Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemcso
Ármester
válasz Latitude #78299 üzenetére
Az elkoszolódás megelőzése: fültisztítás. Ha mégis kerül a vetőcsőbe fülzsír, akkor onnan kiszedni, mielőtt lejjebb ér. Kb...
(#78300) shakedown ha lecseréled lightning csatlakozósra, akkor csak annyit érsz el, hogy az átalakítót integrálod a fülesbe: semmit. Érdemesebb egy külső DAC-ot venni a telefonhoz: Pl Oppo HA2.
-
törölt tag
Szeretném jelezni, hogy a pólusi office depotban kiraktak egy turkáló kosarat, 1 fizet 2 kap táblával. Egy csomó TDK, Soundmagic fülhallgató van, nagy része bontatlan. Én két darab zöld bontatlan SoundMagic ES18S vettem négy ezer magyar forintért (darabonként két ezer forintba került).
-
SkiDev
senior tag
válasz SkiDev #78293 üzenetére
Igaz nem érkezett rá válasz, így keresgettem.
Erről mi a véleményetek, megéri az árát?
Egy régi Thomson fülhallgató, ehhez hasonló kellene, csak bluetoothos formában.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
shakedown
csendes tag
válasz kemcso #78301 üzenetére
Köszi az ötletet Kemcso.
Most ismerkedem még csak ezekkel a hordozható DAC-okkal.
Nagyon profinak tűnik az OPPO-HA2 a leírások alapján.
Ennek megfelelően elég drága is.
Megérné nekem beruházni egy ilyen igényes cuccba, miközben 320kbps zenéket hallgatok Spotify-ról?
Ráadásul szinte kizárólag menet közben (tömegközlekedés, repülés, bringázás, stb.) hallgatok zenét. Az HA2 mérete egy kisebb mobil telefonéval megegyező, ergo vihetek magammal még egy kütyüt, ami nem egy csábító gondolat. -
kemcso
Ármester
-
shakedown
csendes tag
válasz kemcso #78306 üzenetére
Valaki tud esetleg árban és méretben kisebb alternatívát ajánlani?
kemcso, egyébként most láttam az OPPO honlapján, hogy abbahagyják a termékek fejlesztését és gyártását. Nem is lehet már a HA2-t onnan megvásárolni. Persze egyéb forrásokból be lehet szerezni, de részben ez is indokolja, hogy az eredeti 300$ ár helyett drágábban adják.
-
törölt tag
válasz shakedown #78309 üzenetére
Amit linkeltél, az szerinted miben különbözik a Red-től? Mert mindkettőt kábellel dugod be a telefonba, nem? Annyi, hogy a Red-hez kell egy OTG kábel, mivel az USB-A csatlakozót használ.
Az eredeti problémád abból indult, hogy az ilyen Type-C > jack átalakítókban pocsék elektronika van, ezért gyenge hangminőséget kapsz. Ezeknél, amiket most nézel, viszont úgy működik, hogy bedugod OTG kábellel, mint egy külső hangkártyát (persze igazából persze a Type-C > jack is egy külső hangkártya, csak ultra szar), és ezen át hallgatod a zenét.
-
tothl
addikt
válasz shakedown #78305 üzenetére
Nem tudom, hogy csak én vagyok-e vele így, de szerintem atom gagyi a Spotify hangminősége mind mobilon, mind számítógépen egyaránt, én pl. ezért szoktam át az Amazon Music -ra.
De hat tudtok valamit, amit én nem, és ki lehet belőle csiholni értelmes hangminőséget, akkor teszek vele még egy próbát. -
törölt tag
-
S e t h
nagyúr
-
SkiDev
senior tag
válasz S e t h #78315 üzenetére
Nem lenne edzésre használva. Tudom, speciális igény, de ez simán TV-nézéshez, zenehallgatáshoz kellene, tenni venni kényelmesen a házban.
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
törölt tag
Mondjuk a hangerő az nem igazán függ össze a minőséggel. Sőt, ha meghallgatsz egy CD lemezt, az azon levő anyagok általában laposabban szólnak (masterelés kiegyenlítettebb), mint amiket mondjuk xy mp3-ba rippelt. Ez legalább is megfigyelhető volt, amikor elkezdett az mp3 szélesebb körben elterjedni. Aztán ha régebben felvett anyagot hallgatsz, akkor az általában halkabb is, mert nem normalizálták a hangot agyontömörítve, ahogy a loudness war óta teszik a legtöbb felvételen.
De most a lényeges kérdés, hogy Amazon az ebben jobb (gondolom igen, ha váltottál rá)? Illetve próbáltál-e másik szolgáltatást is a kettőn kívül?Xperia.ZENO: Erre egy sima BT fejes nem lenne jó amúgy? Vagy esetleg egy earbud füles valami BT modullal?
-
tothl
addikt
válasz #16820480 #78317 üzenetére
Az Amazon és az iTunes nekem egyértelműen jobbnak tűnik.
A Spotival lényeges gondom, hogy tényleg, ha mp3 -ról átkapcsolok akár fülessel, vagy BT hangszóróval Spotira, akkor feltűnően élettelenül, tompán halkan szól. Sem az iTunes -szal, sem az Amazonnal nincs ilyen gond.
-
törölt tag
Köszi Nem ismerem egyiket sem, mert olyan eszközöm nincs, amin iTunes menne normálisan, az Amazont meg nem tudtam, hogy elérhető már itthon is.
Én most Tidalt használok, de azért nézelődök, mert fene tudja mikor megy csőbe ez a cég Igazából Spoty lenne jó helyette, vagy Google Music, mert azok mindenen mennek tökéletesen, amit használok itthon és út közben, csak nagyon szeretném, ha már valamelyik behozná végre a lossless kínálatot. -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Mivel a második HBS-900-am is elfáradt, így valamit muszáj vennem, viszont lehetőség szerint maradnék a nyakpántos megoldásnál.
Az alábbiakat néztem:
Samsung Level U
Samsung Level U Pro
Sony WIC400B
Sony MDR-XB70BTBA Sony-król mi a vélemény? Semmit nem hallottam róluk, level u pro-ról egész kellemes véleményeket olvastam, viszont a fekete elég ritka belőle.
Előre is köszönöm!
Véleményem szubjektív...
-
latrab
csendes tag
Sziasztok!
Mikor utoljára fülhallgatót használtam egy iPhone 4s-em volt a hozzá tartozó earpoddal. Ez volt életemben az első fülhallgató, amely _mindkét fülemmel kompatibilis_ volt, sportolás közben is, gondolom a kialakítása miatt.
Most egy Redmi 4x-em van, szerintetek van rá esély, hogyha szerzek egy jackes earpodot, akkor működni fognak vele a kiegészítő funkciók (pl. hangerő szabályozó)?
Alternatívaként ezt találtam SONY-STH32, ennek talán nagyobb eséllyel működnek vele ezek a dolgai. Elfogadható ez a típus? Vészmegoldásként Xiaomi Hybrid DC Half az esélyes. Ezeket az earpodhoz hasonló kialakítás miatt választottam, de ha vállalhatatlanok, akkor kísérleteznem kell.. Esetleg tudtok ilyen kialakításban valami jobbat ajánlani?
Sony WI-SP500 Tudtok esetleg olyanról, hogy BT fülhallgatót ki lehetne próbálni vásárlás előt, nem szívesen szórnám a pénzt, hogy aztán ez is kiessen a nem szabványos füleimből.
Előre is köszönöm a segítségeteket, válaszaitokat!
-
panatha
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg ajánlani olyan fülhallgatót, ami valamelyest javít a redmi note 5 meglehetősen gyatra hangminőségén? Vagy legalább jobban szigetel, mint a piston hybrid.
Max. 20 a keret. A kialakítása pedig legyen ugyanolyan, mint a hybrid. Mikrofon és gombok nélkül tudok élni, de nem baj ha van.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Konditerembe szeretnék vezetéknélküli füllhallhatót venni egy LG V30hoz. Most láttam valahol, hogy vannak ilyen bluetoothos atjátszók (pl A&K XB 10) Ha ilyet használnék egy vezetékes fülessel akkor jobb lenne valamennyivel a minőség? Jelenleg USA ban tartozkodom es itt meg is tudnam vasarolni. Ha ez jobb opcio, akkor milyen vezetekes fules dukalna melle? Vagy sima bluetoothos fulesbol esetleg valamilyen ajanlat? Olyan 30-50ig. Koszonom
-
Latitude
aktív tag
válasz latrab #78322 üzenetére
Szia, Xiaomi dc-t felejtsd el egy rakás... a hangja. Nekem volt, szerencsére ellopták... Az apple earpodok hangja teljesen vállalható. Kedvesem xiaomi mi6-ján még átalakítóval (usb c/ jack) is dögösen szólt. Ha bejön a fülhallgató formája akkor szerintem bátran beruházhatsz rá.
OnePlus 6, Raspberry Pi3 OSMC; Raspberry Pi4
-
kemcso
Ármester
válasz latrab #78322 üzenetére
Ha jó az earpods akkor még találni belőle, pl ebay-en. De figyelj, mert rengeteg a hamisítvány!
(#78323) panatha a kérdés az, hogy a telefon hangja vacak vagy a fülhallgató, amivel jelenleg használod? Ha a telefon, akkor azon nem javít egy jobb fülhallgató...
(#78324) wmarci Igen, az XB10+vezetékes jó megoldás, de ehhez már dukál egy jobb fülhallgató és az egész nem jön ki 30-50-ből. A legkényelmesebb megoldás edzéshez szerintem egy Bragi The headphone (ezt hallottam/tuk és jól szól)
-
flash-
veterán
Ibasso dx50hez milyen fulhallgatot tudnátok ajánlani?
Amiket hallgatok:
90%ban rock-metal.
Neha komolyzene, jazz
Elvarasok:
-kiegyenlitett hangzas, de gr07 classic hoz kepest picit melegebb hangszín
-nem feltetl de nem baj ha headsetes(mikrofonos hogy okostelefonnal is tudjam hasznalni)[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz monti0222w #78330 üzenetére
köszi mindkettőtöknek utána nézek
-
wmarci
senior tag
Szia! Koszonom a valaszt. Sajnos Bragi the headphonet nem enged rendelni az amazon a helyemre. Az lenne a kerdesem, hogy melyik opcio lenne megfelelobb sport es tanulashoz. Esetleg idotallobb. 150 dollar most a Bragi the Dash vagy a masik opcio az Ak XB10+ Soundmagic E50 egyuttesen 145 dollarert. Szeretem a melyeket, de nem a tulzo duborgest. Koszonom
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv!
Az első, és reményeim szerint talán az utolsó hozzászólásom lenne, ebben a topikban. Egy rövid bevezető után térnék a lényegre. Szóval, két hete vettem, egy Sony Xperia XZ1 Compact telefont. Mivel az nem képezheti vita tárgyát, hogy a telefon előbb-utóbb le lesz ejtve , így beszereztem hozzá, egy 360 fokban, kőrkörös védelmet nyújtó, atombiztos tokot. A tokkal maximálisan elégedett vagyok, csak van egy olyan mellékhatása, hogy a jack csatlakozó körül olyan szűk a hely a tokon, hogy gyakorlatilag a jacket nem lehet használni. A Sony által adott gyári, filléres cuccot még épp sikerült valahogy beletuszkolni, de kihúzni már nem lehetett, csak úgy, hogy szét kellett szerelni a tokot, ami nem épp egy fél perces művelet, mivel 6 db csavar tartja össze, az elő, és a hátlapot.
Nos, innentől kezdve sok vari nincs, irány a vezeték nélküli Bluetooth-os cucc. Mivel zenét alapvetően PC-n hallgatók, ahhoz meg meg vannak a dolgaim, a telefon csak nagy ritkán lenne használva ilyen célra, tehát különleges igényeim nincsenek, de azért valami ótvar, xart se szívesen vennék.
Amit keresek, egy olyan cucc, ami általános használatra alkalmas( zene, TVGO-n pl. egy focimeccs, videók, stb,) semleges hangzású, IEM csatlakozású, az se baj, ha adnak hozzá két-három különböző méretű harangot, mikrofon nem kell. Árban kb. 15-20 ezer Ft legyen, de ha van valami ütős ajánlat 2-3 ezerrel többért, az is jöhet. Elsősorban itthoni beszerzés érdekel.
Előre is köszönök minden javaslatot.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
MATEO6600
őstag
Hali!
SoundMAGIC ES18 felhasználóktól kérdezem, hogy a mély hangok milyenek?
Ez előtt egy Rock Zircon-om volt, illetve egy Xiaomi MI In-Ear Basic, amik mind jól teljesítettek mély terén. -
kemcso
Ármester
válasz wmarci #78332 üzenetére
Nézd meg a Bragi honlapjáról a rendelést.
Alma a körtével Egyik full wireless ennek minden előnyével (és hátrányával). A másik páros is jó lehet, az E50 erősebb V.
(#78334) MATEO6600 A Zirconhoz képest kevés.
(#78336) hackeeeee Ez a nyakpántos megoldás is rétegigény, nem nagyon használ tudtommal itt senki ilyet ezért nem kapsz választ...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kemcso #78337 üzenetére
Pedig, ilyen kell.. Egyszer vettem ajánlat alapján pánt nélküli "kábeles" megoldást, sajnos csalódás volt, így nem merek mégegyszer beleugrani egy hasonló megoldásba.
.Nyakpántosból volt kettő, mindkettő jó volt, kényelmes volt..Csak, az már nem kapható, sajnos. A kábeles pedig egyszerűen nem jó megoldás, így marad a BT.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz hackeeeee #78339 üzenetére
Erről konkrétan úy látszik nincs itt vélemény, tapasztalat. Vannak ilyen megoldások, csak legtöbben sporthoz keresnek fülest, ez a kialakítás meg nem az igazi ahhoz, mert nincs semmihez rögzítve a nyakadban, így össze-vissza tud lifegni.
Mondjuk nem nagyon látom, hogy milyen kodeket tud, de gyanús, hogy semmit szinte. Attól is függ milyen telefonnal használod, de ha hangminőség kell, akkor érdemes lehet apt-HD vagy LDAC kodeket tudó fülesre gyúrni. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #16820480 #78340 üzenetére
Én főként bicajozok, de néha van, hogy sokat sétálok, és oda nekem nagyon bevált ez a megoldás.
A lifegés miatt néztem a Samsung-okat, de level u pro már lényegében sehol sincs, csak azt hiszem talán az U Flex, az pedig annyit nem ér, amennyivel többe kerül, legalábbis szerintem.
A teló egy S9+, amivel használva lenne.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz hackeeeee #78341 üzenetére
Abban kell legyen aptX-HD és LDAC is, szóval ha szeretnél jobb hangzást kihozni, akkor olyasmit kellene megpróbálni. Bár azt hiszem ilyen ársávban még nem jellemző sajna. Itt egy nem feltétlenül teljes lista: [link], illetve LDAC jellemzően a Sony termékekben szokott lenni (a honlapjukon fel van tüntetve).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #16820480 #78342 üzenetére
Az LG ezért is volt jó, mert az aptX-es volt. Néztem még egy Sennheiser-t, a CX 7.00 BT-t, de ennyiért..
Akkor nézelődök tovább, köszi.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
addikt
válasz f4lcon #78338 üzenetére
Az sajna kizárt. Az elő, és hátlap szélein körbe futó fém részek vannak nagyon közel egymáshoz, ráadásul a két fém rész között még 4-5 mm vastag gumi réteg is van. Erről a tokról van szó: [link]
Ez a kép még az összeszerelés előtt készült, talán látszik, hogy van a tokban anyag rendesen, szóval a farigcsálás az nem opció, marad a vezeték nélküli fülhallgatós megoldás."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest