Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Van két darab SH103S3/120G típusú SSD-m, amik RAID módban meghalnak a Windows 8.1 telepítésének a végén (ablak, kibaüzenettel). Nem azzal van bajuk, ha RAID1-be, vagy RAID0-ba rakom őket, hanem eleve azzal, ha a vezérlő RAID módban van. AHCI módban tökéletesen működnek. Biztos, hogy az SSD-k a hibásak, mert ez már a második alaplap (X79-X58), amivel csinálják. Gondolom szórhatom őket vissza garanciáztatni.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz radi8tor #7704 üzenetére
Számtalan konfigot raktam össze, de soha egyszer sem volt szükség külső driverre Windows telepítéshez (RAID0). Még az LSI vezérlőnek sem kellett. Nehezen tudom elképzelni, hogy ez valami végtelenül különleges SSD legyen.
#7703: Neked is ugyanazt tudom csak írni. Hogy lehet, hogy eddig sosem volt ilyen probléma? Ilyen hibával még csak nem is találkoztam sosem. Az sem jelentene semmit, ha Windows 7-tel működne, mert senki nem mondhatja azt, hogy Windows 8.1-gyel nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Tomi0703
addikt
Udv!
Bocsanat a hulye kerdesert, de kaptam egy 120 gigas Kingston V300-as SSD-t. Na most van egy keret is hozza, marmint nem a beepito, hanem amit az SSD-re kell rakni.
Na ez most kell, meg felulre kell rakni?Valamint, nincs beepito keretem, eleg ha a HDD helyere egyik oldalon becsavarozom?
-
Hedgehog87
csendes tag
Sziasztok.
Váltottam ssdre és a régi vinyót DVD rackbe visszatettem. először probléma volt vele mert nem ACHI-ben telepítettem, majd újraraktam és eleinte jól működött a 2. vinyóval. Ma reggel ismét bekapcsoltam a gépet de megint kifagyott a windows zászlónál...
Ötlet?
Köszönöm.
-
Hedgehog87
csendes tag
Illetve csináltam én is egy sebesség tesztet. az alább található adatok megfelelőek egy dell lattitude d630 as notinál. SSD: Kingston HyperX 3K SSD 120GB
Mit lehetne tenni hogy gyorsabb legyen ha persze tudna többet a noti?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz Hedgehog87 #7709 üzenetére
"Mit lehetne tenni hogy gyorsabb legyen ha persze tudna többet a noti?"
Megfelelően mérni (egyébként SATA2 alatt ennyit tud):
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Van egy OCZ Agility4 és roppant lassúnak vélem! Frimware frissitést nem tudtam megcsinálni sem win sem Linux alól már az ideg szétkap
Most ezt tudja a meghajtó
Valami ötlet mivel tudnám a gyári érték közelébe tornászni?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz golyani #7712 üzenetére
Hihetetlen most Windows alol megcsinálta Mértem újat de nem sokat gyorsult
Ez még mindig nagyon kevés egy Agility 4-nek
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
xuldar
addikt
válasz Tomi0703 #7706 üzenetére
Azt a keretet azért kaptad, hogy ha laptopba szeretnéd beépíteni, ahol 9mm a szabvány winchester vastagság, rá tudd tenni és ne lötyögjön. Asztali gépbe fölös ráragasztani. Egyébként a tetejére szokták.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
pegazus64
csendes tag
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni.Karácsonyra kaptam egy 120gigás Kingston ssd-ét.Sikerült is beüzemelnem telepitettem rá win 8.1 rendszert ahci modban és hasit is rendesen de az én alaplapom csak sata2-es.Szeretném sata3-ban használni mivel az ssd sata3-at is támogat.Néztem a neten vannak sata3-as vezérlökártyák de ha erre teszem rá az ssd-ét akkor a biosban belehet állitani hogy a rendszer arrol botoljon be?Mert ha nem akkor felesleges pénzkidobás ha a wint nem az ssd-röl tudom inditani.Ráadásul elég drágák ezek a vezérlökártyák.
Elöre is köszönöm a segitségeteket! -
M@cika
őstag
válasz Cseneles #7711 üzenetére
Az alaplapodon a SATA3 vezérlők alighanem ASmediások, -mondjuk az Asrock oldala nem részletezi sajna- az meg előfordul, hogy nem tudja némely SSD-vel hozni az "elvárt" sebességet. Legalábbis én ilyeneket olvastam itt
pegazus64: Általában a külön kártyás vezérlők nem támogatják a TRIM-et, ha jól emlékszem, szóval nem ajánlottak SSD-re.
[ Szerkesztve ]
Nasit a kis fehér medvének!
-
xuldar
addikt
válasz pegazus64 #7715 üzenetére
A külső vezérlők általában lassabbak, mint az alaplapon lévők, mivel nagyobb az elérési idejük. Ha Intel chipsetes lapod van, az a legjobb, hagyd azon. Nem fogod észrevenni a különbséget a SATA2 és 3 között, csak ha nagyobb fájlokat mozgatsz. Ellenben egy külön vezérlőt lehet, hogy kevésbé éreznél pattogósnak.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Cseneles
őstag
Az alaplap egy ASUS M5A97 R2.0 amin a legelső Sata3-as portra van csatlakoztatva Szóval nem értem mi okozza ezt a lassú tempót..?! Ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
-
-
Tomi0703
addikt
120 gigás Kingston V300. Olvastam a telepítős logoutos írásban, hogy kérdezzek rá, hogy van-e valami újabb firmware, vagy ilyesmi, szóval hogy érdemes-e frissíteni valamit rajta?
-
JuliusK
tag
válasz JuliusK #7549 üzenetére
A Windows reinstall után és az alap W7 ACHI driverrel ismét kiválóan működik a LiteOn LCT-256M3S. A teljesítmény ismét 100%. Telepítés előtt még a SSDok-tól is kék halált dobott a rendszer, szóval több probléma is lehetett, de most már OK minden.
Köszi még egyszer a segítséget Steelmanus!
Fire cikkje és más írások is hasznosak voltak.[ Szerkesztve ]
-
wikings2
őstag
Sziasztok!
Annak van értelme hogy veszek egy 2 hetes SanDisk 32Gb SSD-t amin semmi más sincs csak az oprendszer/driverei és a filmek/játékok mennek a mostani sata3 1tb hdd-re?
Gondolok itt "van-e értelme" alatt arra, hogy várható-e valamilyen sebességbeli változás.Köszi.
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Adott egy Asus P8H77-M PRO lap, és Kingston HyperX 3K SSD 120GB-os, de még nincs beszerelve és installálva. Dual oprendszert akarok hamarosan rátelepíteni, Win8.1 és OpenSUSE 13.1-et (mindent UEFI/GPT módban.)
Átolvastam Bodor és Fire/SOUL/CD cikkét, nagyjából minden rendben, de ezek a kérdéseim lennének:
1. Az SSD-n kell firmware-t frissíteni esetleg, vagy jó ami rajta van?
Ez a firmware verzió van az SSD-n (USB-n csatlakoztattam és HDD Sentinellel néztem):Lemez modelszám: KINGSTON SH103S3120G
Lemez revízió: 521ABBF02. A 120 GB-os SSD-t hogyan formázzam, mármint a méretére vagyok kíváncsi, hogyan osszam szét a 120 GB-ot a Win8.1 és az OpenSUSE között? Én arra gondoltam hogy 80 GB lehetne az NTFS a Win-nek és 40 GB EXT4 a linuxnak. Jó ez így? Linux swap nem kell (8 GB RAM van) és az adatok úgyis külön HDD-en lesznek.
3. Miután a Win települt, az Intel chipset driver megfelelő lesz?
Az Intel Rapid Storage drivert az itt említett okok miatt nem akarom felrakni.Köszönet előre is.
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
Sziasztok!
Lehet nem jó hely a kérdésemnek, de nem találtam jobb helyet, vagy legalábbis, ahol hamar választ kapnék.
Egyik haverom alaplapján van SATA2 és IDE csatoló is, és egy régi IDE vinyót használ jelenleg. Viszont most érkezik a gépébe egy SSD, amelyet természetesen SATA AHCI módban szeretne használni, viszont az IDE vinyót megtartaná adattárolásra. Fog működni a kettő egyidejűleg? Vagy az AHCI mód betesz a dolognak? Vagy ezek szeparáltan működnek?
Előre is köszi, ha válaszoltok!
[ Szerkesztve ]
-
karlkani
aktív tag
válasz South Velen #7737 üzenetére
Fater gépében is van egy IDE-s merevlemez. Ezen kívül minden más SATA portra van kötve (SSD, ODD, merevlemez). AHCI be van kapcsolva, megy szépen minden.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz B-L-A-C-K #7620 üzenetére
Na a Vertex 2 más gépbe, illetve külső olvasóba is belerakva elkönyvelhetem hogy jövőre a karácsonyfára mehet dísznek.... Kingston HyperX 3K-t megrendeltem, holnap már itt van, kíváncsi vagyok átlagos felhasználás mellett lesz e sok különbség a Vertex 2-höz képest.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Gyanus, hogy a laptopba levo SSD-re mintha neha hibasan irodna az adat, ezaltal serult/hibas lenne par fajl.
Mivel lehetne ezt tesztelni?
Gondolom HD Sentinel jo, csak kellene egy kis iranymutatas, hogy pontosan melyik tesztet, milyen beallitasokkal futtassam. -
B-L-A-C-K
titán
Nekem annyit nem ért a Pro, a Kingston-t meg 25 ezerért veszem, és 3 évnél tovább úgysem lesz meg. Ezt a Vertex 2 is csak azért volt nálam már 3 évesen mert egy haveromtól vettem át jó áron. Neked viszont ha hosszútávra tervezel egyértelműen az volt az egyik legjobb választás...
-
pigmeus
tag
Nem tudom, hogy ehhez vki hozzá tud e szólni!
Vettem egy ilyet Kingston 120GB SVP300S37A/120G V300 SATA 3 2.5" SSDNow
Felraktam rá a win 7et, a leírtaknak megfelelően, mivel nincs Achi mód a lapban. Nem telepítettem az audión és a vgán semmit sem.
lapom: AsRock N68-S3 UCCSSDOK nem fut le, azt írja nem támogatott
1. Működik a TRIM??
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk.Erre nullát ad a program.
Trimem nincs, kérdés van e megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz pigmeus #7744 üzenetére
Amennyiben pontosan ez a lapod, AsRock N68-S3 UCC akkor azon van SATA port, es be is lehet konfiguralni a BIOS-ban.
[ Szerkesztve ]
-
pigmeus
tag
válasz Steelmanus #7745 üzenetére
Igen Sata0 portra van kötve, de Achi lehetőséget nem találtam a leírások alapján.
Sata-ra lenne állítva de csak IDE meg RAID mód van. Gondolom Raid nem jó.A lap is egyezik az általad linkelttel.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Ha esetleg valakit érdekel így néz ki egy (hibás) Vertex 2 belseje...
-
félisten
válasz pigmeus #7744 üzenetére
Számos NVidia (geforce/nForce) chipset-et nem támogat a programom (SSDOK), de csak akkor, ha telepítettél chipset drivert (és telepítettél), ami lecserélte az OS alap driver-t.
SATA IDE módban telepítsd az OS-t és ne pakold fel a chipset driver csomagot, vagy ha igen, akkor utólag, csak és kizárólag az IDE driver-t le kell cserélni az OS IDE driverére. Ennek menetét megtalálod a gyorstalpalóban: [link]Ha ez megtörténik, onnantól az SSDOK is elindul és azt fogja jelezni (Hard Disk Sentinel-el együtt), hogy működik a TRIM. (NVidia driverek nem támogatják a TRIM-t)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest