Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #3046 üzenetére
"A Makita gépekbe ha jól tudom igazi Japó minőség kerül válogatott cellákkal ."
Meg vagyok győződve erről. Ha többen is írtátok ide (Veled egyetemben), hogy 6-7 év után még mindig megy, hát az nem piskóta.
Bosh-ról többen is jelezték, hogy két év, kampec az aksinak. Valószínűleg ők valami koreai kívülről csillogósat tesznek bele, mert azt megkapják szarér-pittyér.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #3048 üzenetére
Egyáltalán nem kötözködés ez. Teljesen más rendszerű emeltyű - úgy látom, porvédett csapágyakon futó, sehol nem csukló megoldással. A kép bizalomgerjesztő.
Egyenlőre ne ítélkezzünk felette szerintem. Nézzük meg jövő ilyenkor - már ha használva van böcsülettel. (Feltételezem, h nem munkanélküli ács a haverod.)
Valaki írta a KS210-ről, h neki a pontatlanságon kívül nincs baja véle. Na, ja! De nem sokat használja. Az első 1-2ezer vágásig nekem is csak a pontatlansága adott okot fejcsóválásra, aztán ahogy bedobtam a mélyvízbe, hát egyre jobban fuldoklik szegény.Íme:
Látható, h egy fadarabot csiptettem az enyvszorítóval oda, h ne tudjon visszazáródni, mert akkor nem akar kinyílni. És az is látható, h feleslegesen, mert mostmár hiába elengedem, vissza se áll a helyére rendesen. Szerintem ilyet még a kínzó se művel 10 rugóért - igaz, ennyi vágást ki se bírna, mert ezen ki van húzva a szívató, ha mellé állok dolgozni.[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
Madmax81
aktív tag
Az az igazság hogy én is vettem egy ilyen gépet csak én a KGS 216 ot haverom meg a KGS 254 et tegnap volt időm az övét kipróbálni és megtetszett .
Ezúton is Köszönöm Vikusz77 fórumtársnak a segítséget sikerült 55 ezer Ft ellenében házhoz szállíttatni a kicsikét .
Már a próba vágásokon túl van és elég stabil de majd az idő eldönti mennyire jó gép .Esetleg tudnál teljes képet készíteni a gépről ha lehet oldalról kíváncsi vagyok pontosan hogy is néz ki az a borzalmasan rosszul működő védő burkolat .
1956-2010 07.22 Varga László
-
Vikusz77
tag
válasz Madmax81 #3053 üzenetére
Nincs mit, de én eddig azt hittem hogy te 68-ért megvetted a kiállításon a kgs 216-ot. A haverod meg a kgs 254-et.
Most akkor ezt nem értem teljesen. Vettél most mégegyet 55 ért?
Ezek szerint próbáltad mindkét gépet.
Mi a véleményed, mennyire különbözik a kettő (pontoság, masszivitás érdel elsősorban).
Mert pofára szinte ugyanaz, de árban jelentős a különbség. A teljesítményben a párszáz vatt nem hiszem hogy perdöntő lenne.Aksi téma:
Nem szabad lemeríteni. Amint gyengül a teljesítmény-ez elég hirtelen szokott ebkövetkezni- töltőre kell tenni.
Mert a cellák 1.2 voltosak, viszont 1 volt alá nem mehet a feszültség.
A gép azonban még akkor is elforog, egy lámpa meg vígan pislákol amikor az öszfeszültség bőven 10 volt alatt van.
Én se értek hozzá, ezt hozzáértők mondták.
Tehát amint gyengül, töltőre.
Az hogy még életben vannak, nem tusom minek köszönhető, de tilos ezt csinálni ezt mondják az okosok.
És jól mondtad Ni-Cd aksikat nem szabad leszedni hamarabb a töltőről, illetve nem szabad félig lemerülten felrakni rá. -
Madmax81
aktív tag
válasz Vikusz77 #3054 üzenetére
A vásáron meg akartam venni de nem vettem meg.
Még jó hogy szóltál mert már itthon akartam megvenni első felindulásra .
A két gép között az a különbség hogy a nagyobb gép a 254 es 9 centit vág át a 216 pedig 6 cm ert .
Neked köszönhetően spóroltam pár ezrest
A két gép között szinte semmi a különbség csak a lap nagyobb az egyiken és a motor erősebb de szinte semmi más nem változott stabilitásban ugyan az a kettő .
Aksi témában még annyi hogy régen is ezt csináltam de 6 évet mentek a gyári aksik úgy látszik szerencsém van ezekkel a dolgokkal .1956-2010 07.22 Varga László
-
Vikusz77
tag
válasz Madmax81 #3055 üzenetére
Értem, akkor mázli is volt benne. Örülök neki. hogy nem drágábban vetted.
Azt hittem a kgs254 masszívabb, mert a 216 tényleg nagyon olcsó.
Van rá három év garancia, ha neten regisztrálod, de gondolom ezt tudod.
Persze ha létezik még ez a metabonál (xxl garancia a művészneve ha jól emlékszem) . -
Dízeles
aktív tag
Olvasom megy a gép analízis.Hát én is beszólok.Ha a műhelyben dolgozik az ember 220-as gépek nagyon jók .Viszont beszerelésnél vagy helyszíni munkánál az aksis gépek aranyat érnek.Sajnos nekem is az a tapasztalatom ,hogy megbízhatósági és minőségi problémák egyre sűrűbbek .Ha ilyen probléma a műhelyben lép fel az ember megoldja .Viszont szerelésnél bosszantó.Mikor tanuló voltam péntekenként minden szerszámot és gépet át kellett nézni ,takarítani,karbantartani.
Példa.
Van egy jó kollegám ,tűpisztollyal dolgozik mondom neki miért spticcel vizet a belövő ?Hát ő azt nem tudja.Kérdem leszokta engedni a vizet a kompresszorból. Miért le lehet?
Megmutatom hol kell .Kb 30 liter víz jött ki a tartályból.2 éve vette azóta gyűlt össze.
Na szép napot mindenkinek.
Madmax81 király a repi dekopir lap.[ Szerkesztve ]
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
Vikusz77
tag
válasz Madmax81 #3058 üzenetére
Persze.
Felmész a www.metabo.hu oldalra, balra az oladal közepén lesz egy olyan ablak hogy" XXL garanciához".
Arra rákattintassz. Ott le van írva mit hogy kell csinálni."Regisztáció az xxl garanciához" gombot megnyomod, utána a "tovább" gombot, ekkor regisztrálsz hogy be tudj lépni. Megadod az adataidat, kitalálsz egy felhasználónevet, jelszót. utána belépsz és kitöltöd a gép garancialevelét tulajdon képpen.
A lényeg, hogy meg kell adnod a vásárlás adatait(időpont, kereskedő, stb) valamint a gép típusát kiválasztani, és a gyártási számot beütni(rajzon mutatják mit hogy).
Amikor kész vagy, elmented a garancialevelet, amit utána kinyomtatsz, hozzáteszed a többi papírhoz, és kész vagy.
Mindezt a vásárlás utáni 4 héten belül! Gérvágónál elfelejtettem és 1 nappal lemaradtam.
Csináld meg még most, 5 perc kb. Leírni bonyolultabb mint a valóságban, ha gond van szólj.
Ha ezt megteszed, a garanciád 1 évről, 3 évre hosszabbodik. Ha megcsinálod, murphi törvénye szerint biztosan nem romlik el.
Mondjuk a kereskesdőnek illene erre felhívni a figyelmet szerintem... De Magyarországon vagyunk.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #3058 üzenetére
Három (biztosan van több is) márkáról tudok, amelyik így 3 év:
- Metebó
- AEG
- Festol
Metebót fel szokta ajánlani a kereskedő. Amit Interneten vásároltam, arra automatikusan és kérdezés nélkül beregisztrált helyettem Vén Pista, és csatolta az XXL garanciát a géphez.
Utóbbi kettőt a kereskedő nem jogosult helyetted (elmondásuk szerint - de nagy hülyeség!)Több fa van, mint asztalos!
-
Madmax81
aktív tag
válasz Dízeles #3059 üzenetére
Érdekes ez a Dewalt lap nagyon kemény de szó szerint általában a lapok többségét el lehet hajtani de ezt nem olyan kemény mint a beton vágás közben kanyarban nem vág alá nem hajlik el kérdeztem az eladókat hogy mennyibe kerül , azt mondták olyan új hogy még az árlistában sem volt benne az ára " tehát ha nincs ár akkor ingyen van "
-
kalman7
csendes tag
válasz Madmax81 #3029 üzenetére
Á, nem fáj. Mire lekattintottad, addigra én már 2x szétszedtem mindet. Komolyan. Először kíváncsiságból, aztán azért, hogy vajon a fatokosok kése illik-e bele. Most már ki vagyok kupálva gyaluval. Egész jól be tudom lőni azt az ács gyalut meg a kistesóját, ez kettő. Nálam van faterom fatokosa, azt majd megtalpalom, addig nagyolni jó - (3). Közben vettem a vaterán egy rissz-rossz fémtokost (4). A fém házat rendbe hoztam, a kése viszont nagyon gyenge. Eltompul, kicsorbul, ki kell cserélni. Stanley-t akartam venni, de nem hoztak Sopronba. Akkor néztem a kiállításon fatokosba valót, de annak más a rés a közepén. Hiába nézegettem, szemre nem tudtam eldönteni, hogy jó lesz-e, így inkább vettem egy komplett fatokost (5). Van rajta forgácstörő, ilyet még nem láttam. Jó vastag a kése és már meg is dolgoztattam, jóféle anyagból van. Most ez a legjobb gyalum. Kicsit meg kell reszelni a kést és akkor át fog menni a fémtokosba. Érdekes, hogy ez a fa tok talpa-oldala nem 90 fokot zár be. Külön anyagból van a talp (gondolom gyertyán), a test nagyobb része pedig bükkből. A talp anyaga mintha szélesebb lenne a testénél. Kb 2-2 milit majd le kell szedni belőle. Ezen felül a kollegám nekem ígérte a falc gyaluját, ő nem szokta használni. Ez már a hatodik lesz!
Vettem még egy széles vésőt, asszem 26-ost, egy citlinget: basszus 200ft-ért, a Stanley-s egy ezres volt még tavaly. Vettem még egy spéci fűrészt, azt mondta a szaki, nútfűrész. Kb 15 centis jó erős penge, és foganytú van rajta mindkét irányban. A foga ha jól emlékszem nem szimmetrikus, hanem az egyik irányba mutat. Még nem próbáltam.
Akartam még venni egy jó fenőkövet, most még csiszolópapírt használok. Néztem azokat a gyémánt csodákat, de nem voltam meggyőződve, hogy tartósabb mint egy jó nagy normál vizes kő. Aztán az esztergások ajánlottak egy győri boltot.
Repi ajándékkal nem voltam olyan ügyes. Csak egy bazi nagy tiplit hoztam el, amivel az egyik faházas cég rögzíti össze a falnak való anyagot. Akkora mint egy kalapácsnyél.
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #3063 üzenetére
Hú, a fene se tudja ilyenkor a frankót.
Azt hiszem, legtisztább sor, ha a haverod adatait püfölöd be. Javításkor lehet gondod, ha nem helyi kereskedőtől vetted - de a számláért cserébe ennyit kötelessége megtenni a haverodnak, hogy intézi helyetted.
Alapban az történik nálam, h a kereskedő, ill szervizes engem személyesen ismer, így bármilyen néven adom neki oda, tudja, h az enyém, és nekem adja vissza. De hogy akkor mi van, ha Interneten rendelted, vagy Sopronban vetted? Elvileg az eladó köteles a gépet szervízbe küldeni, de a tulajdonos küldheti maga is. Itt viszont postázási problémák adódhatnak.Haverod meg ha egyszer összevészne Veled, lazán követelheti a gépedet, hiszen számlája van róla, hogy az övé. Meg másik dolog, h mostmár vállalkozó vagy, a gépeket pedig "illik" leírni az adóalapodból.
-
Vikusz77
tag
válasz Madmax81 #3063 üzenetére
Szerintem a vásárló adatait add meg akkor mindenhol (az elején a regisztrációnál is) , tehát a haverod cégét.
De ebben nem vagyok biztos, csak 99,%-ig. De mivel papíron az ő cége vette a gépet, ennek látom értelmét.
Aztán ha utolér a Thyeby féle metibó átok akkor el kell kérned a havertól a számlát meg a "sima" garanciapapírt (ja az nálad van nyílván) mert csak azokkal együtt érvényes az xxl netes garanciapapírod amit kinyomtatsz.
És mindhármon ugyanaz a cég kell hogy szerepeljen vásárlóként.
Szerintem.
Thyeby kijavít ha nem így van. Neki cége is van, meg metibója isKözben olvasom hogy nagyjából Ő is ezt írta.
Szerintem joga van bárkinek beadni a gépet, max a haver ír egy papírt hogy odaajándékozta neked, vagy egy meghatalmazást hogy téged bízott mega beadással(de nem hinném hogy a szervíz térdekelné a dolog, beviszi, felveszik a beadó nevére és kész
Mert ugye ha a gépet odaadom a haveromnak ajándékba, neki is joga van bevinni a szervízbe a gépet javíttani az eredeti garanciapapírokkal..
Összeveszni meg nem kell vele...
De ennyire felesleges is előre futni szerintem.
Az ő cégére -ha kell- nevére regisztrálod neten az xxl garanciát és kész.[ Szerkesztve ]
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Napok óta olvasgatom a fórumot, de most már hozzá is szólok. Az aksis gépek ügyében. Mivel nekem volt egy pár gépem, még ki nem fosztottak. :-( És hát azt tudni kell, hogy a műhelyembe nincs igazán fűtés, a tavalyi télig meghát egyáltalán nem is volt. Így nem ritka volt a +1-2 fok. Tartósan. Az aksik egész jól bírták, mert az egyik gép aksija, már a legalább az 5. évében volt. Ezt a fajta traumát, meghát minden évben átkellett élnie szgénynek. Mondjuk fagy nem érte őket. És egészen áprilisig kitűnően működtek, és működnének még mindig ha el nem lopják tőlem. :-(
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
thyeby
őstag
válasz L.Szilárd #3067 üzenetére
"Szerintem joga van bárkinek beadni a gépet,"
El kell azt az XXL garanciaszerződést olvasni rendesen, hogy nincs-e benne olyan kitétel, hogy a garancia nem ruházható át...
Ez nekem homályos.
Úgy tudom, h a törvény szerinti 1 év az átruházható, a többiben azt köt ki a gyártó, amit csak akar. Ha azt mondja, h csak a hónod alatt egy kuglóffal viheted szervizbe, akkor kuglóf is kell. És olvastam én már olyat, h a garancia más személyre nem ruházható át - magyarul, ha eladod, a vevőnek nem lesz garanciája rá. (A plusz két évre! Az első évben a gyártónak kussolás van, mert azt a garanciát nem ő vállalta, hanem törvény kötelezi rá.)Több fa van, mint asztalos!
-
Vikusz77
tag
Most hogy mondod, rémlik hogy igazad van. Az xxl nem ruházható át.
De szerintem ha írok egy meghatalmazást hogy az én nevemben (x.y.) viszi be a gépet akkor ez kijátszható.
De reméljük nem romlik el, és akkor nem kell variálni, vagy hogy a haver a közelben lakik, és akkor beadja ő a gépet.
De ez majd ráér akkor ha esetleg elromlik.
Egy (szinte) biztos, Madmax ugyanazt tüntesse fel vevőnek, aki a számlán szerepel.[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
válasz Vikusz77 #3069 üzenetére
Ok eddig tiszta sor de a cégnév lehet xxx KFT de a név lehet az enyém a számlán csak a cégnév szerepel .
Nagyon este van már nem értem ezt a kérdő ívet itt mindent kétszer kell megadni ??
[ Szerkesztve ]
-
Vikusz77
tag
válasz Madmax81 #3070 üzenetére
Ahogy én nézem, megadod a cégnevet, és utána a saját nevedet (nem a haverét) .
Mert ha elromlik, te viszed a szervízbe-azt meg nem hiném hogy cégpapírokat fognak kérni hogy kik a cég tulajdonosai.
És ha igazam van(Thyeby öreg róka majd ő kijavít ha nem ), akkor ha a te neved szerepel rajta-és a haver cégneve, akkor te viheted szervízbe ha elromlik.Nem kell kétszer megadni, felül a névhez szerintem a vezetékneved kell.
Alul a "felhasználó neve"-hez a teljes nevedet(amennyiben azon a néven regisztráltál), illetve a jelszóhoz az általad megadott jelszót.Mert mielőtt ezt kitöltöd regisztrálni kell-ahogy korábban írtam-. Tehát meg kell adni egy felhasználónevet(szerintem ennek nem kell feltétlenül a valódi nevednek lennie, de lehet az is), illetve kell adni egy jelszót.
Ezután tudsz garanciapapírt gyártani.Egyébként ha elrontod nincs baj, lehet többször is próbálkozni.
Van még egy hónap, nem kell éjjel fáradtan vacakolni vele .
De ha nem jön össze valamiért, elküldöd az adatokat megpróbálkozom majd vele. -
bbchris
senior tag
válasz Winner_hun #43 üzenetére
Ami a képen van az valószínű hogy dualos vágópenge . A Ritkább fog az fára van az tuti a sűrűbb pedig fémre , persze lehet fára is használni de a hátránya az hogy eltömődik és csak égetni fog . Persze fém alatt itt nem keményacélt értek hanem sima mezei laposvasra vagy alura vagy valamilyen puhább fémre .
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #43 üzenetére
Hát ez elég pihent találmány!
Aki megalkotta, annak még sose rezgett a kezében dekorfűrész.1 - Vágjunk a fonákjával - mondjuk mezei laposvasat: Kicsorbul a fához kiképzett él.
2 - Vágjunk fát: A kanyarban jól meg fogja reszelni az anyagot a penge fonákja.
3 - Visítva talán egyenes vágásra alkalmas lehet (ne, ha nem lenne kihajtogatva a fog) : De ahhoz meg minek dekopírfűrész?innovácijó!
(lassan azt jelenti számomra ez a szó, hogy bevált szerszámok izomagyú elb@szása - ahogyan a reform ma országunkban ezt jelenti: kib@szottnagy megszorítás a nagytőkések javára)Több fa van, mint asztalos!
-
Dízeles
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
válasz Dízeles #3074 üzenetére
Hali
http://media.proxnet.hu/ ezt az oldalt használom
Kicsit macerásabb mint a képfeltöltés de ez nagyon hosszú ideig tárolja a képeket.
Egy ajtó második fénykora csak le akartuk szedni a festéket és igy is hagytuk
Szerintem jól néz ki még kap valami színtelen lazúrt
Fürdőkád
2
3
4
5
6
7
Az időközben elkészült korhű utánérzés
Korhű megoldások
Korhű berendezés
Szekrény + Ágy
2[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #3076 üzenetére
Ne sajnáld, h nem vettél belőle!
Sose próbáltam, de értetlenkedek, h asztalosszem nem veszi észre, hogy ez a megoldás használhatatlan - pláne kis ívekre. Nagyon csúnya vágásfelülete lesz.Ha kis ívet akarsz vágni, akkor a konkávot fúrd ki előbb forstnerfúróval, és használj jó minőségű, megfelelő fogosztású fűrészlapot - minél kisebb az íved, annál keskenyebbet.
Tudni kell még, h a keskeny lap könnyebben eltér a merőlegestől, tehát nem kell mindennek nekiugrani a legkeskenyebb lappal.Több fa van, mint asztalos!
-
Madmax81
aktív tag
Attól függ hogy mire használod ha a kör ív belseje kell neked abban az esetben jó lehet a dolog .
Én sima lappal vágom az Íveket , de mostanság kipróbáltam a " repi lapokat is " rájöttem ezek nagyon jól vágják az íveket de csak fában bútor lapra kicsit durvák a fogai .1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
válasz Dízeles #3078 üzenetére
köszönöm havernak csináltam nem tudtuk mi legyen az oldal fala a kádnak majd egy " borozgatás közben meglett az ötlet " boros hordóból
Sokat gondolkoztam hogyan lenne jó a dolog mert a hordó jobb oldalával már kifelé kellett kanyarodni de ezt is megoldottam azt hittem hogy nehéz lesz de egy fél nap alatt készen lett a végeredmény dugó vagyis csap is volt hozzá de azt per pill nem találtuk .
Ezt úgy 3 éve csináltam látszik is rajta hogy le van lakva egy kicsit , nincs festve csak olajat használtunk felület kezeléshez .[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
válasz kalman7 #3064 üzenetére
Akkor kézi gyalu ügyben nagyon járatos vagy .
Kézi szerszámokat nekem is kellett volna vennem de a gépek annyira lefoglaltak hogy meg is feledkeztem mindenről .
Pászító fűrészből sajna én rosszul állok de még van kettő ami használható , a forgatható nyelű változat nekem is tetszik .
Néztem én is a gyémántos élezőket de valahogy nem adtam be neki a derekamat túl drágák voltak nekem nem ér meg 2-5 ezret egy ilyen szett , inkább maradok a vizes kőnél .1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #3075 üzenetére
Kicsit elvarázsolt ez a munkád.
A bútorokat is Te készítetted? (egy kevés faragás mégjobban feldobta volna - valami egyszerű tulipános motívum pl)
Hát ez nem volt egy kommersz munka!
A hordó ötlet nagyon eredeti, a megvalósítása pedig külön elismerést érdemel.
Jó térbeli érzéked van.Korhű akkor lenne, ha nem virítana a modern fürdőkád, és a Billerbeck matrac. De így is nagyon jó. Adhat egy életérzést annak, aki használja majd.
Gratula!
-
progizmo
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy átjáróm az étkező és a nappali között, ami körbe van lambériázva. Ajtó nincs rá fölszerelve, és nem is szeretnék. Viszont néha jól jönne, ha le tudnám zárni (pl. ha vendégek alszanak a nappaliban). Ezért egy tolóajtót szeretnék, ami funkcióját tekintve a legmegfelelőbb lenne, ráadásul pont a hűtő mögé csúszna be. Nem szeretnék felül és alul síneket, ezért a teljesen kihúzható fióksín lenne a legjobb, de nem találok megfelelő méretűt.
Ilyesmi kellene, egy méteres hosszban:Van ötletetek, hogy hol lehet beszerezni? Esetleg más, hasonló termék?
Előre is köszi a segítségeteket!
-
mdk01
addikt
[I]Nem szabad lemeríteni. Amint gyengül a teljesítmény-ez elég hirtelen szokott ebkövetkezni- töltőre kell tenni.
Mert a cellák 1.2 voltosak, viszont 1 volt alá nem mehet a feszültség.
A gép azonban még akkor is elforog, egy lámpa meg vígan pislákol amikor az öszfeszültség bőven 10 volt alatt van.
Én se értek hozzá, ezt hozzáértők mondták.
Tehát amint gyengül, töltőre.
Az hogy még életben vannak, nem tusom minek köszönhető, de tilos ezt csinálni ezt mondják az okosok.
És jól mondtad Ni-Cd aksikat nem szabad leszedni hamarabb a töltőről, illetve nem szabad félig lemerülten felrakni rá.[/I]Ezt én is így tudom és a merülőfélben lévő aksi használata a gépnek sem tesz jót, pláne az aksinak.
-
mdk01
addikt
Nem tudom miért kell ezen kiakadni.
Nekem is van 2-3 db most is a szerszámos ládámba meg egy párat már elhasználtam.
Ez a lap azért jó mert kis íveket lehet vágni vele ,mert a lap eleve kicsit keskenyebb a használandó résznél, plusz hátul apró fogak vannak amik még reszelik a fát hogy helyet csináljon magának.Remélem a lefelé szaggató lapot nem kell bemutatnom.
-
thyeby
őstag
Igazad van, butaság volt úgy lehurrognom. Van, akinek jól jöhet, mert nem számít túlzottan a vágásfelület - mondjuk, mert úgyis takarásban lesz.
Túlságosan az én munkámból indultam ki, s nekem nem megengedhető a durva felület. Hát, kicsit rövidlátó voltam."Remélem a lefelé szaggató lapot nem kell bemutatnom."
Winner már bemutatta. Fotóval is illusztrálta - mert azon is értetlenkedtem.
Épp ennek apropóján be is építettem egy asztallap alá a metibó dekort. Dolgoztam rajta biztosan egy délelőttön át, de hiába. Az egyenest korrektül lehet úgy vágni, de kanyart azt sehogy , mert úgy csapkodja a vágandó fát, mint a jó menyecske az urát a kocsmából kifele.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz progizmo #3085 üzenetére
Üdv!
Ez akkor sem felelne meg Neked, ha kapnál egymétereset, mert vízszintes lapok, fiókok tologatásához lett kifejlesztve, és a görgői az ajtó súlyától alul-felül szorulnának, ha egyáltalán hajlandók lennének megmoccanni. Ám még ha működne is a fiókgörgővel, hát sebesen elkopna, szétesne.
Azt javaslom, ne idegenkedj a jól bevált és finoman működő függesztett ajtósín alkalmazásától. Igaz, hogy kilóg felül, de azt egy pószpász léccel, lambériadarabbal prímán lehet takarni. Problémát inkább a küszöbnél fog jelenteni egyik másik ilyen megoldás, de ha jól szétnézel valamelyik mintateremben, biztosan találsz olyat, ami minden igényedet kielégít - nagy a választék.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Ha jól meg van csinálva akkor nem feltétlen feszül meg. Azt is írta hogy ritkán lenne használva, szóval ha jól meg van csinálva akkor igen sokáig jó lehet.
Hogy hogy ne feszüljön meg? Alulra 2 db görgős támasztó kell ami nem hagyja bukni az ajtót, ennyi► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz progizmo #3085 üzenetére
Üdv!
Én úgy tudom, hogy van olyan vasalat aminek csak felül van síne, és alul csak egy kis vezetője van amit az ajtó sarkába kell lecsavarozni. Ha jól tudom, felül is csak 4-5 centit áll ki a falból, és akkor még bőven elfér a hütő mögött. Így egyáltalán nincs útban. Ha gondolod utána nézek.
Amúgy abban igaza van az előttem szóló egyik kollegának, hogy a fiók görgő nem erre való, meg azthiszem ha megtudnád egy ilyen komolyabb görgőnek az árát hamar meggondolnád magad.Csáó!
[ Szerkesztve ]
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #3092 üzenetére
Próbáld ki.
Mert az nekifeszül a konkáv résznek, és karmolni fog.
A nagy fog elől nem feszül semminek, és gyönyörű felületet hagy maga mögött, ha jól állítottad be a fordulatszámot. Na, ezt a felületet fogja megkajmolni a hátsó fogazat. (S ha csak egy pillanatra is leállsz az előtolással, még bele is rágja magát az ívbe.)Sietek jelezni: Még sose vágtam ilyennel! Ha valaki kipróbálta, az több észt oszthat itt e-téren, mint én.
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #3092 üzenetére
"Csinálj görgős leszorítót"
Már majdnem mondtam, hogy miért nem mondtad, hogy heuréka!
Kaptam az ötleten hirtelenül, aztán átgondolva a dolgot: Milyen görgő nem hagyna nyomot a fában? Még a bükkhöz lehet, h jó is lenne, de nekem sok fenyőt kellene így vágni (puskatusok). És további probléma, hogy hol ez egyik oldalon szaladna le a görgő a fáról, hol a másikon - hacsak nem vennék emiatt 150-es helyett legalább 170-es deszkákat.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #3093 üzenetére
Skicceld már le, hogyan képzelted alul - ha van időd rá. Mióta olvastalak azóta töröm az agyam, hogy a picsába is tennéd a két fiókgörgőt, hogy az korrekt legyen?
(Igaz, h a világon se létezik 100-as fiókgörgő, de bosszant, h nem jövök rá, miként képzelted.)Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #3097 üzenetére
Ha alu felsőprofillal dolgozol, mennyibe kerül egy 80 cm-es szett?
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs