Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jambiyya
őstag
-
Zlin50
senior tag
Volna egy-két kérdésem. Általában az SSD-n önállóan nincs TRIM csak OS alatt?
Külső átmeneti tárolóként nem szgépre való kötés miatt kérdezném.
A Pendrive esetén is számolni kell az elhasználódással mint SSD-nél vagy annál nem olyan meghatározó?
(külső HDD-ből már elég volt mert egy vacak pendrive is gyorsabban csatlakozik az STB-hoz)"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Lori82
senior tag
A 64 gb-os A-data sp900-ra szeretném telepíteni a windows hetet,de szeretném megtartani az 500 gb-os WD HDD-met is.Most a HDD-n van a Win 7 64 bit amit 3 részre particionáltam.Mielőtt elkezdeném telepíteni a Win 7-et az SSD-re törölni kell a HDD-n lévő Win 7-et ugye?
-
Moretimer
aktív tag
Hello Mindenki,
2 órája keresem kb., hogy mit is kell beállítani a legnagyobb élettartam/gyorsaság eléréséhez.
Viszont az előtöltés kikapcsolását nem találom.
Win8-ban kikapcsoltam az optimalizálást, a ws-t. Természetesen trimm megy. Van még valami amit ajánlotok esetleg? Lehet valamelyik cikket kihagytam.Moretimer
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
KC300-ra szeretném telepíteni a win7-et, de sajnos a telepítő nem látja az SSD-t.
Alaplap BIOS frissítés megvolt, AHCI mód benyomva, minden úgy van, ahogy elvileg kell.
Mi a megoldás?
üdv
-
werszomjas
addikt
-
Bodor
veterán
válasz Moretimer #8711 üzenetére
Felejtsd el az előtöltést, és egyéb ilyen dolgokat. Ennyi, amire oda kell figyelni.
(#8713) werszomjas: Talán ha elsőre megemlíted, hogy USB-ról telepítesz ( főleg azt, hogy USB3-as porton) , akkor talán valakinek eszébe jutott volna a megoldás... de így...
Még szerencse, hogy rájöttél. -
scope2007
addikt
üdv!
jöttem egy kis infót adni az OCZ Vertex4-emről
még mindig 100%-os 2.8 TBos írássalCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
scope2007
addikt
válasz galovics #8716 üzenetére
Battlefield 3 és a BF4 is erre van telepítve... és kb 3havonta új windowst húzok (megszokásból ), aztán újra mindig áthúzom őket HDD-ről.. igaz most csak BF3 van rajta, mert szerintem a bf4 egy kaki azzal nem is játszom már
[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Lori82
senior tag
Na sikerült végre beszerelni az A-Data premier pro Sp900 SSD-ét.A gyártó által megadott maximális szekvenciális olvasás érték 550 mb az írás pedig 505 Mbps.Én ezeket az értéket kaptam,elmennek szódával?Azt hozzátenném,hogy a Biost nem frissítettem és egy 2,5 éves Gigabyte Z68-MA-D2H az alaplapom.
Mivel a tudásom az SSD-ről elég gyér azt még megkérdezném,hogy registry tisztítót,track cleanert lehet használni?Azt tudom,hogy töredezettségmentesítőt nem szabad.[ Szerkesztve ]
-
nevem.senki
tag
-
Mezey Lipót
tag
Sziasztok!
Valahogy egyik tesztprogram sem jelzi, hogy a toggle, vagy az újabban szerelt aszinkron NAND-os a meghajtó.
A V300-asra a HD Sentinel annyit ír, hogy Toshiba 19nm MLC NAND. Ez akkor most vajon melyik lehet?
Létezik erről valamilyen információ forrás?Köszi
Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Stirlitz
senior tag
válasz nevem.senki #8725 üzenetére
Hibernációt ha nem használod még kikapcsolhatod, de ha nem zavar hogy foglal helyet vagy valóban használod, akkor így is teljesen rendben van minden. Használd sokáig és örömmel!
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz Mezey Lipót #8726 üzenetére
A firmware (521ABBF0) alapján már aszinkronnak tűnik. Mért egyet ezzel, ha 500 fölötti eredményt kapsz, akkor még szinkron. AS SSD Benchmark
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
Sziasztok ezt írja ki az ssd-re a hard disk sentinel.
"8 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges."
Ez egy msata ssd, tehát a kábel probléma kizárt.
A mini itx nagyon sokadik próbálkozásra beindult az oprendszer róla.
Most a notebookban teszteltem, hd tune zero fill ellenőrzéssel együtt hiba nem volt, de egyszer kék halállal újraindult a gép.Kezdene behalni az ssd elektronikája?
-
félisten
válasz Mezey Lipót #8734 üzenetére
Az 1-es SMART attribútum értéke még 2 másik attribútummal egyezik meg pontosan (195/201 a képeden). Csak akkor bír jelentőséggel az 1-es attribútum, ha a másikaktól eltérne, akkor a hibaszámlálók(amelyek valóban jelentőséggel bírnak) megnövekednek. (ez amúgy a Snadforce vezérlővel szerelt SSD-kre igaz, egy-két kivételtől eltekintve, de egyes HDD-knél is ugyanez a szitu ezzel a Raw Raed Error Rate attribútummal)
Ésszerű magyarázat biztosan létezik, hogy ez a hibaarány miért és milyen mértékben változik/ingadozik, de ezt 100%-osan csak a Firmware készítői tudják, önállóan ezt az értéket nincs értelme elemezni.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
johnjordan
csendes tag
Sziasztok, ide írom a témát tovább frissitve:
Adott az SSD-m (Samsung Pro 840), amelyet szeretnék lekódolni AES-re és az AMD-s alaplamom (Sabertooth 990fx R2.0) UEFI BIOS-szal.
A Samsung azt irja, hogy az SSD automatikusan tartalmazza gyárilag beépitett AES 256-bites kódolást.
Ennek bekapcsolásához nem kell mást csinálni, csak a BIOS-ban beállitani az SSD-hez a jelszót. Itt kezdődnek a gondjaim, ugyanis a BIOS-ban a Security alatt csak Administrator, és User jelszó beállitásokat látok, de ATA, vagy disk opciók nincsenek (az inteles lapokkal ellentétben) :/Közben igazolta valaki a félelmemet, hogy marad a szoftveres titkositás.... vagy ami öröm az ürömben
bitlocker+TPM, viszont sajnos nem látok az ASUS UEFI BIOS-ában "Enable TPM" jellegű opciót.Magán az alaplapon van TPM csatlakozó, viszont nincs maga TPM modul (rendelhetek cca. 25 USD), viszont ha igy lesz, és beszerelem, mi arra a garancia, hogy a BIOS látja majd, vagy csak elég a bitlockernél beállitanom ?
Vagy maradjak a szoftveres titkositásnál (Truecrypt, PGP és a társai...) ??
Köszönöm
-
félisten
válasz johnjordan #8736 üzenetére
Csak ezért nincs szükség plusz kiadásra, a BitLocker TPM nélkül is használható(Group Policy-ben ki kell kapcsolni a TPM Chip meglétének megkövetelését), csak megfelelő Windows verzióval kell rendelkezni (Vista/W7 Ultimate vagy W8/8.1 Pro)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Doky586
nagyúr
válasz johnjordan #8736 üzenetére
Te döntesz: olcsó legyen vagy biztonságos...
Valószínű TPM nélkül minden induláskor 60karakteres jelszót begépelve kapod csak meg ugyanazt a biztonságot mint a 6eFt-os TPM + 8karakteres jelszóval.(azt nem tudom van-e NSA backdoor a TPM-eken)
-
Lori82
senior tag
Azt tudom,hogy a töredezettségmentesítőt nem szabad használni,de registry cleaner,track cleanert és egyébb más tisztító programot lehet?
-
Doky586
nagyúr
Szerintem nem sokakat érdekel hogy hardveres vagy szoftveres, a bitlocker is tökéletes AES256.
A lényeg a kényelem (fejben mekkora jelszót kell megjegyezni) és a törhetőség sebessége. Nyilván könnyebb egy akár 60karakteres jelszón végigpróbálni minden lehetőséget mint AES-t törni. A TPM pont ezt a jelszótörést lassítaná. Akinek ez nem ér meg 6eFt-ot az se ilyet se olyat nem fog venni...
Egy jelszó nélküli pendriveot pedig végképp könnyű megkeresni a szobában..
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Mezey Lipót #8734 üzenetére
-
johnjordan
csendes tag
válasz Doky586 #8741 üzenetére
A TPM + Win azért kétséges számomra, mert pár helyen azt olvastam, hogy maga a tökéletes backdoor.
A CypherChain viszont kecsegtető.Ezért gondoltam, hogy alapból kódoljon az SSD az alaplap segitségével, csak az "ATA password / disk' opció hiányzik az alaplap beállításainál (Sabertooth 990fx r2.0, UEFI BIOS, Samsung SSD 840 Pro).
Win 7 alatt a Samsung Magician is azt ajánlja, hogy ott próbálkozzak, viszont a BIOS-ban a securitynél NINCS ilyen beállitás, csak admin és user jelszóbeállitás :/ ... legalább a Class 0 biztonsági fokozatot el tudnám érni.
Rövidtávon szoftver lesz a vége, ha nem boldogulok, viszont nem Bitlocker, hanem PGP (esetleg TC).
-
Doky586
nagyúr
válasz johnjordan #8743 üzenetére
Számomra meg a PGP a tökéletes backdoor amióta hivatalos amcsi céggé vált, és be kell tartaniuk az ottani (európai szemmel botrányos adatvédelmi) törvényt. Azaz nem csak 'lehet' - hanem biztos a NSA backdoor.
A régi PGPdisk is fizetős volt, csak az email titkosítás volt ingyenes.Egyszerű kis titkosítónak a DekartPrivateDiskLite-ot használtam a picisége miatt, illetve a TrueCrypt-ről is jókat hallottam..
Csak laptopoknál van tudtommal a biosban lehetőség az SSD titkosítás (ATA jelszó) bekapcsolására, asztali gépeknél nem.
[ Szerkesztve ]
-
Mezey Lipót
tag
válasz Fire/SOUL/CD #8735 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor nem aggódom...
Linux alatt is belóttem a TRIM-et, - mivel itt a rendszert lassító jellege miatt nem célszerű valós időben TRIM-elni - napi időzítésű automatikus ütemezést állítottam be.asdf_: Én is ilyen értékeket szeretnék rövidesen látni a sajátomon.
Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
-
laychi
veterán
Üdv mindenkinek.
Elérkezett a pillanat,hogy ssd-t vásároljak.
2 típust néztem ki,kérdésem az lenne,hogy melyik lenne a jobb választás.
Oprendszernek és esetleg x264 videó kódolásra használnám(amennyiben nem károsítja)
Hosszú távon megbízható ssd-t szeretnék.
Tehát a kiszemeltek:Kingston 120GB 2,5" SATA3 V300 SV300S37A/120G
120GB, 2,5", 7mm, SATA III, Write:450MB/s, Read:450MB/sSamsung 120GB 2,5" SATA3 840 Series Evo Basic MZ-7TE120BW
120GB, 2,5", SATA III, Write:410MB/s, Read:540MB/s -
radi8tor
MODERÁTOR
Amennyiben még csak az SSD beszerzése a cél, akkor nem ide, hanem az erre szakosodott "Milyen SSD-t vegyek?" topikba várjuk a kérdéseket!
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs