Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Studi

    addikt

    Megvolt a "felmérős" félmaraton tegnap. A kijelölt pálya tényleg nem volt könnyű, volt itt minden: macskakő, murva, fű, hidak, eső, sár, pocsolyák, dunaparti erős oldalszél. Magam is lapot húztam 19-re, mert az eső miatt új, előtte 6-7km-en bejáratott cipőt vittem: Rebel v3 Permafrost. Ez abszolút jó választásnak bizonyult, pörgött, ahogy kell, és nem volt minden pocsolya egy hidegzuhany a lábfejemnek.

    A tapasztalatok vegyesek: fegyelemből kettes alá, a tervezett 14km 5:20-5:25-ből lett az, hogy az első 3km ment 5:03 körül, majd 5:13 körüli átlagtempóra álltam be, amit csak egy pisiszünet tört meg. Egyszerűen adta ezt a tempót, hiába próbáltam visszább lassítani, vitt a lábam. Viszont összehasonlítva a tavaszi félmaratonnal 3-4 bpm-el alacsonyabb pulzussal mentem bő 10 másodperccel jobb tempót, és érzésre is sokkal könnyedebb volt. Pedig itt, a táv első felén voltak a legcudarabb viszonyok, a murvás/sáros/macskaköves talaj javával, és majdnem a bazilikáig is felmentünk egy körre.
    A második, tempós fele már a bringaúton ment, erős oldalszélben, de ráálltam a tervezett 4:40-4:45 közötti tempóra, és csak mentem probléma nélkül. Itt már végig előzgettem, fel a dombra is. A táv egy felessel rövidebb lett, így megálltam az éremért, és futottam is tovább még egy körre a bazilika körül. :)

    Összességében abszolút pozitív élmény, nagy belefeszülés nélkül, pisiszünettel lett 1:47-es félmaraton, és ami fontos, hogy "másnapos" sem vagyok, nem érzem úgy, hogy tegnap megerőltettem volna magam. Semmi probléma a mozgásommal, nyögés nélkül megy minden mozdulatom. :) Nagyon nehéz elfogadni/elhinni azokat a számokat, amiket a Garmin verseny-előrejelzésként mutat, de talán ideje. A nyári "alapozáska" úgy tűnik tényleg nagyot dobott az összképen.

Új hozzászólás Aktív témák