Új hozzászólás Aktív témák

  • Patics

    tag

    Szerintem nem olyan bonyolult ez a jogi kérdés...

    Abból indulok ki, ami van pl. a modell helikopterek esetében is. Lakott területen TILOS! Elszáll egy propeller, levágja egy ember fejét és lehet börtönbe vonulni. Mondjuk, szerintem nem is jut senkinek sem eszébe, hogy egy 500-as vagy nagyobb géppel az utcán, emberek között repkedjen. A modell heli tornaterembe vagy modell repülőtérre való, ott is szabályozva, nem repülsz emberek fölé, a hátad mögé, csak egy gép lehet a levegőben egyszerre, stb.

    Szerintem ez lesz a drónokkal is, egyszerűen betiltják, mint pl. a petárdát. Akit meglátnak reptetni, elkobzás és büntetés.

    De mi lenne a gond ezzel? Szerintem semmi, eddig is így volt az egyéb repülőmodellekkel. Nekem már 3 hete megvan a drón, de még egyszer sem reptettem az utcán, vagy parkban, lakott területen, vagy a kertben 3 méternél magasabban. (na jó 2x a háztető fölé, de csak próba volt) Egyébként kimentem a reptérre, (ma is) és ott repkedtem, mint eddig is a helivel, repülővel.

    Aztán itt van a videózás, ami alapból TILOS, akár drónnal, akár anélkül videózol, ha pl. bevideózol magán területre. Poénak jó, hogy videót készít a drón, de szerintem minek? Selfi, pár felvétel, erősen kifogásolható minőséggel. Ha meg szép légifelvételeket akarok, van bőven a Youtubon, ott nézek. vagy majd a reptéren esetleg az erdőben, levideózom magamat...

    Jó, persze lehet lesznek kiskapuk, meg nem vesznek észre (lehet autópályán is száguldani, ha nem fotóznak le).

    Persze majd a jövő meghozza, mi lesz. De most komolyan, van közöttetek olyan aki hű de nagy hasznát vette a drónnal való videózásnak a "de jópofa" kivételével?

    Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams

Új hozzászólás Aktív témák