Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
Ez most nem a PS4 vs. PS4 Pro esete. Ott az utóbbival végre bele lehetett normálisabban szagolni a 4k 30-ba csekkerborddal' és az árdifi se volt túlzó... ráadásul NEM vettek el semmit, úgy mint BR drive.
Az emberi psziché itt átmegy egy olyan módba, hogy "nehogymá' Lajcsika majd ide irogassa, hogy neki már van Prőőő nekem meg még nincs. És majd Lajcsika önigazol is és oldalakon keresztül fogja írni, hogy mennyire csendes, mennyire minőségi és mennyire szebben futnak a játékok. Akkor is, ha ez csak igazságmagvakat fog tartalmazni.
A másik pedig amit már te is írtál: Nem vagyok boldog, de ezt megérdemlem! Ettől majd jobban érzem magam, nekem ez kell, ez JÁR nekem, hiszen ez a hobbim, hiszen meghalt a macskám, hiszen anyám így, az exem úgy... bla-bla.
Persze, hogy nem lesz olyan játék amit Pro-n fut csak! 7 TFLOPS difi az borzalmasan kevés. És van egy olyan gyanúm, hogy a Playstation-féle "DLSS" (bocs, nem érdekel mi a neve), az bizony idővel menni fog 10.3TFLOPS-on is... de majd csak akkor, ha már nagyon vissza fognak esni a Pro eladások, tehát jövő ilyenkor kb.
SONY = Zsenik.
-
Crus
őstag
"Mert a férfi mind gyerek, maradunk vén tinédzserek..." ;-)
Amúgy mondom, ez hype és FOMO, amit nyilván az influenszerek és PR osztály kezd el, majd gyűrűzik tovább. Józan gondolkodásnak helye nincs. És erre sajnos nem mentség az se, hogy de mer' ez a hobbim. Igen, van akinek meg a csillagászat, de ott is van értelmes teleszkóp választás, meg van a pénzszórás.
-
TBT
addikt
Ebből is látszik, hogy Kanadában a teljes gép (minden "szükséges" tartozékkal együtt) is olcsóbb, mint idehaza a fapados PS5 Pro (és még így sem kell odaát a népeknek ennyi pénzért). És erre még jönnek rá a tartozékok (talp, lemezmeghajtó). Jól le van rabolva az EU és Magyarország is a Sony részéről.
-
Crus
őstag
Van olyan "cég", aki így játszik a pénzeddel. Féláras termék, de több 100k úgyis. Megrendeled, előreutalsz, teljesítés 3-4 hét. Már itt nyernek a pénzeddel 1 hónapot. Aztán jön a 4. héten az asztalra verés, hogy hol a terméked. Türelmet kérnek. 1 hét, esetleg 2.
1.5 hónapja ott a pénzed és már nagyon ideges vagy, így követeled a pénzed. Abszolút nyitottak rá, de "amúgy már nem kellett volna sokáig várni". A lényeg, hogy még itt is elhúzzák akár 1 hónapig az ügyet, így akár 2.5-3 hónapig egy rakás ember pénzéből tudtak a háttérben kereskedni, teljesen büntetlenül, hiszen a pénzt visszaadták. Ha ebből vettek pl. prémium 2nd hand kocsikat, azokat ennyi idő alatt még kis haszonnal eladva is bőven jól jártak.Ezért mondom mindig, hogy a fizikai termékek kereskedelme csak így működhet: Kiválasztod a terméket, megkapod a terméket, kifizeted a terméket. Minden egyébre előbb-utóbb rá fogsz szabni...
Nálam a PS5 hónapokkal ezelőtt volt bekapcsolva és nagy ingert nem is érzek a folytatásra. Van kb. 4-5 cím ami a letolandó listán van, de ennyi. Ezért 330k+50k? Kizárt!
-
TBT
addikt
Óhh... Most láttam egy 2021-es Twitter üzenetet ettől a nőcitől. Hát.. mondjuk úgy, hogy a fehér férfiakat ő sem kedveli (komolyan nem értem mi van ezekkel... a tiniszerelem nem jött össze és azóta haragban vannak a világgal?, vagy miafsz). Azt hinné az ember, hogy ezeket a dolgokat az ember idővel kinövi, de ezeknek úgy tűnik, hogy nem sikerült. Egyszerűen nem tudok mást elképzelni, valakik miért utálják ennyire a másik színét és nemét.
Már értem, hogy miért választották őt erre a szerepre. -
TBT
addikt
A legújabb hírek szerint a Ubisoft jelenleg az életben maradásáért küzd, ez sajnálatos. Jelenleg rengeteg átszervezés folyik a cégen belül.
Viszont az, hogy dobják a Season Pass-t (Concord "sikere" után hirtelen senki nem hisz a live service cuccokban?), visszaadják az előrendelőknek a pénzt és az első kiegészítőt ingyen dobják majd az embereknek, az elég korrekt hozzáállás. Kár, hogy ennyi pofáraesés kellett nekik, hogy a jobb irányba menjenek el. A linkből kiderül, hogy a SW Outlaws eladása jócskán alul maradtak a várakozásokhoz képest és eddig az AC Shadows-ért sem álltak sorba az emberek...
Dragon Age The Valami... felkészül. -
Crus
őstag
Akinél fő platform és sokat megy a vas, tehát napi szinten és nem csak havi 1-2x, annak megindokolható lehet a váltás, HA belefér neki KÉNYELMESEN anyagilag.
Nekem azért volt mindig is lemezezés, mert nem fogom azt nézni, hogy itt áll 100 játék és benne áll 2 millió. Ez nem PC, így az egyes gen. váltások elhozhatják (és el is hozták), hogy az újabb vason már nem lehetett használni a régi lemezeket. Akkor meg csak porfogó. (Pl. PS5 nem olvas PS3-as lemezeket, Switch nem fogad Wii, se Wii U kártyákat...)
Mivel a játéklemez = könyv, így akkor sincs lelkiismeret furdalásom, ha eladok egy könyvet. Elolvastam - akár többször - szerezzen örömet másnak olcsóbban.
PC-n a digitális vásárlás azért működik flottul, mert szinte naponta vannak padló árak, csúcs játékokra. Konzolon ez nem nagyon jellemző, emiatt a full digitális konzol nekem nagyon nem gyere be... majd akkor, ha Steam szerűen padló akciók lesznek rajta.
-
DaVE-1
senior tag
Jaj brühühü pénzbe kerül majd a meghajtó hogy továbbra is tudjatok "feketepiacozni" velük...már majdnem megsajnáltam a lemezes vásárlókat
#147418 TBT
Szerintem ezeket az árazásokat senki se érti. Ilyen pl a Crysis Remastered kollekció ami a Sonynál a legolcsóbb talán 4900ft leárazva mindenhol máshol sokkal drágább (még pc-n is) -
Akkor lett volna ez igazán értelmes bejelentés, ha azt mondta volna a Sony, hogy pro gépen a kötelező minimum a 60 fps. És úgy lett volna értelme ennek a bejelentésnek, de mivel ez nem történt meg, így ugyanaz lesz, mint a sima esetében. Nyilván szép lassan “elapad” majd a plusz erő és visszatérünk oda, ahol most vagyunk PS5-el is.
-
i2k
őstag
Az egzbogz meg még csak kanyarban sincs fejlesztés-ügyileg. Ez a durva.
MS teljesen ki lett ütve a ringben. Nem elég, hogy 3:1 az értékesítési arány a PS javára***, de az előfizetéses rendszer se tudja teljesen kirángatni ebben a genben, annak a fényében, hogy gyakorlatilag PC-ként néznek ők is a kis dobozkájukra.//*** = még mielőtt valaki bevádolna, hogy vakon, hasból lőttem a dolgot.
-
VoltanIgor
aktív tag
Hát ahogy láttam a bányászláz idején az embereket zuhogó nyállal megvenni a felskalpolt árú GPU-kat, nincsenek illúzióim egyáltalán.
Nyilván nem 100% az átfedés a célközönségben, de hát az emberek már csak ilyenek. Pedig nem ártana, ha ebbe kicsit belebotolna a Sony, mert ha nem teszi, megnézhetjük majd a PS6 árát is... -
gyimger
őstag
Én még arra is emlékszem, amikor egyes fórumokon a konzolos népek arról győzködték egymást és önmagukat, hogy mennyire nincs különbség a 30 és 60 FPS között és hogy azon túl, hogy a 60-at a szemed úgyis képtelen érzékelni, a 30 egy stabil és filmszerű élmény. És most ide jutottunk, nemcsak hogy látod a 60 FPS-t önnön saját szemeddel, de még kevesled is.
-
Crus
őstag
Itt a gond. Belenagyítva is keresni kell a difiket... nyilván látszik + a PS5-ös homályosabb, de kérdem én: Ki a tököm játszik 10 centire egy kijelzőtől? Ezt a PS5 playerek 99%-a nem látja. Az egyelten ami nagy fegyvertény az a 30 vs 60 FPS az rohadtul nem mindegy... csak az se mindegy, hogy ennek mi az ára és hol vannak a játékok...
-
i2k
őstag
Nagyon büszkék arra, hogy mindegyik rész (kivéve az ~1 év* alatt gyorsba lekódolt 2. részt) különálló "vizuális világot" kapott az ezekkel járó döntésekkel.
Miután az okosabbak, és az 1. résztől törzsgárdások elhagyták a hajót, az léket kapott. Ez van.
Ez a "modern közönség" egy átok. -
_drk
addikt
Kíváncsian várom, hogy a nagyjából tudatlanoknak mennyire sikerül eladni. Csak hogy az RPG műfajt pont nem a Casual réteg karolja fel, hanem azokat akiket triggerel ez a sok hülyeség.
Az biztos, hogy a játék hideget meleget már most kapja.A játék nem néz ki olyan jól. A harc is kérdéses. Az animációk nagyon elavultak. A sztori eddig nagyon semmilyen. A karakterek bénák.
Ott van az a kopasz elf, hogy ő egy félelmetes varázsló, de amúgy nem néz ki annak. Az a tipikus film+ os gagyi varázsló -
TBT
addikt
Dragon Age: The Veilguard felkészül...
Sok videó van már kint a játékról, amellett, hogy rettentő unalmasnak tűnik az egész (ahogy az új karakterek is nagyon sótlanok), sőt teljesen más az egész, mint mondjuk az ős-Dragon Age: The Origins, alaposan Édes bébivel szennyezett is az egész produktum. Kint van a karakter készítő is és hát... nem sok különbség van a női és férfi modellek testei között. A brutális, erős és méltóságteljes Qunari fajt pedig sikerült egy plüssállatka szintjére degradálni. Emellett Morrigan is... eléggé esetlenül néz ki a korábbi csábos boszorkány modellhez képest. + A PC-s verzió még kötelezően megkapja a csudajó Denuvo védelmet is, csak hogy szívassuk a vásárlót, aki 30 000-ret kipenget ezért a borzalomért.GG Bioware, bár igazuk is van. Kár volt tőlük bármi jót és egyediséget várni az utóbbi 2 "sikercímük" (Anthem + Mass Effect Andromeda) után.
De mivel kellően diverz a játék, illetve egy rakás tehetségtelen új arc készítette a játékot (néhány veteránnal karöltve), a nyugati sajtóban biztosan jól fog majd szerepelni. Kár érte... -
Crus
őstag
Majdnem :-D
Emlékszem anno valami arc azt mondta a másik fórumon 2013-ban, hogy a nagy lófülét fogom én azt 10 év múlva tolni. Hát izé... nem nagyon volt olyan nap, hogy ne indítottam volna el.
Minden egyes ráköltött forintot megért a Hearthstone. Oh wait... nem költöttem rá soha, F2P-nek hirdették, kényelmesen elvoltam vele mindig is így.
-
Csak a miheztartás végett: az áfa átszámítása úgy néz ki helyesen, hogy (ár/1,19)*1,27= magyar ár. Ezt a matek szintet azért ugorjunk már meg.
A bolti felárat szerintem ki is hagyhatod, mert az első havi hülyeadón' kívül senki nem fog a 800€/$ ajánlott ár felé semmit rárakni, mert akkor nem tudja eladni. A magyar tipikusan az a vásárló, aki 2-3eFt különbséget is megnéz az ilyen 300kFt feletti tartományban is. (ezért megy jól a szürke importos EMAG és Alza, de ez más téma)Nyugat-Németországi ismerősöket kérdeztem: egyiket se érdekli, minek... 3-4 éve ott a nappaliban a PS5, játszanak vele Warzone-t meg a gyerekek ezt-azt, és minden jól fut az ő szemüknek, ahogy azt a 30FPS-t egy modern 4K TV algoritmusai folyamatosabb képpé varázsolják.
Állvány... A béna PS megoldás helyett bárki olyat 3D nyomtat amit csak akar. Láttam nagyon dizájnos kontroller és fejhallgató állványt is, amit a szokásos corpo marketing megálmodni se tudna, hogy erre igény van, pedig sokan fizetnének érte, az Amazon is tele van ilyenekkel. -
Louro
őstag
Nem vagyok konzolfan, de valószínűleg később jönnek majd az újítások, amik talán okot adhatnak egy Pro verzióra. Ha így nézzük, akkor sose vennénk semmiből a turbózott verziót. Pl. 4050 vs 4070. Persze hűtésben lehet különbség, de a az, hogy 265 vagy 666 FPS-t nyom az OW alatt a kártya.... Ember legyen a talpán, aki különbséget tesz.
-
VoltanIgor
aktív tag
Várjunk, "women and non-binary individuals" Nos, akkor eszerint a férfi melegek is ki vannak zárva, az ugyanis bináris ha jól értelmezem. Ez igen, már a p*zik sem férnek bele a nagy INKLUZÍV DIVERZ körbe
Zseniál
szerk - tévedtem, ez nem a kexuális orientációra vonatkozik, hanem csak a nemre. Mindegy, nehéz a bullshit mocsárban eligazodni
-
i2k
őstag
-
Zó
aktív tag
Corporate és supporting állásokról van szó most éppen, a nagy felvásárlások után ezekből tényleg lehet a kelleténél több.
Ha joggal felrójuky hogy túl elszállt büdzsével készülnek az akár bugparádés bénásagok is, a költségracionalizálás nem élből, kontextustól függetlenül elítélendő.
Bár sok fejlesztőért se lenne kár. Tőlem a Sony is beszánthatná a Bungie-t.
-
Crus
őstag
Ugyan mi baj lehet, hiszen ott a lila hajú kövér nő a csapatban. Ez a siker záloga, mint az eddigi példák is mutatják.
Nagyot megy a Dustborn és a Flintlock is... egy alternatív valóságban. Az utóbbi pedig még vállalható is valamennyire, de ennek ellenére 10-40 között van a játékosbázisa mostanság. (Tíz és negyven db. ember!)
-
Crus
őstag
Nekem is sokadlagos szempont a váltás, de ha meg tudom oldani, akkor legyen. Volt PS4 Pro-m is anno, szóval gen közben is szoktam váltani, ha éppen belefér. Most a PC-m eléggé rendben van, szóval ha nem is Day1, de erősen esélyes, hogy váltok. Mondjuk kb. 3-5 játékért teszem, ami meg minden csak nem logikus, de nem adom fel a reményt, hogy ebben a genben még lesznek ütős Sony excluk. Naivitás rulz.
-
Anonymusxx
senior tag
Miért is? Nekem csak pc-én van, 6-7 éve költöttem építettem kb 3-400 ezerből, a legtöbb játék elmegy a max beállításokon 1080p-ben. Egyedül a Gta 5, amire emlékszem hogy kicsit vissza kellett vennem.
Lehet úgyis nézni, hogy fúú iszonyat drágák a játékok, de a másik oldala az az h a legtöbb játék annyira elértéktelenedik egy pár éven belül, hogy pár dollárért be lehet szerezni őket akcióban, vagy bundleban.
-
TBT
addikt
Tévedtem... Mégsem lesz 0day vásárlás a Visions of Mana sem. Lemezes verziót szerettem volna, de írtak a boltból, hogy a lemezes kiadással szállítási problémák vannak (Square Enix pls) és csak szeptember első napjaiban lesz belőle valami. Szóval az már nem 0day vásárlás lesz... Digitálissal már holnaptól játszható lenne, de a digitális cuccokért annyira nem rajongok. Inkább várok, ráér picit később is - úgyis van bőven mivel játszani.
-
i2k
őstag
A Denuvo - azon felül, hogy valóban a digitális játékok rákfenéje - üzleti szempontból (nagyon kevés kivétellel) megérte és meg fogja érni a kiadóknak, szóval, kábé örökké velünk marad az osztrákok ékszere.
A döbbenetes inkább az, hogy a kiadók mennyit képesek érte fizetni... (konkrétumot nem tudok, de nyilván nem 5 euróról beszélünk) -
i2k
őstag
Ray Tracinggel meg *urvára homály tenger is.
//"For those wondering, the review build had the Denuvo anti-tamper tech (the executable file was over 500MB). And, thankfully, I did not experience any stutters. "
-
i2k
őstag
A Snowdrop mindig is szar motor volt - csak voltak jobb napjai.
Az Unreal Engine 5 most szar(oska) - és a csúcs még előtte van.
Ha mindkettőhöz fake kezű banda nyúl a végeredmény is olyan lesz.//Ja, és az Unreal Engine 5 fika nem tőlem származik teljesen - iparilag nem nagyon szeretik, mert gyakorlatilag egyedül az Epic tudja rendesen programozni, mindenki más csak tanulgatja.
-
DaVE-1
senior tag
Eszi a gépet maxon elég rendesen...
Bár a Star Wars Outlaws előzetes verziójának technikai problémái korlátozottak, nem gondoljuk, hogy van értelme ma elkezdeni a teljes benchmark-csomag futtatását - időpocsékolás lenne, mivel a játék biztosan egy kicsit csiszoltabbnak fog kinézni és futni, amikor végre megjelenik. Azonban, hogy érezzétek a maximális részletességgel nyújtott teljesítményt (a jelenlegi verzióról), szeretnénk leírni a két csúcskategóriás grafikus kártyával szerzett tapasztalatainkat. A galériában látható képek egy Geforce RTX 4090-es, kézzel optimalizált Geforce RTX 4090-en készültek, Ultra HD felbontásban, minden részlet és effekt, valamint DLSS minőségben. Ha azt hiszed, hogy egy 1800 eurós GPU-n a képkockasebesség kifogástalan, akkor ki kell ábrándítanunk téged: Míg Toshara fővárosa 35-50 fps sebességgel fut, addig a túlburjánzott környező vidéken az fps akár 20-30-ra is leeshet. Az RTXDI kikapcsolása a várakozásoknak megfelelően oldja a féket, és a képkockasebesség sok esetben megduplázódik. Egy Radeon RX 7900 XTX-szel már kicsit borúsabb a helyzet, a Toshara hátországában lévő mintánk alig 20-40 fps alatt fut.
Már a teszt verziók alatt is kapott pár patchet a game szóval egy hajszállal biztos jobban fut majd ,de csodákat ne várjunk
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest