Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollo17hu

    őstag

    válasz itouchfan #5063 üzenetére

    Tavaly nyár végén nekiveselkedtem, de focinál többször is ellőtték az ujjam, amikor védtem, ezért félbe kellett hagynom a fekvőzést.

    Most hó elején újrakezdtem, de kicsit több "tapasztalattal". Ahogy kolosanyi is írta - és te is rájöttél - lehetetlen a tempót tartani. Alapvetően jók a táblázatok, de szerintem kicsit el kell térni a menetrendtől.

    Nekem most az vált be, hogy megkerestem a programban annak a hétnek azt az oszlopát, amelyiknek az első három szintjét meg tudom csinálni. Ez gyakorlatban a 3. hét "21-25" fekvőtámaszos oszlopa volt, ami azt jelenti, hogy 20-15-15 fekvő még ment, de utána a 13 már nem. Ezen az oszlopon mentem végig (hétfő-szerda-péntek edzéssel), majd következő héten ugyanezt csináltam. Két héttel később sikerült több-kevésbé végignyomnom az 5. szintet is. Ezt követően váltottam csak, de nem a 4. heti ismétlésszámra, hanem a 3. hetinek a 3. oszlopára, és most is ezt nyomom.

    Ha a 3. heti 3. oszlopa is megy már, akkor valószínűleg a 4. heti 3. oszlopra fogok ugrani, de utána az 5. heti 1.-re, mert a 4. és az 5. hét között bazinagy ugrás van. Lényeg, hogy keress a táblázatok között olyan edzéshetet, ami minimálisan emeli az ismétlésszámokat. (Az ismétlések közötti arányok szerintem nagyon jól el vannak találva, ezért írtam, hogy kifejezetten használható a program.)

    Ha nem jön közbe sérülés, úgy gondolom, hogy nyár végére a hatodik hét valamelyik oszlopát fogom csinálni. De hozzá kell tenni, hogy ha valaki megcsinálja rendesen a hatodik hetet, akkor sem biztos, hogy elég erős lesz a 100-hoz.

    Én a felmérőket hanyagolom, inkább az egyes edzések darabszámait írogatom Excel-be, és ott nézem a korábbi hetekhez képest a fejlődést. Tavaly pont a felmérőkön vettem észre magamon, hogy elég rendesen "belerugóztam" a fekvőkbe. Emiatt most inkább lassabban, fejet végig fenntartva, mellel a földet érintve nyomom a sorozatokat.

Új hozzászólás Aktív témák