Új hozzászólás Aktív témák

  • Szalma

    őstag

    válasz busman #196 üzenetére

    (Ha 3-4 töretlen babérlevelet kiérzel, akkor valami másból van kevés benn...

    Javaslom tesztelésre a következő minimalista pörköltet, hogy utána legyen mihez viszonyítani ízben:
    20dkg mosatlan, 1cm-esre darabolt borjúbélszín,
    2 nagy fej hagyma (~20dkg) piszok apróra vágva (darálva esetleg),
    2 fokhagyma, szétnyomva,
    1 púpozott evőkanál pirospaprika (ne legyen benne csípős),
    15dkg marhafaggyú (ezt kiolvasztani, majd leszűrni) vagy disznózsír,
    2 csipet só.
    A zsiradék 1/3-ába beleforgatni az összedarabolt húst (zsírt mikróban felolvaszthatod); a 2/3-ával a hagymát és a sót addig párolni, amíg el nem fő róla az összes víz (megszűnik a gőzölés), nagyon kicsit megpirítani, hozzádobni a fokhagymákat, és figyelni rá, hogy amint kijön az illatmaximum, lekapni a tűzről. Húst (a levét is!!!), majd a paprikát belekavarni, vissza a melegítőre, fedőt rá és szorgos kevergetés mellett 20-25 percig párolni, majd fedő nélkül lesütni (nem megégésig), ha szükséges.
    Vizet semmi esetre se adj hozzá, elég folyadék van mind a hagymában, mind a húsban!

    Ezt etalonnak tekintve lehet nekiugrani az orrba/szájba fűszerezésnek, különben csak vaktában fogsz tapogatózni...)

    Szeretettel:
    Szalma

Új hozzászólás Aktív témák