Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz radio100jozs #4850 üzenetére

    "a te értelmezésedben az országos hálózat az csak is területében 99%"

    Senki nem állított ilyet.

    "szerintem egy legalább területében 85% feletti lefedettség is országosnak tekinthető már"

    Kültéri vagy beltéri? Illetve ha már városok: csak a házak felső 2-3 emeletén lesz szolgáltatás, vagy a földszinten is? Utóbbi még a meglévő szolgáltatóknak is gondot okoz itt-ott... Egyébként is a lefedettséget általában lakosságra vetítve adják meg, ott pedig mindhárom szolgáltató régen elérte a 99%-ot.

    "A Voda sem tudta a Telekomót utolérni közel 20 év alatt."

    Lefedettségben? Dehogynem. De hogy jön ez a DIGI-hez?

    "Nem is beszélve, hogy ha a lefedettségbe számoljuk az irodaházakat, metrót, aluljárókat, mélygarázsokat."

    Megint kibukik a témával kapcsolatos tudatlanságod. A metrókat (M1, M2 és M3) pont a Vodafone fedte le rendesen először (sugárzó kábellel), a Telekom és a Telenor is ezen a kábelen szolgáltat bérleményben. Ez alól a 4-es metró kivétel, mert ott eleve építettek ki sugárzó kábelt, mindenki azon szolgáltat (gondolom a Trafficom-tól bérlik horror pénzért, mint a többi metró vonalon az optikát).

    "A Telekom meg réges rég nem homogén Ericsson, amióta a 4G-vel elindultak."

    A Telekom RAN homogén Ericsson, az hogy mikróra meg WDM-re mit használnak, annak mi köze a lefedettséghez? RAN-t ilyen kis országokban senki nem kever egyébként, több vele a macera mint a nyereség.

    Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy mi számít "soknak", nyilván azért mert egyszerűbb mellébeszélni, mint beismerni, hogy nincsenek konkrét adatok a birtokodban. Amivel persze nincs semmi baj, csak nem kell nyomni itt a csodavárást, meg "tényként" eladni olyan infókat, amikkel nem rendelkezel. Az érvelés technikában pedig rettentő irritáló, hogy állítasz valamit amit nem tudsz alátámasztani, majd oda nem illő egyéb dolgokkal próbálod elterelni a figyelmet (amik jó része megint csak tévedés).

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák