Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HZoli87
veterán
válasz Picturemaker #8503 üzenetére
A legfrissebb verzióval nézzed meg: SSDOK 1.5.2
- Ha ez sem segít, akkor a mail cím, ahol jelezni tudod a hibát a program írójának.
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
Egy kingston SSD nek a SATA vezérlő része
lehet úgy rossz hogy hol megy hol nem ?
Vagy ez inkább lap hibára utal..." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Qru
MODERÁTOR
-
Coolmat
őstag
Kingston HyperX 3K 120GB eredmények. Ezzel már elégedett vagyok
Szerk: most nem szüttyöggöt 5 percet a Win8 első indulásánál mitn a V300, fél perc alatt lerendezte a dolgot, és ugyanúgy letöltötte az összes drivert (nem lett gyorsabb a netem ).
[ Szerkesztve ]
-
GNKING
tag
Van egy ADATA SP900 256GB ssd-m amit MSI Star-USB3/SATA6 kártyára kötöttem, mert az alaplapi vezérlő nagyon gyenge (135/115MB/s).
A probléma ott kezdődik hogy nem tudom AHCI modba állítani. TRIM működik.
Találtam hozzá egy firmware-t amivel megy az AHCI is. Mikor flesh-elném akkor ezt a hibát dobja:Mit tudok ilyenkor csinálni?
Normális vagyok a hangok is megmondták!
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Holnap jön meg az SSD-m (Kingston V300 60GB) Már nagyjából tisztában vagyok a dolgokkal, viszont még egy kérdésem lenne. Gondolom fel kell tenni az alaplaphoz a chipset és sata drivert. Az ssd-hez valami drivert esetleg? Vagy ezeket elég? Illetve melyik sata drivert is szedjem le pontosan ezek közül? Van több féle verziószám.
Ennyit szerettem volna!Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
Coolmat
őstag
válasz horvathpeter #8511 üzenetére
Legegyszerűbb ha nem telepítessz semmi felesleges drivert, a Microsoft alap driverei teljesen megfelelnek. Ha szükség lenne chipset driverre, akkor is csak az ismeretlen eszközhöz tedd fel manuálisan, ne az egész pakkot telepítsd.
-
sg22
senior tag
Sziasztok!
Gepcsere volt, valtottam Haswellre. Vettem egy Z87-es lapot es K-s procit. Roffentem be a gepet, uefi nem latja az SSD-t. Szarakodas, kabel ki-be, 4. probalkozasnal latja. Aztan megint nem. Kb 10 bol egyszer latta. Googlezek ra, hogy mi lehet a hiba. OCZ Vertex 2 SSD-m van, sandforce 1200as vezerlovel, amit a szigoru intel szabvanyok nem tamogatnak (vagymi). Az a lenyeg nincs kerulo ut, uj SSD kellett.
Vettem is egy Samsung 840 evo-t 120 gbosat (nagy slager most ).
Minden mukodik poccre. Inditom a Crystal bencsmarkot, hozza a gyari 5-600as ertekeket.
Nezegetem a tesztet itt PH-n, van valami RAPID technologia hozza. Felteszem a programot, bekapcsolom ezt a rapidot, restart. Nezem a bencsmarkot es igy nem ertem. Hogy lehet hogy ennyivel gyorsabb lett?!what should I do about this?!
-
-
GNKING
tag
Sikerült megoldanom a problémát Fire/SOUL/CD kolléga segített benne.
Normális vagyok a hangok is megmondták!
-
CsonkaImo
addikt
Üdv Urak!
Volt egy kis problémám, itt az előzmény.
Itt pedig a kért kép:
Egy hozzáértő ha van ideje nézze meg, hogy minden rendben van-e.Előre is köszönöm!
-
félisten
válasz CsonkaImo #8519 üzenetére
Ha erről a hsz-ról van szó, akkor nem kell jelenteni hibát, mert Te bakiztál, nem a HDS. Véletlenségből egy HDD van kijelölve, nem az SSD...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
CsonkaImo
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #8520 üzenetére
Nem jelentettem egyébként. Köszi hogy szoltál!
Szerk.: SSD-t kiválasztva már a HDS mutatja a TRIM támogatást, görgővel próbáltam lemenni és akkor a legutolsó eszközt választotta ki ami egy hordozható HDD
[ Szerkesztve ]
-
Csapi007
veterán
Hy
Intel 530-tól keveslem ezt. Ennyi várható vagy valamit elrontottam?"Csak úgy mondom"
-
félisten
-
AP=
csendes tag
Hello!120gigás SSD-re próbálom rakni a win7-et USBről...felmásoltam ahogy kell a pendrivera...bootol róla,de a fájlok másolásánál kiirja hogy hiányoznak vmik...hozzáteszem addig se halad gyorsan az ügy...
Mi lehet a gáz? -
Balage76
senior tag
Bizonyos logika alapján összesen max 1GB írási és olvasási cache ami szükség esetén dinamikusan csökkenhet (ez leginkább 4GB RAM körül lehet érdekes). Ha rendszeresen használod ugyanazokat a programokat/fájlokat akkor segít az olvasásnál, mert a win újraindítása után is előre betölti a korábban gyakran használt adatokat. Leginkább úgy érdemes elképzelni, mintha egy ramdrive lenne az SSD elé-, sorbakötve.
Vannak alkalmazások, felhasználási körülmények ahol javít/gyorsít. Ha megteheted, mert van elég RAM a gépedben, akkor érdemes bekapcsolni.A számok kb annyira reálisak mint tömörítős SSD-nél 0Fill-lel mérni.
[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Ez most jó, vagy rossz eredmény? Mert minden mérés mást mutat. NAGY MÉRET.
Valamit szükséges állítanom?Előre is köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
válasz vittorio7 #8531 üzenetére
Szia!
A tied is minden bizonnyal aszinkron NAND-os már, ez az AS SSD benchmarkról jól látszik. Az Intel Chipset drivert nem kellett volna feltelepíteni, legközelebb innen töltsd le a zip drivert, de azt se telepítővel használd csak az eszközkezelőben ismeretlen eszközökhöz add meg a kibontott könyvtárat mint a driver elérési útja. Szerencsére nagy galibát most nem okozott a dolog, mert ez a driver is támogatja a TRIM-et.
-
Coolmat
őstag
válasz vittorio7 #8533 üzenetére
Igen, ennyit tud az SSD, többet nem tehetsz az ügy érdekében. Némi helyet nyerhetsz még azzal, ha kikapcsolod a hibernációt (rendszergazdai parancssorban: powercfg -h off), és ha átállítod a virtuális memóriát kisebbre (4GB RAM mellett pl. minimum méret legyen 1GB, maximum 4GB).
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Egy kis újdonság:
DDR3-as memóriafoglalatba illeszkedő SSD-k: [link]
#nincsbennetarcsi
-
M-a-X-i
tag
Kingston SV300S37A/120G SATA 3 in AMD SB950
(Elvileg Catalyst 13.9 AHCI driverrel teszteltem, de lehet én tettem rosszat fel, de akár hogy is telepítettem rosszabb volt, mint Intel® P67 SATA3, valamint Intel® H81 SATA3 esetén.
Mind háromnál ugyan az a SSD lett tesztelve (alkalmam nyílt tesztelni ez nem a saját SSD-m).
Azt szeretném megkérdezni, hogy másnak is ilyen eredményt produkál AMD 970 chipkészletű alaplapjával?Valamint tudom nem teljesen idevágó kérdés, hogy melyik "olcsó", gyors, megbízható SSD-t szeretnék
Ezek közül:Kingston 60GB SV300S37A/60G (nem tudom érdemes-e a kisebbet megvenni)
Kingston 120GB SV300S37A/120G
Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW
OCZ 120GB Agility 3 AGT3-25SAT3-120G (sok vegyeset hallani a még kaphatót OCZ-ről)Adata 128GB ASP900S3-128GM-C
Kingston 120GB SKC300S37A/120G
Kingston HyperX 120GB SH103S3/120GAnnyi rosszat vegyeset írtok az új Kingstonokról, hogy már magam sem tudom, már lassan az SSD_től is elmegy a kedvem. Ezért került újra képbe a V300 60GB verziója, mert akkor csak rendszernek használnám.
120GB-ra a leggyakrabban használt játékok is felkerülnének (BF3, WoT)Köszönöm szépen előre is válaszotokat, véleményeteket!
üdv,
MAX_
https://hardverapro.hu/tag/m-a-x-i#aprohirdetesei https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=c265d10990313cdebe6fc5ed97709255 http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=m-a-x-i
-
félisten
válasz M-a-X-i #8540 üzenetére
3. pontban linkelt progiról dobj képet.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
semetka
őstag
Visszaállítottam én is a WIN7 AHCI driverét, mert sokan azt írtátok feljebb hogy érzésre gyorsabb a gép. És tényleg, köszi hogy ezt leírtátok. Nem gondoltam volna hogy még gyorsabb is tud lenni a gép.
Így OK a beállítás: [link][ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Csapi007
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #8523 üzenetére
Aha, köszi.
Nem volt TRIM, illetve rossz porton is volt.
De még mindig nem az igazi. 540/480 kéne lennie, amitől nem is lenne olyan messze, de nekem felettéb érdekes, hogy gyorsabban ír mint olvas.
Hol lehet a gond?"Csak úgy mondom"
-
félisten
válasz Csapi007 #8546 üzenetére
Sehol sincs gond. A gyártó által megadott értékeket Intel alaplapi SATA vezérlővel lehetne "kihajtani" és általában a megfelelő verziójú Intel Rapid Storage Driver is kell hozzá (kihajtva sem vennél észre különbséget amúgy).
Ha nagyon fanatix vagy, akkor az alaplap gyári oldaláról letöltöd és telepíted a Intel Rapid Storage Technology illesztőprogram and utility
verzió:12.8.0.1016 drivert, majd lecsekkolod mi változik és milyen irányba a sebességekben, de ezt tényleg nem kötelező, jók ezek az eredmények.[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
-
félisten
-
vittorio7
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #8549 üzenetére
Köszönöm!
Igazad lehet, csak megzavar a sok mérő.
(Nem tartozik a témához, de azzal mit tudok csinálni, hogy a rendszer induláskor felhörög a ventilátor, és másnál is hallottam ezt.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest