Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy régebbi G.Skill FM-25S2S-100GBP1 SSD-m (http://www.guru3d.com/articles_pages/g_skill_phoenix_100gb_ssd_review,3.html) SATA II-es.
Már mondjuk két elődje elhalálozott úgy, hogy egyszer csak nem indult el, másodikra pont egy Win7 újratelepítésnél.
A gondom az, hogy vettem egy Asus Z87-K alaplapot, amin UEFI van. Az SSD-t az alaplap hol látja hol nem. Eltűnik a boot sorrendből, és a sata csatlakozóknál se jelzi ki. Ha nem látja, akkor 1-2 reset, belépés az UEFI-be, beállítani a boot szekvenciát és előbb-utóbb hajlandó bebootolni. Már kezd nagyon idegesíteni és nem tudom mit tegyek. Az előző alaplappal, ami egy 775-ös foglalatú Gigabyte GA-EP43-DS3L volt azzal nem volt ilyen gond. (Leszámítva a 2 elhalást)
Mit tanácsoltok? Szabaduljak meg az SSD-től, valamit be kéne állítani a biosban, rakjam más csatlakozó pontra, másik kábel (Jelenleg az alaplaphoz adott sata3 kábelen van), alaplap hiba? Ötlet? -
Robyka
aktív tag
Hali,
Telepítettem 8.1-et 128-as Samsung-ra.
Viszont azt nem értem hogy miért van lemez a maghajtóknál.
Van a C amin a win8-van 118GB van D meghajtó 7,78GB méretű meg van egy E is ugyan ilyen.
Release notes azt írja benne hogy Hp Documentation for FreeDos 2.0 stb HP duma.Mik ezek a meghajtók? El lehet tüntetni vagy mit lehet velük csinálni?
Szerk: Betettem a caddybe a hdd-t ami volt a laptophoz. Akkor lehetséges hogy ami a terás hdd-n van az lenne ez a 2 meghajtó.
Help
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget ! -
-
ledgeri
nagyúr
válasz spiritex #9812 üzenetére
Ohh Örülök
Hogy a progi is profitáljon belőle, egy tesztriportot küldjön aki tud (ne nekem, a fejéesztőknek) !
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Most telepítettem ezt a csodát, és valami nem kerek. Vagy legalább is úgy érzem...
Régebben ez az SSD egy 775-ös G31 -es lapban volt. Ott is hasonló eredmény mutatott.
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget.
KÉPnagyban
A bios nem a legfrissebb a lapon. Van egy újabb is most vettem észre. Csak valamiért mindig parázok a bios frissítéstől.
[ Szerkesztve ]
-
erkxt
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Egy 40 Gb HDD ről költöztettem egy Kingston 120 Gb SSD -re a rendszert és a várt gyorsulás be is következett ,de pl egy Excel táblázat megnyitása kb 2 perc és ilyenkor a feladat kezelőben a processzor 100 % -on megy a rendszer üresjáratban címszó alatt.
A gépről intel p. 2,6 Ghz proci pontos típust nem tudok 2 Gb ddr2 rammal és csak ssd van mellette.
Mi lehet a gond? Miért nyitja meg lassan a programokat és még a saját gépet is. miután megnyitotta már villám gyors.
Úgy gondolom nem az ssd vel van a gond .
Légyszi segítsetek. Köszönöm! -
vittorio7
őstag
Köszönöm szépen a segítséget.
Úgy mértem, ahogy írva van.
Így minden jó?Ha most frissítek biost, az gáz esetleg? Mert a biosban 1024-et mutat a proci ventilátor sebessége, de sokkal hangosabb, és Win alatt más program 2045RPM-et mutat. Hiába állítom.
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
Mostanában megnéztem a SMART adatokat az egyik SSD -n és hát a wear level 1 lett valamikor mostanában. Tehát 99/100. Ez egy Samu 840 Pro. Miközben a HDSentinell azt mondja ez még 100% -os olyan 500GB írás van rajta. A Kingston Hyperx 3K -n pedig még mindig 100/100 ~1TB írás után...
Vagy Samunál ez nem jelent semmit?
Egyébként baj nincs vele, gyors... Hely is akad rajta bőven...
[ Szerkesztve ]
-
husosfagyi
csendes tag
Üdv!
Kb. 4 éves asztali gépemet - alaplap: p5ql pro, sata2 csatlakozók, win 7 64bit - szeretném kicsit felfrissíteni egy SSD meghajtóval és a mostani HDD-t meg háttértárolónak megtartani. Megrendeltem egy Samsung 840 EVO 120GB (sata3) ssd-t (elvileg ma már a kezemben lesz).
A beüzemeléssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Olvastam [link] és [link] írásokat is. Ahogy látom az első fontos lépéseket a BIOS-ban kell beállítani, kezdve egy frissítéssel ha szükséges. Én azt látom, hogy a mostani BIOS 1.1.0. L69 verziójú (honnan tudjam meg, hogy ezt kell-e frissíteni?) Mivel a BIOS-al nem szoktam mahinálni ezért a legfőbb kérdésem, hogy mezei felhasználóként nekivágjak a beállításoknak vagy inkább vigyem el egy 'szakihoz' aki majd megcsinálja valahogy? Mennyire ördöngősség ez?
-
Bodor
veterán
válasz husosfagyi #9820 üzenetére
Ha nincs gondod a géppel, akkor NE frissíts BIOS-t, az SSD miatt biztos nem kell, mert nem igényli. Elég ha az olvasott cikkem szerint jársz el.
(#9822) erkxt: Nem kell átállítani semmit az XP-n, hanem le kell törölni a merevlemezről és Windows 7/8-at használni, mert az XP nem kezeli jól az SSD-t, a TRIM parancsot nem továbbítja.
Ha ez nem járható út, akkor dobj egy képet a gyorstalpalóban található SSDOK programról, hogy többet lássunk.(#9819) Benőke: Szerintem ne törődj vele, használd!
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz radi8tor #9825 üzenetére
Csak írd azt, hogy nem egy kvázi-referenciaprogram a Prohardveren belül, és abbahagyom.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Azt meg tudnátok mondani hogy melyik gyorsabb rendszer SSD-nek?
Intel X25-M G2 80GB vs. 60GB Samsung 830
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem Samsung.
De talán Intel a megbízhatóbb.Amúgy: Amennyiben még csak az SSD beszerzése a cél, akkor nem ide, hanem az erre szakosodott "Milyen SSD-t vegyek?" topikba várjuk a kérdéseket!
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
zack
nagyúr
válasz radi8tor #9829 üzenetére
Nem beszerzés előtt vagyok. Onnan irányítottak egyébként ide.
Ma fixen nálam lesz, csak ha gyorsabb, úgyis rendszert kell telepítenem, és akkor a Samu-ra fogom tenni.
Le lesz mentve a partíció, illetve a rendszer, szóval ha bármi gond lenne, átklónozom az Intel-re.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Egy ideje hülye lefagyásokat produkál - vagy belassulást??? a gépem. Amióta csinálja minden hardver elem le lett cserélve már, csak az ssd nem. Az ssd beállításit mindig ez alapján csinálom. Leginkább böngészés közben.
Nem a klasszikus lefagyás, mert a kurzort tudom mozgatni, esetleg meg is tudok nyitni valamit, de pl. a feladatkezelőt nem. Ez megy 1-2 percig, de általában resetelem a gépet, és újra indul.
Esetleg lehet az ssd beállításokkal függ össze a dolog?Köszi a válaszokat előre is!
-
TechRobot
aktív tag
Tudja valaki, hogy a sandisk u100 sandforce-os e?
Dikk egy százas...
-
zack
nagyúr
válasz radi8tor #9831 üzenetére
De ezt lehet úgy, hogy az egyik 60 a másik 80GB? Nem csak azonos méretűt lehet?
Mi a módja ha esetleg ezt akarom?
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz radi8tor #9831 üzenetére
Most néztem összehasonlítást....Itteni tesztek alapján a Samu AS SSD bench-ben 604 pontot kap, míg az Intel a saját mérésem szerint 383 pontot. Ez igen nagy különbség. Nem 50-60 pont. Jóval gyorsabb a Samsung. Lehet kár lenne a kettőt összefűzni.
-
Scoobyka
addikt
Hello!
Olyan kerdesem lenne,h a debreceni mediamarktban vasaroltam egy ssd-t de samsung szurke garancia papirt nem kuldtek le. Nem kellett volna kapnom egy szurke garipapirt? Samsung evi 840 120gb-ost vettem,csak szamla van.
[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
Hali!
Megrendeltem, mar uton van a 240 gigas Intel 520 SSD-m (ezuton is koszonet a masik topicnak a tippert)
Par kerdes meg mielott ideerne:
-gondolom a legelso dolog ami ajanlott ha megerkezik majd a firmware frissites lesz, ugye? (foleg h 2012-es modell amit rendeltem)
-a particiokiosztason gondolkozok meg. Valszeg lenne egy nagy fo particio Win8-nak, de jovo honapban amikor kijon az Ubuntu 14 LTS, azt is fel szandekozom majd rakni, annak valszeg eleg lenne egy joval kisebb particio (nehany 10 giga sztem). Olvastam, hogy erdemes mindig legalabb 10%-ot szabadon hagyni, de hogy sok gyarto alapbol ezt meg is csinalja, igy nem is lathato mar egy kis plusz tartalek hely. Szoval a kerdes, hogy amit rendeltem az alapbol foglal-e le ilyen tartalek helyet (Intel 520), illetve hogy hogy garantalom, hogy x% hely szabadon legyen? Erdemes pl formazatlanul hagyni ezt helyet, igy garantalva hogy mindig ures legyen? Es pontosan mennyit erdemes? Fontos a hosszu elettartam, ha kell sztem siman kihuzom egy 120-150 gb koruli windows particioval is (mellette meg lenne meg egy nehany 10 gigas Ubuntu-ra)
-Ubuntu mennyire SSD barat?
-itt olvastam meg altalanos tippeket: [link], probalok majd figyelni ra, az tiszta h defrag-et kikapcsolom majd, stb, de nemelyik pont kicsit radikalisnak tunik, pl most pl csak 4 GB RAM van a gepemben es sokszor eleg sok cucc fut egyszerre (munkanal foleg) es sztem sokszor elofordul hogy lapozofajlozna a cucc, szoval ezt tenyleg erdemes total letiltani - vagy eleg csak bekorlatozni kisebb mereture pl?Elore is thx!
[ Szerkesztve ]
-
husosfagyi
csendes tag
Rendben, úgy csinálom. Most kezdem a telepítést, de azért lenne egy kérdésem még. Jelenleg a BIOS-ban a SATA konfigurációnál "Configure SATA as IDE" van beállítva. Azt írtad a leírásban, hogy "1. Az alaplap BIOS-ában a SATA vezérlőt AHCI módra állítjuk." Ezt megtudom csinálni, de MIKOR? Úgy értem mi a helyes sorrend? Úgy képzelem, hogy:
- HDD kihúz (optikai meghajtó marad)
- SSD beköt 1-es portra
- gép bekapcs, egyből BIOS-ban átállítani AHCI-ra, majd kilép
- újraindulás után win7 telepítő lemez berak, telepítés
- gép kikapcs, HDD beköt, gép bekapcsezt így jól gondolom?
előre is köszönöm a választ![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz husosfagyi #9839 üzenetére
Ezt tökéletesen jól gondolod! Csak kíváncsiságképpen: hogy lehetne máshogy csinálni, hogy legyen is értelme?
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Bodor
veterán
válasz assemble #9838 üzenetére
Firmware frissítés nem árt megcsinálni, amíg üres az SSD.
Egy kicsit régi az a cikk, amit nézel, szerintem bőven elég ha az ebben a cikkben leírtakat betartod. 4 GB RAM mellett nyugodtan hagyd a lapozófájlt automatikus beállításon, nem lesz semmi baj miatta.Intel 520-ban már félre van téve gyárilag 16 GB, szóval az sem baj, ha teljesen teleírod az SSD-t, de azért jó tudnod, hogy minél több hely marad üresen, annál tartósabb lesz az SSD-d, szóval jó ha a formázott 224 GB-ból kb. 15 GB-ot szabadon hagysz, vagy ennyit le sem formázol, mindegy melyik módszert választod.
Ubuntu-ról majd más nyilatkozik, én nem ismerem. Annyi a fontos, hogy a TRIM parancsot tudja továbbítani, azt meg szerintem tudja.
(#9839) husosfagyi: Jól gondolod, ahogy leírtad.
-
Ice&Lime
veterán
win7,sam evo 120gb.
Van hogy egyből betölt, de van hogy random a win7 indításnál várakozik az asztal betöltése előtt, ilyet néha csinál.
Ez miért lehet?
(automatikusan induló programok közt nincsen semmi, ami lassítaná, és egyébként is, tehát random módon csinálja, nem mindig). -
BTminishop
aktív tag
Na most akkor mire figyeljek ha az SSDre akarom rakni a windowst? mit kell beálligatni BIOSban stb.stb.?
-
Bodor
veterán
-
aktív tag
válasz Scoobyka #9847 üzenetére
Hali!
Szerintem,ha a Samsung honlapján regisztrálod a terméket (azt hiszem van valami plusz garancia is) és azt kinyomtatod az is elég lesz az esetleges garanciáztatáshoz + a számla.[ Szerkesztve ]
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest