Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
Reggeli benti 0 eszközös edzés megvolt, és még jól is ment
A vizesedésnek mi a kémiai/biológiai magyarázata? Miérrt van és mi ez tulajdonképpen?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
fmx
aktív tag
Mikor igyam a szőllőcukros vizet?
-
brownus
veterán
én ha iszok, akkor az edzések alatt szoktam, edzés után inkább fehérje megy. tojás formájában, vagy sült csirkecsöcsként. + zöldség!
újabban hanyagolom a fehérje porokat mert azt figyeltem meg, hogy aki sok protein turmixot fogyaszt az szarkasztikus lesz...
viccet félretéve, azt figyeltem meg, hogy az én szintemen nincs szükség plusz fehérje bevitelre, főleg a téli időszakban amikor nem mozgok annyit, mint nyáron. még 3 hét, és visszaülök a bringára, beindul az sw is, akkor viszont már kelleni fog. venni is fogok valamit, lehet bepróbálok valami prémium kategóriásat, mert nekem 1 kg elég egy hónapig... a napokban dobtam ki ~ 1 kg myprotkos fehérjét, mert totál elfelejtettem, hogy itt van a szekrényben, lejárt pár hónapja.
[ Szerkesztve ]
-
fmx
aktív tag
válasz brownus #10459 üzenetére
Nem szabad edzés alatt ! A vércukrod összevissza fog esni.Teletöltöd aztán meg leesik,hányinger stb.Az a lényege hogy a glükögén raktárakat üritsd ki edzés alatt aztán meg feltöltöd glükózzal+fehérjével meg van pár káros mellékhatása olvass utána.[link]
Woodslave Nem csak ezen az oldalán irják,hitelesebb helyen is olvasható csak bekell írni a google-be,hogy "Szőlőcukros víz helyes" használata,és whoala.[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
ne zavarjon, hogy nálunk kicsit hozzáértőbb emberek vitáznak az edzés közbeni tápanyagkiegészítés fontosságáról/hasznáról. Bár abban megint igazad van, hogy addig jó amíg a problémát a gyakorikérdések.hu-ról el tudod intézni, hogy kielégítsen amit ott találsz
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
kolosanyi
veterán
Volt már többször, hogy edzés közben vittem be gyors ch-t (nem csak szőlőcukrot), van az az állapot amikor jót tesz. Például anno nyári edzőtáborokban, amikor a ~40 fokos csarnokban 3 órákat edzettünk, nagyon jól jött a Verofit ital meg mellé a szőlőcukor tabletta, nélküle nehezen bírtuk volna. Vagy tavaly, amikor a kondiparkokban a tűző napon edzettem 2 órákat például. Nem kell ezt se démonizálni.
Istenem, de kár volt beleolvasni gyakorikérdéseken található agymenésbe...
[ Szerkesztve ]
-
fmx
aktív tag
-
itouchfan
senior tag
Azért mert csinálsz egy munkasorozatot, ami alatt pulzus felmegy, légzés felgyorsul, kimelegedsz, stb, majd ezután pihensz egy-másfél percet, és ezt megcsinálod egy edzés alatt 15-20-30szor, és szerintem ez tökéletes alkalom a megfázásra/torok,tüdőgyulladásra. Nem biztos hogy pórul járnék, végülis focin is kint vagyunk egész télen de az teljesen más mozgás nyilván tudod te is. Szóval csak annyi hogy nem akarok kockáztatni egy esetleges megbetegedést.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
emiki6
veterán
Szóval lenne egy kérdésem. (bár nem tudom mit várok, talán Sanyi aki egyedül tudhat valamit a dologgal kapcsolatban, ugye katasztrófavédelem...)
Egyik haver nagy mennyiségben fog vizet bontani, hogy legyen hidrogénje és az oxigént kiengedné a szabadba. Namármost erről eszembe jutott, hogy valahol oxigénnel dúsított levegővel boost-olják magukat, mert kitolja a savasodást, felfrissít, stb. (Jól jöhet akár dolgozat közben is )
A levegő oxigén tartalma 21%. A 100% halálos is lehet. Engem az érdekelne, hogy hány százalékos oxigén tartalom egészséges még rövidtávú használat mellett?Valamint kell e valakinek ingyen oxigén?
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kolosanyi
veterán
válasz emiki6 #10468 üzenetére
Ennyit találtam róla. Én nem kísérleteznék ezzel. Körülményes kérni, hogy milyen mennyiségben juttatod a szervezetedbe és nem veszélytelen móka, cserébe elég kicsi a haszna.
-
emiki6
veterán
válasz kolosanyi #10469 üzenetére
Körülményes kérni, hogy milyen mennyiségben juttatod a szervezetedbe
Ez nem értem
Mondjuk igazad lehet, ha sokat számítana mindenki használná (kb 4 forint literje asszem).
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
fmx
aktív tag
Igazatok volt,tegnap húzódzkodtam rendesen és ma már teljesen szabályosan ment. Nemtudom lehet azért birtam mert nemvoltak azok az izmokbejáratva vagynemtudom de kis gyakorlás után már megy és kedvenc gyakorlatom lesz a közeljövőben
-
Melorin
addikt
Én jan 1 óta csinálom a vízszintes húzódzkodást de még mindig nehéz.
Jelenleg 3x10 -et csinálok de nagyon kikészülök tőle, már ahogy megfogom a rudat akkor.
És nem csak az izmaim hanem az idegeim is. Elég fura, legszívesebben darabokra rúgnám a csövet, olyan feszültté tesz.
Egyik másik edzés sem váltja ki ezt belőlem. -
fmx
aktív tag
válasz Melorin #10473 üzenetére
Kitartás Szerintem menj át félhúzódzkodásra és minnél lejebb viszed majd magad. A negatívnál jó sokáig ereszd le magad ne rögtön és amikor lent,fent vagy akkor 2-2 másodpercet várj ezt olvastam hiteles forrásból(nem gyakorikérdéseken ).Menni fog az csak fektess bele időt.
-
itouchfan
senior tag
ki hogy van, ki mit edz ma?
én reggel futottam 2000 m-t időre, de sajnos elrontottam, mivel túl lassan kezdtem el, és csak a 2. km elkezdése után kaptam észbe, ezért a második km bő 20 mp-cel lett jobb mint az első, de ez nem a valós eredmény sajnos.
mindjárt indulok lábazni, meg kart edzeni a kondiba, meglátjuk hogy sikerül, de már várom„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
kolosanyi
veterán
válasz Because #10475 üzenetére
Megvannak, de nem sokat használom őket. Max a gyengét szoktam bemelegítéshez. Teljesen ráálltam a gyűrűzésre meg az erőgyakorlatokra, igazából nem sok hasznát veszem se a szalagoknak, se a kézisúlyzóknak meg a többi eszköznek.
(#10476) itouchfan
Sehogy, mert a héten beteg voltam, most kezdek kijönni belőle. Majd hétfőn nyomom neki. -
kolosanyi
veterán
válasz Because #10479 üzenetére
Hátsó függőmérleg, mellső függőmérleg, támaszmérleg, zászló, kézállás, ezek a nyújtott karos gyakorlataim. Emellett csinálok fekvőtámaszt, evezést, tolódzkodást, húzódzkodást, "arched body hold"-ot, "hollow body hold"-ot, egylábas guggolást. Kiegészítésként futok meg úszok.
-
Because
őstag
-
itouchfan
senior tag
válasz itouchfan #10476 üzenetére
Nekem megvolt a lábedzés, fasza volt most pihenek hétfőig mert eléggé kivagyok, 6 edzésnap volt egymásután ráadásul egy lábbal lezárva. De jó volt, élveztem
-
kolosanyi
veterán
Egyébként tegnap voltam egy nemzetközileg elismert tüdőgyógyásznál. 40 éve kutatja az asztmát-allergiát, hatalmas tudású ember. Gyerekkorom óta időszakosan és változó intenzitással köhögök, de terhelésre, füstre, porra és hasonló dolgokra nem súlyosbodott, szóval eddig nem tudták mi lehet. Na most ez az orvos asztmát diagnosztizált. Azt mondta, hogy a sportmúlt miatt nagyon erős a tüdőm (7l-es vitálkapacitást mért), ezért nem okozott komoly problémát nálam. Csak felsőlégúti megbetegedésekre jön elő a köhögés, rosszullét. Felírt gyógyszert rá és megerősített, hogy abba ne hagyjam az edzést, annak köszönhetem, hogy egyáltalán eddig elvoltam különösebb panaszok nélkül.
-
Dobi 562
addikt
válasz kolosanyi #10485 üzenetére
Nem is tudom mit kell ilyenkor kivanni... Talan jobbulast, meg kitartast a tovabbiakhoz!
Lehet benne valami amit a doki mondott. Nalam par eve allergiat diagnosztizaltak, pazsitfufelekre meg buzavirag porra. Minden evben aprilistol juniusig nagyon szenvedtem tole, taknyolas, szemviszketes, majd gyulladas, tusszoges. De tavaly ota, mikor is eletmodot valtottam es elkezdtem komolyabban edzeni, megvaltozott. Tavaly mar csak nagyon enyhen jott elo, egyaltalan nem gatolt semmiben.
Elotte probalkoztam mindennel, allergia-gyogyszerekkel, homeopatias szerekkel, a vegen mar az orvosom valami szteroid-injekciot is beadott de semmi sem hasznalt.
Az egeszseges elet es a rendszeres testmozgas ugy tunik tobbet er mint a sok gyogyszer.
-
kolosanyi
veterán
válasz Dobi 562 #10486 üzenetére
Köszi. Furcsa, de megkönnyebbülés nekem ez. A régóta hallgatott, nem asztma, de olyasmi, majd elmúlik már nagyon nem tetszett. Így legalább tudom, hogy mitől szoktam befulladni a legapróbb megfázástól is. Most hetek óta köhögtem már, tegnap este mindjárt el is kezdtem adagolni a gyógyszert, amit felírt, mintha elvágták volna át egészet. Hiába, van amikor tényleg csak ez segít.
-
Bannani
tag
Amúgy a tüdőkapacitást, hogy lehet hatékonyan növelni? Főleg úszásnál vettem észre máskor, hogy elég kevés ideig bírok víz alatt maradni. Ezt észreveszem sportolás közben, csak ugye úszásnál ez sokkal jobban feltűnt.
'Mind over matter'
-
itouchfan
senior tag
olyan izomlázam van a tegnapi lábtól hogy egy székre alig tudok leülni az a gond hogy elszámítottam magam, mert úgy volt hogy holnap nem tudok focira menni, de kiderült hogy mégis hogy ott mi lesz azt nem tudom de durva lesz
-
*Ropi*
félisten
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
fmx
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- Lego(bontatlan)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest