Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz szkutyi #8648 üzenetére
Lehet, hogy letörtek fogak a kihordókerékről, vagy csillagkerék stb. neveken is fut. Ha kiveszed a felső körkést, belül a fogaknak látszani kell, összesen 8 db. Jobb esetben csak lerakódás van benne és ki kell tisztítani ezt a részt:
https://www.youtube.com/watch?v=3hqZKm4mH2k
Szétszerelés:
https://www.youtube.com/watch?v=ReKHkX_hPsI
Itt már megszorult a csavar, de azt is megoldja:
https://www.youtube.com/watch?v=EkXoApw3Ego
Tehát lényeges, hogy fordított menet, ellenirányban kell lazítani. Legjobb, hogy az újabbakban már csavar sincs a tengelyen. Ilyenkor komplett őrlőt lehet cserélni, ha nem tekeredik le a felső körkés, mint a második linken.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #8653 üzenetére
-
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #8653 üzenetére
De amúgy nekem.az a baj hogy maga a kávé szemek nem jutnak le a darálóhoz...
De van egy jobb képem is, csak kicsit szégyellem... xd [kép][ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #8657 üzenetére
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Próbálta már valaki a Bravos kávékat?
Milyen minőségűt lehet belőle főzni? Egy ilyen KRUPS karos kávéfőzőhöz lenne...A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz szkutyi #8659 üzenetére
Az nem befolyásolja a fizikai működést, az őrlő tisztítását viszont érdemes időnként elvégezni a felső körkés kiszedésével, lerakódások eltávolításával, ahogy az első linkelt videón is látszik.
Az egyik gépemben, amit alkatrész céljára rendeltem, a csillagkerék 3 foga letört. Működését így ki sem próbáltam, de ez állítólag akadályozza rendes üzemelést. -
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #8661 üzenetére
Köszi.kovetkezo szerviznél megpróbálom...totál szét kell bontani hogy ki szedjem a darálót...nincs kedveeem.xd
-
Agostino
addikt
ugyan ez a fekete bravos van most az automatában, ristrettora jó, hamar szőkül. karos gaggia is 18-20 gramm környékén evett. egyébként szerintem egészen ok, bár nem egy top of the class cucc
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Agostino #8663 üzenetére
Szőkülés megtévesztő lehet, a gázok felszabadulása, felhabzás miatt. Nem véletlen, hogy a habosság elmúlása után mégis fekete a kávé. Lehet, hogy csak több benne a széndioxid.
Elektrotanyán olvastam valamikor, automata gépet kapott valaki javításra és kicsit csodálkozva, lenézően emlegette, hogy világos lé folyik belőle, ő meg nem ehhez van szokva, Szarvasihoz. De ha a Szarvasi nem tud úgy habosítani, annak más oka is lehet.
-
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #8664 üzenetére
Köszönöm szépen megnézem!
-
Jenne
őstag
válasz Agostino #8663 üzenetére
Köszi...
Tegnap szomszédnál segítettem pakolni bútort és utána megkínáltak egy Karván (előre darált csomagolású) kávéból készült kávéval. Kapszulás kávéfőzővel főzve és újratölthető kapszulában volt. Előttem töltötték be a kávét a kapszulába, láttam is. Meglepődtem, mert elég kellemes ízhatása volt és még erős is volt a kávé, megfelelő cremaval a tetején. Nem is gondoltam volna, hogy a Karaván kávé ilyen, sosem ittam még ebből kávét mert nem is volt képben ez a kávé.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
viktorhu
veterán
Nincs gőz Először csak "elfáradt" - ha a második tejet akartam gőzölni, már nem indult be a "zakatolás", vagy csak nagyon soká kezdett újra gőzt fejleszteni.
Most már semmit nem csinál, egy kicsi gőz kijön a csap nyitására, de a gőzfejlesztés már egyáltalán nem indul be. Saeco Incanto de luxe.
-
addikt
Saeco Lirika Plus
Imádom! Igen, az állandó öntisztítás miatt, alul a tálcát gyakran kell kiszedni és kiönteni a vizet, de ez az egyetlen negatívum így 2 hét távlatából.Az alap presszó beállítás nekem kevés volt, át is állítottam a mennyiséget és sikerült elsőre telibe találni. A darálóval elvoltam egy hetet, végül a második legnagyobb pötty jött be a legjobban (2. legnagyobb durva őrlés) + a víz hőfokát medium-ról max-ra állítottam és BUMM, meg is lett sweetspot^^
A gép halk és esztétikailag és jól mutat a konyhában. Fontos észrevétel: Új vásárlás esetén fogadjátok el, hogy 4-5 lefőzés a mosogató lefolyóban landol, a darálónak kb ennyi tanulási időre van szüksége. Az első 2 főzés konkrétan barna víz volt, ugyanúgy mint anyám Lirikája esetén. A masina ettől függetlenül bestia és a tisztítása is baráti.
Enyyhe OFF: A kávé márkákkal még elvagyok. Fura ezt leírni, de ebből azért más az íze. Kb mint az üveges vs dobozos sör márkán belül. Szarvasiból mindig a barna Segafredo-t ittam (Casa) vagy a klasszik sárga Tchibo-t (tudom LOL, de nekem bejön). Jelenleg klasszik Omnia van itthon és Segafredo Crema. Az utóbbi jobban bejön, de egyik se az igazi. Remélem a Casa a Segafredo-ból itt is a kedvencem lesz (környező boltokban nem találtam), mert ha nem indulhat a nagy keresés és ablakon kidobott pénz esete. Idővel az élmény miatt nyilván kifogok próbálni ezt-azt, de a cél a mindennapos reggeli kávé megtalálása nálam.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Jenne
őstag
válasz VágniValó #8670 üzenetére
Szia!
Ez az a barna Segafredo amit említettél? [link]
Én ezt és ezt rendeltem és vettem most. A Pellinivel kezdtem a kettő közül, szerintem finom és az már biztos, hogy ezt a Pellinit még rendelni fogom a következőkben.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igen, ezaz a Casa! Szarvasiból ezt toltam és a favoritom volt, köszi a linket! Márcsak azért is, mert itt a kávék amiket eddig megnéztem olcsóbbak, mint a kínai mindenes boltban, vagy ugyanannyiba kerül. Hála a linkednek ma este majd vásárolok ezt-azt
-
-
lala666
senior tag
válasz Voice24 #8673 üzenetére
Pedig jók tényleg, küldték az emailt Piazza D'oro Intenso szemes kávé 1000 g 4,299ft . Rendeltem is, egyet csak mert közeli lejárat, de jó kávé. Persze mást is mert jók az áraik tényleg.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Eddig egy Philips HD7461-es filteres kávéfőzőnk volt, de ma reggeltől úgy látszik megadta magát, már nem forralja fel a vizet. Ez nekünk megfelelő volt, de látom, már nem nagyon lehet kapni. Ki mit javasolna helyette? Árban nem nagyon szeretnénk fölé menni.
Köszi!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz viktorhu #8669 üzenetére
A régi Saeco rendszer (Vienna / Roma / Magic), csak más köntösben. Ezeknél a manuális gőzszelep elfordításakor egy mikrokapcsoló ad jelet a processzornak, ami elindítja a vízpumpa szaggatott működését:
https://www.youtube.com/watch?v=f43aSp4c-A4
Ennek másik feltétele, hogy a gőzgomb megnyomásakor emelt hőmérsékletre fűt a bojler és annak elérésekor engedélyezi a vízpumpa indulását. Ha valakinek van egy fogyasztásmérője, ezt lehet is érzékelni az áramfelvételben, hogy ráfűt a bojler (vagy kicsit fülelve még a főzés hangja is hallható lehet), a szelep nyitásakor pedig kijöhet egy kevés gőz akkor is, ha a vízpumpa nem indult el.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Voice24 #8673 üzenetére
Szia!
Ez változó, hogy hol melyik az olcsóbb kávé. Csak egy példa erre alább. Nem direkt kerestem rá, de én ittam már ebből a kávéból és rendeltem is már belőle 2x és ezért lett ez példának hozva általam.
drágább----olcsóbb
Én maradok a kávéáruháznál, ott a szállítás is olcsóbb. Van GLS csomagautomata és GLS pontra szállítás is, nekem ez a kényelmesebb mert mindkettő átvételi lehetőség itt van tőlem talán 100 méterre.[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Igen, lehet találni példát és ellenpéldát is, mindenkinek szíve-joga eldönteni, mi a szimpatikus neki.
Múltkor pl. itt a topikban lett linkelve a kávéáruházból a mi mostani kedvencünk, a Costa Coffee Signature Blend, ami náluk 6.190-, míg ugyanez a kávédiszkontnál 4.790-Ft. És nálam az is fontos szempont, hogy utóbbinál fel van tüntetve a szavatossági idő is, ami egy kávénál nem lényegtelen. De valóban az is számít, hol és mennyiért lehet átvenni a csomagot, nekem megfelel a helyi postára eltekerni érte, más csomagpont nincs a környékünkön. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ismerőstől venném át a kávét, mert hamarosan lejár a szavatossága. Alapból ha igaz 2 év a csomagolástól számítva. 2023 június végéig jó a dátum szerint, originál bontatlan 1 kg-os csomag. Ezt még érdemes fogyasztani? Ennyire a lejárati idő végén? Romolhatott a minősége a bontatlan csomagolásban?
-
viktorhu
veterán
válasz Dr. Szilikát #8677 üzenetére
És ez mit jelenthet, ha így fokozatosan szűnt meg a gőz funkció? Nem fűt fel a bojler? Vagy a mikrokapcsoló elhasználódhatott?
-
viktorhu
veterán
válasz #85578752 #8644 üzenetére
Néztem vasárnap a Lidl-ben a kávékat, de sajnos a régi tapasztalat visszaköszönt - MINDEGYIK kb. egy éves volt Végül elhoztam egy ilyen Lavazzát 5190-ért az ára miatt, de azért boldog nem vagyok - Aldiban viszont még soha nem jártam úgy, hogy valamit ne tudtam volna frissen venni, még ha nem is feltétlenül pont azt a kávét, amivel terveztem.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz viktorhu #8681 üzenetére
Ezt már konkrétabban meg kellene vizsgálni, a leírt feltételek alapján, de lehet gyanús a mikrokapcsoló is. A gőzszelep mechanikus hibájára, dugulására azért nem gondolnék, mert a processzor azt nem érzékeli, így a vízpumpa szaggatott üzemmódját mindenképpen bekapcsolja. Azt érzékelhetné, ha nem áramlik a víz (lapátkerekes áramlásérzékelő), de ahhoz is előbb rá kell indítani a vízpumpára.
Egyébként a gőzszelep szétszerelhető, tisztítható lenne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #85578752 #8520 üzenetére
Kipróbáltam, tényleg jó a hidegvizes kávépogácsát forró vízzel átfőzni kotyogóssal, de valahogy hiányzik belőle a trükk, amitől frappáns lenne így főzni. Csak érdekesség.
A Ciklámen keverődob nevű megoldás jutott eszembe, amivel működhetne ez a főzési mód, ha nem lenne lyuk a keverődob oldalán, hanem hideg vízzel megtöltenénk, gyakorlatilag át kéne folyatni a hideg vizet rajta, majd a tölcsért megtölteni kávéval, lezárni a szűrővel, az előforralt vízbe helyezve lefőzni...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Köszönöm a 2 webshop ajánlatot! Mivel Szerdán fogok legközelebb itthonról dolgozni, ezért most adtam le a megrendelést. Végül a kave-diszkont.hu -ról rendeltem, mert valóban olcsóbb, de a véleményeket a másikon a kavearuhaz.hu-ról olvastam
Első nekifutásra ez is bőven sok. Jó lenne egyébként, ha lehetne fél kilós kiszerelést venni kb minden típusból, de ez van. Krönung-ot régen szerettem, csak drágáltam, a Casa az amiben a legjobban bízok, a kék-piros Lavazza-t meg nagyon-nagyon ritkán vettem Szarvasiba, mert drágáltam, de nyilván bejött. Had szóljon!
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Ma reggel a kávé készítés után kirakta a gép (Ecam 290.81.TB) a vízszűrő cserét. Számomra érdekes, hogy nem olyan az új vízszűrő mint amit a géphez adtak a dobozban. Dlsc002-est vettem pluszba az Eu-ban amikor vettem a gépet. Az új szűrőnél alul van még egy szűrő rész, így eléggé körülményessen tudtam vízzel feltölteni, de azért sikerült az alsó szögletesebb résznél.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
addikt
-
mpo
veterán
válasz VágniValó #8692 üzenetére
A kávéval még lehet játszani otthon, hogy mit lehet belőle kihozni automatával, plusz egyesek cukrot, tejet, tejszínhabot, kakaót, stb. tesznek bele (sok olasz verzió van).
A kávét natúr fogyasztom, van kedvenc söröm, whiskey-m, vörösborból több is.
Mindenkinek más ízlik, ezért nincs legjobb.
A húskészítményeknél más a helyzet, a nagyüzemi gyors-pácolt, nátrium--nitrites és a hagyományos között óriási a különbség, ott egyértelmű, hogy mit kell választani.Ha érted, akkor már elavult.
-
addikt
Hehe, nem feketén iszom a reggeli kávém. A korábban linkelt jutub vidi alapján, amit tolok az a Flatwhite, értsd: dupla espresso és erre rá fele ennyi mennyiségben 1,5-ös tej vagy a gépet kihasználva habosított tej, de ha az akkor piros 2,8-as.
Ezt meg csak úgy lefotóztam tegnap reggel, mert szép volt. (Itt még tejhab nincs benne, frissen lefőzött espresso)
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
Vannak már letölthető alkatrészek is:
https://www.printables.com/de/model/186033-krups-ejector/files
Így néz ki az eredeti, a filcgyűrű sajnos nem nyomtatható:
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kóstolta már valaki ezt a Lavazza kávét?
Mi a vélemény róla?A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
TA68
őstag
Nekem az egyik nagy kedvencem. Erős karakteres ízű kávé, vastag cremával a tetején. Annak ellenére, hogy 100% Robusta, szerintem nagyon finom. Most rendeltem belőle négy zacskóval. (utánpótlás )
A Gusto Pieno viszont nem jött be.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
-
erzol
őstag
Munkahelyemen ilyen manuel kávét árulunk heroin árban ipari karos géppel készítve.
Létezhet, hogy az itthoni delonghi eletta cappuccino top gépem finomabbat készít lavazza kávéból?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest