Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    Detroit metal city 2008

    Elegge a topik hatarain, mert egy rovidebb anime sorozatrol van szo, viszont masreszt a Studio 4C munkaja (Tekkonkinkreet).

    Az alapszituacio, hogy a fohosunk sved popzenet akarna jatszani es ezert a japan videkrol felkoltozott Tokyoba, masreszt pedig vegul skandinav zenenel kot ki, bar a norveg tru kvlt death metal eleg tavol all a sved poptol. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hipster fohos (a kedves fiatal 20oneves) es zenekari alteregoja (Krauser II a legszebb norveg deathmetal hagyomanyok szerint sminkelt pokolbeli demon) folyamatos konfliktusforrassa valik.

    Ami miatt kulonleges mint audiovizualis mu, hogy egyreszt a Studio 4C nagyon erzi a zenevel a kapcsolatot (ld Ken Ishii - Extra amit az Akira rendezoje rendezett vagy a Tekkonkinkreet Plaid fele zeneje), masreszt tokeletesen sikerul visszaadni a konfliktust, ami a fohos celja (skandinav popzenet jatszani) es megvalosult celja (skandinav death metalt jatszani) kozott huzodik. Legyen szo lakhatasrol, sminkrol, szerelemrol, csaladrol, baratokrol vagy akar szakmai elorehaladasrol. Mert barmennyire is utalja a fohos a norveg death metalt, megiscsak zsenialisan jo benne.

    Egyebkent folyamatosan csuszik bele a sorozat a totalis WTFbe, avagy Krauser II remekul megerti magat a falun az allatokkal (mert egyebkent egy gazdalkodo csaladbol jott, marmint a pokolbol), talalkozik a kozepiskolai protegejevel (aki tenyleg sved poppot jatszik), keresi koncert kozben a kozepiskolai szerelmet ("avagy a demon aldozatot keres"), indie filmben szerepel vagy a "9 rape per second" specialis kepessegeben a nyelve epsegenek felaldozasaval belerakja a tizedik rapet egy haldoklo kiskoru rajongo miatt akit a korhazban latogat meg.

    Ami azert mukodik, mert a konfliktust a tervek es a megvalositas, valamint a muveszeti kritikus fazisokat remekul erzi. Tele popkulturalis utalasokkal, a stilust es a zenet zsenialisan erezve. Nem mindenkinek, de nekik nagyon.

    7/10

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák