Új hozzászólás Aktív témák

  • Teréz Atya

    senior tag

    válasz Patics #13987 üzenetére

    Hat en azt tudom, hogy meg a mindenre kegyetlenul haklis USA-ban is 250g-ig nem kell regisztralni a dronokat, az altt kvazi jatek.
    Szlovakiaban meg fel kiloig jatek. Van par szabaly amit be kell tartanom, pl ha 2 m magasan van a gep 4 m tavolsagot kell tartanom szemelyektol, jarmuvektol. Nem egy atomfizika. Fel folott, de 20 kilo alatt meg 50 m-re kell lennem lakott terulettol.
    Dehogy amikor ramjon, es az U807 vagy ne adj isten a h8 mini roptetese, kocsiba kelljen szallnom es ki kene mennem a halal f*szara, no azt koszonom, de nem.
    Jo, az is igaz, hogy amiota Fico-t valaki lekamerazta (szlovak kozt. elnok), elgurult a gyoszer, de ez sem nagyon sulyos. Csak akkor lehet kereskedelmi celokra felhasznalni a dronos videot, ha az illetonek van pilotavizsgaja.
    Mellesleg ireknel meg egy kilo a hatar.
    Amugy egy kvadkopter relative veszelytelen. Eddig hiaba kerestem, egy halalesetet sem talaltam. Ami jellemzoen embert ol az 3D heli vagy repulo. Elobbinel a jellemzoen karbon propellerek nagysagrendekkel nagyobb keruleti sebessege mig az utobbinal a jelentos tomeg veszelyes. De meg igy is tobben halnak meg szelfibalesetben mint modellek altal. Arrol viszont nem tudok, hogy betiltottak volna a szelfibotot.
    BTW a Mythbustersben megneztek mi lesz, ha valakit nyelgazon elkap egy CX-20 propellere. Spoiler - semmi - spoiler.

    A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

Új hozzászólás Aktív témák