Új hozzászólás Aktív témák

  • ROBOTER

    addikt

    Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni.

    Adott egy 2 éves S-Max, 3 napja vettem át, 65 E km. Elég sok autót vezettem az utóbbi években, hosszabb ideig Octavia, Kodiaq, Focus, Sportage modelleket, mind új volt.

    Azt vettem észre az S-Max esetében, hogy egyenes és sima úton az autó úttartása tökéletes. De ha pl. van egy hosszanti irányú útburkolat javítás, vagy egy nagyon enyhe nyomvályú, a kormányt izomból kell fogni, legalábbis sokkal erősebben, mint bármilyen autót amit eddig vezettem. Ha elengedem a kormányt, elég éles szögben elindul a kocsi az út dőlésének irányába.

    Ugyanez igaz, ha normál, jó minőségű úton (autóút, autópálya) túlemelt ívbe megyek be. Ha az ív döntése jól van megtervezve, egy jó autó szinte magától felveszi az ív görbületét, alig kell korrigálni a kormánnyal. Na az S-Max ki akar menni egyenesen a korlátnak.

    Én érzek valami rosszul és itt egyszerűen így van beállítva a kormányszervó, vagy ez hiba lehet (futómű-beállítás, sérülés, szervó)?

    Kieg: az autó minden hosszabb út után a városi, lassabb szakaszba érve "Check charging system! Service now!" felirattal és piros akksi ikonnal kiabál. Ez egy sima akksicsere lesz?

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák