Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Futáshoz kerestem vezeték nélküli IEM fülest és felbuzogva tettem egy próbát egy xiaomi sport headsettel az alap 7000 Ft darabbal. Cél volt hogy a fülem tartsa az egészet és ne csak a bedugás mert abból az lesz hogy futás közben kiesik. Egy alapvető problémám van ezzel, hogy bármelyik harangot teszem fel a fülemre nem tart benn rendesen, rendszerint kijön és csak úgy távolról hallom a zenét nem úgy ahogy ez a füles meg van teremtve. Még az is lehet hogy az egész ív egy kicsit kicsi az én fülemre, tudniillik elég nagy fülem van. A kérdés van olyan ajánlott darab ami ez a problémát megoldja? Mivel nem futok annyit nem akarok világot megváltani a hang minőségével,de funkcionáljon és maradjon a fülembe. Mondjuk 20k-s keret, de ha picit több hát üsse kavics, csak jó legyen.
Leköteleznétek ha lenne pár jó 5letetekCsak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
marec1122
senior tag
nincs. mivel nem sok ilyen típusú füles fordul meg nálam. Alapvetően a nagy teljes fület felölelő füleseket szeretem a géphez most is hyperx et használok. Ez csak futáshoz kéne. Néztem ezeket a memóriahabos illesztékeket. Mennyire jók ilyen célra. Talán azok kényelmesebbek is. (amúgy arra is gondoltam hogy a fülemmel lesz a gond, mert tök gáz hogy egy illeszték sem ideális a fülemhez.)
[ Szerkesztve ]
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
vicze
félisten
válasz marec1122 #76803 üzenetére
Az anatómiával nem lehet mit csinálni, általánosan a legnagyobb réteget lefedve próbálják a termékeket belőni.
Az a baj, hogy ha tényleg a fülméret a probléma, akkor sajnos ebbe más típusnál is belefuthatsz, mindegy mit ajánlunk. Így én inkább azt javasolnám, hogy első körben megfelelő illesztéket kellene megtalálni.
Nagy eséllyel egy olyan lesz megfelelő, ami mélyebbre benyúlik nagyobb eséllyel érsz el szigetelést.
Csak hogy ne dobj ki feleslegen pénzt, ismerősi körödben sincs esetleg olyan akinek vannak IEM-ei? -
-
fericske
addikt
válasz marec1122 #76803 üzenetére
Sporthoz szerintem felesleges vacakolni IEM-mel, kicsúszkál a mozgástól. A hangminőség sem mérvadó lihegés közben.
Vannak ezek a kisméretű, szivacsos on-ear fülesek, fülkampóval, a jobb és baloldal szeparálva egymástól, csak a kábel köti össze őket. Lehet van már bluetooth is.
Az nem fog kiesni, leesni a füledről.
Telóról vagyok, munkában, nem kutakszok most link után, konkrétan mire gondolok.
Valaki biztos lesz olyan kedves.Pl.[link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fericske #76806 üzenetére
Ezek szerintem marha kényelmetlenek, nekem pár perc után mindig nyomja a fülkagylóm a pánt.
Volt amúgy valami olyan BT-os füles, ami ilyen earbud jellegű volt inkább, fül feletti kábel, ami ilyen spirálban volt és felfeküdt az ember tarkójára. De nem találom sehogy a pontos típust most hirtelen...
szerk.: Valami ilyesmi, csak persze Google nem sokat segít.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz marec1122 #76801 üzenetére
Még szerencse hogy leírtam a tapasztalataim ennyit is értek...
Sony MDR XB80 BS ezt keresed nekem túl kicsi sztem a fülem minden kiesik belőle de ez ott marad nem tökéletes de sporthoz sztem nincs jobb . Meizu ep52 ami még szóba jöhetne de sztem nem a legjobb dolog ez a nyakba akasztósdi fekvenyomasnal zsakolasnal burpe nél engem tutti zavarna .
Mas be rendeltem ebayről egy rock zircont 10 ért kíváncsi leszek hogy eredeti lesz e.
Azon gondolkodtam hogy ugye nekem Hybrid pro HD M van és elhalkult jobb oldali része de látható sérülés sehol sincs meg lehet csinálni az ilyet vagy kérjek valami kárpótlást a gearbest től hogy egy éven belül tönkrement.[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
marec1122
senior tag
válasz #16820480 #76807 üzenetére
én sem gondolkodom ebben a stílusban, találkoztam már ilyennel és nekem is marhán nyomta a fülkagylóm
esetleg ilyesmi vezeték nélküli kivitelben létezik ami lehetséges?[link]
meg egyáltalán van ennek a kialakításnak valami neve ami alapján kereshető[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz marec1122 #76809 üzenetére
Tökéletes szigetelést ne várj mert nem is lesz sporthoz vagy ugorj ár kategóriat . Nekem is volt Xiaomi BT fülesem annak ez sokkal jobb . Akkor ennyi keres tovább
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
marec1122
senior tag
-
őstag
válasz marec1122 #76815 üzenetére
Én futok és mellette még különböző sportokat is űzök nekem megfelelt a Sony főleg hogy 17 ért hoztam el . Sok sikert hogy még találd amit szeretnél.
-
korpicschess
veterán
válasz marec1122 #76815 üzenetére
Offként jegyzem meg, hogy én egy Sansa Clip+-t használok egy AKG K323XS fülessel, amin memóriahabos harangokat használok (ilyet kb) + egy csipeszt a pólóra. Nekem ez nem csúszik ki.
Szóval az in-ear is jó lehet, de memory haranggal. Persze attól is függ, hogy hol futsz, mert ezzel a konfigurációval nem túl sok mindent hallani.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
marec1122
senior tag
válasz DamianB #76817 üzenetére
biztos jó füles a sony de a fülem mérete okán gondot okoz a xiaominál hogy a felső görbület túl messze van a fülbejárattól és mivel ez a része nem állítható így a szokatlanul nagy fülem gondot okoz. Mivel a soninak is hasonló a kialakítása ezért aggódom a 17k áron. ha ugyan úgy kicsi az gond.
esetleg a linkelt stílusú fülesben nincs valami márkás darab mert csak kínait találtam?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz marec1122 #76820 üzenetére
A Xiaomi eleve szerintem egy elszúrt design, mert iszonyatosan kiáll a fülből és még onnan van ez a merevebb fül feletti kampó. Már első ránézésre nekem kényelmetlen volt, de élőben sem javultak a benyomásaim róla.
A márkás füles nem feltétlen ad jobb hangot, csak legfeljebb drágább lesz a kínainál. Ilyen ársávban még ez az igaz általában. Ha drága cuccot veszel, az lehet jobb minőségű és hangú, ami már olyan kategóriában játszik, ahova nem érnek el a kínaiak.
-
bumper
senior tag
byron beyerdynamic vagy rha ma750 éri meg jobban?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz marec1122 #76820 üzenetére
Sonynak teljesen más a kampója de te tudod nekem mindegy . Majd ha megvetted amit választottál meseld el hogy vált be.
-
marec1122
senior tag
hát ha ketten állítjátok hogy a 2 kialakítás komolyan eltér akkor lehet megkockáztatok egy sony-t. az emag egyébként is elég baráti áron tolja
[ Szerkesztve ]
-
Carlas
senior tag
-
törölt tag
válasz Carlas #76828 üzenetére
Ez mind jó, csak ha kicsúszik az illeszték a füléből, akkor hiába olcsó meg hangra se annyira rossz.
Amúgy szerintem futás közben kevés olyan cucc van, ami stabilan áll. Egyszerűen azért, mert a hallójáratunk nem egy merev cső, amibe beszorítod a fülest, és minden rendben. Állkapocs nyitásra is deformálódik a hallójárat, ahogy levegőt veszel futás közben folyamatosan változik az alakja ide-oda, plusz ugye a rázkódás, ami a futással jár... Nem olyan egyszerű a helyzet azért.
-
Carlas
senior tag
válasz #16820480 #76829 üzenetére
Tök igaz.
Akkor a tuti megoldás. Fulmonitor.hu, itt vegyen egy Shure se215-öt pl és kérheti hogy a fülére készítsenek tökéletes gumit, bar lehet mashol is csinálnak. Az tuti jó lesz, az öntés egyedi. Sok ötletem nincs, ilyennel nem találkoztam hogy semmi nem jó.
Több mint 15 éve a Hardveraprón!
-
bumper
senior tag
válasz pulutodurumo #76825 üzenetére
Hát igen.. épp erre kérdeztem rá 😀
-
pulutodurumo
őstag
-
s4tch
veterán
@Bodz, talán megvan, miért kedveled tömegközlekedésen az AF100-at. Épp buszon ülök, az itteni zajok elsőre a zene alját tüntetik el. A Trinity Vyrus csöndes környezetben klassz, itt eltűnik a mélye, az AF100 viszont buszon jobb, mint otthon.
-
wolfman
veterán
Audio-Technica ATH-E70-et hallott már valaki? Vélemény?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
törölt tag
válasz wolfman #76834 üzenetére
Igen. Részletezős és gyors füles, középmagasban van egy kis emelése és mélyközépben, viszont nagyon mélyre nem megy le. Én elsősorban akusztikus zenéhez, rockhoz meg hasonlókhoz kiváló, tucc-tucchoz nem annyira. Illetve az impedanciája miatt kicsit háklis a forrásra (G6 quad-DAC-ról nem szólt egyáltalán jól, Centrance M8-ról szuperül).
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz wolfman #76834 üzenetére
Sheratannak volt, biztos írt is róla ide. Egyszer én is hallottam egy szűk negyed óra erejéig. Kicsit kemény hangú, gyors, jó felbontású, leginkább kiegyenlített, kényelmes, minőségi füles, érdemes meghallgatni. Forrásra érzékenynek tűnt a teteje, úgyhogy vidd magaddal azt, amivel hajtanád.
Szerk:
[ Szerkesztve ]
-
pkaresz
őstag
válasz #16820480 #76807 üzenetére
Szia!
Sziasztok!
Tudnál, tudnátok ajánlani olyan fülest, mely LDAC, Atx HD kompatibilis?
Van egy SONY Xperia XZ2 Compact telefonom, szerintem nagyon jól szól magában is, BT fejhallgatóval is.
Kíváncsi lennék, mivel tudja a fent említett technológiát, hogy szólhat.
Már sajnálom, hogy nem rendeltem előre, az ajándék fejhallgatóért! Elvacakoltam az időt!Köszönöm előre is!
Üdv: Karesz
[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Bodz
nagyúr
Felétek is Solaris és gázos MAN van? Lehet ezek zaja miatt szeretem annyira? Nem tudom.
Egyébként a téma maga érdekes, nem emlékszem, hogy lett volna már róla szó. Valóban előfordul a leírt jelenség. Hol a mérés, hogy melyik busz mely frekvenciákba ugat bele?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pkaresz #76837 üzenetére
Nincs olyan túl sok egyelőre. Vannak ugye a Sony fülesek, a honlapjukon tudsz válogatni, és fel szokták tüntetni, ha LDAC kompatibilis (az olcsóbbak nem mind azok). Akkor van a Prostereo H2. Illetve ami még eszembe jut, bár nem füles, az a Shanling M0 hordozható lejátszó, ami képes BT vevőként is működni, és dughatsz bele bármilyen fülest.
Bodz: A Haladóban felvetett hangklip témával összefüggésben lehet, hogy a MAN buszokon a megállót Békásmegyernek hallod, Volvo buszon meg Kápolnásnyéknek?
-
Krill77
őstag
Hi.
Hogy hívják azt az mmcx csatit ami nem egyenesen áll, hanem mint a k3 hd kábele?
Kösz -
Toncos
tag
Sziasztok!
A topik ajánlásai alapján az 5000-mínuszos kategória több tagját végigpróbáltam már (fülessel szemben csak egy elfogadható hang az elvárásom), viszont pont ez a baj: hullanak, mint a legyek. A keménytok használatára még nem tudtam magam rászoktatni, de ettől még nem vagyok túl durva velük, ennek ellenére a mostani Piston Basic is kezd szakadozni.
Kérdésem Hozzátok, hogy van-e ebben az árakategóriában olyan cucc, ami strapabíróbb kialakítású a többinél. Illetve max. 10e-ig van-e olyan, ami jelentősen masszívabb az olcsó cuccoknál? Mivel annyira nem hiszem, hogy lenne, csak nagyon indokolt esetben költenék rá több pénzt.
Előre is köszi a tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs