Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jonatán
tag
válasz radi8tor #8852 üzenetére
Szia!
igen ez egy laptop de nem hasznalom az akut kimelem, halozatrol hasznalom, mire gondolsz a szunetmentessel, a gepet nem hasznalom munkara csak minden massra.
Ha az adatvesztesre gondolsz, gondolom az csak akkor all fenn amikkor eppen hasznalom, azok meg igazabol nem fognakhianyozni, olvasgatok a gepen, filmet nezzek, jatszom...[ Szerkesztve ]
-
zeusz55
senior tag
Ne parázz, felraksz egy alap wint és minden progit HDDre raksz (office, media player Stb (oda is csinálsz egy programfilest , és telepitéskor oda raksz mindent) Kikapcsolsz minden hiernálást meg szirszart (a fenti leirás alapján) minimálisra veszed a pagaf.syst és jó lesz az!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
Aurig@
őstag
Nekem is Win7 Ultimate van 64 bites és ennyi a mérete, egy 60GB-os Corsair SSD-n! 2 év és 3 hónapos, 100/100-as értékkel, (630 nap és, kb. 5,7 TB írás)
Nem tudom, hogyan lehet 18 vagy akár 20-30 GB, maga a Windows mappa!
[ Szerkesztve ]
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
spiritex
veterán
Nálad valószínűleg ki van kapcsolva a Win Update, nála meg nincs. Megtehetnél még egy olyat, hogy belépsz a windows könyvtárba, nyomsz egy Alt-Shift Enter-t, csökkenő méret szerint sorbateszed a könyvtárakat és csatolsz egy képet a felső 3 legnagyobb könyvtárról.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
dodoroli
aktív tag
válasz reaper0220 #8833 üzenetére
-
félisten
-
worxland
addikt
válasz dodoroli #8858 üzenetére
Hmm. 105 millió osztva 4 ezerrel ~ 25 ezer. Jó. Csak nem szabad keverni, hogy magyar vagy angol területi beállításokat használsz. Az egyiknél a vessző a tízes helyiértékeket választja el, a másiknál tizedesvessző.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
spiritex
veterán
Na, hát akkor szerintem nálad tényleg ki van kapcsolva a win frissítés.
Nálam az a helyzet, hogy a
- winsxs mappa - 9,8 GB
- SoftwareDistribution - 4,2 GB
- System32 - 3,9 GB
- Installer - 3,7 GB és
SysWOW64 pedig - 1,4 GB.Emellett belépve a winsxs mappába látom alul, hogy 31720 mappa van benne...
Az egész win mappám 27,2 GB.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
-
cikasz
őstag
válasz spiritex #8868 üzenetére
Felraktam a home-ot most elvileg 11gb-ot foglal.
Van valami univerzális optimizációs progi amivel betudom állítani az alapokat? Mert a kingston oldalán nem igazán találtam.
előtöltés-, töredezettségmentesítő-, és indexelő szolgáltatások tiltása pl.https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
Balage76
senior tag
válasz Jonatán #8844 üzenetére
Az 500MB-os mérés miatt, gyakorlatilag lemérted a memóriád és a RAPID szoftver hatékonyságát, együttműködését. Ebből legalább látszik, hogy pont olyan módon működik, hasonló nagyságrendű sebességgel mint egy RAMdrive. A reális sebességhez (és persze az összehasonlíthatósághoz) inkább a 2x 1000MB a jobb mérés.
radi8tor1: Számtalanszor túltárgyaltuk már, hogy fölösleges emellé a szünetmentes és az ezzel kapcsolatos paráztatás. Semmivel sincs nagyobb esélyed az adatvesztésre, mint bármilyen más SSD-nél vagy HDD-nél.
Ugyanis: Az 1GB felhasznált memória fele csak a write cache. Nagyon leegyszerüsítve a lépéseket, nézzük meg mi történik a RAPID használatával ha kiírsz egy 500MB-os fájlt (ekkora fájl általában max közepesen vagy alig tömöríthető, mondjuk egy divx):
1, Megnyomod a save gombot, óra indul.
2, A RAPID sebességével az 500MB adat eltárolódik a cache memóriában. Ez kb 1 tized másodperc. Ezekután Te elkezdhetsz mást csinálni, látszólag végeztél. 0,1mp-nél járunk
3, A RAPID a letárolás után, elkezdi kiírni a cacheből az SSD-re, ez a TurboWrite miatt 500MB/sec sebességgel történik, tehát 1mp után már az adatod a "helyén" van. 1,1mp-nél járunk. Ez alatt az idő alatt valóban van esélyed az adatvesztésre.
3.1 A TurboWrite átírja az SLC területről a TLC területre az adatokat, de ez jelen esetben indifferens, mert az adat már az SSD-n van, az SLC területről pontosan ugyanúgy visszaolvasható, mint ha a TLC területen lenne. Ezt csak a jobb megértés kedvéért írtam le.Nézzük mi történik ha ugyanezt az 500MB-ot egy másik SSD-vel akarod letárolni:
2, Az SSD írási sebességével elindul a letárolás, tekintettel arra, hogy általában a valós írási sebesség (főleg nem tömöríthető fájloknál) kisebb mint 500MB/sec, így a folyamat több mint 1 mp-et fog igénybevenni. Feltételezzünk 250MB/sec-es sebességet, így ez 2mp-ig tart. Ez alatt az idő alatt van esélyes adatvesztésre.Nézzük mi történik ha ugyanezt az 500MB-ot egy HDD-vel akarod letárolni:
2, A HDD írási sebességével elindul a letárolás, ez általában 80-140MB/sec között változik, így a folyamat 4-6 mp-ig tart. Megint csak ezalatt az idő alatt van esélyed az adatvesztésre.Látható, hogy végiggondolva az esélyeket pont az ellenkezője van, mint amit első ránázásre gondolna az ember.
[ Módosította: Qru ]
-
Zozi04
csendes tag
Sziasztok!
Beszereztem egy Samsung 840evo ssd-t. Egy Hp ProBook 4530sbe szerettem volna beletenni olyan módon, hogy hdd helyére ssd, odd helyére meg a régi hdd. A műveletben ott akadtam el, amikor a hdd keretét rátettem az ssd-re és nem passzoltak tökéletesen furatok a lyukakhoz. Egészen a pontosan 4-ből egy csavart tudnék berakni.
Mi lenne a jó megoldás ilyen esetben?
A: Tegyem az odd helyére mégis az ssd-t? (olvastam valahol, hogy olyankor nem bootol be róla biztosan.. nem tudom ennek mennyi az alapja. nem vagyok túl nagy koponya a témában)B: Esetleg reszeljem egy kicsit meg a keretet, hogy betudjam tenni a csavart?
C: Bárkinek bármi ötlet?????
Két kép szemléltető jelleggel:
Válaszokat előre is köszi,
Zozi -
Zozi04
csendes tag
válasz radi8tor #8876 üzenetére
Elegem lett és megreszeltem. Így már szépen a helyére ment mind a 4! Nem hinném, hogy ez valaha problémát fog jelenteni Csak kicsit furcsálltam lévén mindenhol azt olvastam, ezek szabványosak. De abban lehetett a hiba, h ez kerek sarkú meg talán pár tized mm-el szélesebb, ezért nem illeszkedhetett pontosan. Úgyse tervezem onnan kiszedni egy jó darabig !
-
laceeeboy
tag
+
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Picturemaker #8884 üzenetére
Ez a tanács jelen esetben is helytálló?
Drivernél ez látszik: Intel Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller
Driver version: 11.5.0.1207 | 7-9-2012http://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/windows_7_telepitesi_utmutato_ahci_edition.html
Itt írja Fire/SOUL/CD:
"Intel - Megfelelő sebességet képes produkálni, a piac jelenlegi legjobb vezérlője."
Aztán van még ez:
Driver és javaslat: Megfelelő verziójú Intel® Rapid Storage Technology driver-t automatikusan lehet telepíteni.
Intel® Rapid Storage Technology (W8 támogatás): iata_enu_11.7.0.1013.exe
iata_enu_11.6.0.1030.exe
[...]
(jelszó: fscd)Sk8erPeter
-
weinmaker
őstag
Átirányítottak ide:
Sziasztok! Vettem egy adata sp900-as ssd-t, de a hp probook 6560b gépem nem ismeri fel. Bios elvileg a legújabb f42-es. Ilyenkor mi van?Ha valaki tudna segíteni annak nagyon örülnék. Meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen létezhet. A gyerek régebbi fos notijába minden zokszó nélkül tettem ssd, az én viszonylag új gépem meg megszívat.
Most, hogy a baj megtörtén elkezdtem túrni a neten, és úgy látszik többen is beleszaladtak ebbe a cumiba.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok. Adott egy ADATA 64GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 -SSD
Mellé szeretnék venni még 1-et és RAID 0-ba kötni (csakis Rendszernek,+Programoknak max 1-2 játéknak).
Lehet, hogy most hülyeséget kérdezek, de a TRIM működne Raid0-mellett?
Illetve nem lehetnek kompatibilitási problémák ha netán a két SSD Firmware-je eltérő?Alaplap: Asrock 990FX Extreme 9
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz Sk8erPeter #8885 üzenetére
Természetesen olvastam az összefoglalót. Próbáltam kétféle Intel AHCI drivert. Mindkettőnél stabilabb és gyorsabb a Win sajátja (nálam). Az Inteles driverekkel két mérés között volt 40% eltérés. Érdekes módon a második mindig lassabb volt. Az alap AHCI driverrel még senkinek nem volt problémája.
De ha már idézgetsz az "írásból", ezzel kezdi:
"Fontos!
Amennyiben az OS AHCI driver-ével mért sebességeredmények elérik/megközelítik/nem maradnak el nagyságrendileg a gyártó által megadott sebességektől és ezen felül sem indokolja semmi, akkor ne cseréljétek le az OS AHCI driver-t."[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
laceeeboy
tag
válasz Picturemaker #8889 üzenetére
Ne verjétek a fejeteket a falba, de hosszú napom volt, fáradt vagyok és jelenleg világtalan a státuszom
Honnan/hogyan tudom leszedni az OS alapértelmezett AHCI driverét? -
lajxko
tag
HalI!
Asus X502CA-XX109D
Asus X550CA-XX181D
Asus X201E-KX005HEzekbe lehet SSD-t rakni? És ha igen, mennyire bonyolult művelet? És melyik SSD-t ajánlatok hozzá?
-
Zozi04
csendes tag
Halihó!
Sikeresen összeraktam a notit. Amikor nem volt bent a hdd(egyébként ezen is van windows), az odd helyén tök pöpecül indult meg minden... Semmi driver nincsen még a gépem mert a hdd-n rajta vannak. Gondoltam úgy csinálom, hogy majd helyére teszem aztán szépen felrakosgatom róla.... De amikor beraktam a bekapcsolásom visszalassult kb arra szintre mintha nem lenne ssd-m. A hdd-t pedig nem látom
Bármi ötlet??? -
félisten
válasz Walter_White #8887 üzenetére
AMD vezérlővel nincs TRIM RAID-ben (jelenleg csak Intel vezérlővel és megfelelő IRST driverrel támogatott a TRIM)
weinmaker
# próbáld ki az SSD-t egy másik gépben (hátha alapból döglött)
# igen, a legfrissebb a BIOSlaceeeboy - "Honnan/hogyan tudom leszedni az OS alapértelmezett AHCI driverét?"
Nem kell "leszedni", lecserélni lehet: 4. pontlajxko
# lehet SSD-t tenni mindegyikbe.
# pont olyan nehéz beletenni, mint kiszedni a HDD-t belőlük.
# Összefoglalóban vannak ajánlott SSD-k, csak azért döntsd el, hogy mégis melyik laposba kellene.Zozi04
Ne a ODD helyére tedd az SSD-t, hanem a HDD helyére. Ha meg így lenne (bevallom kicsit zavaros a megfogalmazásod számomra), akkor cseréld meg őket.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
lajxko
tag
válasz Fire/SOUL/CD #8894 üzenetére
Nem jár garanciavesztéssel a művelet?
-
Zozi04
csendes tag
hmm... lehet tényleg kicsit zavarosan írtam, kezdek felbaszódni a hdd helyére tettem az ssd-t.(jó szopás volt) odd helyére meg a hdd-t... szóval biztosan az lesz a jó megoldás nekem? Akkor miről fog bebootolni??? én azt akarom elérni, hogy az ssd-ről bootoljon, és odd a helyén a hdd-t pedig simán lássam!
Bocsesz ha értetlenkedek egy kicsit, de nem vagyok mágusa a dolognak! -
laceeeboy
tag
válasz Picturemaker #8892 üzenetére
Köszi srácok!
-
félisten
Ezt a CRU szabályozza (Customer Replaceable Units), ami meghatározza, hogy a vevő/felhasználó saját maga milyen hardvereszközöket cserélhet ki garanciavesztés nélkül (persze nem szétverve a gépet).
A X502CA/X550CA laptopnál az akku, a RAM és a HDD is cserélhető, CRU alá esik, ebben biztos vagyok. Az X201E-esnél nem tudom, de szinte bizonyos, hogy ott is. Ettől függetlenül (ha eldöntöd majd melyik lapos lesz), szépen felcsörgöd az Asus-t és megkérded.
Zozi04
Miért, eddig DVD-ről nem tudtál bootolni?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
weinmaker
őstag
Természetesen próbáltam, és az ezer éves gép azonnal felismerte, vagyis az eszköz jó.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest