Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én is belenéztem már,de amikor váltottam dvga-t ment a vevőhöz a kupon.Teljesen ígéretes játék az SC, sőt ha az ígéretek felét megvalósítják övé lesz a dobogó legfelső foka.Bár az ED dlc ken nagyon sok fog múlni,én pld hangár nélkül nem adtam volna ki a játékot. úgy sokkal kézzel foghatóbb lett volna minden.
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
Tudja valaki, hogy az Addernek a gyári felszereléssel mekkora az ugrótávja és a raktere?
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Nosam
aktív tag
válasz Diopapa #4331 üzenetére
Semmi mást nem kellene tenniük, hogy élvezhető és értelmes legyen a játék, mint tisztességes árréseket biztosítani. Az nem játék, hogy ingázni kell két állomás között, és hogy ha egyik rendszerből a másikba mész akkor meg 1.5-2 és maximum 3%-os haszonkulccsal termelj ki milliós költségeket. Még ha tisztességes profit is volna, még akkor is folyamatosan megzabálnák a pénzt ezen árak és biztosítási díjak de akkor legalább élvezné az ember mert történt valami. Nem arról van szó, hogy egy hét alatt anacondája legyen az embernek, arról van szó, hogy azoknak is lehessen anacondája majd egyszer akik rendeltetésszerűen szeretnék használni ezt a játékot.
Nevezetesen menni egyik rendszerből a másikba és árut vinni tisztességes profit mellett. Ahelyett, hogy a gyönyörű rendszerekkel és állomások tíz meg százezreivel teli játékban két pont között ingázzon.
Képtelenség az, hogy ebben a játékban valaha is összeszedhess egy anacondát 2%-os haszonkulcs mellett 100-500 közötti cargóval. Képtelenség. Őrültség. Ha kiszámolod akkor rájössz, hogy gyakorlatilag a való életben Magyarországon ötször kevesebb adót kell fizetni egy vállalkozásnak mint ebben a játékban!
Megyek a francba War Thunderezni meg DCS World-el játszani mert annak legalább van valami értelme. Az mégiscsak kikapcsolodás nem pedig egy értelmetlen ingajárat.
-
Nosam
aktív tag
válasz _Kondor_ #4343 üzenetére
Ebben tévedsz Kondor, a 2%-os haszonkulcs az nem szabad piac és kereskedelem hanem rabszolgamunka. Az ég szerelmére ez mégiscsak egy játék, és a való életben még a legrosszabb harmadik világbéli országokban is többet hagynak az embereknél 2%-os haszonkulcsnál, még bangladesben sem fizetnek annyi "adót", mint amennyit ebben a játékban mérnek rád. Elfelejtették közölni a fejlesztők amikor bekerültek a slave-ek a játékba, hogy ezeket a rabszolgáknak minket játékosokat szántak.
-
Diopapa
addikt
válasz Phobion #4360 üzenetére
A beépített útvonal tervező egy tragédia...
10.5LY a hajóm ugrótávja. 9LY-re levő naprendszert állítottam be célnak, erre megtervezte 2 lépésben... Eljöttem kb 130LY-et a SOL-tól, már nem tud útvonalat visszafele.. Saját toolom szerint 14 ugrás. Ez tényleg olyan nehéz feladat?
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Rakamaz
tag
válasz Diopapa #4361 üzenetére
Tényleg érdekes. Van még mit csiszolni rajta. Úgy láttam, hogy kb. 100 fényévig számol, csak "picit" lassan. Hagyni kell kibontakozni az útvonal szálakat.
(Gondolom a "Fastest route"-t bejelölted? )
Nekem felszereléseknél nem igazán világos, hogy miért a "D" minőségűek a legkönnyebbek.
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
válasz Rakamaz #4362 üzenetére
Az a fő gond, hogy ha megnézed, nincs különbség az economic meg a fastest között. De amikor 1 jump távolságra van a cél, akkor meg pláne legyen már mindegy, hogy mi van beállítva. De egyébként jah, a fastest volt beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
Rakamaz
tag
Még vasárnap is dolgoznak a fiúk.
Ennek viszont nem örülök:
- Decrease many reputation gatings for missionsValamilyen bug miatt a reputációm ellenséges lett a Federation-nél. Most így esélyesem sem lesz visszahozni?
"- Fix salvage mission contracts so that they tell the player what system to search"
"- Fix for several system specific mission components failing. Specifically addresses salvage and assassination missions"
Pont egy ilyennel vesződtem már több mint fél órája, ezek szerint feleslegesen, mert bugos volt![ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz #48613632 #4363 üzenetére
Én egy "kritikus hibát" látok ebben a kiosztásban. A többi ízlés dolga. Az energiaelosztás szerintem nagyon rossz helyen van a joy talapzatán. Harcközben bal kezed a gázkaron, jobb kezeddel a botba kapaszkodsz. Így viszont baromi nehézkes a folyamatos energiaátcsoportosítás miközben épp egy ellenséggel fogócskázol. Nekem fel van téve a bot tetején lévő Hat Switchre (piros nyíl mutatja, hova tenném) Természetesen ez csak az én véleményem!
Balra: + a systemre
Felfele: + enginre
Jobbra: + weaponra
Lefele: alapállásra (minden rendszer ugyan annyi energiát kap)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm, megfogadom a tanácsod
Az az igazság, hogy egyáltalán nincs elképzelésem, azért kérem olyanok tanácsát, akik már repültek élesben. Nyilván, egy csomó dolog izlés dolga, de azért az óriási hiányosságok azonnal kiütköznek.
Jó ötlet az energia átcsoportosítást kéz közelben hagyni Köszi.szerk: Amúgy az energia balance folyamatosan szükséges? Elite-ben nem emlékszem, hogy kellett volna, de X-wingbe sokszor használtam, ott is volt valami hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
Nosam
aktív tag
válasz Phobion #4360 üzenetére
"Anaconda, utána mi a cél? "
Szerinted egy teniszezőnek mi a célja egy teniszütő megszerzésével? Soha nem egy eszköz megszerzése a cél hanem annak használata és ezáltal a játék élvezete. És még mielőtt megint elmennénk ebbe az irányba itt nem arról van szó, hogy mikor lesz anaconda vagy python... Arról van szó, hogy ha alig pár embernek lesz, a többinek meg viper és max cobra akkor ki ellen viszed ezt csatába, ha már megdolgoztál érte?! Családos dolgozó emberek akiknek maximum 2-3 óra jut egy nap játékra biztos soha nem fognak még pythonban sem ülni, és ha igen akkor is maximum egyszer vihetik majd csatába egy hónapban, aztán gurulhat egy hónapot hogy legyen annyi biztosítási díja, hogy ha kilövik akkor vissza tudja venni a hajót ezáltal elvihesse bátran egy harcba...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Nosam
aktív tag
-
mojito75
csendes tag
-
törölt tag
Ööö, nem vitatkozni akartam, ha nem tetszik, hát elb ... tad.
Az eredeti Elite-tel játszottam, és a Mercenary van meg, plusz X52Pro, amit nyugodtan tekinthetek játékbefektetésnek is
De ez tökmindegy, mert ezeket a problémáidat nem fogják itt megoldani, főként, hogy mást sem csinálsz, csak panaszkodsz.
Sajnálom, ha nem tetszik, passzold el valakinek, ha jó áron adod, tuti megveszik. De annak akkor sem látom értelmét, hogy kiragadsz egy hülyeséget, és azt forszírozod. Még akkor sem, ha önmagában amit mondasz, az igaz.
Köszönöm a türelmedet.duvi
Harc közben gondoltam[ Szerkesztve ]
-
Nosam
aktív tag
válasz #48613632 #4374 üzenetére
Nagyon egyszerű, ha nem tetszik amit írok akkor továbblépsz de "tudatlanul" úgy hogy még is játszottál a játékkal nem akarj okosnak látszani olyan dologról amiről fogalmad sincs. Augusztus óta játszom a játékkal, és engem már nem a játék kinézete hanem a játékmenet érdekel, és azzal bizony vannak gondok.
-
Viper26
nagyúr
/popcorntime
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
törölt tag
Ezt elhiszem, de ezzel mi fog itt megoldódni, hogy 50 hsz-enként előveszed a témát? De jól van, akkor majd továbblépek, éppolyan felesleges ezen rágódnom, mint neked a tradingen. Úgyis mind a ketten azt kapjuk, amit elénk tesznek.
De én legalább megpróbáltam az illetékessel felvenni a kapcsolatot, míg Te rossz helyen kopogtatsz.
Na peace![ Szerkesztve ]
-
cunnir
tag
[ Szerkesztve ]
Elite Dangerous:Cmdr.Merohun
-
[w]
őstag
azért a mai frissítéssel is sikerült összerakni egy OSOD-ot
cmdr PETER W. VOLKOV
-
Nosam
aktív tag
válasz Phobion #4377 üzenetére
Nem, nekem már az is megfelelő lenne, ha kb fele annyi haszonnal mehetnék egyik rendszerből a másikba, mint farmolással két rendszer között. Nem érdekelne az sem, ha kétszer annyit kéne futnom mint a farmolásnál, csak ne két állomás között keljen ingázni. Érted? Itt van kb 100 ezer rendszer a SOL környékén, és annyit tudtak ebből kihozni a fejlesztők, hogy két állomás között ingázzanak az emberek?
Szóval még véletlen sem arról van szó, hogy nagyobb hasznot szeretnék annál mint amit farmolással lehet keresni, a probléma gyökere abban rejlik, hogy azért ezt mégsem két állomások között kéne csinálni ha már ilyen szépek és változatosak a rendszerek. De hát majd ha egyszer bejutottál te is a játékba, és elmúlt neked is a jajj de happy vagyok az űrben egy űrhajóban, akkor rájössz majd te is, hogy igazam van.
-
Nissifer
tag
Na úgy látom, megy a rinya rendesen.
Igazándiból én a kihívást szeretem.. és ezért biztosan meg fognak kövezni páran, de leginkább attól tartok, hogy megint már rövid távon is annyi pénzem lesz, hogy egyszerűen nem tudom elverni semmire se, valamint túl hamar "halhatatlan" leszek. Amúgy meg úgy tervezem, hogy 2020-ig játszom az Elite Dangerous-szel. (Addig Isten segedelmével kijön az új Fallout. ) Szóval, bármilyen parasztmódon húzgálják a csúszkákat a tervezők, engem nem érint meg. Elfogadom a játékot olyannak, amilyen... mert elhatároztam, hogy kibaszottúl jól fogom magam érezni űrbéli kalandozásaim során, és ezen rajtam kívül senki és semmi nem tud változtatni, én meg magamtól nem akarok. "Jajj, csak 3%-ot lehet fogni a kereskedéssel, abba is fogom hagyni a játékot.. " durcizós picsogás helyett a "szűkösség" ténye engem baromira motivál, erővel tölt fel. Ezért örömmel üdvözlöm pl. azt a feature-t is, hogy fizessen a hajó elhasználódásért a parancsnok! És bízom, abban , hogy idővel egyre több "nehezítő körülményt" belepakolnak a játékba, nehogy már pár hónap után túlságosan elkényelmesedjünk! -
Nosam
aktív tag
válasz Nissifer #4384 üzenetére
Nem igazából te nem tudsz még olvasni sem, nemhogy még felfogni agyilag amit írnak.
Itt alantabb írom, hogy nem az a baj, hogy lesz e vagy nem lesz titán vagy bármilyen más hajó. A lényeg a játék minőségén van. Tehát ha van 100 ezer rendszer és mindig csak két állomás közötti ingázással lehet pénzt csinálni, akkor valójában csak két rendszer van nem 100 ezer. Szóval ha két rendszer között ingázok akkor csinálok ezer/unit profitot, ha megyek egyik rendszerből a másikba akkor meg 100-200 profit/unitot tudsz csinálni, vagyis elveszik a játék szépsége és értelme a rendszerek sokszínűségének. Milyen tudja megadni a 12%-ék profitot annak, akik ingázik és miért 2%-ék haszonnal bünteti azt, aki menne egyik rendszerről a másikra?
-
Diopapa
addikt
Én pl felfedezéssel szedtem össze az Adderre valót. Ami nem sok, de nem kereskedtem egy percet sem. Épp a Lófej ködhöz tartok.
[ Szerkesztve ]
-
Nosam
aktív tag
válasz Diopapa #4386 üzenetére
Az elején ott marha jó még, 6-7 darab árukat szállítottam befektetés nélkül 10-15 ezer creditekért... Ehhez képest most ha befektetek majd egy millát áruba 112-es cargoval, akkor meg kereshetek 20 ezret már ha nem akarok két rendszer között ingázni. És a legjobb amikor még meg is akarnák itt nekem azt magyarázni, hogy hát az tök normális egy játékban, hogy befektetés nélkül 16-os raktérrel egy haulerrel 15 ezret csinálsz de majd egymilliós befektetéssel meg 20-at. Mindezt úgy, hogy egy haulerre egy fsd kerül 160 ezerbe, egy ASP-ben meg majd 6 millióba...
Szóval azért mégis, biztos érzi mindenki a különbséget.
-
Bibgr0
aktív tag
Srácok, hagyjátok. Túlhúzzátok és megint törölteti a fél fórumot.
Jó ez és jó hogy lesz kihívás benne. Tele lesz buggal, oszt' mi van. Majd kipofozzák. Nekem belefér, hogy nem az első naptól tökéletes + az is ha nem 1 hét alatt ülök anacondára.
-
Nosam
aktív tag
Futok én kétszer annyit is ha kell ugyanazért a hajóért mint bármelyikötök farmolással, csak ne két rendszer között keljen ezt tenni, és akkor láttam egy rakás rendszert élveztem a játékot. Csak hát fel kéne fogni, hogy miről beszélek.
Meg nézd már meg a kereskedő tool-kat, van olyan rendszer ahol mínusszal forgalmaznak árukat. Megveszed az árút, azt írja a program, hogy onnan x helyre exportálja odaviszed és -16 ezred is lehet, jó esetben meg keresel 20 ezret.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Adder tulajokhoz lenne egy kérdésem. Alapból ugye 1db 2-es és a 1db 4-es cargo modulja van. Mindkettő helyére be lehet tenni legalább 8-as cargo modulokat? Most egy nagy hatótávra feltuningolt Haulerrel mászkálok és pénzem ugyan lenne az Adderre, de nem tudom, hogy megéri-e a csere Főleg küldetések és szállítás a profilom. Közben ami adódik felfedezés és nagyon minimális harc. Nem akarok felfedezésre szabott hajót csinálni. Tehát pajzs, scanner, sensor maradna mindenképpen. Jelenlegi hajó:
-
duvi
nagyúr
válasz SityiSXT #4334 üzenetére
Sol rendszerben megcsináltam egy ilyen küldetést. Silent runningal mentem be az állomásra. Megúsztam a scannt. Leszálltam már a platóra és miközben elindult a lift lefele, akkor visszakapcsoltam az összes rendszert. Abban a pillanatban jött is a bünti Tanulság ezeknél a küldetéseknél: amíg le nem adjuk a questet, addig nem szabad kikapcsolni a silent runingot!
-
duvi
nagyúr
válasz SityiSXT #4396 üzenetére
Zsinórban megcsináltam három ilyen küldetést. Csak az elsőnél kellett másik azonosítatlan jelforrás után néznem (itt is a második már nyerő volt). A többinél elsőre meglettek a konténerek. Mindig abba a rendszerbe ugrottam, ahol a leírás alapján utoljára észlelték. Amikor megérkeztem az aktuális rendszerben, akkor mindig megnyitottam a contact listát és kb 2-3 perc után már láttam is unidentified source-okat. Kiválasztottam a legközelebbit és odarepültem. Nem tudom, hogy csak szerencsém volt, vagy így "segít" a program, de nagyon gyorsan összejöttek a quest itemek, mind a három esetben.
-
SityiSXT
őstag
Én hármat vállaltam el. AZ első kettőnél röpködtem, ebből az elsőnél pár perc alatt meglett a cucc, a másiknál kellett hozzá olyan fél óra - bár itt miért ne alapon az egyik ilyen azonosítatlan jelnél felbukkant kalózokat leszedtem. A harmadiknál rebel transmissiont kellett volna fogjak - erre nem jöttem rá, hogy kéne.
Viszont ha ez ilyen egyszerű, akkor ez még a futárkodásnál is jobb pénzt hoz. Kérdés, milyen hatással van a hírnevünkre... -
dooky
csendes tag
Nosam: Azt meg ertem, hogy a sajat forumodban tolod a marhasagot az alacsony haszonkulcs erdekeben, de nem lehetne, hogy itt hagyd meg az embereket masrol is beszelni?
Tobben vagyunk ugy, hogy keveseljuk a haszonkulcsot, de hidd el, ha 20 hszenkent sirsz egyet, attol semmi sem fog valtozni, kiveve, hogy mindenki alapbol mellozni fogja a hozzaszolasaidat.Az meg vegkepp nonsense, hogy "te tobbet fizettel a jatekert", tehat tobb okod van rinyalni. Szerintem fizettem ugyanannyit, mint te, talan tobbet is jatszottam vele, de azt hiszem, barkinek aki jatszott mar vele, lehet velemenye....sot tovabbmegyek, annak is aki nem.
Javasolnam, hogy menj sirni az official forumra, hatha valaki figyel rad es megvaltoztatja a jatekot, mert itt mi szorakozni akarnank, nem mellesleg nincs hatasunk a jatekmechanizmusra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest