Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xabi78

    aktív tag

    válasz deicide #8622 üzenetére

    decide: ennyi mozgás mellett neked bőven fogynod kellene, ha megfelelően étkezel. A szénhidrátok cseréjét javasolnám lassan felszívődőakra, szerintem Neked ennyi elég is, hacsak nem alapjaiban rossz a táplálkozásod, amit ennyi mozgás mellet nem gondolok. Reggeli fronton javasolnám azt, hogy inkább fehérjében és zsiradékokban gazdagabb legyen a reggeli (tojás, kolbász, ilyesmi), szénhidrát pedig kevés. A fogyás 80% kaja 20% mozgás. Nálad a mozgással tuti nincs gond.

    A teljes kiőrlésű kenyeret nem azért esszük, mert alacsonyabb a kalóriatartalma, meg a teljes kiőrlésű tésztát, a barna rizst és társait sem ezért részesítjük előnyben. A kulcsszó a lassú felszívódás - így a szervezetnek van ideje feldolgozni, nem dobja meg olyan hirtelen a vércukorszintet, és így az inzulinszint sem szalad föl az egekig. Ennek következtében a szervezet nem kezdi a zsírdepókba belapátolni. Emellet jobb az ásványianyag és a vitamintartalmuk.
    Nyilván ez nem vonatkozik a mesterségesen, pl melasszal barnított kenyerekre. Mondjuk én a fogyásom ideje alatt a kenyérféléket szinte teljes egészében ignoráltam.

    A szénhidrátokat érdemes Glikémiás Index (GI) alapján szelektálni, és az alacsony GI szénhidrátokat részesíteni előnyben.

    Polacheck szerintem nézzd meg a Petzl új Tikka XP-jét, én a decathlonban vettem, 12e vagy 14e volt, már nem emlékszem pontosan. Nagyon tuti lámpa, örök élet meg egy nap, egyenletes fényerő, jó megvilágítás, hosszú elemélettartam. Az eddigi legjobb fejlámpám (ha nem is a legerősebb). Erősen ár-érték bajnok jelenleg, szerintem.

    Cave canem!

Új hozzászólás Aktív témák