Új hozzászólás Aktív témák

  • kpityu2

    őstag

    válasz #06658560 #5992 üzenetére

    Mi köze ennek a trehánysághoz? Sokan sokféle szoftvert használnak, csak gyakorlatlan kezdők gondolják, hogy mindenki azt a szoftver használja amit ők, és ugyanúgy építi fel a modellt ahogy ők.
    Ahogy 3DFan is mondja a saját munkádat könnyen módosítod (egyszerű modellnél), de külsős cég a legritkább esetben küldi el a teljes modelldefiníciót. Gondolj bele: szerelésből vezérelt alkatrészmodellezésnél, több lépcsős külső referenciáknál az összes hivatkozott fájlt el kellene küldenie. Ami amúgy is csak akkor működne, ha ugyanazt a szoftvert használod (meg nem régebbi verziót) mint ő.
    Még saját modellnél is: Ha pl. a darabmodellt módosítod, amire hivatkozva mondjuk készítettél fröccsszerszámhoz szerszámosztást, oldalcsúszkát, kidobórendszert, az egészről műszaki rajzot folyamatosan egymásra hivatkozva, könnyen szétesik minden ha belepiszkálsz. Eltűnő felületek, érvénytelen, elcsúszó szerelési hivatkozások, megszakadó osztógörbék... Majd jön a főnök, hogy mit piszmogsz egy szar lekerekítéssel órák óta....
    Ez gyakran előfordul, ha már kész a szerszám, kész a dokumentáció, és a próbanyomás után jön a megrendelő, hogy ide még szeretne egy lekerekítés, oda egy kis vastagítást... Senki se várja ki, amíg újraépíted az egészet.
    A szinkronmodellezésnek épp az a lényege, hogy nem kell a modelltörténet hivatkozásait végigbogarásznod a módosításhoz.

    [ Szerkesztve ]

    Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

Új hozzászólás Aktív témák