Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz konyi79 #70669 üzenetére

    Jelen pillanatban lehet jelentkezni? Nem. Feltétel a meglévő vizsga? Igen.

    A baj, hogy az amit ma akár legálisan csinálhatok (persze ha 30 nappal ezelőtt kértem légtér engedélyt), azt 2 nap múlva sehol nem csinálhatom.

    Persze a drónos repülés nem életfeltétel, de ha mondjuk január 1.től még kellene egy kiegészítő vizsga, hogy autót is vezethess, és ez majd lesz, majd valamikor vizsgára is jelentkezhetsz, senki nem tud semmit, csak azt, hogy TILOS, akkor azért nagyobb lenne az értetlenség.

    Kell a szabályozás, de a baj, hogy itt most ellehetetlenítés megy. A légtér engedély lakott területre, ez egy dolog, de pl nem repülhetsz emberek fölé, mert az kiemelt kockázat, nem olyan vizsga kell hozzá, nem olyan biztosítás, nem olyan engedély. Példának rögtön fel is hozza a strandot. Wtf? Tavasszal lemész a Balaton partra, te vagy ott egyedül, de nem repülhetsz, mert oda NEM kapsz légtér engedélyt, hiszen ahhoz nincs olyan vizsgád, miközben senki nincs ott. (persze amikor kéred az engedélyt ezt még nem tudod), illetve bármikor oda mehet valaki.

    Ezt ahogy néztem a német v. osztrák szabályozást úgy van "lerajzolva", hogy TÖMEG fölé nem repülhetsz, de pár ember aki ott lézeng, az nem tömeg...

    Viszont ha a helyek 90%-án egyébként sem lehet legálisan repülni, akkor el kell gondolkozni, hogy érdemes e 10% miatt bármit is tenni. Én azt gondolom, hogy már az sem jó, ha beregisztrálom a drónt, meg én mint jogosítványos sem tuti jó, ha bekerülök egy rendszerbe, ahol majd jól nyilvántartanak..., meg majd baszogatnak is..

    Az app nekem nem működik, fehér képernyő - sikertelen bejelentkezés, majd ezt le tudom okézni, onnantól már semmi. :( De biztos jó lesz..

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák