Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Dorian #114040 üzenetére

    Saját, közvetlen környezetből talán igen. De ezt a KÖZVETLEN környezetemre értem, nem az univerzumra.
    Én azt vettem észre, hogy a XXI századra eljutott az emberiség oda, hogy erkölcsi kérdésekben nincsenek stabil alapok. Márpedig anélkül építkezni nem lehet, vagy ingatag építményt kapunk.
    Erkölcsi alapokat pedig hardcore módban, a Bibliából szedhetünk, és itt az Újszövetségre gondolok, casualban pedig erre tökéletesen alkalmasak voltak a népmesék egykoron.
    Természetesen a megfelelő kontextusban hagyva, nem mondatokat kiragadva, és újraértelmezve.

    Itt van például az avatarom, Isaac karaktere az Orville sorozatból. Akartam erről írni egy szösszenetet anno, a sori topikban, aztán valamiért elmaradt, illetve nem rendeztem össze a gondolataimat kellőképpen.
    De amiről szó van, az nagyvonalakban annyi, hogy Isaac ugye egy mesterséges életforma, a civilizáció pedig, amit képvisel, egy erősen rasszista kultúra, akik mondjuk így, felsőbbrendűnek képzelik magukat, minden biológia életformánál.
    Igen ám, de akkor mégis hogyan tud együttműködni egy olyan kultúrában, ahol szinte minden életforma biológiai alapú?
    Számomra elég egyértelmű a válasz.
    Azzal, hogy felismered a felsőbbrendűségedet, még nem feltétlenül kell a gyengébbet eltaposni, ahogyan az egyébként az emberiségre jellemző, és eddig kivétel nélkül, ez így is történt.
    Ha a felsőbbrendűségedet arra használod, hogy magadhoz felemeld a gyengébbet, vagy mondjuk így, az alsóbbrendűt, máris semmi gond nem lenne a rasszizmussal.

    Egy mondatban. A tettek számítanak, nem az indokok, vagy okok. És ettől lesz gonosz Thanos, és persze Darth Vader is. (Az mellett természetesen, hogy a karakterek megvillantanak jó tulajdonságokat is egyben)

Új hozzászólás Aktív témák