Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
válasz koby11h #45499 üzenetére
Most volt időm egy 3 hetes Sentinel beta-val is megnézni a Gigabyte SSD-t.
Mindjárt más:
A régi már 24 TB írt adatot mutat és 88% kondíciót...
Szóval tényleg igaz, ha valaki nagyon vad értéket kap, akkor nézze meg mással is, és az utolsó Beta-val is...
Az, hogy ez most a Sentinel hibája-e vagy a Gigabyte nem oda és/vagy úgy tárolja le a Smart adatokat ahogy kellene, azt már nem nyomozom."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
A Samsung Magician-ban hol látom, hogy hány % az élettartam? Azt látom, hogy milyen állapotú és mennyi írás van. De látok a perfomance menüben egy olyat, hogy active time 100% esetleg ez lenne? -
Cobrusz
senior tag
Sziasztok.
Lassan cserés lesz a 250es 970EVO rendszer m2.
Olyan kérdésem lenne..
Samsung 970 EVO+ 1TB vagy 980 1TB
Melyik lenne jobb választás?
Árban pár ezer ft a különbség
Köszönöm. -
Jack Oneill
veterán
válasz Jack Oneill #45553 üzenetére
Tudom, lehet számolgatni, korábban írtátok is, csak kíváncsi vagyok, ez a menüpont az vagy nem az.
-
King Unique
titán
válasz kory24 #45558 üzenetére
"Az mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan"
"Összes indulás/leállás száma: 1212"Ez neked nem mond valamit, nem gyanús?
Vagyis látszik, hogy HDD-ként kezeli, ismerte fel a HDS az SSD-t, nem SSD-ként, mert akkor az összes írt adatmennyiség szerepelne ott, vagyis nincs miről beszélni és valószínűleg eleve fals az 1%-os kondíció. Aminek oka vélhetően az, hogy a HDS valamely muzeális verzióját használod - nem tudom hol tanítják ezt... - és nem az aktuális, naprakész 5.70-eset.[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Elnézést, hogy a fejléc lemaradt, de nem azért, mert 5éves "muzeális" verziót használok, hanem csak azért, mert nem regisztrált
Természetesen nem régi verzió: 5.70
Valóban az összes indulás helyett eddig tényleg írt adat volt ott, méghozzá kb 46TB
(úgy megijesztett a Kriikus állapot, hogy ez fel se tűnt)Néztem másik programmal is:
HDD-nek látja akkor a pc az ssd-t?
De eddig ssd-nek látta, hetente kb 1x rá szoktam nézni hds hogy állnak lemezeim és szép lassan csökkent az állapota és írta az összes írt adatot is....
Nem telepítettem a napokban semmit és a pc-ben sem történt változás, BIOS-ban nem jártam.
-
King Unique
titán
válasz kory24 #45563 üzenetére
A HDS esetében ilyenkor a legújabb béta verzióval is célszerű ránézni és/vagy eleve az SSD gyártójának saját diagnosztikai szoftverével (KSM) is.
A 46 TB írás kb. semmi, a HyperX FURY sorozat 120 GB-os modelljénél 354 TB a TBW, meg nekem is van egy ilyen ami ~ 40 TB-nál jár és még 90%-os, vagyis 46 TB esetén nyilván nem indokolt az 1%-os kondíció. Viszont a SMART-ban a 231-es attribútum - az alapján számítja a kondíciót - értéke valamiért valóban lement 1-re és rossz esetben lehet tényleg kezdi magát megadni az SSD, ami ugye nem mai darab és ennek okán végül is annyira nem lenne meglepő...[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
válasz King Unique #45564 üzenetére
A KSM nem érzékeli nálam ezt az SSD-t (ezelőtt se érzékelte mikor még jó volt az állapota)
Mint írtam nem csodálkozom azon, hogy végét járja, hiszen csak 6 éves (vagy mennyi átlag életkor?)
Csak azt furcsálom, hogy egyik nap még 78% állapot másik nap meg 1%-ra ugrik, valamint ez is fura, hogy eddig összes írt adatot írt ki, mostmár meg összes indítást, mint hdd-k esetében.
-
kory24
őstag
válasz Raymond #45567 üzenetére
Inkább Te nézted be, mint írtam a program nem látja a szóban forgó 1%-os állapotú Kingston Hyperx Fury SSD-m.
Olyat nem írtam, hogy nincs a gépben másik ssd, mint látható van, de nem arról van szó.
Screenshotnak az a lényege, hogy nem látható rajta az az ssd.Remélem így érted
[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #45573 üzenetére
De a jótól messze van.
10 éves SSD is simán mennek, mert "vót" bennük anyag.
Erdekes, hogy ekkora romlás lett, nand-ok döglöttek meg, vagy passz.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
King Unique
titán
válasz Graphics #45574 üzenetére
Attól függ honnan nézzük, ha a garanciaidő 2x-esét kibírta, akkor azért nem feltétlen.
Ebben is van, ha jól tudom ez még MLC-s, bár a hírhedt SandForce vezérlővel.
Ez jó példa arra, hogy nem feltétlen az írásmennyiség számít, hiába van rajta a TBW-hez képest kevés írás, mégis tönkrement, vagy fog hamarosan.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #45575 üzenetére
Mi a baj a Sandforce vezérlővel?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Lewzke
őstag
válasz Graphics #45577 üzenetére
Hát gondolom a tömörítésre utal, hogy reklámozták tömöríthető adattal és a valóságban nem mindig hozta azt a sebességet. De egyébként, nem volt rossz koncepció, igyekeztek a write amplificationt csökkenteni. Régi Corsair Force GT-k úgy mennek még mint az állat. Megbízhatóak. Volt egy szomorú időszak, amikor a 2D nand elérte a határait és a 15nm-en a TLC megadta magát, ugyanakkor hígult a minőség ellenőrzés a darabszám emelkedése miatt és ezzel együtt a vezérlők is hullottak, de úgy néz ki a 3D nand teljes uralma után újra megbízhatóbbak az SSD-k.
[ Szerkesztve ]
-
V60
aktív tag
Sziasztok4
Bocsánat, hogy béna vagyok de még nem tettem gépbe M2 SSD-t ezért nem tudom mit kellene tennem. A BIOS látja de a W10-be nem látom a saját gép alatt.
Mit kell tennem? Teljesen új SSD-ről van szó.Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv ZolaA bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
félisten
A Startmenü keresőjébe beírod, hogy diskmgmt, leenterezed.
Erre kis idő múlva megjelenik a lemezegységeid listája.
A bal oszlopban lesz egy "Lemez" valami, amitől jobbra egy üres sort találsz, "Nem lefoglalt" infóval. Ott kell jobb egérgombbal először talán (Ha még nincs.) meghajtót létrehoznod ("Új egyszerű kötet" - NTFS), aztán betűjelet adni neki ("Meghajtójel...").
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
attiati
veterán
Vettem egy használt Samsung 850 Evo 250gb ssd-t.
MSI Tomahawk max B450 lap nem látja, biosban sem.
Ismert ilyen kompatibilitási gond?
Vagy user error lesz? Sajnos nincs másik SATA kábelem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Energiaital topic
- Gumi és felni topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- További aktív témák...