Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz #05304832 #28752 üzenetére

    Unimax-os 900-as ötezeröt körül, a Bessey 800-as pedig 8 ropi körül összehasonlításában pl nem több, mint duplája, hanem ebből a kettőből én gondolkodás nélkül a Besszit rendelném meg. De lehet, hogy van a Conrad-tól olcsóbb üzlet is M.o.-n, a Conrad-ot csak hirtelen felindulásból linkeltem nagy sebességgel. És tudom, hogy van néhány túlárazott tétel a kínálatukban.

    Nincs unimaxosom, nem tudlak megnyugtatni, hogy korrekt, de azzal igen, hogy ami az unimaxnál se olcsó, az azért általában nem túlárazott tecsógazdaságos verzió.
    Puding próbája az evés. A bessziről tudom, hogy könnyített, de erősített ötvözetekkel dolgozik. És ettől drágább, mint egy hasonló átlagos márka. A Topexhez pl még véletlenül sem hasonlítanám. De a Bessey-től sem való hanyat vágódni, nem is tudom, ki írta ide a fórumba, hogy kölcsönkértek néhány Bessey szorítót egy fajátékostól, és az elengedte a szorítást. Nekem eddig nem tett ilyet, hanyagul meg se lehet húzni, mert vagy nem szorít sehogy, vagy rendesen. De még nem volt módom alaposan megfingatni - ahhoz nincs elég Bessey szorítóm. (Egy vagyon lenne mondjuk 20-25 párat beszerezni belőle.)
    Viszont nagyon csiklandoz a gondolat, hogy készítsek magamnak a tegnap linkelt videók alapján. Csak mikor lesz nekem arra időm, azt nem tudom. Elvileg egy home made szorító is utolérheti funkcionalitásban is, használhatóságban is és tartósságban, megbízhatóságban is a drága nagyokat. Csak alapossággal köll végigvinni. Szerintem.

    Az a baj, hogy minél hosszabbra készítjük a szorító pofáját, az annál erősebb szárat igényel, meg úgy mindenféle alkatrész alapanyagot is. A nyolc centi már nem kevés az ilyen típusú áttételeknél.
    Nem ritkán épp a hosszú pofa az oka az elgörbült szorítóknak. Mert sokan zsigerből is max-ra szorítanak vele, mondván, hogy ha már tudja, akkor miért ne úgy. De igazán a gyártónak kellene úgy kalibrálnia, hogy ne görbülhessen el max.-on se. Kifli Besseyt személyesen még nem láttam. Ettől persze még lehet, hogy létezik.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák