Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz fripi9608 #9143 üzenetére
Mint egy Hall-szenzort, mivel az van benne.
5 V tápot kap, harmadik láb egy nyitott kollektoros kimenet, ami GND-re zár. Lehet talán 20-50 mA terhelhetőségű, de 10 mA alatt bizonyára nem tudod kivégezni egy teszt során.
Ahogy forog benne a lapátkerék (mágnes), úgy kapcsolgat.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Na azóta megjárta a szervizt, kicseréltek benne egy rakás gumigyűrűt is elvileg és a szervizes azt mondta, hogy kávézsíroldó tablettát ne használjunk, mert egy ideig jól működik, aztán megeszi az összes tömítést, gumigyűrűt, mert savas . Még azt javasolta, hogy csak sajátmárkás Delonghi vízkőtlenítőt használjunk, ha nem akarjuk gyakran szervizbe vinni. Szerintetek igaza lehet, vagy helikopter?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
Az összes vízkőmentesítő savas. Esetleg inhibítorok alkalmazásával a savas hatás a fémeket nem korrodálja.
A SCANPART Vízkőoldó tartalmaz inhibítorokat, így annál jobbat nem fogsz találni.
A valódi szilikon gyűrűknek savállónak kell lenniük.Ellenáll az UV és napsugárzásnak, forró levegőnek, növényi és állati eredetű zsíroknak és
olajoknak, víznek és nedvességnek. Savak, lúgok és sók híg oldatai nem támadják meg (PH tartományon belül), poláris folyadékokban nem duzzad pl. rövidláncú többértékű alkoholok. A szilikon O gyűrűk kiváló elektromos szigetelők és egyes típusai lehetnek lángállók.
Nem ajánljuk olyan helyre történő beépítését ahol ásványi olaj, ásványi zsír, kerozin, benzin
és szénhidrogének jelenléte van. Nagyfokú duzzadás lép fel és a szilikon mechanikai tulajdonságai nagymértékben romolnak. pl. szakítószilárdság, szakadási nyúlás, keménység stb. Nem ajánljuk dinamikus mozgásnak kitett helyre történő beépítését, mert viszonylag alacsony a szakítószilárdsága és nagy a súrlódási együtthatója."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Nagya21
addikt
Javaslom vizkőtlenítésre a citromsavat...
Zsirtalanító tabletta után is öblítesz vizzel, majd főzől 1 KV-t , majd megen öblítesz, szerintem ott már annyirahigul a tabletta utóhatása, hogy nem oszt szoroz......(vmit mondani kellet a szervizesnek is )
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Dr. Szilikát
őstag
"...szervizes azt mondta, hogy kávézsíroldó tablettát ne használjunk, mert egy ideig jól működik, aztán megeszi az összes tömítést, gumigyűrűt, mert savas"
Nem mindenkinek erőssége a hétköznapi kémia, különben nem mondana olyat, hogy a lúgos zsíroldó savas. Ahogy én tapasztaltam, nem is az a gond. Krups gépemen teszteltem az MM De-Caf zsíroldó tablettát. Zsírt nagyon jól old és lúgos is (van lakmuszpapír, de meglepő is lett volna, ha nem).
Viszont elvitte az alsó dugattyúszár-tömítés kenését is, ami egy kritikus alkatrész ezeknél és nem is olcsó, mással nem helyettesíthető darab (noha voltak próbálkozásaim, részeredményekkel). A kenés hiánya miatt ez az alkatrész sérülhet is:
Tehát a zsírtalanítás következtében durván betapadt az alsó dugattyúszár, még szivárogni is kezdett , ami egy laikust nagyon lábon lőhet, mert felülről nem hozzáférhető, gépet kell bontani hozzá. Vagy egy trükk, a gép alján lévő lyukon egy eszközzel feltolni a szárat, majd nehézkesen egy kis kenőanyagot ügyeskedni tömítéshez.
Ezen is már korábban volt egy kezdődő repedés, a nyíllal jelölt résznél, ami a működést még nem befolyásolta. De a szorulás miatt befeszült, tovább repedt és még szivárogni is kezdett (attól még mindig használható, a kenést pótolva befekszik a helyére és jól tömít).
Továbbá zsírtalanítás közben elkezdett ereszteni a felső dugattyú tömítése mellett a folyadék. A Krups bojler sajátossága, hogy idővel kávés lerakódás sül le a fémhenger felső pereménél, főleg a felső gyűrű környékén. A lerakódás szerencsére vízzel könnyen feloldható, manuális tisztítással.
Ez a lerakódott, lesült kávé érintkezik a felső tömítéssel, aminek berágódását elősegítheti, de esetemben annyira még nem volt berágódva, hogy szivárogjon. Az sem valószínű, hogy a lerakódás tömített volna addig, korábban is többször letisztítottam (csak vízzel), attól még soha nem kezdett szivárogni.
Viszont, amikor a lesült anyag reakcióba lépett a zsíroldóval, valami történhetett, mert közben a felső gumigyűrű is úgy bemaródott, hogy ereszteni kezdett. Utána megvizsgálva úgy tűnt, hogy a korábbi kisebb kopásból mélyebb berágódások lettek.
Az alsó gumigyűrűn továbbra sem látszik hiba, noha alulról ment felfelé a zsíroldó folyadék. De ezeknél az alsó tömítés önmagában kevés, hiszen azért is van kettő. Ennek oka, hogy nyomás közben fellép egy oldalirányú feszülés, a konstrukció sajátossága miatt, amit dupla gumizással tudtak hárítani.
[ Szerkesztve ]
-
sec0nd
tag
Sziasztok!
Egy ismerős szeretne vásárolni automata kávéfőzőt és 180 000 Ft körüli összeget szánna rá.
Szeretne magyar nyelvű menüt, tejes italokat is tudó készüléket, automata tisztítást és kivehető tejtartályt.
Előny ha előre darált kávéból is tud főzni. Eddig ez a két befutó: DeLonghi ECAM23.260.B és KRUPS EA891110 Evidence (ez elvileg előre daráltból nem tud főzni)
Mit javasolnátok?
Előre is köszönöm a segítséget! -
nepszter1
addikt
Sziasztok max 160 ezer forintig melyik gépet ajánlanátok?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #9161 üzenetére
& mindenki! Köszi, úgy látom a zsíroldó tabletta megosztó téma. Ezután szétszedem, megtakarítom, egy ideig nem használok tablettát, aztán meglátjuk
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Ehhez nincs javaslat? Vagy felejtsem el a használt gépeket?
-
nagyúr
Lakhelyed közelében nézz körül.
Használtban Saeco/Philips és Delonghi jó.
Ha nagyon olcsó gép kell (ez mindenképp idősebb gépet jelent), akkor egy egyszerűbb Saeco-t javaslom.
Ha csak nem akarod az új gép árát kifizetni, akkor egy nem idős Delonghi a jó vétel.Most megnéztem, ami gép (Saeco Intuita) 5 éve használtan 35ezer volt, most 80 ezret kének érte. Ennyit nem adnék egy használt öreg gépért. Inkább vennék akcióban 120 ezerért egy új alap Delonghi-t.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
truefx
aktív tag
Régi Philips gépem másodszor produkálja azt a hibát, hogy vízkőtlenítés után valami undorító híg löttyöt produkál. Kb. 10 hónapja szerelő rendbehozta, igaz elég keserű, igaz még iható kávét produkált utána. Ehhez a procedúrához már nincs kedvem, szóval új gépet szeretnék venni.
Gaggia Cadorna Prestige lenne a kinézett modell, de elég vegyesek a tapasztalatok róla az Amazonon. Van valakinek ilyen modellje, jogosak a minőségi aggályok? DeLonghi-k közül melyik gép felel meg a Cadorna tudásának (árának is)? Köszi!
-
Dr. Szilikát
őstag
Figyeli a motoráramot, a főzőegység szorulása esetén csökkenti az őrölt mennyiséget, mert a szoftver "azt hiszi", hogy túl sok és azért szorul. A főzőegység kenését, laza járását meg kell oldani, majd néhány főzési ciklus után helyre kellene állnia.
Noha itt van egy kis ellentmondás, mert a vízkőmentesítés a főzőegységet nem érinti, így elvileg nem okozhatja annak szorulását sem. Inkább a zsírtalanító tabletta használata.
-
truefx
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #9175 üzenetére
Köszi, ezt még kipróbálom akkor. Egy zsírzás nem árthat. Milyen kenőanyagot használjak? Philips HD8651-ről van szó.
-
Zaji
őstag
Egyik barátomnak Siemens kávégépe van. Az nagyon jó presszót készít. Tudom nem ez az árkategória....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dluinet #9173 üzenetére
Én 50-ért árultam a saját Minutomat, új ára volt 100e, nem kellett senkinek, de most már nem eladó mert visszaküzdötte magát a karos mellé, egy gyári hiba javítása után. Van benne EX4-es pumpa, őrlő, hőfok és nyomásfokozó tuning, hosszú Xsmall gőzcső, spéci főzőegység ami precízebb, nem ereszti a vizet az alatta lévő cseppgyűjtőbe.
Jobban gőzöl mint a 300e-es Sage, kávé minőségben sem marad el.
Érdemes olvasgatni SiD- régi indexfórumos bejegyzéseit az Xsmall tuningjairól, én is ott kezdtem, hátha meg lehet csinálni újabb gépekkel is a presszó varázslatot. Meg lehet. -
Dr. Szilikát
őstag
Valamilyen élelmiszer-minőségű szilikonzsír vagy gyógyszertári tiszta vazelin is megfelel.
Utóbbi egy nagyon tiszta kőolajszármazék, nem vettem észre, hogy ártana a szilikonguminak. Orosz, javítós videókban is elterjedt a használata. Sokan talán nem tudják, élelmiszeripari gépek kenéséhez is használják a vazelinnek, célra forgalmazott változatát. Feltehetően ugyanaz, mint a gyógyszertári, hacsak nem eltérő a tisztasági fokozat, de ez gyakorlatilag mellékes.
Az Oxett A2 szilikonolaj viszont nem csak elfolyós állagú, de a szilikongumi kicsit megduzzad tőle, noha ez különösebb gondot nem okoz
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #85578752 #9180 üzenetére
Akit hajt a szenvedély, annak nem akadály a tunning.
Követtem a tuningodat itt a fórumon, nagyon tetszik/tetszett, de sohasem fogom megvalósítani.
OFF
Nem a beszédhez tartozó véleményem:
Én csak egy vállalható kávét szeretnék, amit nagyon nehezen kapok meg, ha nem otthon iszom. Pedig nálam nagyon alacsony a léc. Még habosított tej sem kell nekem hozzá, csak egy finom hosszú kávé.
Bárhol kávéval kínálnak, akkor egyből összeszorul a gyomrom, hogy megint egy égetett ízű szart kapok, amire azt mondják, hogy espresso. Annyira gyűlölőm az espresso-t, amelyik kávéra rá van írva azt nem veszem meg, mert nagy valószínűséggel nekem már égetett ízű lesz.
Értem, hogy mások cukrot tesznek a kávéba, de az annyira elviszi az ízét, hogy nincs kedvem meginni.
Bocsánat a kitörésért.
ON"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Dr. Szilikát #9181 üzenetére
Még egy érdekesség kimaradt, a tiszta vazelin szintén "ehető", mint a szilikonzsír, azaz ártalmatlan.
-
törölt tag
válasz Dluinet #9182 üzenetére
Ha ez megnyugtat, évekig fennálló probléma tud lenni ez az elégedetlenség. Nem tudom hol rontják el. Karbantartás hiánya, rossz konstrukció, rossz beállítás, rossz alapanyag, rossz víz. Viszont egy kis igyekezettel az egyszemélyes Bialettivel elég jó kávét lehet főzni. Ami finom. Cukorral.
Úgy láttam a legjobb élményeket kis Flairrel és friss pörkölésű kávéval érik el emberek. Elvileg sokáig bírja, csak az őrlő kérdéses, milyen kell hozzá minimum, de máris 100e környékén járunk.
-
nepszter1
addikt
Ajánlott a ECAM22.110.B ?
-
jjeahh
nagyúr
válasz nepszter1 #9185 üzenetére
Egyszerű, régimódi, de a kávé amit csinál, nekem jobban tetszik, mint amit a hasonló árú Philipsek tudnak. Hátránya szerintem a kinézete, úgy néz ki, mintha 20 évvel öregebb gép lenne, mint egy Philips.
-
atala
addikt
Most vettünk egy Philips EP5444/50 kávégépet.
Ahogy olvasgattam, érdemes használni hozzá az AquaClean szűrőt, de azt azért kétkedve fogadom, hogy 8 csere után kell csak vízkőtleníteni a rendszert. Még ha csak 3 hónappal is számolunk, az 2 év!
Valamit itt nagyon elszámoltak a Philipsnél. Még ha totál lágy is a víz, ennyi idő után szerintem teljesen el fog dugulni a vízkőtől.A régi Jura kávégépünknél kikapcsolt szűrővel, kb 2 havonta volt vízkőtleítve.
Én a magam részéről erősen hajlok afelé, hogy inkéább utángyártott Wessper szürőt fogok használni, és 3-4 havonta egy vízkőmentesítést.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
Ezek a szűrőbetétek aktívszenet tartalmaznak és ioncserélő gyantát, utóbbi a Ca / Mg ionok cseréjére. Régen használtam Brita-kancsót, ami gyakorlatilag vízkőmentes vizet adott. Erről meg is lehet győződni, ha rozsdamentes edényben elfőzzük és nem lesz meszes maradék, már amíg nem merül ki a betét.
Később jött az, hogy ez nem feltétlenül egészséges, illetve a kávés ínyenceknek sem igazán jó, az ilyen vízzel főzött kávé. Ezért kezdtek gyártani olyan betéteket is, ami csak részlegesen veszi ki a vízkövet.
Pontosan nem tudom, az AquaClean mennyit hagy meg, vagy talán semmit, illetve úgy van definiálva a kapacitása, hogy 95 liter vagy 3 hónap, de ezt most nem tudom megbecsülni hirtelen, az öblítésekkel, veszteségekkel együtt mire elegendő 95 liter.
-
atala
addikt
válasz Dr. Szilikát #9191 üzenetére
Veszek a kisállat kereskedésben egy vízkeménység mérőt, és megnézem, hogyan változik az idő során a vízkeménység.
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Van valami más alternatív folyadék a gépek tisztításara? (Olcsóbb mint az eredeti) -
nepszter1
addikt
Köszi szépen még egy kérdés.
ECAM22.110.B nek valahogy lehet állítani a hosszú kávénak a mennyiséget? Jelenleg túl hosszú szerintem. -
Winnie The P
őstag
válasz nepszter1 #9196 üzenetére
Ha hosszan nyomod a gombot, elkezd a led villogni és jön a kávé addig amíg újra meg nem nyomod.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #8735 üzenetére
Sziasztok!
Meguntam az F70-es kálváriámat. Nem sikerül jól beállítani, néha olyan brutalis kavepogacsat csinal, hogy 1 napig nem alszom..
( Néha nem veszi fel a kávébabot, nagyon apró őrlemény nem jut le a garatba, emiatt hiányt érzékel , majd lemegy mind és brutális erősségű jön le)Szóval új gépet keresek, mi a javasolt most 100-150 ezer között.
Philips/Saeco vonalon szeretnék már inkább valamit.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs