Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz lezso6 #164713 üzenetére

    A cikkben ezt a jelenetet említette, de egy másik jelenet volt a problmémás. Deborahhal ami történik, az csapta ki a biztosítékot neki. Pontosabban az, ahogy szubjektíve a perspektívából relativizálja a film, ami történik. Persze, a rendező keretbe rakja az egészet az utolsó jelenettel, nade egy négy órás filmnél ez mai szemmel nem biztos, hogy elég.

    Provokációval nincs baj, különben nem állna itt a polcon a french (extreme) new wave filmek egy része eredetiben, és ezen felül elég sokat láttam amit viszont nem voltam hajlandó a polcomra rakni (Seul Contra Tous, avagy Noé eslő filmje, például).

    Az egyik probléma az lehet, hogy ezeknél a gengszterfilmeknél bőven volt pátosz is, szóval bőven nem arról van szó, mint a Hateful Eightnél ahol az egyik karakter nagyobb szociopata, mint a másik. Kései Triernél ott egy extra narrátor, míg a korai Noé egész filmje gyakorlatilag a néző elidegenítéséről szól, és történetmesélés helyett részben (posztmodern műként) a nézőből való reakció kiváltására fókuszál. De ezt nehogy ajánlásként vedd, még ha filmművészeti szempontból jónak is tartom.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák