Új hozzászólás Aktív témák

  • Jackal2

    senior tag

    válasz Silent77 #9572 üzenetére

    EUR ban számolják, de a csomagokon dollár szerepel, de tényleg mindegy, mert majdnem 1:1-ben állnak (jobban mondva 1 dollár=0.916124245 Euro). Nyilván nem USD-ben számolják a vámértéket az Európai Unióban:D, de ettől még a kínaiak USD-ben gondolkodnak, az alap árak is ebben vannak megadva az összes kínai webshopban. Váltogathatod, ha akarod, de szerintem egyszerűbb dollárban számolni (már csak azért is, mert a kedvezmények is ebben vannak, kuponok, pontok etc etc.), én már a forintba átváltó funkciót sem nyomom át, mert a dollár árhoz képesti változást kell követni, ezért írtam 32 USD-t és linkeltem be a képet, amin ott van bekarikázva az általam átvett csomagon az összeg. Azóta még 5 ilyet kaptam legalább és te is, mert tudom hogy nagy fogyasztó vagy:D

    A számlán szereplő összeg, aha szóval ha oda viszek a vámhivatalnak egy PDF-ben letöltött, 1 USD-t tartalmazó számlát egy Szaratov méretű hűtőszekrényről, akkor nem fogják levámolni, tök életszerű, szóval ez a számla után fizetem az áfát/vámot egy elméleti szabály, mert a jogszabálynak tartalmaznia kell valamilyen generális szabályt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csaljatok és írjátok át, csak azt, hogy az a számla nem hiteles, egy szaros PDF fájlban van benne, szóval semmit nem bizonyít.

    Helyette az fog történni, hogy a vámhivatal, mivel van ármegállapító jogosítványa, megállapítják, hogy 400 dollár a hűtőszekrény, te meg szépen kicsengeted a 27+4%-ot, meg a posta kezelési költségét.

    Szerintem a büdös életbe nem fogsz te Bangood által Magyarországon is elfogadott, hiteles számlát a vámhivatalhoz bemutatni és nekik is sokkal egyszerűbb téged basztatni, mint a kínaikat.

    Gondolj arra az esetre, mikor te veszel mondjuk egy 60.000 Ft-os Eachinet, Affiliate pontokból, mi lesz a számlán? Fizetve, nulla forint, sőt, lehet ki sem állítják a számlát, akkor szerinted ha megfogják a vámon, 0 forintot fogsz fizetni? 100%, hogy nem.

    Az összes ilyen cikket olvastam anno. Szerintem itt a hangsúly azon van, ami a tapasztalat, nem pedig az, hogy mi van a jogszabályban. Nekem az alábbi a tapasztalatom:
    - a nem közkézen forgó, relatív ismeretlen dolgoknál elfogadják azt az árat, ami a csomagra van írva. Magyarországon azonban a "csomag" szó nem fedi le azt, ahogyan a posta utaztatja a cuccokat, ezek ugyanis levél kategóriájú küldemények, ezért van rájuk Free Shipping. A vámos is tudja, hogy nem 32USD az értéke, meg nem gift meg document van benne, de egyszerűen nincs értelme az összeset levámoltatni. Szóval a következő kérdés az, hogy mekkora dolog minősül levélnek, ezt sajna nem tudom, de amire van free shipping Bangoodon az az
    - az ami ennél nagyobb (pl. MJX X101-el ez a gond) és te is fizetsz rá shippinget, az nem levélként jön be. Pisti a vámos is látja, hogy baszki ez nagy, de nem tudja mennyi az értéke és rohadtul nem fogja kiguglizni, hogy ez egy MJX X101 és most akkor 13.429 Ft és jól levámol 4214 Ft-ra, helyette bekéri a számlát, amin ha nagyobb összeg szerepel, mint amennyi a vámolási érték, akkor vámoltat, ha alatta van, akkor nem
    - a fenti okok miatt csomagolják újra, kisebb dobozba a termékeket, pl. JJRC Tarantula X6 ver2. az egy másik dobozú, de ugyan olyan kopter és asszem a Symával is volt valami ilyesmi.
    - ha olyan eszköz van a csomagban, amelyik relatív ismert, pl. műszaki eszköz: laptop, tablet, telefon akkor 99% hogy levámoltatják, mert TUDJÁK hogy nincs 32EUR-ig telefon, szóval egyből kapod is a felszólítást vámolásra, ezt nem lehet elkammantani.
    - ha futár szolgálat hozza be (DHL, GLS, kutyafüle) akkor BIZTOSAN vámoltatják, mert ők alapból ezt teszik az összes csomaggal (ezért nem is rendelem így)

    Nekem bontották már ki a vámon csomagomat, kaptam bele egy jegyzőkönyvet, hogy ki lett bontva oszt ennyi. Nem vámolták le, mikor látták mi van benne. Ami nekem átjött a vámon és nem vámolták, pedig kellett volna:
    - Hubsan X4 H107C 18.000 Ft
    - MJX X600 12.000 Ft
    - Skyrc Imax B6, nem tom mennyi volt, de több mint a vámérték

    Ismerek olyat, akinek átjött a Cheerson CX-20, miközben nekem volt olyan, hogy a H8 mini 3D-t két hétig fogta a vám....aztán persze nem vámolták le azt sem.

    Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák