-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ehhez hasonló késeket hol lehet venni? (7 és 11 cm pengehossz kb) IKEA kések páromnak nem tetszenek
Ilyennel szoktunk kenyeret kenni és zöldséget vágni vacsinál.
Gyors Alza keresés után ezeket találtam:KDS 1044 konyhakés 4
Orion CLASSIC konyhakés 7 cm
Orion CLASSIC konyhakés 9 cm
LAMART RENNES Univerzális kés 12 cm LT2086Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz bugizozi #10751 üzenetére
Ezek a Tramontinák szinte az összes multiban, háztartási boltban szoktak lenni.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz KD6-3.7 #10753 üzenetére
Alakjuk alapján ezek inkább szeletelők, különböző méretben, az első meg filézőnek tűnik. Disznóvágáskor jók lehetnek, vagy húst szétszedni, darabolni.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Beni2360
félisten
válasz body007 #10749 üzenetére
MiAmikor kivettel az üvegből és már nem kell semmire három negyedig azonnal vizet bele és aztatas után felkeverni többször és zutty a wc-be.szinte alig marad benne.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #10744 üzenetére
Ma kint voltam a piacon és ott árulják ezeket az edényeket meg a tepsit. Na meg kopogtattak az alját bádog hangja volt.
Nem csak szépség hibás hanem gyártási hibás az ilyen tepsi.
Vicc több ezer Ft árulni ilyet.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
Topikgazda
válasz body007 #10749 üzenetére
Gratulálok!
Befőttes üveg a legjobb, fém semmiképpen nem jó, soha nem használok fémet még összekeverésre se. Spatulával szinte teljesen ki lehet szedni az üvegből a kovászt, majd csap alatt azonnal el kell mosni, mert úgy nem nehéz. -
addikt
válasz krizmo_ #10757 üzenetére
No a tegnapi kenyerembe került egy kanál kovászt. Mivel géppel csinálom így az elején a langyos cukros olajos vízbe tettem, ~10 óra késleltetéssel, h reggelre legyen kész. Most nem tudom, h miért de majd kijött a formából a kenyér, nagyon fasza levegős lett
2 dolog változott. A kovász és, h tettem bele 100 g extra sikér lisztet.
Ilyet:Már a garat malmos kenyérlisztből dolgozom és mindig kerül bele teljeskiörlésű tönkölybúza liszt - 100g spáros míg el nem fogy, utána az is garat lesz
Szóval ez egy rossz kísérlet volt mivel két tényezőt változtattam...
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
Az Alzán most elég jó áron lehet beszerezni magvakat, aszalványokat stb., mi mákot, lenmagot, chia magot, mogyorót, mazsolát, mandula pelyhet, tökmagot rendeltünk, és nagyon elégedett vagyok.
Először a beryjones20( -20%) kupont vigyétek be, aztán pedig a gvhkedvezmeny(10.000 ft felett levon 3000 forintot) kupont. -
addikt
válasz krizmo_ #10761 üzenetére
Íze nem nagyon változott (nem is volt vele bajom) inkább csak a textúrája, jóval légiesebb Most, h készen van a kovászom mehet a hűtőbe? És, h kell eljárni ha használni szeretném? Erre nem tér ki a dokumentáció
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
válasz body007 #10766 üzenetére
Most, h készen van a kovászom mehet a hűtőbe? És, h kell eljárni ha használni szeretném? Erre nem tér ki a dokumentáció
Kb. 50 gramm mehet a hűtőbe, és mindig ezt szaporítod majd fel, pl. ha 200 gramm kovászra van szükséged, akkor 100 gramm vízzel és 100 gramm liszttel feleteted(ilyenkor 100% hidros kovászt kapsz, de ha kevésbé szeretnél hidratáltat, akkor kevesebb vizet adsz hozzá, ilyenkor keményebb lesz a kovász, és nehezebben emelkedik, ezt általában péksüteményeknél jó alkalmazni, az olasz madre is hasonló), majd ha kb. a háromszorosára feljött a kovász, akkor kiveszel belőle 50 grammot, ami megy a hűtőbe, és a többi elhasználod.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz body007 #10766 üzenetére
Nagyanyám mindig a spájzban tartotta, semmi baja nem volt.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
Korábban ígértem neked Tibicsucsu finom kovászos kifli receptet :
Teljes kiőrlésű kovászos kifli
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 2 dl habtejszín
- 1 dl víz
- 160 g kovász (100% hidros)
- 2 tk nádcukor
- 3 tk sóJelenleg: 300g KBL200 és BL200 vegyesen, és 200g KBL100, de sima BL80 vagy KBL100, BL55 is jó. Ha keménynek tűnik a tészta lehet hozzáadni még egy pici vizet, nem mindegyik liszt egyforma, van amelyik több nedvességet vesz fel.
Elkészítés:
Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, kb. óránként hajtogattam háromszor, majd ment a hűtőbe a tészta. Másnap kivetettem és szobahőmérsékleten hagytam 2 órát, ezt követően 110 grammos bucikat formáztam belőle, majd fél órát letakarva hagytam.
Ahogy letelt az idő háromszöget nyújtottam a tésztából, és feltekertem:Miután tepsire kerültek lefújtam őket permetezővel, és folpackkal lefedtem(figyelni kell, hogy ne érjen a tésztához, különben hozzátapad!):
Amikor a duplájára keltek, mehetnek a 230 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 15 perc alatt készre sülnek:
Kívül ropogós, belül pedig légies.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #10773 üzenetére
Előbb pihend ki a nyaralást!
Köszönöm szépen!
Sima vízzel fújtam le őket. Ebből a mennyiségből 9 db 110 grammos kifli lett.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Digitalpimp #10769 üzenetére
Nem lesz melege a spajban? Nálam ott is meleg van - nincs ott klíma
És hány naponta kell ott etetni? És hűtőben? Etetésnél mindig új befőttesüvegbe kerüljön? Vannak még kérdésimMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Digitalpimp
senior tag
válasz body007 #10775 üzenetére
É-nyugati rész volt, 60+ cm-es vályogfallal. Meg folyamatosan használta fel őket, sokat nem álltak ott.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Műkedvelő amatőrként segítségeteket szeretném kérni, egy látszólag egyszerű, de számomra nem egyértelmű témában.
Kelkáposzta főzeléket készítettem ma, és a receptúra végén az áll, hogy hagymából, fokhagymából, lisztből, pirospaprikából készíts rántást , éz ezzel rántsd be a főzeléket.
A kérdés az lenne hogy mi a sorrend?
Én úgy próbáltam, hogy először a hagymát olajon megdinszteltem, utána a fokhagymát megfuttattam , majd a lisztet megpirítottam, és a legvégén adtam hozzá a pirospaprikát, majd hideg vízzel fölengedtem.
Mivel a fokhagyma, is a pirospaprika is hamar meg tud keseredni, lehet, hogy nem ez az ideális sorrend.
Ha tud valaki tuti bevált sorrendet, azt nagyon megköszönném.
Magyarán ezekkel az összetevőkkel, hogyan kell rántást készíteni (hagyma, fokhagyma, liszt, pirospaprika)
Előre is köszönöm szépen -
krizmo_
Topikgazda
válasz balazs1956 #10779 üzenetére
Üdv,
Én úgy szoktam, hogy odateszem a hagymát olajon pirulni, majd hozzáadom a lisztet, ha kapott egy pici színt akkor a fokhagymát, lekapcsolom a tűzhelyet, és így adom hozzá a pirospaprikát. Hidegvizet szoktam én is hozzáadni, ill. rámegyek még botmixerrel is, hogy "selymes" legyen és ha szükséges ilyenkor adom hozzá a tejföl is.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz balazs1956 #10779 üzenetére
Megmondom az őszintét, én így meg se próblom. Kezdem a hagyma fokhagyma dinsztelésével aztán a többi hozzávaló a fözelékhez. Végén a zsemleszínű rántást lehúzom a tűzről picit várok és bele a pirospaprika, elkeverem és felöntöm hideg vízzel.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
attiati
veterán
Bevonatos serpenyőt keresek szülőknek.
Javasoltok légyszí néhány bevált márkát vagy konkrét modellt?
Korábban Delimano volt. -
Digitalpimp
senior tag
válasz attiati #10784 üzenetére
Tefal Ultimate, vagy Unlimited. Esetleg Titanium Pro, ha kapsz még valahol.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok, ha már ilyen téma, serpenyő levehető nyéllel javaslat? (sütőbe is akarom használni)
-
veterán
Sziasztok
Tefal rizsfőzőt használunk és az lenne a kérdésem hogy mit kell máshogy csinálni hogy ne piruljon meg az alja a rizsnek? Általában az alja ilyen barnás színű szokott lenni, ez mitől van? Mindegy hogy 1.5x-es vagy 2x-es vízmennyiség van használva.
Pedig még olajat is szoktam hozzáadni.iPhone 13 Pro Max
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok. Nem tudom jó helyen keresek-e, de szükségem lenne információra.
Edott egy régi Cora-ból származó wok, valamilyen francia cucc, mint a Tefal, de a bevonat kezd itt ott hiányos lenni, tehát cserés.
Nem tudom merre induljak a dologgal, kellene egy minimum 18cm-s wok, azonban bizonytalan vagyok, hogy akarjak egy 6x bevonatos Tefalt venni ( esetleg Berlinger-t), ha igen ott is melyiket, vagy mi másban lenne értelme keresgélni.
Sima wokban nem szeretnék gondolkodni, mert azt "simogatni" kell ugye..
Reménytelen a dolog? -
perempe
addikt
Csináltam úgy sertéscombot, hogy csak bekentem mustárral, sütöttem jénaiban fedővel. (Nem pirítottam fedő nélkül.) Már kihűlt, amikor leönthettem a levét, meglepően jó lett.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
addikt
Többször csináltam (próbáltam inkább) kefires kenyeret kreálni, de elég tömör lett - mondjuk finomnak finom lett Szóval ha túl tömör a végeredmény az azt jelenti, h kevés benne a víz? Mert más összetevőn nem változtatok csak a kefir mennyiségével (súlyával) kevesebb vizet használok.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
válasz ANDROID??? #10793 üzenetére
Szia,
Nekünk Tefal wokunk van, és nagyon elégedett vagyok vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Két kazános Jura Impressa 801 automata kávéfőző Cappuccino fejjel
- Nagyon szép Delonghi Dinamica ECAM 353.15.B automata kávéfőző
- NETATMO időjárás állomás készlet eladó!
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- ELADÓ GÉREX gyártányú akkus fúró, csavarozó
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest