Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Grave_444

    nagyúr

    Sziasztok!

    Lenne egy 2002-es évjáratú Fiesta, amivel az alábbi problémám van.
    Hidegben, értsd télen a hajnali mínusz fokoknál egyszerűen szinte lehetetlen elindítani.
    Önindító működik, felpörög a motor, de szinte azonnal lefullad. Ezt megismétli párszor, mire gázpedál nyomása közben nagy neheten beindul.
    Nyáron is fennáll a jelenség, hogy alapjárati fordulaton rántag a kocsi. Menet közben egyik esetben sem érezni, teljesítménye rendben van.

    Amit érdemes tudni. Üzemanyagcső lett cserélve, önindító működik, izzitó gyertyák újak, volt már nálam hengerfejes. Vezérműtengely kopott, cserélve lett. Maga a motor is baromi kopott, belátni a motorblokk és a dugattyú közé szinte. Eszi az olajat kicsit, a hűtővíz is sötétes lesz, nem érdekes. Kb fél évente kell pár decit hozzáönteni, de akár következő olajcseréig is kibírja, nem esik a minimum szintre. Szóval nem tökéletes, de amúgy rendbe lenne, mert sok minden ezeken kívül is javítva, cserélve lett rajta.

    Na mos a lefulladásos dolog szerintetek miből adódhat?
    Kiolvasóval 2 éve meg lett állapítva az egyik porlasztó sokkal rosszabb a többinél, bontottat vettem 25-ért, azt a telet kibírta. Most viszont megint kéne valamit cserélni, hogy biztonságosan használható legyen napi szinten. Lehetséges a többi porlasztó is rossz?
    Órán ~275.000km van benne, de amúgy kb 110.000-el több. Visszatekerték. :)

    Ja igen, kicsit kormol, hidegen szürkés füst, gyorsuláskor mondjuk városon belül 2-3-as sebességig felgyorsítva 50-re kicsit feketés. ;] 1.4 TDCI (1.4 HDI francia motor)

    Porlasztónál elég a motorkód alapján keresni (F6JA) vagy a porlasztón lévő Siemens számnak is egyeznie kell? Baromi nehéz hozzá találni, ma 10 bontót hívtam végig.
    Legolcsóbb 22/db, ami bemért és tuti jó 35/db.
    Okos műszaki + biztosítás, kötelező szerviz most vitt el 140-et úgy, hogy barátommal szereljük, munjadíj tehát nincs, maga az autó ér talán 600-at. Új alkatrész jelen esetben esélytelen, 70/db kedvezményesen.

    Nagynyomású szivattyú lehet még szerintem, de akkor mehet közben is gond lenne.

    Várom az ötleteket, javaslatokat, remélem tudtok segíteni. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák