Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    Free Solo

    Előre bocsájtom, hogy tisztelem a kiemelkedő sportteljesítményt elérő embereket. Azokat is, akik veszélyes vizekre eveznek, de azért az emberi hülyeségnek is van határa.
    Na, ha van, akkor Alex Honnold simán átlépte azt, és még rá is vert vagy három kört biztosan.

    Ez az ember, egy felelőtlen marha. Egy bolond, aki istent játszik, aki magát hallhatatlannak hiszi, és a puszta szerencsén múlik, hogy eddig nem törte ki a nyakát. De biztosan ki fogja, efelől nincs kétségem, itt az idő az egyedüli tényező, amit innen még nem láthatunk.
    És akkor mi lesz a vége az egésznek? Mi lesz a katarzis, az életének a tetőpontja, amiről majd mindenki beszél, aki ismerte?
    Az, hogy 200 méter zuhanás után, ott feküdt a sziklán, kicsavarodott végtagokkal, kiloccsant aggyal és belekkel, kb 50 méteres körben szétszóródva.
    Mert ez a vége, ez lesz a vége. Ez az a dicsőség, amiért ezek a marhák harcolnak, egy olyan játékban, amelyben nem nyerhetnek, maximum szerencséjük lehet.

    Ugyanúgy bele fog pusztulni, mint ahogyan a filmben említett kollégái is elhunytak, és közülük csak nagyon kevesen érik majd meg a tisztességes öregkort. Az is többnyire csak a szerencsén múlik majd, nem rajtuk.
    Engem nagyon fel tud bosszantani, amikor valaki akár a saját, akár más életét, ennyire felelőtlen módon teszi kockára, gyakorlatilag a semmiért.

    Most őszintén! Mond valakinek ez a név valamit, hogy Alex Honnold? Még így is rá kellett gugliznom, hogy láttam a filmet. Mehhh! Tökön kellene rúgni a palit, de rendesen izomból, aztán amíg nem tud mást csinálni, kikérni két sört, és elbeszélgetni vele, hogy mi az, amit kockára tesz, és mi az, amit nyerhet vele.
    Mert az élet a minden, és ő ezt teszi kockára, nap mint nap. És amit nyerhet vele, az a nagy büdös semmi.

    Tudom, hogy a Himaláját is megmászták, és az északi sarkra is eljutottak, sőt a Holdra is. Ezek a teljesítmények is sok esetben áldozatokkal jártak. De az nagyon nem mindegy, hogy közben próbálod megvédeni magad, védeni az életed, és az a célod, hogy a sikert együtt ünnepeljétek a szeretteid körében. Vagy leszarsz mindent, és mindenkit magad körül, és istent játszva, nem hagysz esélyt a tévedésednek, nem hagysz esélyt arra, hogy hibázz, mert ha hibázol, csak egy űr marad magad után, aminek legfőképpen a szeretteid isszák meg a levét.
    Ehhez pedig nincs jogod.

    Szándékosan nem pontoznám a filmet. Tény, hogy hatalmas munka, mind a film elkészítését, mind magát a sportteljesítményt figyelembe véve. Nem is igen tudnék mire levonni, ha ezt venném alapul.
    Viszont, ebben a produkcióban, maga az ember a fontos, és azok az elvek, amiket magáénak vall. Az meg számomra értékelhetetlen.

    Végezetül, álljon itt egy videófelvétel, olyan emberekről, akik naponta érnek el hasonló sportteljesítményt. Csak róluk nem készít kisfilmet a NatGeo, nekik nem jár a 15 perc hírnév, pedig az életük része, a mindennapjaik része az, hogy az életüket teszik kockára. nekik egyszerűen nincs más út.
    Őket kellene megkérdezni, hogy mi a véleményük Alex Honnold munkásságáról.

    #értékelés

    [ Módosította: vond ]

Új hozzászólás Aktív témák