Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
Arra használom amire való rendszergyorsításra, játékra ott a kis 500GB Hdd-m torrentek meg mennek az 1TB kis Seagate-mre, tárolni meg a F3 1TB kis samun tárolok ideiglenesen..
A 320GB usb samu-t meg hordozgatom[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
worxland
addikt
válasz realmadrid92 #9651 üzenetére
Ha nem fut, nem ír. Én mindkettőnél a single playert toltam végig, mindkettő jóval több, mint fél terát írt 1-2 nap alatt az SSD-re.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
FF23
senior tag
Sandisk P4 32GB sata II, ABIT IS7-E SATA I, csak IDE-mód:
[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz realmadrid92 #9647 üzenetére
Ha feldobnál egy SSDOK képet [link] akkor még többet látnánk.
- Glaz-doz-fhut -
-
realmadrid92
tag
válasz Glaz-dozfhut #9655 üzenetére
win8.1-en ezt valamiért nem tudom telepíteni.
Ha rendszergazdaként futtatom akkor azt írja hogy compatible drive not found, szóval szerintem nem lesz kompatibilis.
Miért, ez mivel mutatna több infót mint más ssd teszt progi?
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz realmadrid92 #9656 üzenetére
Ja, bocs! Kár érte.
esetleg futtatás rendszergazdaként? nem volt dolgom 8-cal
Egy-két szolgáltatás állapota, megléte. Memória nagysága. Alignálás helyessége, ilyesmi. Driver típusa.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Glaz-dozfhut
őstag
Most nézem, ez a program utóbbi verziói támogatják a win8.1-et is. [link] Így nem tudom mi lehet vele.
- Glaz-doz-fhut -
-
félisten
Nem tudom honnan szedted le, de az eredeti helyről letölthető SSDOK-nak nem ez a fájlneve, ami esetedben látható (SSDOK-1.5.2.exe), hanem SSDOK v1.5.2 by FSCD.exe.
Szóval töltsd a linkelt helyről és úgy próbálkozz.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
realmadrid92
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9659 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Índitsd már újra a géped, újraindítás után egyből nézd meg (futtasd a progit.)
Ezek jó lenne ha belinkelnéd hátha :
Ha ezek után se akkor én a helyedben újra teném a Windows-t de sima MSDN képpel mert az ilyen összevissza hupákolt rendszerek, hadd ne mondjam....[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz realmadrid92 #9660 üzenetére
Legújabb,Winrar vagy WinzipA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
félisten
válasz realmadrid92 #9660 üzenetére
Dehogy ugyanaz... Azért az nem mindegy, hogy egy valamilyen ismeretlen verziót futtatsz, ami mindenféle engedélyre hivatkozva el sem indul, avagy az eredetit, ami nem talál SSD-t a rendszerben... (Tudom miről beszélek, mivel én fejlesztem az SSDOK-t...)
Az, amit meg mentene, az a riport fájl.Az, hogy a progim nem talál SSD-t, annak az szokott az oka lenni, hogy
1. NVidia/Nforce chipset-es az alaplap és fel is lett telepítve a bináris hulladék chipset driver (Kuka)
2. Olyan SSD-d van, ami azt állítja magáról, hogy "ő" nem SSD...(dettó kuka)
3. Tuningolt gép
4. "Rossz" alaplapi vezérlőre kötött meghajtó, és vagy egyéb rossz BIOS beállítás stb stb, részletesebben: [link][ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
realmadrid92
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9663 üzenetére
amd 770tud3p az alaplap, és semmilyen driver nincs a gépemen csak catalyst.
hdsentinel és ssd life is látja az ssd-t.
nincs tuningolva se.Az eredeti kérdés egyébként az volt, hogy miért ír ilyen sokat az ssd, hiszen alig ment 5 napot és majdnem 3tb írás van rajta.
és azt a riport fájlt mivel tudom megnyitni?
-
félisten
válasz realmadrid92 #9664 üzenetére
"és azt a riport fájlt mivel tudom megnyitni?"
Semmivel. nekem tudod elküldeni, így ki tudom deríteni(vagy nem), hogy miért nem érzékeli az SSD-det a progim. Az email cím a korábban adott linken megtalálható.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
realmadrid92
tag
De lehet megtaláltam a hibát, feladatkezelő alapján.
tűzfalnak comodo-t használok, és sokszor 30-50%-ot írt lemezhasználatra.
Most kikapcsoltam comodo firewall-t, és nem írja azóta ilyen nagy sebességgel.
De fogalmam sincs mitől írja ilyen gyorsan, biztos valami beállítás lehet. -
pandion
tag
A RAPID móddal kapcsolatban vagyok 1 kicsit tanácstalan, értem, hogy mi is ez technikailag, csak nem tudom, hogy mikor érdemes bekapcsolni. 6 giga ramom van és 120 gigás 840 EVO-m. A RAPID mód eredményez jelentősebb gyorsulást, vagy inkább csak elméleti a dolog? A RAM lefoglalása nem okoz több kárt, mint amennyi gyorsulást ezzel el lehet érni? Átlagos felhasználás mellett (csak a rendszer fut az SSD-ről) van ennek értelme?
-
Qru
MODERÁTOR
Akár, de házi használatra felesleges csak emiatt. A baj, az, hogy amíg nem íródik ki az ssd-re fizikailag az adat az operatív tárból és közben jön egy áramszünet akkor az az adat elveszett, mert ugye a ram csak addig tárolja az adatot amíg feszültség alatt van.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Balage76
senior tag
válasz pandion #9667 üzenetére
Akkor érdemes bekapcsolni, ha sokszor, azonos programokat használsz. Ezek indulását gyorsítja a teljes 1GB felére allokált read cache. Az azonosság nem kell hogy a windows indulása-leállítása között legyen, mert a RAPID "jegyzi" hogy melyek ezek a programok és a windows indítása után egyből betölti őket a cache-be.
Amúgy a max 1GB memóriafoglalás is dinamikus, tehát ha pont ez az 1GB hiányzik, akkor a RAPID visszaadja az oprendszernek és amikor ismét van lehetőség akkor újra lefoglalja. Mindezt átmenettel, tehát nem 1GB vagy semmi alapon, hanem lépésekben csökkenti és növeli a lefoglalt RAM mennyiségét.
A szünetmentes a RAPID miatt felesleges, ITT leírtam hogy miért.
-
Robyka
aktív tag
Hali,
Beszereltem a laptopba az SSD-t, viszont nem jött még meg a HDD caddy-m.
Kérdésem az lenne hogy használhatom így a laptopot, vagy várjam meg amíg lesz beépítő keret a második HDD-nek?
Gondolok itt arra pl hogy böngésző cache beállítás HDD-re, hogy minél kevesebb írás legyen.Help
-
Bodor
veterán
Az ilyen butaságokat nyugodtan elfelejtheted. Használd így, de nem árt ezt elolvasni.
-
Boogie33
senior tag
Hali.
Szeretnék venni egy Adata SP900-at és azt olvastam hogy:"SandForce vezérlővel ellátott SDD-k és az alaplapi Marvell vezérlős SATA3 portok nem fognak mindenki esetében kielégítően teljesíteni (SATAII-vel ez a probléma nem áll fent!)" .
Hasonlóan igaz ez az ASMedia vezérlőre is, de itt „csak” a lassabb szekvenciális sebesség okozhat leginkább fejfájást.
Nekem Asrock 890GX Extreme3 lapom van nem lesz gond ?"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
félisten
válasz Boogie33 #9676 üzenetére
"Nekem Asrock 890GX Extreme3 lapom van nem lesz gond ?"
nem, mivel ezen a deszkán nincs Marvell SATA vezérlő (6db SATA3-as AMD port van rajta)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz realmadrid92 #9675 üzenetére
1-8MB/s miért lenne sok? A korábban említett Comodo tud írni rendesen a bekapcsolt Auto Sandbox meg az (esetlegesen használt) Kiosk... Tiltsd le őket.
[ Szerkesztve ]
-
realmadrid92
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9678 üzenetére
nem tudom, hogy sok-e, én más magyarázatot nem találtam, az eddigi írt adatmennyiségre.
Egyébként comodo le van tiltva sandbox, és kiosk se használom.De az a furcsa, ha kikapcsolom comodo-t, akkor nincs ez, pedig a naplózás ki van kapcsolva, tehát az sem lehet.
Bár ez vmi win log fájlnak tűnik, de nemtudom mitől lehet ez.
és ott van az a nagy lapozófájl is...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz realmadrid92 #9679 üzenetére
Ennyi idő alatt közel 3TB írás az nem gyenge, főleg, hogy semmi extra szoftvert nem használsz.
hirtelen azt tudnám mondani, hogy a Crystal Disk Info-val is nézz rá a meghajtóra hátha az SSD Life Pro tévesen jeleníti meg az írt mennyiséget. Elsőre zárjuk ki ezt a lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
realmadrid92
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9680 üzenetére
-
félisten
válasz realmadrid92 #9681 üzenetére
Privátba dobj egy képet a Sentinel Információk füléről(értelem szerűen az SSD legyen kijelölve), thx!
UI: Ekkora írást sem az OS, sem víruskergető sem egyéb nem eredményezhet. Valami olyan progi garázdálkodik a háttérben, ami "megállás nélkül" tölt le. Ez lehet torrent(mát ha használsz), de akár vírus is lehet(Downloader-ek, amik folyamtosan tölt le mindent, aztán törli és megint tölt. Ez esetben viszont "érzékelned kellene", hogy leterhelt a hálózatod...)
[ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #9677 üzenetére
Köszi a segítséget . Nagyon korekt .
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
félisten
válasz realmadrid92 #9681 üzenetére
Kösz a privátot! Akkor a Comodo háza táján kell körbenézni, mert a kingston SSD-k "0 kilométeresen" kerülnek forgalomba, azaz 0 byte olvasás/írás van rajtuk és természetesen nincsenek partícionálva sem(mint sok más SSD sem). Nálam most is van vagy 15 SSD, direkt kibontotam és betettem egy ilyen új Kingston-t a gépembe(csak ez 60GB-os, de ez mindegy is), így kell kinéznie újonnan: [link]
Ezt csak azért írtam le és linkeltem képet, hogy más is mindig ellenőrizze az új meghajtóját.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
realmadrid92
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9684 üzenetére
-
M107
addikt
válasz realmadrid92 #9685 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Gondolom láma kérdés:
Az nem gond ugye ha az SP600-at közvetlenül mindenféle alátét nélkül az alu számítógépház aljához csavarozom?[ Szerkesztve ]
-
gahen
tag
Szasztok,
nagysokára a win8.1 által feltett nvidia sata driver helyett átállítottam ide driverre.
Szerintetek rendben van ? Képek ITT. Fájlnévben 0 az előző, 1 a mostani mérés.
Újra leteszteltem és most sem javult a sebesség. De csak most néztem a WD honlapján az infót, hogy:
Baseline Performance:
Compressible Data Transfer (ATTO) : All capacities: 450MB/s Read and 450MB/s Write
Incompressible Data Transfer (AS-SSD and CDM) : 120GB - 180MB/s Read and 133MB/s Write
Ezek alapján akkor nem is lesz sokkal gyorsabb.
A 4k qd32 olvasása viszont eléggé visszaesett...,
-
félisten
válasz realmadrid92 #9685 üzenetére
Ez jó hír, ugyanis tegnap(azaz ma) hajnalban megvizsgáltam a riprtot(amit küldtél) és igazából a "véres a torka a rendszerednek" megállapításra jutottam.
Ennek az alaplapnak bugos a LAN chipje, ezért fordulhat elő, hogy hibásan töltesz le netről/többször kell nekifutni, mire hibátlanul jönnek le a cuccok. Szerencsére BIOS frissítés formájában javították a dolgot (F10 verziójú BIOS-ban), szóval a legújabb F12-es BIOS-ra kellene frissíteni (természetesen, ha nem tudod, hogyan kell helyesen BIOS-t frissíteni, majd azt követően mindent vissza- és beállítani a BIOS-ban, akkor neki se fogj vagy kérj segítséget: [link]Tamoo - Nem gond, bár 3,5" vagy akár 5,25"-ös helyre is brakhatod az oldalánál 2 csavarral rögzítve, bőven megtartja (ráadásul 5,25"-ös helyre egymás mellé 2 SSD is elfér...)
gahen
1. Állítsd vissza a BIOS-ban AHCI-re a SATA üzemmódot
2. Cseráld le az NVidia SATA drivert, az OS alapértelmezett AHCI driverére. (Nvidia AHCI driverek nem támogatják a TRIM-t) 4. pont alapján járj el.
Ezt követően már az SSDOK progi is el fog indulni, a TRIM is működni fog és a Hard Disk Sentinel is 100%-os teljesítményt fog megjeleníteni. (Ennyi kép nem kell azért, elég a Crystal Disk Mark-al végzett helyes mérésről, meg az SSDOK-ról.)[ Szerkesztve ]
-
BTminishop
aktív tag
RAPID moderól vélemény?
Illetve van rá valami mód,hogy az SSD-t formatáljam mert sok hülyeséget ráraktam de a windows reinstallt elakarom kerülni de az a bibi,hogy a windows az SSD-n van.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz BTminishop #9690 üzenetére
1. Nem szoktam sehol bekapcsolni a Rapid üzemmódot
2. Ezt nem teljesen értem vélhetően, mert
# ha a Windows-t szemetelted tele (sok mindent telepítettél stb), akkor hiába készítesz egy megfelelő backup progival mentést a rendszerről, hiába formázod le, a rendszer visszaállításakor a teleszemetelt rendszer kerül vissza, ergo teljesen értelmetlen a formázás.
# ha nem a rendszer van teleszemetelve, csak a rendszerpartícióra másoltál mindenféle "szemetet", akkor azt meg egyszerűen letörlöd, ergo itt sincs szükség formázásra. (bocs, ha félreértettem)[ Szerkesztve ]
-
BTminishop
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #9691 üzenetére
Szia,köszi a választ.Arra gondoltam,hogy a C particiót tele szemeteltem és full mindent leszeretnék róla törölni de ezt valamiért nem engedi.
-
félisten
válasz BTminishop #9692 üzenetére
A C az minden esetben az épp futó rendszer rendszerpartíciója, ergo saját magát nem fogja letörölni a Windows... Legegyszerűbb, ha egy Linux Live lemezről (vagy Pendrive-ról) bebootolsz és a Linux-al törlöd le az adatokat. De ez már nem SSD témakör, ha van még kérdés akkor privátba vagy az adott OS topikjában érdeklődj.
-
BTminishop
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #9693 üzenetére
Köszönöm de nem lesz rá szükség mert jó lesz igy ahogy van.Az alaplapom driverjai vannak fent meg ilyenek szerintem nem nagyon lassítják az SSD-m.
-
gahen
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9689 üzenetére
Köszi a választ.
1. az alaplapom nem tudja az ahci-t, de gondoltam már, h az asszony P5B-plus lapját kicserélem az én P5N-E sli lapomra, mert abban van ahci.
2. azzal kezdtem a hozzászólásomat. De természetesen a windows frissítésben fel akarja tenni az nvidia drivert. Azért is tettem fel ennyi képet, h látszódjon, h mi volt előtte és utána.
SSDOK is elindul már, az is ott van képek között (22.kép). A HDS is 100% mutat már ezek után. A TRIM is működik. A CDM is 0Fill beállítással mérve (6.kép). Ez ugye a tömörítetlen mérés. De ahogy az előbbi hsz-ben is írtam a WD honlapján: Incompressible Data Transfer (AS-SSD and CDM) : 120GB - 180MB/s Read and 133MB/s Write, tehát gugli fordítóval: Összenyomhatatlan Adatátvitel (AS-SSD és CDM): 120GB - 180MB / s olvasási és 133MB / s írási. Tehát jó lenne ha legalább már ennyit tudna...,
-
piRate_nEx
aktív tag
Tegnap előtt építettem be egy 120-as Samsung 840 EVO-t a laptopba, a HDD ment az optikai helyére adattároláshoz. Eddig használtam QuietHDD-t, hogy ez a szar Momentus HDD ne parkolja le mindig a fejet, most viszont azon gondolkozom, hogy az AAM/APM állítása befolyásolja valahogy az SSD-t?
The glass is already broken.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz piRate_nEx #9696 üzenetére
Mivel nincs ilyen SMART attributum SSD-kben, ezért szerintem az a program nem tudja beállítani ezt a nem létező beállítást az SSD-n.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz piRate_nEx #9698 üzenetére
Gondolom meg van adva neki valahogyan, hogy melyik meghajtón állítsa be.
Vagy ha több HDD lenne a gépben, akkor mindet piszkálná?⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest