Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimista
aktív tag
válasz MenőManó03 #32498 üzenetére
Szia, ez teljesen jó szett. Első körben elég a gép, illetve az 5 aksi.
pár hónap múlva tönkre fognak menni a motorok, abból érdemes még tartalékot venni, ebben a gépben 615-ös motorok vannak. Illetve nekem a váz összetört 1-2 hónap után, sajna elég vékony anyagból van, különösen a motortartó rész.
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Jackal2
senior tag
válasz AcCEsS #32482 üzenetére
Persze, majd csinálok valami karácsonyi drón ajánlót, oda betesszük.
De nagyjából eltaláltam, hogy milyen a gép nem?
Koponyáról semmit nem tudok, de QX95-öt még Seby is dicsérte, azon meg van kamera és CF is, nem kell vacakolni
Meg ott a Fatbee előrendelésben, azon is gondolkodom. Vagy vegyük meg mindet és eresszük össze?
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Saccco
nagyúr
válasz MenőManó03 #32498 üzenetére
Amíg nem vagy biztos benne, hogy tetszeni fog-e a dolog, addig ne vegyél plusz akkut, szerintem.
Egyébként, ha cserélgeted az akkukat és emiatt nem pihennek a motorok, akkor hamarabb tönkremennek.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Baku
aktív tag
Sziasztok!
Végre hazaértem .... Itthon várt a két villanyszitakötő (cx-10 és cx-10wd ).
Alig vártam, hogy kipróbálhassam őket (na meg magamat)....
A wd-vel szinte azonnal tudtam repülni. Jó dolog a hozzám hasonló kezdőknek az auto take-off, és az auto landing funkció, nameg a magasságtartás is.
2-3 felszállás után már élvezhető volt a repülés, és ki mertem próbálni az automata gombok nélkül is a fel- és leszállást. Eddig bejött nagyon a dolog...A sima cx-10 már keményebb dió.... Használtan vettem egy marék ziziért, csak kíváncsiságból, az összehasonlítás miatt... Sajnos a motorok sem mennek egyformán, így mégnehezebb vele boldogulni, de addig küzdöttem, amíg csak sikerült 1-2 percig a csillár körül keringeni vele...
Az első tapasztalat az, hogy a táv borzasztóan durván szabályoz, ezért be kellett vetnem Mc.Giver-i vénámat a helyzet javítása érdekében.... Így sikerült:
Egy kérdés (amire eddig nem sikerült rájönnöm ):
A trimmer gombok mire valók? Mit szabályoznak tulajdonképpen?
(Mert akárhová nyomogattam, nem észleltem semmi változást ....)
-
AcCEsS
senior tag
válasz Jackal2 #32502 üzenetére
Mindenképpen jó ötletnek, és nagyon fontosnak tartom az ajánlót! Nekem nagy segítség volt teljesen laikusként kutatva a drón-témájú cikkek között, hogy a Te ismertetőidre rátaláltam. Még nincs egy megveszekedett drónom se (csak az asszonyt irányítgatom, de nem elég kezes), de az ajánlóid alapján már rendeltem kettőt!!! Ha hirtelen elkezdesz csuklani, akkor tudni fogod, hogy kézhez kaptam őket! De tényleg köszönöm!
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
-
Jackal2
senior tag
Nah rendeltem egy Tiny QX95-öt, annyira dicsérték mindenhol, megnézzük milyen
-
Saccco
nagyúr
válasz Jackal2 #32510 üzenetére
Én meg már már egészségtelen hype-ot gerjesztek az Eachine E010 mellé, de ez brutál jó.
Imádom itt bent reptetni, csak úgy írja a nyolcasokat.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Minstrel
senior tag
-
Zoty4
őstag
Bgn van most par fpv szemcsi akciozva, meg h8mini , hatha valakit erdekel
-
Abysmal
aktív tag
Sziasztok!
Némi tanácsot szeretnék kérni. Egy bő fél éve építettem egy budget quadcoptert (DJI F450-es vázra), amit WiFi-n át a tabletemmel irányítottam döntögetéssel. Ez az első és egyetlen gépem jelenleg. Az mókázásnak megfelelt, de rájöttem, hogy semmi értelmesre nem jó ez a megoldás. Keresgélésbe kezdtem, hogy találjak valami olcsó, de normális, 5-6CH-s távirányítót+vevőt hozzá.
A Banggoodon nézelődve ezek kifejezetten szimpatikusak lettek a baráti ár és a komolynak tűnő kinézet miatt: [link] [link] [link] [link] [link]. A gondom az, hogy alig van róluk valami infó a leírásban, és amúgy is azt írják, hogy bizonyos saját márkás gépekkel kompatibilisek. Ez akkor azt jelenti, hogy az egyéb gépekkel nem is lehetne használni, vagy csak nagyon nagyon macerásan? (Az első a legszimpatikusabb amúgy) Vagy esetleg tudnám ezeket használni a gépemhez, és bátran rendeljek egy ilyet? Ha ez a helyzet, akkor milyen vevőt érdemes hozzá venni? Gondolom itt sem kompatibilis minden mindennel.
Ha mégsem használhatóak akkor mit tudnátok ajánlani helyettük? Nyilván törekedve az alacsony árra, kilométeres hatótáv nem szükséges, csak látótávolságon belül használnám. Mivel még nem tudom mennyire lesz ez az egész komoly hobbim, így egyelőre túl sokat nem akarok rá költeni, de szemetet azért nem akarok venni, mert annál drágább nincs, ha pénzt ad ki az ember olyanért, ami használhatatlan.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Abysmal #32528 üzenetére
Hmm, hat a linkelt tavok elegge a jatek kategoriat jelentik. A cca 25 dolcsis V912 helikopter tav asszem negy csatornas. De ugy is kene hozza venned egy AFHDS FlySky vevot, ami cca 10 dollar. Akkor meg inkabb picit tobbert egy FlySky i6 + iA6B vevo kombo, es tenyleg normalis tavod lesz, nem jatek kategoria. Az elobbi cca 100 meternel beint, az utobbinal meg 600 meter relative kozel a foldhoz, magasabban ki lehet hozni km-es hatotavot. Ja, es ez mar AFHDS 2A ado, de visszafele kompatibilis az AFHDS-el.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz Abysmal #32528 üzenetére
Szerintem felejtsd el ezeket a WLtoys távokat. Nem sokkal drágábban vannal Flysky távok, FS-i6, FS-i6S, FS-i6X, sokkal több csatornával és értelmes funkciókkal, amin lehet állítani pl. Failsafet, armot, D/R-t stb.
Ezekkel a játék távokkal nem és hosszabb távon egyébként is szükséged lenne rá.
-
petymeg
addikt
Ahogy ismerkedek a témával és egyre többet olvasok, hogy amikor megjön a megrendelt H8 mini felkészült legyek, úgy szaporodnak a kérdések is.
Pl. a LiPo akksiról olvasom, hogy érzékeny a túlmerítésre és túltöltésre és ezért mindenféle védelem van a gépekben és a töltőkben. Az ilyen kis gépeknél, mint a H8 is van ilyen védelem? Az unpacking videókon úgy látom, hogy csak egy darab drótot adnak hozzá, amivel telefontöltőhöz lehet csatlakoztatni, ebben én nem látom, hogy túltöltés elleni védelem lenne. Ha van jó leírás ehhez, meg a nagyobb többcellás akksik töltéséhez is, azt szívesen elolvasom, ha linkelitek.Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Saccco
nagyúr
válasz petymeg #32531 üzenetére
Igen van benne védelem.
Ha lemerül, akkor megáll és villog, túlmerülés előtt. Töltésnél szintén megáll, amikor kész.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
bb0t
senior tag
Sziasztok!
Mi a különbség Syma X8C és Syma X8W között? Melyik a jobb?
Illetve van-e olyan Mo-on beszerezhető típus ami ebben a kategóriában jobb lenne mint az említettek?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
qqzs
őstag
Si dron vagy mi a fene lehet nem is dron de negy propelleres
Eladó: GTS450
-
_X10Dead_
aktív tag
A két gép ugyan az.
Diffi csak a kamerák között van. Az X8C-é simán szar, az X8W-é - ahogy Jackal is írta - wifis. Ez sem ér egy guriga t@knyot se, ráadásul visszaüti a hatótávot az 1/5-ére. Szóval, mindkettő kuka. Azt vedd, ami olcsóbbLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
mobbo
senior tag
leesett egy régebbi phantom, telibevert egy autót [link]
emberek olyan bátran repkednek városban
-
pietrrr
aktív tag
Hali!
Azzal a kérdéskörrel tisztában van esetleg valaki, hogy repülőgépen kézi- vagy feladott poggyászban szállítható kvadrokopter? Például egy filmezésre alkalmas Phantom vagy alternatívái?
A jövőben tervezek majd venni, de egyik fő oka lenne az utazások más szemszögből való megörökítése, de ha a repülőgépen szállítás akadályokba ütközik, akkor átértékelem az egészet.
Köszi!
-
kimista
aktív tag
válasz pietrrr #32540 üzenetére
légitársaságonként változó.
maga a gép szállítható probléma nélkül, propellerekkel leszedve, a probléma az aksikkal van. kiszedve, tárolásra merítve, leszigetelve, vagy poggyászként vagy csomagként, de ez az ami eltér. mindneképpen kell előtte tájékozódnód, mert kölünben nem engednek felVan pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
bajaki
őstag
Az Xk X380 Standard verziójához jár az alap kamera felfogató szett (nem a gimbal)? Gearbest leírásban nem említik, de minden unboxing videóban látom. Illetve ugyanebbe a szettbe bele tudom rakni vajon a Gitup Git2-t?
-
vandor01
őstag
black friday TX02-16eu
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
twine
veterán
válasz medvegy #32546 üzenetére
Pedig nagyon érdekelne... Én ma repültem (először)a VII. Ker. fölött egy P4-el...
70-100 méter magasság környékén...
És nem, nem "könnyedén"...folyamatosan remegett a belső, és ami csak tőlem tellett, elkövettem, hogy biztonságban tudjam a gépet(és persze ezzel együtt a környezetet)
De meg kell valljam, mikor visszanéztem a felvételeket, a sírás kerülgetett az élménytől.... És persze repülés közben is,, de ott sajnos még elnyomta az izgalom a "varázslatot"...Valahogy muszáj voltam "elkezdeni", mert ez a gép egy csoda(számomra),nem maradhatok örökké a kukoricás fölött...
Nem kísértem a sorsot, biztonságban akarok repülni,de nekem pld. ez (is) kellet ahhoz, hogy megbízzak a gépben,és felfogja az agyam,milyen technika van "alattam"(fölöttem)...Majd baltázok belőle valami videót,és jövök vele zsibbasztani a népet
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
mindenki csak remenykedhet hogy a csoda kinyai technika nem dobja el magat!
2 cso kukorica? vagy egy torott piros Lada a VII kerben?
vagy 2 frissen kepzett es erkezett migra bozotharcos elete....de igy vagy ugy?? bukta lehet a vege?
vagy a helyszinen hagyod 3 kilos gepet vagy fizeted a toreskartCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Teréz Atya
senior tag
válasz vandor01 #32549 üzenetére
Az a baj, hogy mar kezdtek megjelenni a bunko, kivagyi, leszarom alakok ebben a hobbyban is.
Van, aki csak siman felelotlen, de a gepet jol tudja kezelni. Aztan van, aki meg az alapveto iranyitast is cseszik megtanulni, es ossza az eszt olyanoknak, akik acro-znak. Amikor meg felhivjak a figyelmet h legyen mar szives megtanulni kezelni azt a gepet, mert nem az a hulye, hanem o, akkor meg visit, mint a diszno vagas elott.En azt mondom, hogy lehessen varosban roptetni. De jogsi es biztositassal, gephez azonositoval. Ha valaki hulyeseget csinal, vegyek el a jogsit.
Kint a pusztaban, elhagyott teruleten meg roptessen barki azt, amit akar. A hobbystakat hagyjak beken.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest