Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
funkmester
aktív tag
SoundMAGIC E50 , SoundMAGIC E50s es SoundMAGIC E50c kozt van hangminosegi kulonbseg?
-
kemcso
Ármester
válasz funkmester #77203 üzenetére
Nincs.
-
darvinya
titán
válasz funkmester #77203 üzenetére
Nincs.
S/C jelölésűek Headset-ek.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
funkmester
aktív tag
válasz kemcso #77204 üzenetére
koszi a valaszt.es rha 750-el osszevetve melyik elethubb kozeptartomanyban?melyiknek megy melyebbre a basszusa?
Grado iGe nalunk 110 euro, amazonon 50 dollar....kár, hogy ez a rendelesem nem jon ossze...grado fulesek arerteke rendben van?
samsung s6-os meghajtana kelloen?
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Egy kis tanácsot kérnék. Olyan a fülem, hogy nekem csak ezek az agybadugós, gumiharangos fülesek találnak bele, a többi kiesik. De ezzel nincs is semmi gond, jobban is szeretem, hogy a külzajok jobban ki vannak szűrve.
Viszont ezektől az agybadugósoktól a gumiharangnál eléggé beizzad a fülem. Erre van valami trükk vagy lehet valami spéci gumiharangot kapni?
-
-
törölt tag
válasz V.Stryker #77207 üzenetére
Időnként ki kell szellőztetni
Amúgy kipróbálhatsz szivacsos illesztéket, azok nem füllednek úgy bele (pl. repülőút alatt csak azt volt kényelmes használni). Viszont ezeknek a hátránya, hogy elkopnak, koszolódnak idővel (minőségtől függően pár hét vagy pár hónap). Legjobb minőségű a Comply, de ez viszonylag drága, olcsóbbakat lehet találni ebay-en, ali-n, viszont azok nincsenek olyan kellemes anyagból.
-
funkmester
aktív tag
Soundmagic e50-t meghajt egy mobiltelefon?
-
Kriccs
tag
válasz pkaresz #77208 üzenetére
Köszi!
A mai napig ajánlják a legtöbb helyen, de elég sok kétségem van a fülessel kapcsolatban. Csak egy kábel jár hozzá, az is indokolatlanul marha hosszú, így valószínűleg alapból kéne vennem egy másik kábelt, ami már majdnem annyi, mint a b200 vagy az említett társai, gyengébb hang mellett. -
tomp
félisten
Nemrég érkezett meg a OnePlus Bullets Wireless füles.
Igényes csomagolás. igényes füles kialakítás. A füles háza fém, a hátulja mágnes így ha összerakjuk vagy össze"csapódik" a zene megáll. A pántja gumi így szabadon lehet "tekergetni" sőt a mellékelt szilikon tokba is bele kell hajtogatni.
Hangminőség: nagyon szépen szól. Csak sima aptX-et tud de a Tidal gyönyörűen szól rajta. Hozza a Sony MDR-EX650-es minőségét. Sőt olykor még túl is lépi.
dobozban
kiegészítők
füles[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz funkmester #77212 üzenetére
Igen.
(#77213) Kriccs én elengedném 30e-ért az SE215-öt, hang alapján az SM E10 ligájában versenyez, vagy még ott se. Viszont strapabíró, ez kétségtelen. Ha már ez utóbbi lényeges, akkor az RHA MA750 jobb választás (bár annak sincs túl jó hangja).
Ami igazán érdekes, az ha van akciósan RHA T10, AKG N40, GR07... Ezeknek tényleg jó hangjuk van, de egy SM E80 is akár... -
-
törölt tag
válasz kaciokos #77211 üzenetére
Kimondottan nagyon sok izzadtságot kibíró füles szerintem kevés van. Ugye az is sós folyadék, ahogy a tengervíz, szóval tönkreteszi a tömítéseket is idővel. Amúgy vannak ilyen sport fülesek, tudnék is ajánlani, de az eléggé egyéntől függ, hogy neked mi illik a füled, mi kényelmes, és ennek függvénye az is részben, hogy mi mennyire szigetel jól.
Egy Meizu EP51 pédául elég jó hangú, kényelmes is tud lenni, ha nincs valami különleges alakja a fülednek. Mee Audionak is vannak sportra kialakított fülesei. Jaybird X2 és X3 is ilyesmi, drágábban (de ez a kettő csak SBC és AAC kodeket tud, szóval inkább iPhone mellé használhatók). -
vicze
félisten
Fejhallgatót hasonlítasz fülhallgatóhoz egyrészt, a máshogy szól pedig nem egyelő azzal hogy szebben, nagyon nem. Gondolom a szokásos emelt basszusról van szó.
Mivel van H900N-em és nem éppen 2db fülesem, köztük szintén nem 2db BT akár LDAC-kal, így enged meg hogy had kételkedjek a "szebben szól" állításon.A gyors töltés mindig jól jön BT füleknél.
Nem egy rossz termék, de mivel az elérhetősége mondjuk úgy "erősen korlátozott", így úgy sok mindent nem ér vele a nagy többség.
@(#77217) sheratan: Másik topikban kiveséztem, hogy a Dash, hogy működik, ez a kis aksikra nem igazán érvényes, szóval inkább marketing. Szerencsére egyre több füles kínálja ezt az 5perces = X óra gyors töltést.
-
Kriccs
tag
Na, csak eljutottam a végére. Sajna pár, amit ajánlottatok, nem jön Svájcba vagy sok lenne a vám, így azok kiesetek. Maradt a Brainwavz B200(35k) , ATH-E40 (32k,bár ez nekem kicsit bumszlinak tűnik), FiiO FH1(25k) és FiiO F9 (32k,jelenleg e felé hajlok a head-fis és társaik tesztjei alapján).
-
törölt tag
Érdemes nézegetni a hifisharkot, ez egyszerre keres több oldalon is, ahol felbukkanhat.
-
mUs3r1
újonc
Sziasztok!
Kontaktos lett a fülesem 2,5 év után (JVC HA-FX101) ezért venni szeretnék egy másikat, de jó lenne olyat találni lehetőség szerint, amelyik min.2-3 évet kibírna kontakt hiba nélkül (biztos hülye kérés).
- 5-10 e ft-ot tudnék rászánni,
- IEM fülest keresek mindenképpen, (nem fehér színűt).
- Leginkább rockot, alternatív rockot hallgatok, ritkán elektronikus zenét, de mindenféle más stílus is előfordul alkalmanként.
- A mikrofon nem létszükséglet, de ha van, az se baj, ha nem igazán növeli a meghibásodás előfordulásának esélyét.
- Hagyományos kábelvezetésűt keresek.
- A basszus fontos, de ha egyenletes nagyjából a hangzás, az tökéletes.
- Fontos, hogy itthon szeretném megvásárolni, a garancia miatt elsősorban.- Egy régebbi MP3 lejátszóhoz használnám elsősorban (Sony NWZ-B162F), emiatt a Bluetooth fülesek nem jöhetnek számításba, illetve ritkán egy Xiaomi mobilhoz is csatlakoztatom, vagy asztali számítógéphez.
Nem tudom ennyi pénzért ez létezik e, de örömmel venném a javaslataitokat. Az összefoglalót böngészve láttam 2-3 lehetőséget, nem tudom ezek mennyire lehetséges opciók a fentiek szempontjából:
- Soundmagic ES18
- Soundmagic E10
- Xiaomi Piston Basic - (mondjuk arra vonatkozó információt nem találtam egyik oldalon sem, ahol fel volt sorolva mivel használható, hogy kompatibilis e az MP3 lejátszómmal)Ezeken kívül persze nyitott vagyok bármi más alternatívára is. Előre is köszi a segítséget, válaszokat!
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Darvinya kolléga felajánlotta segédkezését a Shure fülesem átépítését.
Ennek kapcsán érdeklődnék, hogy milyen dampert érdemes belerakni?
Ezekből: [link]
Illetve szeretne-e valaki más rendelni, mert a 3,6$ posta elég sok, de csak 0,1$-ral nő +darabonként. Amúgy az SE530-ban fehér színű volt, nem tudom, hogy ezek a kódok ugyanazok-e, illetve érdemes-e mással próbálkozni.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Bodz
nagyúr
válasz mUs3r1 #77233 üzenetére
A JVC fülesed az Xtreme Xplosives család tagja, szóval tuti hogy rengeteg mélye van.
Én Alfa Genust vennék a helyedben. -
Tyrel
őstag
Üdv ismét - ezúttal egy viszonylag egyedi kérdéssel, segítségért és véleményért is fordulnék hozzátok! Előre is elnézést a wall of text-ért...
Az az alap felállás, hogy életem 31 évéből 21-et fejhallgatóval a fejemen töltöttem, és ahogy öregszem ezt egyre kevésbé díjazza a fülem. Ezen felül sokszor örülnék, ha a fülesem vezetéknélküli lenne, mert van hogy gyakran elmászkálok a géptől, de közben szeretném hallani mi történik, pl. mit beszélnek a haverok Discord-on.
Főleg a szellős ill. kényelmi téma az amivel problémáim voltak mindig is, mert sok órán át rajtam szokott lenni a füles, és nem szellőznek át. Ráadásul egy gyerekkori probléma miatt a bal fülem nagyon lapát, és kb. minden fejhallgató nyomja. A jelenlegi DT 990 Pro kagylója sem elég nagy.
Ezek miatt régi startup ötletem egy koponyára támaszkodó, teljesen nyitott és átszellőző fejhallgató, amit aztán valakik meg is valósítottak a Vie Shair személyében, bár tették mindezt elég sznobosan és bénán.A napokban aztán szembe jött velem egy kis videó egy új fülesről, a Beoplay Earset személyében. Ebben kifejezetten az fogott meg, hogy nem "agybadugós" és ahogy itt látható a hangszóróját ki lehet hajtani, tehát ha akarom 1-2mm-re elhajthatom a hallójáratomtól hogy az kicsit szellőzhessen, ill. kagyló sincs ami blokkolná a légmozgást, lévén csak egy sima füles.
Gondolom a fentiekből már lejött hogy otthoni felhasználásra, számítógép mellé keresek fülhallgatót, e miatt viszont pl. a Beoplay Earset akku ideje aggaszt picit. No meg ez is divatmárkának, gyanúsan túlárazottnak tűnik. Ezenkívül a Bluetooth kapcsolat nem tudom mennyi mozgásteret engedne valójában?...
Aztán hogy megkoronázzam az egész problémakört, a jelenlegi hangcuccom egy DT 990 Pro és egy BlasterX G5 kettőséből áll, aminek a hangminőségéből olyan nagyon sokat nem szeretnék engedni, tehát örülnék ha a szellős és vezetéknélküli füles is képes lenne megütni legalább egy entry-level-HiFi minőséget.
Szerintetek létezik olyan füles ami ki tudja szolgálni a szélsőséges igényeimet? Jó irányba tapogatózok egyáltalán?
Minden véleményre, lehetőségre kíváncsi vagyok, a rendelési idő és az ár egyelőre nem lényeg.
P.S.: Biztos felmerül a kérdés hogy akkor miért nem használok hangszórót, de az nem annyira opció, pláne nem éjszaka. Egy kis panellakásban élek és azért használok füleseket hogy ne zavarjam a környezetem, nem az egyedi hangzásuk miatt.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tomi_Sci
őstag
AKG K1000?
Nehéz beszerezni, drága, komoly setup kell hozzá. Ha az ár és a beszerzési erőfeszítés nem számít, egy esélyt mindenképp adhatnál neki. Persze kérdés, hogy a környezeted, amit nem szeretnél zavarni, mennyire érzékeny a kihallatszódó hangra.
Persze nem a fülesektől akarom elvenni a kedved, de azért nem ugyanaz az élmény.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Tyrel
őstag
válasz Tomi_Sci #77239 üzenetére
Huh, hát azért ennek tényleg nagyon beteg ára van, meg nem is wireless... deeee amúgy nagyon tetszik, csak az a 3-400 ezer Ft azért nálam már erősen a vicc kategóriába hajlik.
A Beoplay Earset is bő 90 rugó, az nálam már bőven teljesíti a "pénz nem számít" kategóriát...
Turenkarn
-
Nunder
őstag
A legmélyebb tisztelettel írom ezt (nem bántás vagy flame, hanem a tanácstalanság mondatja): bármelyik BT fülesre kérdezünk rá, általában ez a válasz, hogy neked vagy másnak van egy csomó és azok jók. Múltkor bekérdeztem, hogy akkor egy példát légyszi, és erre jött az AK XB10, mert hogy a forrás a lényeg. Én annak a koncepcióját sem értem, mert baromi körülményesnek tűnik.
Látszik, hogy mások is küzdenek a BT vonallal, és nem akarnak annyira sokat költeni rá. Ezért is lenne jó mondjuk párat bevenni az Összefoglalóba. Még egyszer ez nem ellened szól, csak jó lenne látni ebből is valami kiutat, bár tudom, hogy itt mindenki a vezetékes megoldásokat preferálja.
És itt most nem a 30-40k körüli kategóriát mondom, hanem a 10k zónát, ami felett "úgysincs semmi értelme" venni.
Azért is volt különösen érdekes a mostani, mert én is a Bullets Wireless mellett teszem le a voksomat, mert egyrészt van refarral pontom, meg telefon hozzá, másrészt meg jó kis csomagnak tűnik és jókat is olvas róla az ember.
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
-=RelakS=-
veterán
-
Nunder
őstag
válasz -=RelakS=- #77242 üzenetére
Én sem annyiért akarok, de múltkor hangzott el ez a mondat, hogy 10k felett kb. értelmetlen venni mert nem ad pluszt.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
törölt tag
A Beoplay biztosan nem fogja hozni a DT990 hangzását, de még közelében sem lesz. Tippre jó, ha egy 10-20 ezer forintos vezetékes füles hangját megkapod tőle (ami még mindig sok szempontból elmarad egy hasonló árkategóriájú fejhallgatóhoz képest), 4-5 óra lejátszási idő mellett.
Mondjuk cserébe pedig IEM-et nem nagyon fogsz a füledben tartani órákon át, mert egyszerűen kényelmetlen lesz, kell a szellőzés a fülkagylónak. Még talán használható megoldás a szivacs illeszték, ha el tudja viselni a füled (nekem viszket tőle, főleg az olcsó kínai megoldásoktól), interkontinentális repülőutakon azt használtam sokszor, de ezt ki kell próbálni ugye.
BT fülestől a 9-10 óra lejátszási idő a reális maximum, amit el lehet várni. Illetve olyan 5-10 méteres hatótáv (erősen függ a környezettől, hogy mi van a jel útjában, miről tud visszaverődni, mi nyeli el, mennyire zsúfolt a 2.4GHz sáv és így tovább). Aztán ott van a kodek kérdés, ami számítógépnél esélyesen csak SBC lesz, ami a a leggyengébb kodek, leggyengébb hangminőséggel (hacsak nem veszel külön adóegységet, ami tud legalább egy aptX-et). A másik pedig, hogy ha hívás közben használod, akkor át fog váltani HFP-re A2DP-ről, ahol egy dual mono csatornát kapsz a füledre, és egy mono csatornát a mikrofonnak (szemben az A2DP sztereó átvitelével). Aztán ott a 2-300ms késleltetés a jelátvitel miatt, ami mondjuk zavaró lehet játék közben, ezt csak aptX low latency tudja érdemben kiküszöbölni, de ez egy elég nehezen fellelhető dolog (általában aptX-HD kodeket támogató eszközök tudják már ezt is). A kodeknél az a fontos, hogy az adó és vevő egységnek is támogatnia kell, hogy működjön, különben visszavált a legmagasabb közösen elérhetőre.Így dióhéjban.
-
törölt tag
válasz Nunder #77241 üzenetére
BT vonalon az a baj, hogy nagyon nagyon sok komponensből áll az egész jelút. Van ugye a forrásod, ami fogja az mp3-at, dekódolja PCM-be, aztán a BT adó újrakódolja a megfelelő átviteli kodekbe (SBC, aptX, AAC, LDAC). Azután átmegy a vevőhöz a jel, ahol visszaalakul PCM-be, megkapja a DAC, és végül az analóg végfokon átjut a füles részig, majd a füledbe a zene.
És akkor a kérdések: miről hallgatsz zenét? Az milyen kodeket támogat? Milyen minőségű a BT modul benne (ez belépő szinten nem annyira érdekes, de Tulku próbái szerint a szuperdrága hordozható lejátszójáról átküldött BT jel jobb minőség, mint egy LG G6-ról)? Milyen a vevőegységed? Milyen kodeket tud? Milyen DAC és OPA van benne? Mennyire szúrták el az elektronika tervezését? Milyen a füles hozzá? Cserélhető-e a füles, vagy egybe van építve a BT modullal? Aztán milyen a jelerősség? Milyen a vétel? Milyen környezetben használod (mennyire zsúfolt a 2,4GHz)?
Az elektronika résznél általában telefon oldalon mindenki a Qualcomm CSR chipeket használja, vevő oldalon is hasonló, ott is ilyen Kínában kilóra kapható előre gyártott BT modulok vannak. Aki beleöl saját fejlesztésbe pénzt, az tud jobb hangot kihozni általában (ilyen például az emlegetett XB10, ahol nem az alap CSR chip lát el mindent, hanem van külön Cirrus DAC benne).
Szóval egy Jaybird X3 valószínűleg pont ugyanazt az elektronikát használja, mint egy jóval olcsóbb Awei, csak mondjuk a kodek támogatás más, meg talán a füles része analóg oldalon. Ezért írja vicze, hogy tök mindegy, mert sajnos kevés az érdemi fejlesztés, szinte azonos belsőt kapsz másképpen csomagolva.Amúgy az XB10 lényege, hogy bármilyen fülest rádughatsz. Van egy jobb fülesed (mondjuk legyen 50 ezer forint feletti), csináltatsz hozzá egy rövidebb kábelt, felcsípteted az XB10-et a gallérodra, vagy bebújtatod ingzsebbe, és használod így, amikor a kényelem kell. Amikor meg hangminőség, akkor ott a hosszabb vezeték egy komolyabb forrással. Én is ezt használom jelenleg, mert jobb hangot kapok így, mint telefonnal; nem a telefonból lóg ki a kábel, és kényelmesebb viselet. De nyilván nem hozza ki a füles tudásának felét sem ez a kombináció, viszont hordozható és vezeték nélküli felállásban ennél jobbat nem találtam még.
-
törölt tag
Még talán egy ilyesmi kialakítást meg lehetne próbálni, de ez sem igazán látom, hogy bármi értelmes kodeket támogatna, szóval lehet, hogy nem lesz valami vadítóan jó hangja. Viszont valószínűleg nem izzad bele a füled, bírja elvileg 9 órán át, szóval valamit legalább teljesít.
-
vicze
félisten
válasz Nunder #77241 üzenetére
Én pedig tényleg tájékoztatás miatt írom amit írok. Lassan 10éve "sz**ok" vele, a BT választáshoz a tanácsadás kb. egy 4-5 oldalas blog bejegyzés lenne, és lehet hogy kihagynék valamit. Mindezt úgy mondom, hogy az utóbbi években a helyzet több szempontból is drasztikusan egyszerűsödött. Más oldalról pedig iszonyatosan bonyolult lett. Egyszerű mert szinte mind egyforma így ízlés és pénztárca szerint lehet venni, bonyolult mert rengeteg, funkció, forma, kialakítás, szín, szag van, ami befolyásolhatja a dolgot egyéni szempontok szerint. Arról nem is beszélek, hogy a termékciklusok milyen iszonyatosan rövidek, és 1-2évnél tovább ritkán kapható egy termék.
A BT iszonyaszosan komplex téma, ahogy sheratan is kifejtette. Ha a legjobb hangot akarod, azért meg kell "szenvedni", pontosan ugyan úgy ahogy vezetékes esetben, csak itt az integráltság miatt még nehezebb helyzetbe kerül az ember.
A legtöbb(~95%) BT eszköz 2 azaz 2db gyártó BT modulját használja, és ezen gyártók integrált komponenseit, így valós minőségbeli különbség pontosan egyenlő a 0-val. Lehet differenciálódni EQ-val és hangzás módosításokkal, más-más driverekkel, de a konkrét minőséget a BT chipbe integrált DAC határozza meg, az pedig erősen fix, egy maréknyi eszközt kivéve.Én már ott tartok, hogy BT-t úgy veszek, hogy keresek egy ripityára szedést és megnézem, hogy mi van belül és csak utána gondolkodok el rajta, hogy érdemes-e megvenni.
Nincs az ajánlóban best buy, mert konkrétan nincs ilyen.
Tényleg csak én személy szerint a lehető legtöbb tanácsot (hidd el tényleg nem kevés saját tapasztalatomat), tudom továbbadni, hogy a te(bárki) megfelelőt válasza, ami nehéz, nagyon is az. Teljesen megértem, hogy frusztráló.Mondok egy példát. 40e-ért ott a Jaybird X3, egy nagyon jó füles, ha iPhoneod van, de ha AAC-t nem támogató Android telefonod van, akkor SBC codec-en ragadsz és bizony erősen limitálja már a hangminőséget, de még a hangzást is, és ettől a ponttól tudok mondani sokkal olcsóbbat.
Mehetnék végig a különböző példákkal jó sokáig.---------------
Bullets Wireless-el a legnagyobb probléma, hogy tényleg egyszerűen nem lesz elérhető, mert ilyen a OnePlus "stratégiája". De van sok ugyan ilyen kialakítású füles, ami hasonló áron nyújtja akár ugyanezt pl. RHA MA650 Wireless.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest