Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalman7
csendes tag
Én is le szoktam citlingezni az első réteget. Ahogy én csinálom kb ugyanannyi idő, mintha csak csiszolnám. Így viszont nem száll a műgyanta por, nem tömődik el a cs.anyag. Utána kb annyi a csiszolás, mint amit a fedő réteg előtt szokás csinálni. Minimális, de muszáj. Hátránynak mondanám, hogy a csiszolással szemben citlingezni nem lehet fáradtan, fásultan, meg kell a gyakorlat. Ahol megtorpan a penge ott csíkot hagy. Az anyag szélén ha nem figyelsz lecsúszik és belekap. Barkács módszernek teljesen jó, de azon csodálkozom, hogy profik is csinálják így. Péter, Németországban nincs az a hajtás, mint itthon?
-
mdk01
addikt
Értem....
Nekem akkor is kicsit idegen, mert elég nagy a hibalehetőség , mint írtátok is. Nem csúszhat le mert lekapja az anyag élét, meg ha megáll a citling csikot hagy stb,stb. Ez mellett még ott vannak a nagy alkatrészek amiket nehéz szépen megcsinálni.Az íves részeket megint nem lehet citlingelni A pácolt alkatrészket pedig egyetlen rossz mozdulattal teljesen haza lehet vágni úgy, hogy újra kell gyártani.
Elfogadom, hogy ez ott így szokás, de sztem csak egy szűk rétegbe tartozó bútoralkatrészkre lehet alkalmazni, arról nem is beszélve ha vkinek egésznap ilyen alaktrészeket kell csiszolni az biztos hogy nem nyúl a citling után, mert sokkal több energiát vesz el mint a csiszológépet irányítani a felületen.
Majd észben tartom aztán kipróbálom.üdv.
-
Winner_hun
titán
Szekrénysor:
és egy asztalfelújítás:
Tudom, a képek elég rosszak lettek, a szekrénynél már lassan hozzászokok hogy bútorlapot nem tudok normálisan fényképezni, az asztal meg kicsit porosabb volt mint kéne, + a fókusz se lett a legjobb.
[ Módosította: essexboy ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Madmax81
aktív tag
válasz Winner_hun #3856 üzenetére
Szia
Az asztal érdekelne hogyan csináltad mivel kezelted le furnérozott volt vagy tömör fa ?
Elismerésem nagyon szép munka .
A szekrényt mikor csináltad ?
1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #3856 üzenetére
A felújítás figyelemre méltó.
ezt fotó alapján nem tudom megítélniA többi részében nem látok hibát: Teljesen új.
Több fa van, mint asztalos!
-
Winner_hun
titán
válasz Madmax81 #3857 üzenetére
A teteje, annak oldala és a káva furnérozottak, a lábai tömör fából vannak. A tetejéről és annak oldaláról a régi furnért leszedtem mert azok elég rossz állapotban voltak, a káváról csak a lakkot és a régi pácot kellett eltávolítani (szerencsére, mert nagyon egybe van az asztal, nem szedtem szét)
A tetejére furnérozott rétegelt lemezt ragasztottam, az oldalára meg furnért. Pácolva + lakkozva lett.
Most fejeztem be a szekrényt, a képek ma készültek► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
kalman7
csendes tag
Megvédeném Winnert. Sopronban fényképeztem egy széket, pallók vannak folyamatosan összevarrva fecskefarkkal. Szuper kivitel, kizárt dolog hogy nem vettem volna észre ott élőben ilyen ragasztó kifolyást. Szerintem csak a vaku miatt látszik a dolog, biztos a lakk és a ragasztó így kristályosodott össze. Csináltak egy macskaszemet, ami csak nagyon erős fényben érvényesül. Vagy nem is a fényerő a lényeg, hanem a hullámhossz. A digi gépek érzékelője többet lát, mint az ember.
Winner, nekem is nagyon tetszik a végeredmény, jó hogy lefényképezted előtte.[ Szerkesztve ]
-
kalman7
csendes tag
Jutyubon találtam egy csiszoló gépet. Thybie csiszilós gondjaival kapcs írtam egyszer a konyha ajtóinkról. Szerintem azokat is ilyen géppel csiszolták.
http://www.youtube.com/watch?v=zNAxXeaS0AI
-
Madmax81
aktív tag
Dewalt Lightning egy igazi asztalos munkagép .
-
kalman7
csendes tag
...és akkor még egy. szó volt a fa hajlításról. Hát ez elég különös:
-
Energy52
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat a csövekkel kapcsolatban. Egyelőre csak mobil módon fogom használni az elszívót így azok a megoldások amiben fixen rögzítve vannak a csövek nem jók. Gyakran cserélgetnem kell majd a gépek között. De majd kipróbálom ezt a 110-es lefolyót.
Lassan összeáll a kisebb gépparkom és kezdek ismerkedni a gépeimmel. Lenne is mindjárt egy kérdésem a szalagfűrésszel kapcsolatban.
Egy Metabo BAS317-et vettem végül és most próbálgatom. Az innen-onnan összeszedet infók alapján beállítgattam, de nem vagyok benne biztos, hogy ez jól is sikerült.
A következő a problémám:
Lehet, hogy nem mindjárt ilyen munkával kellett volna kezdenem az ismerkedést, de egy kb.17-18cm átmérőjű, két éve száradó, dió rönköt akartam 2cm-es deszkákra szeletelni. A rönköt meggyalultam, hogy legyen rajta két sík felület 90 fokban, majd a vezető mellett elkezdtem szeletelni.
A legszélesebb deszka (tehát a legnagyobb vágásmagasság) olyan 12-13cm volt, de iszonyat lassan tudtam vágni és marha hangosan visított is a lap(? görgők?) amint elkezdtem neki kicsit is tolni a fát. Kb. fél mm-et tudtam neki nyomni másodpercenként, de így is sokszor meg kellett állnom, mert vagy megállt a lap vagy éreztem hogy erőlködik. Mondhatni úgy haladtam vele legtöbbször, hogy nyomtam egy kicsit megvártam míg könnyen fút a szalag majd újra nyomtam.
A vágási felület nagyon csúnya. Kis hullámok vannak benne és a síkot sem tudtam tartani.Hol lehet a probléma, ha van egyáltalán? Vagy lehet, hogy ez teljesen normális egy ekkora fűrésznél? Ne akarjak vele 15cm vastag keményfát vágni?
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3868 üzenetére
Üdv!
Én úgy érzem túl sokat szeretnél ettől a géptől. Nekem Felder 400-as szalagom van, nem tudom pontosan hány Kw-os, de biztos erősebb mint a tied. De ha nem frissen élezett lappal követek el ellene ilyen merényletet, akkor az enyém is hasonlókat tud produkálni. Az egyik barátomnál szoktam ilyeneket felvágni, neki van egy házi szalagfűrésze amin 4,5-5 kw-os motor van, és hát annál se lehet tolni az anyagot mint a hülye.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
Energy52
csendes tag
válasz L.Szilárd #3869 üzenetére
Igen lehet, hogy kevés a gép ehhez, akkor marad nálam is a házi szalagfűrész szeletelésre, annál nincs ilyen gond .
Amúgy mint írtam is nem tolom neki mint a hülye, pont az a fura, hogy szinte nem is tolom neki. A motoron nem nagyon veszem észre, hogy erőlködne. Néha esett egy kicsit a fordulat. Kb 2 óra vagdosás után is hideg volt a motor. Gondolom ha a motor nem bírná azért csak melegedne.
Videókat nézegetve simán vágnak ilyen vastagságú anyagokat ekkora gépekkel.
-
takee27
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen alaksablont keresek. Tud valaki hasonlót vagy jobbat jobb áron?
http://www.uni-max.hu/sablonkeszito-eszkoz-linfix-1-m/d/
-
mdk01
addikt
válasz Energy52 #3868 üzenetére
AZ a baj hogy ekkora vastagsághoz nagy fog kell hogy ne tömödjön el.
Gondolom vmi jó keskeny gyári lappal próbálkoztál.Ez a gép:
Méretek H x SZ x M 665 x 795 x 1.600 mm
Felfekvő felület 548 x 400 mm
Munkamagasság tartóállvány nélkül 510 mm
Munkamagasság tartóállvánnyal 985 mm
Fűrészasztal elfordítási tartománya -2 - 45 °
Vágásmagasság 165 mm
Áteresztő szélesség 305 mm
Vágási sebesség 370/800 m/min
Fűrészszalag-hossz 2.240 mm
Fűrészszalag-szélesség 6 - 20 mm
Hálózati feszültség 400 V
Névleges teljesítményfelvétel 0,9 kW
Leadott teljesítmény 0,64 kW
Súly 72 kgHát a teljesítmény nem túl sok azért is fullad le, szerencsére 3fázisu tehát még akármi is lehet.
Elvileg eltudod vele vágni a 15cm-es keményfát is (bár nem arra való) úgy hogy fűrészlapból raksz rá egy 15-20mm-et megélezteted és kihajtogattatod a fogakat normálisan. Ha ezek megvannak elfogja vágni a a 15cm-es keményfát.
Harapni fog rendesen a lap ezért kell élesnek lennie.
Ettől független lassan kell majd tolni, mert nem fogja bírni a motor, de még mindig sokkal sokkal gyorsabban fog menni mint amit írtál.
Ekkora vastagsághoz kell a nagy fog és széles lap, hogy legyen tartása a lapnak és hogy ki tudjon tisztulni a fog, és ne csak simogassa a fát.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Energy52 #3870 üzenetére
"Videókat nézegetve simán vágnak ilyen vastagságú anyagokat ekkora gépekkel"
Igen! A Cif, és társai is egy gyengéd törléssel eltünteti a legodaégettebb dzsuvát is a videókon.
Ezzel a géppel 2-3 cm-t lehet egészségesen vágni. És nem szeletelésre találták ki még kicsi vastagságnál se. Ezzel az íveket okos megoldanod, semmi egyebet.
"azért csak melegedne."
Ez így igaz, de tudnod kell azt is, h a 220V-os motorok terhelés nélkül jobban melegszenek, mint terheléssel.
Mégvalamit:
Olyan vágás esetén, amivel próbálkoztál, túl azon, h gyilkolod a szalagvezetőket, a csapágyakat, a fűrészfogakból sem tud a fűrészpor kellően kitisztulni, az emiatt melegedni fog, és gyorsan kimegy az éle - márpedig ezek a szalagok drágák.Több fa van, mint asztalos!
-
Sanyabá
senior tag
Ezzel vagy ehhez hasonlóval találkoztatok-e,ill dolgoztatok-e?[link]
Mondjuk csak 560Watt a motorja,meg 28cm a korong átmérő.[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Energy52
csendes tag
Semmit nem melegszik a lap figyeltem.
A videók nem ilyen gyári reklám videók voltak. Nézd meg a youtube-on miket vágnak 350-es Delta szalagfűrészekkel. Azokon 1lóerős motor van, ezen pedig 3/4. Ott a faszik még egy betéttel meg is emelik a felső kereket, hogy nagyobb vastagságot tudjanak vágni. Jó ott sem zabálja a fát, de nem is olyan szenvedve viszi mint amit én írok. Szépen egyenletesen vágnak vele, ránézésre 20cm is.
Holnap forrasztatok apóssal egy 15mm méretes lapot és kihajtogatatom vele rendesen, aztán meglátom lesz e változás.
Amúgy az én masinám csak egyfázisú. Igazából nem nagyon fullad le a motor hanem van, hogy megcsúszik inkább a szíj amikor megáll a lap. Amúgy tényleg olyan érzésem van mintha kopott lenne a lap, de ez egy új gyári lap amit adtak hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Dízeles
aktív tag
Háy.
Vennék Makita aksist.Tudnátok néhány oldalt linkelni ahol érdemes megnézni.Kösz.
BáyHa a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3880 üzenetére
Az lehet hogy a kisfilm kedvéért elvágtak egy 40cm es darabot de sajna tartós használatra nem alkalmas .
Ha meghallgatod a gép hangját hallod hogy kínlódik a lap .
Normál esetben szinte semmi hangja nem kell hogy legyen a lapnak vágás közben főleg sikító hangja nem .
Dolgoztam 800-1000 gépen ott nem sikított a lap hanem csendben tette a dolgát , nekem 550 gépem van de az ajtó rugdosó részét ha csapolom (20cm körül szokott lenni ) nekem is sikít a lap ami nem egészséges hosszú távon , gyorsabban is kopnak el a szalag vezetői .1956-2010 07.22 Varga László
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3880 üzenetére
Üdv!
Te hol láttad, hogy ezeken a gépeken mekkora motor van? Mert méretileg lehet akkorák mint a tied, de az nem jelenti azt, hogy akkora motor is van rajta. Az első videón még a szalagot is megmutatják amilyet gyárilag nem igazán adnak egy fűrészhez. Talán a második videónál lehet nagyjából behatárolni mekkora motor lehet a gépen, mivel ott úgy látszik, hogy egyfázisú áramot használ a gép. ami lehet 220 V és 110 V is. De mivel angol, vagy amerikai film így még ez is kérdéses.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
Energy52
csendes tag
Ezek a régi 14"-es Delta fűrészek nem nagyon készültek 1HP-nál nagyobb motorral. Ahogy nézegetem az újabbak is max. 1.5HP-sek. Tény, hogy nem említik, hogy gyári motorral használják, de gondolom ha cserélgették volna azt megemlítenék, mert ezek nem parasztvakító videónak készültek szerintem, hanem azt mutatja be, hogy lehet ilyen deszkákat vagy furnérokat fűrészelni.
Amúgy tegnap olvastam egy cikket ahol arról van szó, hogy egy 14"-es fűrészre felesleges feltenni nagyobb motort, mert nincs értelme. Minden mérethez van egy maximum ami még optimális, a felett már hiába raksz fel nagyobb motort egyéb dolgok miatt nem fogsz úgy sem nagyobb teljesítményt elérni. Nem tudom, hogy ebben mennyi az igazság.Én nem írtam, hogy naphosszat ilyen kuglikat akarok felvágni, vagy, hogy az említett videón ezt teszik, csak azt, hogy furán nehezen vagy inkább sehogy sem sikerült elfűrészelnem 12cm vastag fát, míg a videókon még ha nem is gyorsan de szépen egyenletesen, szép vágási felülettel elvágják még a 20cm is. Ti állítottátok, hogy kevés az 1HP ehhez a vágáshoz.
De mindegy úgy sem akarok ekkorát vágni vele, arra ott a nagyobb házi.
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3883 üzenetére
Szia
Mi az 1HP Kw ??
Szerintem ez hogy minden géphez meg van határozva a motor nagysága kicsit érdekes felrakhatsz nagyobb motrot is max nem használod ki .
Mondjuk ha erre a gépre raksz egy 2,5Kw motrot biztos hogy el tudod vágni a 20cm vastag anyagot más kérdés hogy utána dobhatod ki a gépet mert a csapágyazás és a szalag vezető nem fogja bírni .mert ezek nem parasztvakító videónak készültek
Dehogy nem valahogy el kell adni ezt a terméket kérdezd csak thyeby kollégát neki mit mondtak a metabo-s srácok elnyűhetetlen gépek ezek aztán kiderült hogy nem egészen igaz a dolog ami a marketing sugall[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
-
Energy52
csendes tag
válasz Madmax81 #3884 üzenetére
A HP az a lóerő. 1Kw az 1,341HP.
Amúgy amikor Kw-ról beszélünk melyiket szoktátok mondani a felvett vagy a leadott teljesítményt? Ha csak egy értéket adnak meg katalógusokban, ott melyiket adják meg?
Ezekben a videókban nem a gépen van a hangsúly! Meg sem említik a márkát. Van egy csomó másik videó ahol teljesen más márkával mutatják be ugyan ezt. Ezek ilyen hobbiasztalos videók általában amikben bemutatnak fogásokat másoknak akik szintén autodidakta módon sajátítják el a hobbit. Ne akarj már többet belelátni ezekbe a dolgokba mint amik.
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3886 üzenetére
Szia
A felvett teljesítményt szokták megadni mindig .
Sajna a dolgok mögé kell lehet látni ebben a mai világban minden csak cukor máz ,én mindig igy nézem a dolgokat ezért nem csalódom szinte soha
Én nem írtam, hogy naphosszat ilyen kuglikat akarok felvágni, vagy, hogy az említett videón ezt teszik, csak azt, hogy furán nehezen vagy inkább sehogy sem sikerült elfűrészelnem 12cm vastag fát,
Ez is bizonyítja hogy nem biztos hogy minden úgy van mint a videókon láttad
Jól teszed ha csak 2-5 cm es dolgokat vágsz igy kíméled a gépet és a pénztárcádat is[ Szerkesztve ]
-
Energy52
csendes tag
válasz Madmax81 #3887 üzenetére
Mindettől függetlenül lehet, hogy a beállításom sem volt jó. Valamiért én arra emlékeztem valahonnan, hogy a fűrészlapnak úgy kell a keréken felfeküdni, hogy a fogak lelógjanak a gumírozott részről. Na most így nekem szinte teljesen a felső kerék elején futott a szalag a közepe helyett. De most olvasom, hogy ez okozhat problémát (nem egyenesen akar vágni). A vezető mellett vágva lehet ezért is szorult a lap többször meg?
Visszagondolva mintha éreztem is volna, hogy ha nem nyomom neki a vezetőnek a fát, akkor simábban vágna. -
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3888 üzenetére
Üdv!
Jól emlékeztél. A fogaknak nem szabad a keréken futni. Mondjuk nekem is van ilyen gondom, hogy nem akar egyenesen vágni a szalag, de lehet, hogy csak azért mert már használt a szalag. Vagy a görögőket nem sikerült jól beállítanom. De mondjuk engem ez annyira nem zavar, mivel igen keveset használom a gépet. Leginkább tűzifát vágok vele.
Csáó!
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3888 üzenetére
valamiért én arra emlékeztem valahonnan, hogy a fűrészlapnak úgy kell a keréken felfeküdni, hogy a fogak lelógjanak a gumírozott részről.
Igen jól gondolod ha a keréken fut teljesen akkor szépen vissza hajtogatja a fogak terpesztését a fűrészlapon , ezért szokták úgy hogy csak a fog lógjon túl a keréken .[ Szerkesztve ]
-
Dízeles
aktív tag
válasz Madmax81 #3885 üzenetére
Kösz kösz.
A Linkek linkek azok aksikra mutatnak.
De azt hiszem ő lesz az.[ Szerkesztve ]
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
Madmax81
aktív tag
válasz Dízeles #3891 üzenetére
A gép tökéletes választás de sajna a hozzá adott készlet nem Makita minőség .
Az üzlet társam is vett egy ilyet de a behajtó hegyek gyorsan elkoptak és a fúrók éltartóssága sem az igazi de fő az hogy adnak mellé valamit .
Kicsit elírták a tartalom jegyzéket Fém hajtóműház az a helyzet hogy ez a gép műanyag hajtóműházas ennyit a marketinges megtévesztésről .
Ha 20-100 as csavarokat akarsz behajtani akkor tökéletes ez a gép könnyű és iszonyat erős. De ha nagyobb csavarokkal dolgozol 20-160 ig akkor ez a gép az ideális megoldás
Én cserélgetni szoktam mind a két gépemet a nagyobbal rövid idő alatt kikészült a csuklóm de mára már hozzá szoktam és fel sem tűnik ha több órát használom .[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
válasz Dízeles #3898 üzenetére
Ajtó alját gyalultam meg nem akartam megcsinálni kicsi munkát már nem vállalok.
Lefektettük egy asztalra az ajtót .
Nem akartam hogy a megrendelő szemébe és az én szemembe nyomja a forgácsot ezért a bal kezemmel befogtam gyalulás közben a forgácskidobó nyílást de kint csináltuk a hidegen a mutatványt ( kb több ezerszer csináltam így ) kicsit elfagyott a kezem, ezért kifordult a gép a jobb kezemből a a bal kezemmel utánna kaptam mire megesett a baj de aznap még befejeztem a melót 3 kötést véreztem át a nap végére másnap már csak kettőt , nem nagy a gáz csak a kis uj alsó feléből szedtem le 1,,5 mm ert .
Úgy is mondhatnám csak egy újnyit gyalultam az ajtó aljából[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest