkor mondjuk max eladom az enermaxot. Tehát akkor mondjuk táppal 35 (jujj, még leírni is rossz :DDD ) bttó max.ingyombingyom
-
andorpapa
őstag
Ugorj fel a Senerit oldalára ([L]http://senerit.hu[/L]), ők forgalmaznak pár minőségi házat, ahol 12 centis ventivel lehet operálni.
A hatékonyság és zajszint kicsit összetett kérdés, erősen függ a beépített hardverektől is. A légszállítást ki lehet számolni. Elméletileg a 12 centis ventik azonos légszállítás mellett csendesebb működést tesznek lehetővé, viszont előre és hátra is csak 1 venti fér, tehát nem lehet variálni, hogy most éppen hol van szükség a nagyobb légáramlásra, és persze egyedi megoldásokat sem lehet összehozni (itt be, ott ki, itt megint be, ott ismét ki - szóval konfigfüggő trükközésről van szó), de általában nincs gáz a hűtéssel sem, a minőség rendben van.
Viszont körültekintően kell megválasztani azt a két ventilátort, amit a házba építesz, mivel szar típusok esetén az alacsony zajszint már nem garantált, továbbá a nagy fordulatszámra tervezett 12 centis ventik alacsony fordulatszámon már erősen tudnak búgni, így ha a halk működés a cél, akkor érdemes eleve alacsony fordulatszámú darabokat venni.COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
Lala77
tag
Köszi! :DDD
Igazából a chieftec és a casetek házakat kezdem megismerni, de ott csak 8 centis megoldásokkal találkoztam.
Csak most találkoztam a yeongyanggal és ez volt az első 12 centis ventivel szerelt ház, amit láttam.
Mellesleg a fő problémám még mindig a 3 centi.ingyombingyom
-
Sniper_BOY
aktív tag
Compucase házak link a radikalmod
AMD XP 3200+ Abit NF7 TT SilentBoost 512MB Kingston DDR400 Sapphire Ati 9700Pro WD 80GB 7200rpm/8MB + samsung sp0802n 80GB 7200rpm/2MB HDD CMD-649-es ide vezérlő MSI DR-16B Toshiba 1802 DVD Samsung 757MB MX500 live! 5.1 Chieftec 300w 3x8cm CM blue led fan azona cs-2600 ház
-
Sniper_BOY
aktív tag
Antec p160 link: http://www.radikalmod.hu/index.php?p=6 nézd végig az összes cikket megtalálod amit keresel :D
AMD XP 3200+ Abit NF7 TT SilentBoost 512MB Kingston DDR400 Sapphire Ati 9700Pro WD 80GB 7200rpm/8MB + samsung sp0802n 80GB 7200rpm/2MB HDD CMD-649-es ide vezérlő MSI DR-16B Toshiba 1802 DVD Samsung 757MB MX500 live! 5.1 Chieftec 300w 3x8cm CM blue led fan azona cs-2600 ház
-
Sniper_BOY
aktív tag
Azt hiszem antec sonata ilyen
-
Lala77
tag
Persze a legnagyobb problémám még mindig az, hogy az alaplapom felett (az alaplap és a táp között) jó lenne, ha lenne egy 3 centi hely felfele. LÉTEZIK ILYEN HÁZ?
A casetek nagyobbak esetleg tudják ezt? (1018-1020-1021)
Vagy van olyan képetek/linketek, ahol beszerelt alaplappal mutatnak házat (casetekeket pl) megfelelő irányból?
kösz minden segítséget!ingyombingyom
-
Sniper_BOY
aktív tag
Prohardver cikkek hűtés ház ott megtalálod
-
Lala77
tag
Kérdezném, hogy egyáltalán létezik-e ilyen a
YeongYang 5601-esén kívül?
http://www.yeongyang.de
YY-5601
Másrészt a nagyobb venti tényleg halkabb hűtést eredményez-e?
Nem tudtok olyan hardware site-ot ahol esetleg azonos alkatrészeket beszerelve házakba hőmérséklet-adatokat is mondanak?ingyombingyom
Aktív témák
- Path of Exile 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sorozatok
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest