Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
őstag
Nalam is van ez a jelenseg. Kivancsi lennek en is ez miert van. Pl. amikor bemegyek abba a mappaba ahol a jatekok iconjai vannak eltelik egy kis ido amire betoltodnek az iconok kozbe kerreg a HDD.
En gondolom ez azert van mert alapvetoen a rendszer az SSD-n van de majdnem minden mas meg a HDD-n.
Szerk: Bodor @ igy mar ertem. Ha haza erek beallitom az energia gazdalkodasnal amit kell.
Kingston KC300-al kapcsolatban: normalis a ~260MB/sec-es seq. read/write CrystalDiskMark-ban? A dobozon 500MB read/write van bar gondolom az a marketing.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Bodor
veterán
7639-es hozzászólásodra már válaszoltam, és ha bármi mást is érdemes lett volna leírnom azon kívül, amit olvastál, akkor azt megtettem volna.
Tehát nem értem, hogy ha SATA2-es az alaplapod, akkor még miért nem elég a SATA 2-es sebesség, vagy mit vársz szegény SSD-től? Hazudtolja meg a fizika törvényeit ?
Tudná az a 500MB read/write-ot, csak nem a te alaplapodban... -
Landon
őstag
-
xuldar
addikt
válasz DonThomasino #7650 üzenetére
Értem. Sajnos a nyomorult marketing miatt sok dolgot le kell nyelni. Ők is tudják, hogy hazudnak, mi is tudjuk, mégis ezt használják, mert jobban hangzik.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
félisten
válasz worxland #7657 üzenetére
Nem, csak az informatika/számtek egyes területén nem szabadott volna "engedni" a használatát. Az egyik ilyen terület pont az adattároló eszközök(tipikusan HDD-k) kapacitásának jelölése, mivel 1 fizikai szektor mérete 512 byte... A jövő év elejétől, az átlag felhasználók számára is elérhető ún, Native 4K HDD-ken a fizikai szektorméret 4096 byte lesz (8*512), még véletlenül sem 4000. (A jelenlegi 4K/advanced format stb névvel illetett HDD-ken 512 byte-os fizikai szektorstruktúra van)
A káoszt csak növeli, hogy az OS 2-es számrendszert alapul véve jelöli GB-nek azt, amit a HDD gyártók kapacitásnál GB-nek és még erre is lehet egy lapáttal tenni, hisz az SSD esetén biztosan 2-es számrendszerben maradék nélkül osztható kapacitású NAND van és pont teljesen lényegtelen "ki" mennyiot lát és azt mivel jelöli...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
xuldar
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #7658 üzenetére
Köszi
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Integrale
veterán
Sziasztok!
Egy haverom venne SSD-t, és sajnos eléggé meg van kötve a keze. Media Marktban kell levásárolnia 15-6e Ft-ot, ebben az árkategóriában csak a MAXELL ELITE II van, mi a véleményetek róla?
"Bad reklám is reklám too"
-
bobalazs
nagyúr
Ez itt a reklám helye. Ha javasolhatnék egy programot, ami szerintem nagyon hasznos, többek között energia takarékossági okokból az a HotSwap! lenne. Ezzel használaton kívülre lehet tenni a vinyót. Leállítani, "hardver biztonságos eltávolítására" rakni egy mellesleg belső vinyót.Nem árt mondjuk swapet levenni róla előtte.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Azért ez elég túlzás. Elérési időben nagyságrendekkel gyorsabb bármilyen SSD a merevlemezeknél.
Integrale: Amennyiben még csak az SSD beszerzése a cél, akkor nem ide, hanem az erre szakosodott "Milyen SSD-t vegyek?" topikba várjuk a kérdéseket!
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Hedgehog87
csendes tag
Sziasztok.
Váltottam ssdre és a régi vinyót DVD rackbe visszatettem. először probléma volt vele mert nem ACHI-ben telepítettem, majd újraraktam és eleinte jól működött a 2. vinyóval. Ma reggel ismét bekapcsoltam a gépet de megint kifagyott a windows zászlónál...
Ötlet?
Köszönöm.
-
Tidus
addikt
Szerintetek Samsung 840 EVO SSD-nél ajánlott a RAPID használata.
Az esetleges fagyás áramszünet miatt fennálló adatvesztés kockázatáról tudok. -
lcee79
őstag
Hi!
Tegnap este lekapcsoltam a gépem, ma meg már bekapcsoláskor azt írta, hogy nincs hdd (ssd) a gépben...
Minden módon megpróbáltam, kipróbáltam már lapophoz kötve mobilrackben stb
semmi eredmény, teljesen kimúlt, meg se nyikkan...
2010.12- hóban vettem
2 év gar-os volt csak.Van esély arra hogy esetleg meg lehet valahogy csinálni?
Eddig is akartam venni egy újabbat a mérete miatt, mert mindig kevés hely volt már rajta...
De gondoltam megvárom a januárt.A másik kérdésem, ilyenkor tudok venni még? Vagy csak januártól esélyes?
Az biztos hogy 5 év garanciásat veszek most (igaz múltkor egy Corsair Neutron-t megkérdeztem, a bolt 3 évet írt a gyártó meg 5-öt... mailben is azt válaszolták, hogy annyi a garancia amennyi az oldalukra ki van írva, fel se tételezték, hogy ott nem jó esetleg... és nem is nagyon válaszolgattak...aztán hagytam is )Thanx!
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
youngboy
senior tag
Sziasztok!
Most üzemeltem be 1. SSD-met. Olvasom is szorgalmasan a különböző forrásokat. Leginkább a téma összefoglalóban találhatókat. Viszont ellentmondásba ütköztem a töredezettség mentesítő, prefetch, superfetch és az indexelés ki/be kérdéseknél.
Megírná valaki, mi is a konklúzió ezzel kapcsolatban? Vagy nem annyira egyértelmű ez a kérdés?
Akkor viszont várnám a véleményeket, amit előre is köszönök.Valamint volt szó még két dologról:
- windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítés tiltása
- spare area terület kibővítéseEzekkel mi a helyzet?
-
PAtr0n
addikt
Szinte biztosra vehető volt, hogy az, csak gondoltam megkérdezem. "Szerencsére" már csődbe mentek, minden esetre a következő SSD-d legyen egy Samu, vagy egy Kingston
Bolt nemigen van ilyenkor nyitva, a webáruházak se tudom, hogy szállítanak, de azért lehet érdeklődni.youngboy:
Kicsit túllihegett téma, de 1-2 dolgot tényleg érdemes kikapcsolni, mert teljesen felesleges, és hosszú távon árt az SSD-nek: 1. Defrag teljesen fölösleges, nincs fizikai távolság az adatok között, hiába pakolgatná az algoritmus a fájlokat a "szektorokban". 2 Pre és Superfetch már más kérdés, elvileg nem jár túlzott írással, a programok gyorsabb betöltődését hívatott javítani azzal, hogy megpróbálja kikalkulálni, hogy az adott programnak még mire lesz szüksége (a memóriából). Akár bekapcsolva is maradhat. 3. Indexelés. Ez már írással jár, a windowson belüli keresést gyorsítja azzal, hogy a fájlokat jelölgeti. A kikapcsolása javallott.
4. - windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítés tiltása. Nyilván ezzel is fölösleges írástól kíméled meg az SSD-t. Érdemes az ürítést kikapcsolni. 5 spare area terület kibővítése: Nemrégiben én is kérdeztem ugyanezt. Igazából ha elég helyet hagysz üresen az SSD-n, akkor nincs sok értelme. Ezzel tulajdonképpen, létrehozhatsz egy olyan "partíciót" az SSD-n amire nincs írási jogod, és az SSD fogja használni adatok pakolászására, az optimálisabb és hosszabb élettartamú működés érdekében.[ Szerkesztve ]
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
lcee79
őstag
válasz B-L-A-C-K #7674 üzenetére
hát remélem valamelyik webshopban van egy samsung pro
azt megveszem akkor, persze igazából, ha most már itt lenne az lenne a jó
2 év garancia igazából elég lájtos ssd-hez..Mondjuk én nem töredezettségmentesítettem, de semmit nem is kapcsoltam ki, viszont nem hinném, hogy az volt a baj...
Remélem hogy a következő többet bír majd...
-
B-L-A-C-K
titán
MediaMarkt-ban van 23 ezer körül 120 GB-os Samsung Evo...
Engem amúgy az se lepne meg ha manipuláltan ment tönkre, érdekes ugyan az a típus szintre napra pontosan romlott el nekünk...
Így nekem is vennem kell majd. Pont vidéken vagyok és itt főt meg, úgyhogy nekem jövőre lesz már csak esedékes a vásárlás, és szerintem KINGSTON HyperX 3K veszek.
[ Szerkesztve ]
-
lcee79
őstag
A bolt írt rá 24 hónapot a számlára...
De 2010 December 1.-én vettem szóval lejárt a 3 év, majdnem 1 hónapja...
Garancia lejárata után tönkremegy a temék... Milyen ismerős ez a mondat(#7678) B-L-A-C-K: Én biztos vagyok hogy manipukált módon ment tönkre...
Én Kaposváron lakom, ez azt jelenti hogy itt semmi sincs... se mediamarkt se más hasonló.
Egy db euronics van a környéken összesen...
De reménykedem hogy valahol lesz, és mondjuk 30.-án legalább lesz már ssd-m...[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Egy kicsit azért te is túllihegted a témát, indexelést nem érdemes kikapcsolni, mert értelmes szolgáltatás, és alig ír az SSD-re, ez már számtalanszor bebizonyosodott .
(#7672) youngboy: Olvasnivaló
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
Üdv mindenkinek!
Kérdésem a következő.
Feltettem az itt leírtak szerint a w8-t. viszont csak sata2-ben hajlandó menni az ssd. Létezhet ez azért, mert nem ahci modban van a sata hanem Raidban?
Köszönöm.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
simlisgumis
tag
Sziasztok !
Ma cseréltem le a két Kingston hyperx et szintén hyperx re,csak a 3k ra. Már több mint két éve mentek raid be,legariztattam őket. Meglepett,hogy mennyit reszeltek ajemdéjék a raid driver en!
Ez volt a régi[link] Ezt meg most csináltam szűz rendszerrel. -
PAtr0n
addikt
Azért írtam hogy "javallott", de nem feltétlenül szükséges. De ha már szőröket hasogatunk, mégis mit profitálok belőle ha be van kapcsolva? Nálam ki van, de attól még a winen belüli keresgélést nem érzem lassabbnak. Persze a mappabeállításokban a keresés külön is engedélyezve van, csak indexelés nélküli módban.
Abban bizonyára igazad van, hogy a ki nem kapcsolása igazából nincs nagy hatással az SSD teljes élettartamára nézve."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
xuldar
addikt
Vagy az SSD-d, vagy az alaplapod csak SATA2-t tud. Márpedig így nem fogsz kisajtolni SATA3 sebességet. Egyik típusát sem írtad le természetesen, nehogy érdemi infót kapjunk és adjunk.
Egyébként a kérdésedre a válasz: Nem. A RAID mód tartalmazza az AHCI-t.
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
Értem és köszönöm. Természetesen utána néztem mind a lapnak, mind az SSd-nek. Azért nem írtam a típusokat.
Alaplap: GA H77-D3H
SSD: Intel 320 series
Itt ebből már látom és az SSD-re fel is van írva, hogy 3gb/s változat. Gondolom ez 2 féle verzióban gyártották akkor? Nekem meg sikerült a gyengébbet kapnom Igaz ajándék volt.Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
xuldar
addikt
Csak akkor érzékelnéd a különbséget, ha nagy méretű fájlokat másolgatnál az SSD-ről vagy rá. A rendszer és programok használata közben nem, mivel ez a rész (4K és 4K QD32) bőven nem éri el még a SATA 2 határait sem. Az Intel SSD-i kiváló minőségűek, én nem is gondolkoznék azon, hogy cseréljem-e.
-
a000
őstag
Sziasztok!
Van egy 128GB-os samsung 830-as ssd-m. HDsentinel szerint 62 nap alatt az összes írt adatmennyiség 2.56TB. Nem sok ez egy kicsit? Semmi extrát nem csinálok vele, adatok külön diszkre mennek, beállításokat megcsináltam stb...
[ Szerkesztve ]
-
Ueda
senior tag
Többnek tünik, mint az enyém, 2 év alatt 7 TB, pedig nem kímélem, 2 GB lapozófájl, meg másolgatás, a böngészők is rajta futnak teljesen, tehát semmi temp mappa áthelyezés. Mivel én sem tudom, hogy mi, kinek és hogyan irogat (mert másnál is előjön ez), ezért nem tudom mi az oka.
Ja ... amúgy fasza az avatárod.[ Szerkesztve ]
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs