Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemcso
Ármester
válasz funkmester #77597 üzenetére
A kérdésed lényege, hogy miért nincs ajánlva olyan? Mert a többség számára hallgathatatlan.
-
Tulku
veterán
válasz funkmester #77601 üzenetére
A V az nagyjából egy 100-200 Hz közötti mélyközép púpot jelöl...ha ehhez még 6-8 kHz körüli emelés jön az az igazi V....ott cincogás és bömbölés hallható rogyásig...
Az egyenletes hangkép (kiegyenlített helyesebben) egy álom...más az ha mondjuk van egy sík frekigörbéd fejesnél (na ez már az LCD2-3-nál sem jön be sokaknál...pedig az már majd egyenes...) és más fülesnél...
Inkább úgy írom, hogy ha kisebb a középmagas pukli és ha párosul egy laposabb 100 és 300 Hz közötti görbével azt már igen kiegyenlítettként éli meg a nagyérdemű...Magasba húzó rettenetek számosak, sokak számára hallgathatatlanok...persze létezhetnek kivételek, de többnyire elég fárasztóak hosszú távon...nem igazán ajánlottak...
-
funkmester
aktív tag
szoval az ajanlott egyenletes hangkepnel van enyhe kozep illetve magaskiemeles?
-
MPeter87
őstag
válasz funkmester #77604 üzenetére
Nem tudom mit keresel, de az UE900s-em meg tudom mutatni, ha kíváncsi vagy. Ez elég világos. Ennél világosabb talán a Primo 8.
-
kemcso
Ármester
válasz funkmester #77604 üzenetére
Nem, a kiegyenlített az kiegyenlített (amiből igen kevés van, és az olcsóbb kategóriában többnyire kiegyenlítetthez hasonlító lenne a helyes megnevezés)
Az, hogy ezt hogy érik el más kérdés, a frekvenciagörbe önmagában nem sok információval szolgál, komplexen kell kezelni. És a meghallgatást semmi se pótolja...[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz kemcso #77611 üzenetére
Kicsit.
Ha már közép kiemelt. Az XBA-30 iszonyat erősen közép kiemelt (szörnyű), illetve a XBA-300, ami közép-közép magas kiemelt és rajtam kívül kevesen vannak akik szerették, de én nagyon. Mai napig nem hallottam semmit, aminek olyan szeparációja van a középtartományban, még az U18 is csak megközelíti, de nem éri el.
Pl. az U6 is közép emelt, csak éppen enyhén és iszonyat kulturáltan, úgy hogy van benne mély emelés is enyhén, így az összhang inkább kellemes lesz mint, hallgatatlan.[ Szerkesztve ]
-
ChrisDzsi95
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy komolyabb fülesre beruházni, elolvastam az ajánlottak listáját, de nem tudom eldönteni, melyik lenne az igényeimnek megfelelő.
- Leginkább elektronikus zenére lenne használva, szóval szeretném, ha ütős basszusai lennének, persze nem kell agyremegtetőnek lennie. Illetve emellett szeretném, ha részletek sem vesznének el, nem megy a közép - magas hangok rovására. Viszont ezek nagyon magas kiemelésére érzékeny a fülem, leginkább az S-Sz hangoknál, ezt nem szeretném. Előny még a jó izoláció is.
- 10, nagyon max 15 ezret szeretnék rá szánni.
- Csak IEM jöhet szóba, hagyományos kialakítással.
- Huawei mate 10 lite-al lenne hallgatva Spotify-on. Mikrofon előny ha van, persze ha kompatibilis az eszközzel.
- Kinézet másodlagos, leginkább tömegközlekedésen lenne használva.Előre is köszönöm az ajánlásokat!
-
Tulku
veterán
U6 az UE900S egy még finomabb változata...persze sokkal teljesebb...teljesen rendben van az U6...
Gondolom a sanyinál a közép kiemelést 2-8 kHz között érted...pedig a klasszikus középhangok max 2 kHz-ig vannak...szerintem te is a középmagas kiemelések között válogatsz voltaképp....
Mondjuk ha 500 Hz-től kezd el emelkedni bőszen és 2 kHz-nél csitul, az valóban elég kemény ügy, de olyat eddig nem hallottam...az szimplán beszédhangszóró...
-
Carlas
senior tag
válasz ChrisDzsi95 #77613 üzenetére
A komolyabb füles ráadásul részletes hangal /mondjuk ez eszköz függő is/ meg a max 15e kicsit ütik egymást. Az ajánlott füleseknél megtalálod amik jók ebben az árban. egy csomó szerepel ennyiért ami nem rossz.
Több mint 15 éve a Hardveraprón!
-
vicze
félisten
Mivel nem műszer a fülem, így csak az ábrákra tudok hagyatkozni.
XBA-30, az 1k-nál indul felfele, és 3k körül csúcsosodik ki, és 5k-ra leesik. Most ez egy ilyen +10dB, ami szerintem kifejezetten kellemtelen.
XBA-300 1k-tól megy fel 5k-ig és 8k-nál jön le, de csak max. 5dB-t vagy kesébbet, és jóval kevésbé meredek, a mente, lágyabb.De igazad van ez hivatalosan inkább magas, mint közép. De az énekhang a 3k körül tartományban található, így annak kiemelése többnyire középnek szoktuk "érezni".
És akkor most azért megemlíteném, hogy a fentiek egy meleg fingot nem jelentenek, mert mindegyik füles a forráshoz viszonyítva teljesen más lehet.
pl. XBA-300-at nem tudom Mojo-ról hallgatni, egyszerűen szörnyű, HA2-ről imádtam, de az már nincs... Szóval ezt a fülest lehet soha többet nem fogom már hallgatni. Viszont U6 Mojo-ról és HA2-ről is egyforma volt, van különbség de nüansznyi, viszont telefonról teljesen hallgatatlan torz szar.
A HA2 szerintem sokkal "univerzálisabb", és "jobban" meghajtott bármit, mint a Mojo. -
fradi81
veterán
Hali
BT fülhallgatóval telón fm rádió hallgatássára mi a legolcsóbb megoldás, már ha van?
moto g72, Ninebot d28e
-
MPeter87
őstag
Kár.. Meg kellene hallgatnom ismét egy W4-et, hogy tudjam, milyen az a kiegyenlítetthez közeli hangzás.
Én mondjuk nem hiszem, hogy olyat keresnék. Az UE900s-t egyelőre csak a kíváncsiságom miatt hirdetem. Nagyon tetszik, de el tudnék viselni egy hangyányit több mélyet, bár ezen egy másik dac/amp lehet fog segíteni, csak érne már ide.. -
Mizurichi
tag
Üdv!
Na szóval azért bizony kell az Akg N5005-nek a bejáratás. Egyre jobban szól, és bizony, igaz nem basszus bajnok, de szépen lemegy 20hz-ig. Ahogy hallgattam a 20-20 000hz-ig, nagyon egyenletesen szól. Szép hangszer hangok jellemzik, illetve szép nagy térben helyezi el a hangszereket. Bt-n pedig a legjobb füles, nem marad el a dróttal való össze köttetéstől
Köszönöm mindenkinek a hozzá szólását.
Üdv -
.mf
veterán
Hali!
Rock Y1-em sajnos elhalálozott Gondoltam rendelek ebayen helyette másikat, olyan olcsón lehetett kapni, erre ebayen úgy tűnik kifutott, csak 3-5-szörös áron van néhány eladónál maradék készlet...
Keresek valami hozzá hasonlót:
- hangzásilag is, azaz enyhe v, kicsit színezett közepek (zenék: metal-jazz-rock);
- kialakításra in-ear, leginkább fül felett szoktam vezetni;
- mikrofon szükséges
- jó lenne, ha kevésbé állna ki a fülből (sisak alá beférjen)
- szintén jobb lenne nagyobb izoláció
- strapabíró, erősebb madzag, ami nem törik könnyen meg
- időjárásnak is jobban ellenáll (Y1-nek valszeg egy eső tett be)Van egy Sony MH1C-m is (sajnos már az is kezd szétjönni, igaz abban több év és sokkal több használat van már), a magyar kisker ára anno kicsit fájt (12-13k), de látom ebayen 4.5-5k-ért is. Annak tetszik az erős madzagja, hogy nem áll ki, sok éve állja a strapát, hangra sem rossz. Ennél esetleg jobb ajánlat van-e?
Köszi!
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz f4lcon #77625 üzenetére
Köszi az ajánlást!
Nem tűnik rossznak a leírás alapján, de talán már egy kicsit túl meleg, túl lágy... Másrészt 4-5k körül látom, annyiért már ott van az MH1C, aminek a hangja szintén nagyon jó, nála sokkal strapabíróbbnak néz ki, és eddig jól bevált.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Bodz
nagyúr
Monoprice MP80. Állítólag a Magaosi K3 rokona, így annyira nem lehet rossz. Amazonon most 58 euró.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz #16820480 #77628 üzenetére
Nagyjából az, hogy vagy veszek még egy Sonyt, mert az már bevált, strapabíró és egész jól is szól; vagy ha van valami nála jobb (és itt nem csak a hang a szempont, hanem a strapabíróság is), akár hasonló árszinten, akár olcsóbban, akkor az. Ennél sokkal drágábbat nem akarok, mert egyrészt "fogyóeszköz" (megázik, beakad, odacsípődik, megrántódik), másrészt terepmotor-terepbringa esetében alapzaj, szélzaj mellé már kevésbé jön ki a hangzásbeli különbség (főleg, ha közben sisak miatt elmozdul, és ki is rázódik a fülemből...)
-
.mf
veterán
Többnyire anélkül szoktam menni, és a nehezebb részeken be se teszem, mert ott jobb, ha hallok mindent; de van, amikor kell GPS, mert a földutak elég ritkán vannak kitáblázva; vagy épp egy hosszabb, egyszerű, sima szakaszon megyek, vagy épp csak nyugisba tekerek, és jól esik egy kis zene mellé.
-
szakibá...
senior tag
-
fradi81
veterán
válasz szakibá... #77634 üzenetére
samsung j5 van az illetőnek, Közben olvastam hogy a spirit fm tud ilyet, azt próbálta valaki?
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fericske
addikt
-
Doma88
tag
Tervezek beruházni egy új fülhallgatóra viszont nincs egyszerű dolgom mint a fejhallgatókkal, hogy csak beugrok a Media Markt-ba és kipróbálom őket így az lenne a kérdésem, hogy tudok olyan boltot ahol fülhallgatókat ki lehet próbálni?
Előre is köszi!
-
Magicrat
tag
Sziasztok!
70% bkv-n utazáshoz, 30% futáshoz keresnék BT fülest, ami jól tartja magát, nem rázódik le/ki. Jó lenne olyan max 10-15eFt-nél megálni, nem akarok ennél többet költeni, de lehet olcsóbb is
Főleg rock szólna benne...
Van esetleg most erre valami best buy favorit?
Köszi
MagicRat -
Dimaj
aktív tag
Megjött a Meeaudio M6 pro mk2 füles . Jó az iPad hoz , comply t200 hab szivaccsal észre sem venni hogy fülembe van, nagyon kényelmes vele, és meglepő módon nem vágta meg a magasakat se szilikon harang hoz képest , izolacio is jó . Hangja szerintem kiegyenlített,kicsit világos , teljesen rendben van 20k ért , a 2db kábel ami jár hozzá, nagyon jó ebben a kategóriában .
[ Szerkesztve ]
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
A drága Xiaomi Piston 3 fülhallgatóm megadta magát. Hangzásban és minőségben keresnék külföldi rendeléssel (geekbuying?, vagy esetleg máshonnan de ajánlott bolttal) 5-5,5e forintig utódot. A segítséget előre is köszönöm!
-
sicc33
aktív tag
Szervusztok! Szeretném kérdezni, hogy a GGMM C800 fülhallgatóval kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata? Egy GGMM M3 hangszóróm (Wifi + BT + AUX) van és nekem kellemes tapasztalatom van a gyártóval, viszont semmit nem találtam a fülhallgatóiról ....
Előre is köszönöm!
-
Tulku
veterán
válasz korpicschess #77645 üzenetére
rossz a link...
-
korpicschess
veterán
Bocsánat, valóban. Ez lenne az, remélem így jó.
Gyári fülesbe is kicsi, így mókolni kell, de megoldható.
Hála darvinyának, mostmár csak kábelt vadászok, hogy ki lehessen próbálni (rendelés alatt van), már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a végeredmény.Akinek esetleg van az Alle környékén kölcsönben (Shure) MMCX kábele néhány órára/1 napra meghallgatás erejéig egy sörért cserében, írjon nekem privátban (vagy olcsó eladó kábel).
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs