Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Upo #30332 üzenetére

    Teljesen edzetlennek ne mondd magad, egyrészt nem kevés, amit tudsz, másrészt ez nekem, tényleg teljesen edzetlenül, nulláról nekiállva 2 évembe került.

    Alapozni amúgy aerob tartományban kell, de lehetőleg minél alacsonyabb pulzuson. Optimálisan 120-145 között. A 160 már nagyon sok, ahogy a félmaratonod is mutatta, ahhoz még azért nem ártana alap. Akkor vagy ok, ha 16-17 km (de még jobb, ha 21) lemegy stabil tempón stabil tempóval (kb 5-10 ütésnyi szórás az egész alatt).

    Gyorsulni akkor fogsz igazán, ha az alap stabil, elvileg egyre nagyobb, vagy tempók mennek majd ugyanazon pulzussal, vagy ugyanaz a tempó egyre alacsonyabbal, ebből logikusan adódik, hogy felfelé ott lesz még az egyre nagyobb tartalék. Persze ehhez azért heti egy gyorsabb edzés sem árt, lehetőleg 2-3 alapozó mellett.

    A fiziológiai problémáid nagy része amúgy nekem erősen nyújtás hiányánsk tűnik, őrült tempót tolsz viszonylag kevés edzéssel, érdemes lenne utána a nyújtásra fokozottan odafigyelni. És kicsit tényleg lassítani.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák