Új hozzászólás Aktív témák

  • haypro

    senior tag

    Birdman 2015.

    Hűha. Eszméletlen jó volt... Teljesen magával ragadt. Remek a koncepció és remek megvalósítás.
    Az biztos, hogy csak minimálisan vígjáték, mondjuk 10%-ban az, 90%-ban dráma és végig nagyon szatirikus.
    A színészek zseniálisak, Michael Keaton tényleg óriásit alakít, bőven Oscart ér a játéka. Edward Norton eddig is imádtam (az egyik legtehetségesebb színész Hollywoodban, kár hogy az utóbbi évtizedben csak gyengébb filmekben kapott szerepet... Előtte viszont a Primal Fear-ben, a Harcosok klubjában és főleg az Amerikai História X-ben fenomenális), örülök ennek a filmjének, remélem a film miatt újra foglalkoztatott lesz és így még több kiemelkedő szerepben láthatjuk... Az eddig látott Oscar-jelolt férfi mellékszereplők közül (Robert Duvall a Bíróban, Ethan Hawke a Sráckorban és Norton a Birdmanben) neki adnám a a díjat. (ezért is félek megnézni a Whiplash-t, attól tartok J.K Simmons objektíven talán jobb is lehet... Mindenesetre kijárna már Edwardnak egy szobrocska... :D)
    Még Emma Stone is nagyot alakít, pedig felőle voltak kétségeim.. Zach Galifianakis meg valójában egy nagyon tehetséges, komoly színész, akit beskatulyázott a világ a Másnaposok miatt (bár ott is remek :D). Ebben a filmben rácáfol erre.
    A rendezés szinte tökéletes épp úgy, mint az operatőri munka. Minden klappol. Az első 10 perc után teljesen beszippantott a film.. Vannak benne kisebb-nagyobb hullámvölgyek, de végig kellően feszült a film sőt néha kifejezetten izgalmas. Nagyon tetszik a szimbolikája és a konklúziója a mai filmgyártásról...
    Negatívként annyit hogy a vége egy kicsit el van nyújtva és a felénél engem már nagyon idegesített a dob..
    Szerintem egy erős:

    90%

    [ Szerkesztve ]

    ,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

Új hozzászólás Aktív témák