Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Sziasztok!

    Pár hónapja az általánosabb autós topikban már kérdezősködtem családtag számára valami olcsó kocsi iránt (jelige: Covid alatt BKV-t elkerülni), akkor benne volt a kalapban a Focus Mk1, de nem az lett végül.

    Nekem viszont szöget ütött a fejembe, hogy magamnak vennék egyet (gyerekként imádtam a formáját és a Colin McRae Rally 2-ben a kedvenc kocsim volt, most meg "bagóért" vesztegetik, de ez nem jelenti, hogy csapatós kocsit keresek). Égető szükségem ugyan nincs rá (és nem is volt még saját tulajdonú autóm, sosem volt rá szükségem), de most a covid miatt nehezebb kölcsön autóval jönni-menni ha itt a város körül kirándulnék (városon belül ott a Limo, GreenGo, stb de akkor már egy füst alatt kiváltanám azt is).

    Amit kifejezetten keresek:

    - Focus Mk1 ötajtós (csak az)
    - Facelift
    - 1.6 benzin
    - Inkább a kínálat megkíméltebb darabjai érdekelnek (de nem elvárás a patika, szóval a 700-800 ezres vagy még drágább példányok már bőven kívül esnek a keresésemen)

    Na ezzel kapcsolatban a kérdéseim:

    - Ajánlott irodalom, hogy mit érdemes tudni, megnézni, típushibák, ajánlott motorkódok?
    - Van jó FB csoport, ahol normális tulajok, normális vevőknek adják-veszik őket?
    - Tipikus rozsda gócok?
    - Próbakörön mire érdemes jobban odafigyelni?

    Amit eddig tapasztaltam, hogy nagyon sok példányt árulnak a fukszos, szamurájkardos rétegek, míg a nagypapa garázsban tartott példányai inkább 1.4-esek (meg a benzines kínálat túlnyomó része is az).

Új hozzászólás Aktív témák