Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
Én egy valamire lennék kíváncsi, csak nincs kedvem letesztelni. Valaki csinált már ilyet?
Hogyan viselkedik a steam, ha egy nullára gyalult gépre teljesen offline felmásolunk egy steammel letöltött játékot, majd felrakunk mellé egy steam klienst? A kliens használatához mindenképp be kell egyszer jelentkezni? Vagy a kliens működik offline anélkül, hogy valaha is bejelentkeznénk?
Mert ha a kliens elindul bejelentkezés nélkül, akkor a játék is el fog indulni.
-
i2k
őstag
[link] - PS5 Pro Makes Quality, Performance Modes in Dragon Age: The Veilguard Better Than Ever
Better visuals, ray tracing in 60FPS modeHozzászólások közül (direkt nen a felxoposak):
"PS5 Pro and Veilguard combo is wild bait"
"I don't give a good goddam if it rubs my back and makes me warm milk before bed...no disc drive, no stand, no sale."
"It's almost Pavlovian how the word "Pro" in an article generates 50+ comments very quickly" -
Crus
őstag
Alien Romolus. Meg is néztem.
Gyalázat, hogy a moziba nincs olyan képminőség, mint egy átlagos 4k kijelzőn. HDR, 4k, DD 5.1. (Kis upgrade volt a hangrendszeren már 2 DALI front húzta a talpalávalót.)
Na de a filmről...
Biztosra mentek. Az Alien 1-4 minden ütősebb jelenetét szépen lemásolták, de úgy, hogy azért az ne annyira pofátlanul és kínosan verje ki az ember szemét. Aztán felöntötték ezt egy korrekt sztorival, az Alien 1 hangulatával és hangjaival és hát na... működik!
Ellie... akarom mondani Cailee Spaeny pedig az első ezredmásodperctől jobb Ripley alternatíva, mint Noomi Rapace a legjobb napján.
Külön WTF, hogy a TLOU-ból picit nyúlkált a rendező:
1. A TLOU Part II-ből jelen van Lev "klónja", csak egy pár évvel korosabb... és ez official ám hellóka! Ez a rendező is elismerte!2. A TLOU Part II-ből jelen van Dina csak itt Kay és szintén terhes...
3. A TLOU Part I-ben Ellie-től elhangzik egy vicc a gravitációról, dettó itt is jelen van ^^Azt gondolom, hogy ez így ebben a formában veri kényelmesen a Prometheust a Covenantot meg mérföldekkel. Ez egy jó erős 7.5/10 volt nálam.
-
cyberkind
félisten
Az új Halo az első rész remake-je lesz (PS-re is), és ahogy írnak a hírek arról, úgy néz ki, hogy ez inkább grafikai update lesz, mintsem modernkori átalakítás, ami ha igaz, szar ügy megint, mert a gameplay csak szimplán fos.
De a Silent Hill 2-ből kiindulva, ahol az ini átírásával adogatsz hozzá extrákat, nem olyan rossz ez, csak ezeket meg kell várni.
-
reelc
veterán
A Netflixes kép valamiért erre emlékeztet: Korra legendája.
(Az Avatar rajzfilmsorozat tetszett, a Korrát még nem kezdtem el.) -
cyberkind
félisten
Valszeg nem ment jól, mivel azt már nem a Crystal Dynamics csinálta, akik nemcsak bővítették a szériát, hanem alápakoltak egy hatalmas de gyönyörű világot, telis tele felfedeznivalóval, ami mind a mai napig brutálisan néz ki, és ennek lassan 10! éve van, a játék hosszú és le is köt, a legutolsó meg csak meh, egyedül a grafika ér valamit.
-
-
i2k
őstag
Azt ugye mindenki tudja (remélem), hogy ez az egész jelenség, amit az Aranyos Bébi és a Fekete Szikla képvisel és művel, az már sosem fog eltűnni...?
Mert teszem azt, valamilyen Isteni igazságszolgáltatással (Thanos csettintése) az összes említett céges dolgozó elpárologna, ugrana másik tucat a helyükre, rövidesen.
S ne legyen illúziója senkinek, vannak kisebbek is akik a háttérben próbálkoznak.Hogy a (nyíltan és pofátlanul) woke ázsiai nyelvekről ferdítőket ne is említsem, akik métellyel fertőzik az angolra átültetéskor a játékokat...
-
Crus
őstag
1. Mario klón.
2. Steam-en 7/10-en álló, irgalmatlanul sok recycled elemet tartalmazó, kényszeresen elnyújtott, hatalmas üresjáratokkal operáló, túlárazott DLC.
3. Fővandarabóva'. Ha 27 éve ment egyben, ment volna most is, csak akkor nem lehet érte beszedni 3x70€-t.
4. Meg se jelent... majd holnap. Addig csak a lefizetett kritikusok véleményét tudjuk. Ettől még persze lehet jó. -
Crus
őstag
Amikor elkezdték rebesgetni, hogy sorba jönnek a Sony excluk PC-re, akkor megmondtam, hogy ez nem jó ötlet. Mert persze PC-n is el lehet adni belőle x mennyiséget, de a "kiáruljuk a kincseink" elv az nem szokott jól elsülni. Mi motiválná az embereket a konzol vételére, ha nem az olyan címek, melyek csak ott érhetők el???
Eközben a Nintendo a 200 feliratkozós YT streamert is fenyegeti, ha N. exclu címet streamel és azt kell mondjam jogosan. Vadásszák keményen azokat akik a játékaikat licenc és szerződések nélkül használják és meg is van az eredménye: 144 millió eladott Switch és most azért csökkent drasztikusan már az értékesítése, mert a levegőben van a Switch Pro/2.0.
Ez az egész DEI és woke téma nem tud pénzt termelni és ezt egyre több cég fogja belátni, amikor az UBI sorsára jut. Amúgy minap olvastam, hogy a világ 2. legnagyobb autógyártója (volt sokáig első is: Toyota), teljesen kihátrált a pride és egyéb maszlag mögül.
-
-
i2k
őstag
Most én leszek az ördögöcske ügyvédkéje (miközben, korábban írtam: körülöttem is idióták vannak 20 alatt és körül):
Nem mindegyik annyira idióta azért ebben a kis generációban. (egyszerre: óhajtás is)
Szerencsére, vannak még olyanok, akik jó példákat szivacsoltak fel a környezetükből, és akarva-akaratlanul olyan pálya felé lettek terelve, hogy a végén lesz azért majd belőlük normális ember is (egyszerre: a nagy számok törvénye alapján remélem, ez is igaz... lesz).Mert jajj lesz nekünk, ha tényleg idióták lesznek...
-
i2k
őstag
Minden végletekig fokozott márkahűség ilyesmi.
A napokban olvastam, hogy Zlatan Ibrahimovic megvette az X-edik Ferrariját.
A cikk alapján úgy tűnt, hogy csak azt gyűjti. Aztán kiderült, hogy van esze, mert Porsche Spydere éppúgy van, mint Lamborghini Urusa és Maseratija is... -
Crus
őstag
Persze, hogy jobban szerepel, de melegebb is, többet is zabál, mindene is nagyobb. De a kérdés továbbra is kell: Hová a bánatba kéne a "K" által nyújtott nem túl szignifikáns előny?
Tökéletesen hűtőm a 14700-at u.a. a Dark Rock BQ hűtővel, mint amivel a 12700-at is. A játékok alatt a 14700-ra nyomott CPU igényt 20-25% felett még SOHA nem láttam.
-
Crus
őstag
Aki a másik topikban szív vele, az valószínűleg úgy használta, hogy a microcode frissítés nem volt fent. Reméljük már feltette. Ha fent van és úgy is gondok vannak, sima ügy, mehet vissza gariba. Nem véletlenül lett 3-ról 5 évre megnövelve a gari ezekre.
"K"-s procit meg nem veszünk. Soha. Mivel mindig melegedősebb a fejük + nem tuningolunk, mert minek? Nem 1998-at írunk. Majd ha kevés a powa CPU fronton akkor CPU csere és nem huzigális, mint a kőkorban.
-
Crus
őstag
Bizony, ne tudd meg mennyit szívok én is a 14700-as procimmal.
Spoiler mögé kellett tegyem, mert irgalmatlan hosszú a lista, nem is tudom, most majd mihez kezdjek:
Nulla, zéró, semmi, nada, nyista, 0, pedig én aztán kínálom neki 4k HDR videovágással, céges melókkal, és persze 4k@120 gaminggel. Ráadásul a hülye Intel 5 év garit adott rá. Elegem van belőlük! -
i2k
őstag
Nem váltogatom olyan tempóban a hardvereimet, mint mások, így tessék a véleményemet ennek tükrében kezelni:
Az én meglátásom: nem szabad az aktuális legújabbat megvenni PC piacon: sok problémától menekülsz meg ezzel. (Kiforratlan gyártástekknó /ha váltottak/, bébi cipós driverek, rossz/beteg alaplapok és hardverelemek /leégő tápcsati alá nvidia/ stb.)
Az 1-el korábbi tekknó -- szerencsés esetben! -- kap kisebb árkompenzációt lefelé, és az még közel sincs annyira elmaradva az újdonságoktól, hogy félni kellene attól, hogy kimaradsz valamiből (FOMO?).
Ráadásul, a régebbi tekknó kiforrottabb, jobban támogatott, szélesebb körben tesztelt és review-zott, és jobban belőhető a személyes igényeknek.Tehát:
* Ryzen 9 9xxx helyett jöhet a Ryzen 9 8xxx (ha kell az 'AI') / 7xxx
* Intel Core Ultra 2xx helyett jöhet a le nem égő 13/14. generációból valami.Te sem vagy az a nagyon sokat PC-n játszó gémer, így tényleg nem maradsz le semmiről.
S.z.e.r.i.n.t.e.m. -
FunPro
őstag
Nálam az új gépnél a legtöbb esetben az ár döntött.
Nem a gépet akartam budget-re venni, de most szerencsére a cpu-nál és a gpu-nál is "lélektani határnyi" különbségekbe botlottam.
A videokártyám egy rtx 4070 super lett. A gainward verziót vettem 232 ezer forintért, amihez járt egy star wars outlaw. Azt elüzletelve került a vidkari 222 ezer forintba. A 4060 olcsóbb, de jóval gyengébb, a 4080 százezer forintal drágább. A 4070s-t beérő radeon talán 60-80 ezer forintal drágább, amiben egyébként 4 gigával több a vram. A 4070s-ben csak 12 giga van, és hosszú távon amiatt fogom megszívni elméletileg, de azért az a 60-80 ezer forint már majdnem egy új kártya negyede. Jobban járok, ha azt a pénzt beleölöm egy későbbi vidkariba. Szóval, a vidkarinál nem volt min gondolkodni.
A cpu egy i7-12700k-let, akcióban 79.500 forintért. Ehhez nem volt hűtő, de azt amúgy is vettem volna, mert állítólag szeretnek melegedni ezek a procik. Itt is ugyanaz a játék volt, mint a vidkarinál. A kövi generáció már 60 ezer forinttal volt drágább. A legjobb alternatívám az i5-14600K lett volna, de az is a 100 ezer forintot súrolja. Itt már ugyan nem 60 ezer forint különbségről beszélünk, de elméletileg a +10% teljesítményért a 20 ezer forint is sok. Szóval, én inkább ezt néztem és nem az évjáratot. Aztán hosszú távon lehet rosszul döntéseket hoztam, de azt majd az idő megmondja.
-
-
FunPro
őstag
Z alaplap akkor kell ha k-s a proci, de oda is csak akkor, ha elkezded turbó fölé húzkodni az órajelet. Én csak azért vettem z lapot, mert remélhetőleg a jövőben kicsit kitudom majd tolni az elavulást.
De akinek nincs ilyen affinítása és inkább vesz egy erősebb procit amikor eljön az idő, annak fölösleges a z lap. Az azonnali procihúzásnak nem látom értelmét. Minek emelni az órajelet, ha még a gyári is elég?
-
-
Crus
őstag
Egy ismerősöm 4070TI-nal nyomul 10700 társaságában és a CPU terheltségét 40-45% felett játékokban még soha nem látta. Ezzel nem azt mondom, hogy lassan 5 éves CPU-t kell venni, hanem azt, hogy bőségesen elég sok-sok évre 1-2 éves Ci5... 1440p-hez meg újgen i3 is rendben van, mivel az már egy 5-6 éves i7-et is elver.
-
Vagy inkább gazdasági problémáknál, háborús környezetben, bizonytalanságban, nem erre "b*sszák el a pénzt" azt emberek most...
Ha konjunktúra lenne, mint pár éve, más lenne a dolog...
Persze innen nézve drága, de amúgymeg szerintem, "annnyira" nem az.Nekem az az érzésem az összes új PC hardverrel is ez lesz, ami idén még kijön.
Helló RTX 5090, új intel meg AMD procik.
-
DaVE-1
senior tag
Szerintem már az előrendelésekből is belátja az EA ,hogy bizony sokkal jobban jártak volna ha a legújabb engineük alatt kitolnak egy Dragon Age 1 Remake-et...
Ugyanez a helyzet a Solar Crow -os test drive-al. Ott is inkább a 2-öt hozták volna inkább vissza.....de rengeteg ilyen bukta lesz még az évek során. Sajnos megy az idő az egykoron volt nagy nevek rég leléptet ezektől a cégektől akik letették a cég alapjait...
Sokan várják EA-től az NFS Underground Remake-et is... az mégis kiktől?Azok se tudnak régóta már autós játékot csinálni... inkább hagyják békén úgy az emlékezetünkbe az undergroundot ahogy van
-
Crus
őstag
FF VII-tel a szokásos gondom, hogy még nincs kész... még nincs kint a lezáró része. Majd akkor, ha megérem. Ha anno az FF VII classic ment egybe, ment volna ez is, csak így jóval több lét le lehet róla nyúzni. Jól rémlik, hogy 30 ezres kezdő áron megy/epizód? Az 3 rész esetében, azoknak akik az elején beugrottak 3x30k... betonkemény.
-
i2k
őstag
Ezek az 'awards'-ok és 'goty'-k már rég nem mérvadóak, főképp egy olyan világban, amikor maga a játék kiadója ad ki egy olyan gyűjteményes csomagot, amit ő maga neveztet el így: XYZ Game of the Year Edition...
A kékhajúleszbómenhater újságírás világában a "bátor" és "sokszínű" (paradox: meleg fekete főszereplővel) címeket fogják csak jutalmazni...
-
i2k
őstag
Bármennyire is akarom finomítani, sosem voltam nagy platformer-menő - szóval, lehetne a világ legjobban elkészített platformer (szakasza benne), én mindenkit megelőzve a legbénább tudok lenni az ilyenekben.
Volt némi sikerem azé' életemben, de túlnyomórészt sucker vagyok bennük - szóval engem aztán nem riaszt el, ha egy címben a platformer rész "rossz", mert én annál is rosszabb vagyok -
i2k
őstag
Idén már biztos nem újítok.
Ha 2025-ben érkezik a Csillag Penge, na, akkor már erősen valószínű.
S talán a R9700 vagy R9800 is jó áron lesz az AMD-től, a kijött és stabil alaplapokkal.
VGA-ban nem szándékozom csúcsra törni, hacsak nem adnak 200 körül egy 4080-ast, akkor marad egy közepes AMD. -
Zó
aktív tag
Viszont számomra az nem derült ki, hogy az Outlaws kevésbé fogyna, mint a Rebirth. Egyelőre nincs olyan infónk, ami alapján ki lehetne jelenteni, hogy az egyik tarol, a másik pedig jól fogy, sőt aggasztó, hogy a mobilszemetek mellett a jobb AAA játékok is jellemzően csak visszafogottan sikeresek.
-
DaVE-1
senior tag
-
Dilikutya
félisten
Outlaws-al annyira nem vagyok képben, mi volt a gond vele, gondolom nem csak a női főhős, pusztán ezen problémázni elég kicsinyes lenne. Még azon is, ha nem szép nő a főhős, egy TPS-nél úgyis a legritkább esetben látod az arcát.
Az Assassins Creed Shadows fekete szamuráját se érzem olyan tragikusnak, tekintve, hogy nem történelmi játék, és amúgy is az egész AC kerettörténete egy sci-fi faszság. Ráadásul olyan messze nem is áll a valóságtól, jó, emberünk nem volt szamuráj, de köztük mozgott. Nekem az AC-vel a végeláthatatlan gyűjtögetés, indokolatlanul nagy területek sokkal inkább problémám, bár tudom, ezen a Mirage-nál már változtattak.
Nekem az egész mainstream-el ez a bajom, hogy csak részben épül a potenciális vásárlók elvárásaira, kívánságaira. Nem csak játékok, de filmek, zenék terén. Mikor hallgatod a rádiót, és a műsorvezető bemondja, hogy és most szóljon rádióban először Lil' Tökömtudja vadonatúj slágere, amit még senki sem hallott, de mi már eldöntöttük, hogy sláger lesz. És nyomják orrba-szájba, meg stream-en is tolják az ajánlottak közé, és végül kihozzák, hogy mennyire hallgatott. Mindezt csak azért, mert lehet vannak óhajaik a vásárlóknak, de tudatosságuk már kevésbé.
Meg a sok barom mindent előrendel. Egyszer kéne csak ignorálni egy nagy címet, rögtön észhez kapna minden érintett. De ilyen birka társadalmakkal ez megoldhatatlan.
-
Crus
őstag
Nagyon helyes. Amit a Sony ezek nélkül is művel, az egyre vállalhatatlanabb. Látniuk és érezniük kell az Ubisoft mélységeit, hogy aztán újra azok legyenek akik voltak. Az összeomlás gyakran egy sokkal jobb valaminek a kezdete. Addig meg elleszünk azzal az pár 100 játékkal, ami 7.5/10 felett van és ott a backlogunkon...
-
DaVE-1
senior tag
Mikor érdekelt bárkit is ez a sony oldalról? Amit kiadnak az az univerzum közepe , a mindenkori etalon nem tudtad?
Pár napja még a sony-s emberkék fetrengtek, hogy minek a pro a sima ps5-öt se használja ki semmi, nagyon drága a sony az új apple stb. Ma meg nem látok embert aki ne rendelte volna elő a prot
Jó lesz oda minden a sony csúcsra tudja járatni ezeket.... -
Crus
őstag
Nem ismerem ezeket se, de szerintem "az ennyit is ér", az egy idézet lehetett az egyik besárgult politikustól (Lázár). Szóval, szvsz irónia akart lenni, csak a fiatalabb korosztály ezt nem ismeri/nem követi.
Az ájfosról azért annyit, hogy úgy kb. mióta létezik csak drágább Android flagship telefonom volt... compact kategóriában nyilván, mert péklapátokat továbbra se.
Igen, ez a bort iszik és vizet prédikál tipikus esete. Első körben - amikor azt hittem a CPU is modernebb lesz - én is úgy voltam vele, hogy kellene egyet szerezni Pro-ból, de miután kiderültek jobban a konkrétumok, már csak legyintettem. Majd egyszer... vagy akkor se.
Abban vita biztosan nem lesz köztünk, hogy mennyire károsak ezek az influenzások, meg 0 értéket képviselő content kreátorok.
A gyerkőcökkel kapcsolatban viszont NAGYON nehéz a helyzet. Egyrészt a gyerek nem hülye, így ha azt látja, hogy te néha böködöd a telefonod/tableted/PC-d, akkor bizony őt is érdekelni fogja és ő is böködni akarja. Másrészt a közeg ahol nevelkedik (bölcsi, óvoda, iskola) az BRUTÁLIS mértékben hatni fog rá. Amikor anno a 4 éves fiam a Minecraftot magyarázta attól leolvadt az agyam... mint kiderült a nagycsoportos 6-7 éves volt a véleményvezér és osztotta az észt. Sajna ha egy csoportban van 2-3 rettenetes családi hátterű gyerek (elkényeztetett dettó olyan káros, mint a zsákfalus Type-C), akkor azok sok rosszat át fognak adni a teljesen átlagos, normális gyerekeknek.
Na most ezektől, hogy véded meg? Vagy attól, hogy nem tudsz minden ezredmásodpercben ráfigyelni és a tableten bökhet olyan videóra, ami ostoba agymosás és káros. (Mittomén' vegyél Ninjagót.)
Az az elképzelés, hogy majd a gyerkőcnek olyan értékeket meg közeget adunk át, ami anno nekünk volt az közel halva született ötlet. A világ megváltozott... ha mutatok a 6 évesemnek egy C64-es játékot, hát ha nem is sikítva menekül előle, de előbb-utóbb közölni fogja, hogy ez gagyi... és a zenéjét se nagyon fogja értékelni, mert hallott már 100 jobbat. Mondjuk a Cybernoid II [link] (Jeroen Tel) azt pl. pont csípi... velem együtt :-)
-
DaVE-1
senior tag
Aki értelmes azt pont nem érdekli valami jöttment véleménye.
Ha nekem egy yt-os arc azt mondja ez meg az jó de közben számomra nem ,felőlem lehet a yt legnézettebb emberi is akkor se fogom azt csinálni amit ő mond.
Elképzelni se tudom más miért tesz így bármivel kapcsolatban. -
PC-s oldalról nézve "ezen oldali" nyilatkozatokat se értem.
Akinek nincs PC, annak ez egy jó upgrade, kap szebb-jobban futó játékokat. A meglévő játékokra vonatkozó update-ek is elég meggyőzőek, már amit eddig mutattak.Nekem ez kicsit "hamis", hogy +200-300 EUR upgrade miatt megy a sírás, hogy "értelmetlen"... de azért a 800-1000 EUR videókártya upgrade PC-be az "megéri", miközben lehetne játszani ugyanúgy az előző genes GPU-val, vagy az olcsóbbal is...
meg amúgy PC-re sincs mivel játszani, semmi ex.
Ez kb ugyanaz. -
Crus
őstag
Nem igazán hiszem, hogy olyan sok nálam nagyobb TLOU fan futkos hazánkban. De én a mai napig képtelen vagyok megnézni a sorozatot.
Ezt a nonbináris izét abszolút csíptem a Game of Thrones-ban, a kutyát nem érdekelte, hogy milyen a feje. Oda bőven jó volt.
Állítólag cirka 100(!) lehetséges Ellie-t meghallgattak a válogatáson és erre a romra esett a választás.Annak fényében, aztán az S02-ben Kaitlyn Dever lesz Abby, másra nem tudok gondolni, mint szándékos és ostoba trollkodásra.
-
DaVE-1
senior tag
És jön a következő game is arról a környékről ....
[THE DEFIANT New WW2 Game Set in China | Second Sino-Japanese War FPS Game 2025] -
i2k
őstag
El se hiszed, mennyi idióta létezik a Földön:
PS5 Pro 30th Anniversary Bundle Pre-Orders Sell Out Quickly in the UK, Priced at £959.99
-
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest