Új hozzászólás Aktív témák

  • bbchris

    senior tag

    válasz thyeby #3352 üzenetére

    Hmm , na igen ez nem szoknyácska hanem az oldalélezéskor mivel a gyémántszerszám oldalpalástja élezi így íves lesz és olyan mintha egy kicsit kiállna az a "szoknyaszerű" . Amit látsz az a rárakódott forgács amúgy . Tehát nem ez gyalul mivel a vidia oldalán nincs egyenes rész csak íves .
    Nah a lényeg ugye hogy ahogy írtad hogy minél sűrűbb a fog annál jobb a felület , ez igaz is de csak keresztvágásnál . Hosszvágásnál ha kipróbálnál egy hasítófűrészt amit írtam Pl Z=28 , ez a Freudnál Z=26 fog van és LWZ ami annyit jelent hogy van a hátán egy fogáshatároló kézi előtolás esetén , sokkal jobb a ritkább fog és ez is gyalult felületet fog vágni mivel rendesen kiszedi a forgácsot , olyan érdekes csíkokban szedi a ki a forgácsokat és pont ez a jó és akármilyen hihetetlen ez is közel gyalult felületet fog vágni és sokkal termelékenyebb is ez a fűrészlap .
    Ami még lemaradt ugye Z=28 fog hosszvágó ez vastagabb anyaghoz van , a Z=36 fog pedig vékonyabb anyaghoz pl lécekhez szintén hosszában vágáshoz .
    Találsz a Freud termékekről árakat a www.szerker.hu-n , Ők a forgalmazók itt Magyarországon . Láttam tényleg van 315mm átmérőjű favágólap a Freudnak . Akkor szerintem valószínű hogy ezt meghozzák ők is neked . Találsz a honlapjukon árlistát is és közvetlen tőlük tudod megrendelni .

    Madmax81 : Mint írtam lehet használni a DHZ-t azaz a holkerest fára is csak nem arra való , nem annyira termelékeny és felesleges mert drágább az élezése is mint a Z=28 fogasnak és a hasítófűrész sokkal termelékenyebb , ha van lehetőséged rá érdemes kipróbálni egy Z=28 vagy Z=36 fogast átmérő 300mm fűrész esetén . A lényeg az hogy ne vegyél gagyit és amitől óva intelek az a CMT extra vékony lapjai mert véletlenül egy csomó beszorul akkor tönkremegy a hordozó .

    Vikusz77 : Mint írtam az ilyen 3-4k-s lapokat ne igazán vedd mert azokkal kb barkácsszinten lehet vágni . Kicsik a vidalapkák rajta és gyengék a hordozóik is . Ha jobb szinten akarsz dolgozni akkor ne vegyél olcsót mert csak szívás .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák