Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dewfah
tag
Sziasztok!
Tegnap reggel nem bootolt be a lenovo y580 notim a benne lévő OCZ agility 3-al. Bebootolt és restartolt folyamatosan. Ma újra telepítettem a rendszert, de milyen proggival nézzek SSD állapotot rajta? Crystal disk megfelelő?
Üdv,
Gergő -
soldi3r
veterán
hello! a hdsentinel mikor mond 90%-ot egy uj ssd-re?
nem szoktam nezegetni, csak amikor betettem epp elindult es feltunt, valami remlik, talan ha nincs trim?E30 (oo=[][]=oo)
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Mac tulajoknak jól jöhet a DriveDX nevű alkalmazás.
Szépen, normálisan megmutat minden infót az SSD-nkről. Szépen kiadta nekem, hogy tavaj November 5 óta 640 gigát írtam összesen a Samsugn 840 EVO-ra.
Kérdésként pedig felmerült bennem, hogy ez az érték vajon sok e? (tippem szerint bőven jó)
-
MadKet
tag
Sziasztok,
Tegnapi nap végre volt időm beszerelni és felpakolni a win7-et az SP900-ra. Kérdezném hogy SATA2-vel ezek az eredmények jónak számítanak-e?
Amit furcsállok picit az 10 óra alatt 290 GB összes írt adatmennyiség. Gyakorlatilag csak annyit csináltam hogy felraktam a rendszert, egy-két alap progit, lefuttattam a teszteket és 1 játék ment fel.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
GOTO topic összefoglaló!!!
...
Ezek a sebességek természetesen egy SATAII vagy SATA3 porttól erősen függenek, mert nyilván egy SATAII (3Gbs) nem fog tudni 550MB/s-ot kisajtolni magából, inkább olyan 260-270MB/s lesz vége. Ebből kiindulva, mivel a mai SATA portok egyikének korlátait sem érik el az SSD-k 4K írás/olvasás eredményei, ezért mindennapi felhasználás során nem fogunk különbséget érezni SATAII vagy SATA3 rendszer között.
...[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Tudom, hogy már késő és nem vagy vele kisegítve, de tényleg el kell mondani, ha másik ssd-t tervezel a jövőben és azoknak is akik szeretnének ssd-t venni, hogy sokkal jobban járnak, ha garanciásat vesznek minimum 3 évvel és boltban (már akiknek fontos az, hogy legalább 3 évig ne dobja ki a pénzét az ablakon).
Lehet, hogy a hirdetésekben így olcsóbb, de nagy a valószínűságe, hogy ha valami baja lesz, akkor nem tudja kicseréltetni. És, sajnos úgy néz ki a dolog, hogy rendszerint történik az ssd-kkel valami a 3 éven belül - ahogy az előzőekben megtárgyaltuk, inkább a vezérlő fog meghibásodni, mint a sok írás lenne a probléma az átlagos használatnál. Tényleg csak jóindulatból mondtam. -
MadKet
tag
-
félisten
válasz jerry311 #8119 üzenetére
UDMA-nak mi köze a SATA port sebességéhez? (Költői kérdés volt, mert semmi)
Köss egy SATA3-as portra egy SATA2-es meghajtót, akkor is ezt fogod látni...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
jerry311
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #8124 üzenetére
Nem én találtam ki hanem a HDSentinel fejlesztője.
"The maximum and currenlty selected Ultra DMA modes are displayed. The latter determine the current theoretical maximum data transfer rate between the disk and the host. Of course larger value is better."
Ugyanez az érték HDSentinelben SSD-ről (sajnálatos módon az előző screenshot HDD-ről volt):
Nehezen tudom elképzelni, hogy egy 3 Gbps SATA2 interface esetén 6 Gbps-t írna ide, mint aktív sebességet (vagy átviteli módot).
-
félisten
válasz jerry311 #8125 üzenetére
Holt nyelven írok vagy mi? az UDMA az ESZKÖZ (a meghajtód, az SSD-d vahy HDD-d) által támogatott maximális átvitel, nem pedig a SATA port-é. (Az idézet sem azt írja, hogy az a SATA port sebessége). Ergo, köss egy SATA3-as portra egy SATA2-es meghajtót és máris 300MB/s (3Gbps) lesz odavésve...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
jerry311
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #8126 üzenetére
Hogyan tud egy eszköz az elérhető sebességek közül olyat aktívnak jelölni, amire nem képes?
Mert lehet én nem tudok magyarul vagy angolul és az "active" szónak van valami mesebeli jelentése is, de az Active UDMA mode és mögötte az érték, valahogy azt sugallja, hogy éppen ezen a sebességen működik.Mellesleg díjaznám, ha kicsit lenyugodnál mielőtt posztolgatsz, akkor talán nem keverednél ellentmondásba saját magaddal:
#8124: Köss egy SATA3-as portra egy SATA2-es meghajtót, akkor is ezt fogod látni...
#8126: Ergo, köss egy SATA3-as portra egy SATA2-es meghajtót és máris 300MB/s (3Gbps) lesz odavésve...Most akkor SATA3-as porton SATA2-es eszközzel ugyanazt fogom látni, mint SATA3-as porton SATA3-as eszközzel vagy valami mást?
-
Predator2
addikt
Helló
IRST driverből az ajánlott változat win7 x64-es op rendszerre még most is a (Intel Rapid Storage Technology illesztőprogram and utility verzió:11.7.0.1013)?
Asrock z77 extreme 4-es lapom van.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Doky586
nagyúr
válasz HZoli87 #8139 üzenetére
Szerintem meg más van odaírva... :-)
Vagy szerinted az én első két képemen az van odaírva hogy nem támogatják a SATA150-et, a harmadik képem meg azt jelentené szerinted hogy még a SATA300-at sem támogatja? szerintem nem.Nálad a kép azt jelenti (szerintem) hogy az Adatátvitel módja SATA300, de a lemez alkalmas lenne SATA600-ra is. Nálam az első kettőnél mutatja hogy a sebesség a lemez max sebességével azonos, de az alaplapi vezérlő többet tudna. Harmadiknál mind a vezérlő mind a lemez tudása maximumát nyújtja.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Volt egy pár érdekes fagyásom és az ssd is mintha többet írt volna mostanság mint ahogy szerintem kellene. Hála égnek nem túl gyakran fagyott. Annó Fire/SOUL/CD mondta, hogy az IRST okozhatja.
Ezért gondoltam a cserére most feltettem amit ajánlottál.THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
mec71
tag
sziasztok
szeretném megkérdezni hogy van egy ocz wertex 2 60 gb-os ssd beépítve a laptopba a dvd meghajtó helyére .egy ideje elkezdett marha lassan bebootolni amit nem tudom minek véljek.feltettem egy szűz win 7-et 1 hete és most megint 2 perc a boot 20 másodperc helyett.Van valami tanácsotok?
Köszi
Ati -
jerry311
nagyúr
Ha netan belefutna valaki...
Corsair Force 3 firmware-t upgradeltem (mert miet ne...)
Az eredeti FW 1.3.3 volt. Ezt a friss es ropogos Corsair SSD Toolbox fel is ismerte. Azt is felismerte, hogy van ujabb FW (5.07), le is toltotte, de upgrade failed. Nemi google keresgeles utan megtalaltam a Corsair Field Updater v1.1-et es a hozza valo FW-eket (5.0.2). Kicsomagolas, FW valasztas, upgrade. Minden szep es jo. Reboot. Meg mindig minden szep es jo. Ujabb probalkozas a Corsair SSD Tooblox-szal. ismet felismert mindent szepen, le is toltotte ujra az 5.07-es FW-t es immaron vegre meg is tortent az upgrade 5.07-re.Link az 5.02-es FW-hez es a Filed Updater 1.1-hez
Link corsair SSD Toolbox-hozHa valaki tud Corsair FW update-ekhez valami release notes jellegut azt szivesen vennem, kivancsi lennek mik voltak a valtoztatasok.
A Corsair egyebkent ugy all a FW upgrade-hez, hogy ha nem tapasztalsz problemat az SSD-vel, akkor ne upgradelj.
If it is not broken, do not fix it! -
petya2012
őstag
sziasztok
Fire/SOUL/CD,Bodor vagy bárki aki tud segíteni
megjött a 840-es evo-m,ki is írja,hogy firmware frissítés
rákattolok kijön ez a szöveg
Your computer will be shutdown after updating firmware in 20 secounds.Please save all your work before updating firmware.Do you want to continue?
ha azt nyomom igen,akkor meg ez jön ki
Failed to update firmware on selected drive
tudnátok segíteni??
köszi előre is -
zeusz55
senior tag
egy noob kérdés, külső vinyó sebességét hogyan tudom az oldalon használt sebességmérővel lemérni? USB3. ás!? Azon kivül hogy kiveszem a vinyót és berakom a PCbe!?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest