Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3799 üzenetére
Vagy így FET-tel.
[link]Célszerűen alacsony vezérlő feszültségű (pl. IRL sorozat) FET-tel.
pl.:
[link]Kész modul is van rá:
[link]Igaz, ebben IRF van, de tapasztalat szerint ezzel is elketyeg, de én ki szoktam cserélni IRL-re
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
zsolti_20
senior tag
Megérkeztek a NRF24L01 modulok, 2db antennás és 2db antenna nélkülit rendeltem. Ezekhez van esetleg valahol valami leírás hogyan üzemelhető be Arduino UNO és arduino pro mini közé? Próbálgattam őket, ki is küldi a jelet de a másik valamiért nem látja. Illetve két irányba ezek hogyan használhatóak? Elég lenne már annyi is ha konzolba beírt szöveget, számot tovább lehetne küldeni a másikra, illetve ezt vissza.
-
DeniL
tag
Sziasztok,
valaki használ PoE-s Ethernet Shieldet Uno R3-hoz? Ha igen, mely típust és mi a tapasztalata vele?
Köszönöm! -
MasterMark
titán
válasz Janos250 #3801 üzenetére
Köszi, de nem értem hogy működik ez a FET? Ez ilyen relé szerű?
Mit jelentenek ezek az értékei? Milyet kell válasszak, mi alapján?Azt se értem, hogy miért a negatív oldalra kell ezeket kötni?
Az Arduino Nano-nak nem gond a 12 volt? Azt hittem csak 5-öt szabad ráadni a lábaira.
Switch Tax
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3805 üzenetére
"Ez ilyen relé szerű?"
Igen, a digitális technikában gyakorlatilag reléként használjuk.
Pl. itt van egy leírás. Középiskolásoknak íródott a Microchip PIC áramkörök használatáról,
de van benne alap áramköri bevezető a relé, tranzisztor és a FET analógiájáról és használatáról.
Csak nehogy egy villanymérnök meglássa, mert a guta megüti, hogy ilyen slendriánul van fogalmazva,
de ott a középiskolás szinten való érthetőség volt a lényeg.
Szó van benne az alapokról, de pl. a szervo és a léptető motorok működéséről is.http://kkft.bme.hu/~johnny/Diplomamunka_OcskoSzabina_2011.pdf
34. oldal, 18. ábra.
"miért a negatív oldalra kell ezeket kötni"
A már idézett linken a "low side", "high side" megoldások.
Ha nincs speciális ok, akkor a "low side" alkalmazandó, ekkor NPN tranzisztort, vagy N típusú FET-et használunk.
Mégpedig azért, mert a közös földhöz képest ebben az esetben kell pozitív feszültséget/áramot adni a FET-re/tranzisztorra,
tehát ez passzol a kontrollerekhez.Az arduino 5, vagy 3.3 V-al dolgozik, de relével/tranzisztorral/FET-tel tudunk nagyobb feszültségű áramot is kapcsolni. A megadott feszültség a FET-re (S-D) adható legnagyobb feszültséget jelenti, az áram pedig azt, hogy a drain (D) és a source (S) között maximum mekkora áram tud folyni, hogy a FET ne robbanjon fel a melegtől. Ezt az értéket persze nem kell túl komolyan venni, mert rövid idejű terhelésre vonatkoznak. Tehát ha az van írva a FET adatlapján, hogy 100 A, attól még ne akarjunk vele 100 A-t kapcsolni. Tehát ha a FET G (gate) lábát az S-hez képest néhány voltos pozitív feszültségre tesszük, akkor vezet, ha nem, akkor nem vezet. (leegyszerűsítve). A G általában közvetlenül ráköthető a kontroller lábára, ha nem akarunk nagy sebességű kapcsolgatást, de párszáz kHz-nél már meghajtó áramkör szükséges, mert a G-S ellenállás ugyan rendkívül nagy, de a kapacitás viszont nem, ezért az fel kell tölteni és ki kell sütni.
[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Arduino-t miképpen lehet használni AVR ISP-ként?
Az AVR-be ezt a kódot kéne beleírni.
Megoldható? -
-
zsolti_20
senior tag
Ezt a NRF24L01 Wifi modult mindenhol csak adóként vagy vevőként használják. Nem találni sehol sem rá olyan leírást ahol adó-vevő lenne mind a két oldalt. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Nem jutok egyről a kettőre...
-
zsolti_20
senior tag
válasz Gergosz2 #3811 üzenetére
Sok kisérletezés után az ugrott be mi van akkor ha nem működik normálisan Arduino Pro Minivel?
KÉPKettő NRF24L01 wifim van, az egyik egy arduino UNO-ra csatlakoztatva másik pedig egy arduino pro minire. Ezen a táblázaton látszik, hogy milyen adatokkal rendelkezik. A fura a pro mini oldalán lévő üres címzések, illetve akárhányszor resetelem le mindig változik pár érték. Pl a 8bit disabledre, a low power high-re stb... Gondolom lehet a wifi kuka, de nem, mivel megcseréltem őket, ekkor is ugyan ezt tapasztaltam. UNO oldalán fix minden érték. pro mini oldalán változik állandoan valami. Most tartok egy kis szünetet, aztán tovább nyüstölöm. Bármi segítséget elfogadok, emrt ez a pro minis megoldás kifog rajtam... a nano pedig túl nagy lenne nekem.
-
gyapo11
őstag
válasz MasterMark #3813 üzenetére
Ha megnézed a kapcsolási rajzot, akkor látszik az ua78m05 feszültség stabilizátor a Vin után. Ha ennek megnézed az adatlapját, ott van, hogy minimum 7 V maximum 25 V mehet rá.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Zoja™
őstag
válasz gyapo11 #3814 üzenetére
Szerintem elbeszéltek egymás mellet. Ha jól vettem ki, Ő arra kíváncsi, hogy a led szalag meghajtásához hova kösse a +12V-ot. A kapcsolási rajz pedig csak arra ad következtetést, hogy mekkora a max feszültség, amit az arduino elbír(na). De tapasztalatom szerint 12V-nál többet nem érdemes neki adni, mert meghülyül.
Lehet rossz betáppal próbálkoztam, de nálam 15V-nál már behülyült, nem volt képes lefuttatni a programot.
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3813 üzenetére
+12V -> led + oldalára
led negatív oldala -> FET D
FET S -> közös GND (nano GND-je és a 12 V negatív oldala)
FET G -> arduino egyik digitális lábára, amit állítasz hol nullára, hol egyre.
Ezzel már elketyeg.
Az arduino Vin-jét is teheted a +12V-ra, bár a 12 V-tól már eléggé melegszik a fesz. szab IC.
Jobb lenne neki kevesebb, de akkor két táp kell. Én 9V-nál többel nem szoktam működtetni, de némileg így is melegszik, viszont 7-8 V-os
tápot nem lehet olcsón kapni az ebay-en se.
A legjobb hosszú távú megoldás az, ha a teszel be egy párszáz forintos DC-DC step down konvertert, és arról hajtod meg az arduinót. Ennek + bemenete a 12V-ra, negatívja a közös GND-re, kimenetének + oldala az arduinóra, negatív oldala szintén a közös föld (egyébként is az). Ha a fesz szab. panelt 5V-ra állítod, akkor közvetlenül kötheted a a kimenetét az arduino 5V-jára, ha meg 7-8 V-ra állítod, akkor az arduino Vin-jére.
Pl.:
http://www.ebay.com/itm/3A-DC-DC-Converter-Adjustable-Step-down-Power-Supply-Module-replace-LM2596s-DG-/172052856625?hash=item280f263f31:g:i8cAAOSwKtlWjSbd
vagy ez:
http://www.ebay.com/itm/DC-DC-LM2596-power-Supply-Buck-Converter-step-down-module-GM-/262136732989?hash=item3d08911d3d:g:XoYAAOSw6dNWSu3o
Ez utóbbiakat folyamatosan használom, bírják a strapát.[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! valaki esetleg már próbált használni arduino pro minit NRF24L01+ wifivel? Hogyan használható vele? Van 3.3v-os illetve 5v-os pro minim is, de ha csatlakoztatom hozzá az RS232-es USB-t, akkor 5v lesz neki VCC-n de másképp nem tudom kiolvasni belőle hogy működik-e vagy sem. Sima unoval megy a dolog, de az tul nagy nekem...
-
-
zsolti_20
senior tag
válasz FireKeeper #3818 üzenetére
Külső tápforrás, de az arduino unobol kitudom olvasni adatokat, viszont az arduino pro miniből nem.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz zsolti_20 #3819 üzenetére
a pro minihez milyen usb-s vackod van? azt meg tudod mondani hogy hogy van most bekötve a tápja? pinout itt
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
MasterMark
titán
válasz Janos250 #3816 üzenetére
Köszi. Szóval elég a negatív oldal közös. Csak mert egy PC-ben lenne, ott ugye rendelkezésre áll 12, 5, meg 3,3 is, de szeretnék az usb-nél maradni a soros kapcsolat miatt.
Láttam, hogy kell ellenállás is a FET és az Arduino közé, az mitől függ mekkora kell?
Amiket az Árwill-ban kapni IRL FET-ek azok mind jók lennének, jól gondolom?
Switch Tax
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3822 üzenetére
Jók, persze, bár ott elég borsosak az árak.
Ha az ebay lassú, akkor én itt szoktam ilyesmit venni:
[link]
Ha precíz akarsz lenni, akkor kell ellenállás, de anélkül is megy. Azt szokták mondani, azért tegyünk oda ellenállást, hogy a FET G-S kapacitása miatt ne rántsa meg nagyon a kontroller lábát, de tapasztalatom szerint bírják ezek a kontrollerek azt is, hogy közvetlenül kössük. A közvetlen kötés előnye, hogy gyorsabb a kapcsolás, azaz kisebb a melegedés, mert a FET gyakorlatilag a kapcsolás ideje alatt melegszik. Hogy mekkorát? Ohm bácsi törvénye alapján pl. , hogy ha az IC lába és a FET között a tápfeszültség különbség van, akkor se legyen nagyobb az áram, mint ami a kontroller adatlapján van, mint legnagyobb terhelés. De hangsúlyozom: nem tapasztaltam még, hogy problémát okozott volna az ellenállás hiánya. Ha van választási lehetőséged, akkor a FET vezérléséhez 5V-os táppal járó arduinot válassz.Többen mondták már nekem, hogy 5V-os arduinoval az IRF sorozatú FET-ek is mennek, láttam is működés közben, de én mindig az IRL sorozatút használom, mert az alacsonyabb G-S feszültségen, tehát biztosabban kapcsol.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
World-Soft
senior tag
Ilyen Mega2560 R3 Pro Mini arduinot keresek:
http://www.ebay.com/itm/New-Small-Meduino-Mega2560-R3-Pro-Mini-ATMEGA16U2-Arduino-Mega2560-Compatible-/162218844110Nagyon sürgős lenne a héten.
Ha van, akár hibásod is, akkor az is érdekelhet, mert a helyét kellene egy projektben fixre kialakítani.Természetesen a működőnek jobban örülnék.
Előre is köszi a segítséget.
Zoli -
gyapo11
őstag
válasz MasterMark #3824 üzenetére
Itt egy link, fettel kapcsolgat fogyasztókat, pl. így.
Tehát nem tesz sorba ellenállást a gate-re, fölhúzza a pint és ennyi. Nálad nem 60 V lesz, csak 12, az elv látszik, hogy magasabb feszültséget is tud kapcsolni.[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
zsolti_20
senior tag
válasz FireKeeper #3821 üzenetére
Ez az USB-s dolog van hozzá.
És itt a bekötése: [link]A NRF24L01+ tápját probáltam bekötni a pro mini VCC pinoutjára és egy GND-re, illetve próbáltam külső 3.3v-os tápforrásra is kötni. Kimértem a prominin és ha USB-ra van dugva, akkor a vcc 5v-os, de ha nem kötöm rá a gépre nemtudom kiolvasni hogy működik-e egyáltalán, vagy soros porton se tudok adatokat beínri neki, hogy továbbítsa. AZ arduino uno-nál ilyen probléma nincs, ott 3.3v-ra van kötve és gnd-re.
-
tvamos
nagyúr
válasz Janos250 #3823 üzenetére
Azert tesznek ellenallas a FET gate-jere, mert azzal lassitjak a kapcsolast, igy kevesebb zajt termel, de jobban melegszik. Altalaban az 50-200 Ohmos tartomanyba szoktak valasztani az erteket.
En szoktam tenni egy ellenallast (10k) a gate-source koze, mert akkor reset kozben, vagy ha egyeb okbol bemenet a pin, akkor a tranzisztor biztosan nem kapcsol be."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
zka67
őstag
Szia, nem csak azért tesznek ellenállás a G és a mikrokontroller lába közé, hanem hogy megvédjék a mikrokontrollert és az egész áramkört attól, hogy ha a fet zárlatos lesz, akkor a túlfeszültség tönkretegye azt.
Nekem már sok áramkörömet megmentette az ellenállás (én 1M és 10K párost szoktam használni), mert a userek előszeretettel kötözgetik az áramköröket feszültség alatt, és sokszor csinálnak zárlatot, amit nem szoktak szeretni a fetek.
-
tvamos
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz Janos250 #3823 üzenetére
IRF Rgs értéke rendszerint 100mOhm körül/ felett szokott lenni, vagyis ha 12V fütéssel ráeresztesz 15A-t, akkor akár 2-3W is keletkezik rajta. IRL-nél Rgs kb 5mOhm, vagyis 100mW alatt marad bőven. Első esetben már akár bordát is kell szerelni a fetre, míg IRL esetén alig lesz langyos. Fűtés itt nem igazán PWM alapon megy, mert bekapcsol, majd viszonylag lassan, ha elér egy hőmérsékletet akkor ki, de ezt nem 100kHz+ frekivel teszi, hogy számítson bármi is az Rgs értéken kívül.
Ha ellenállást raknak elé az RC szűrőként viselkedik, vagyis a nagyfrekiket kiszűri, stabil lesz. Mivel ezek általában "nagy" fetek így magukban is viszonylag lassúak, emiatt nem nagyon kell ellenállás, de ártani nem árt.
Audioban szoktak tenni, mert ott a kis FETek ellenállás nélkül összeszedik a levegőből a 100MHz-et is és begerjesztik a rendszert, vagy rádió adást nyomnak ki magukból bemenet nélkül. -
Janos250
őstag
Köszi, jó hogy vannak itt villanyos emberek, mert Ti értetek hozzá. Én vegyész vagyok :-)
Én értem, de nem biztos, hogy mindenki:
Rgs-t írtál, de Rds-re gondoltál.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
tvamos
nagyúr
15A 100mOhm : 22.5W
(#3835) zka67 válasza tvamos (#3831) üzenetére
Oke, szerintem igy is sok. Mondjuk egy 500pF-es Ciss-sel szamolva (buz71a) ez akkor is nagyon lassu lesz. (Oke, egy modernebb fet mondjuk 50pF is lehet, de akkor is.)Ti mit szerettek? IRF540? 1700pF...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
zka67
őstag
-
tvamos
nagyúr
A melegedesnek 2 oka van. az egyik az ohmos ellenallason eso feszultseg okozta veszteseg, a masik a kapcsolasi veszteseg. Te (meg a tobbiek itt mind) csak es kizarolag az elsorol beszelgettek. Azt irtam, amig statikus a kapcsolas, ez a szamitas jo lehet, ha elkezditek pwm-mel hajtani, vegig kell gondolni ezeknek a nagy erteku ellenallasoknak a hasznalatat.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mennyi a pwm maximális frekvenciája az arduinonak? -
Ribi
nagyúr
válasz gyenesmartin #3841 üzenetére
Úgy tudom a 16MHz-et lehet leosztani attól függően, hogy hány lépésben akarod szabályozni.
Legkisebb a 2bit(4), vagyis 16/4 4MHz, így 0-33-66 között tudod állítani. -
almacsutka
csendes tag
Sziasztok!
Cnc shield v3+ a4988 motorvezérlő bekötéséről , beállításáról nincs valakinek leírása? (Youtube-on csak spanyol videókat találtam).
Az arduino-ra feltöltöttem a grbl 0.9-et és gcode senderrel használnám.
Az A4988-adatlapján lévő max 2A-es motor áram az fázisonként értendő?
Köszi! -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Több ADUINO-n osztott feladatmegosztást próbált már valaki?
Kaptam olyan tanácsot, hogy egy összetettebb feladatot nem biztos, hogy érdemes egy nagyobb HW-ba (pl.: Mega2560 R3 Pro Mini) egybe tömöríteni (az meg egy másik, hogy nincs is hely, ezért most egy NANO van csak tervezve), mert akadásokba és ütközésekbe futhatok bele.
Inkább több egység között osszam meg a feladatokat.Erről van valakinek tapasztalata?
A konkrét tanács az volt, hogy I2C-n a nano-hoz kössek egy pro minit. Az kezelje a kijelzőt vagy pár kisebb feladatot. (ugye a 128x64-es oled meghajtás nagyon sok erőforrást vesz ki már önmagában is, és félő a fő feladatra nem marad semmi helye.)
Vagy inkább a Nano helyett egy ESP32 D1 mini-t használjak. (bár nem tudom, hogy az mennyire szerencsés ha a fejemnél egy WI-FI antenna van).
Így fő feladatnak ott egy gyors egység, a mellek dolgoknak meg a pro mini (vagy a nano), ami plusz portokat jelent analog és PWM terén. (és több haszna van, mintha csak buta portbővítés lenne)Minden segítség és tapasztalat jól jön.
-
Janos250
őstag
válasz World-Soft #3844 üzenetére
Vigyázz az ESP32-vel, mert most jött/jön ki, fene tudja mennyire lesz kiforrott az első időkben.
Nekem még meg se érkezett a rendelésem. Én kipróbálnék egy ilyet:
http://www.ebay.com/itm/1pcs-STM32F103C8T6-ARM-STM32-Minimum-System-Development-Board-Module-Arduino-/141976860562?hash=item210e7af792:g:X-oAAOSw6BtVVACk
Ez a 32 bites ARM proci a maga 72 Mhz-ével azért gyorsabb, mint az öregecske 8 bites Atmel procik (Mega2560, mini, nano), annak ellenére, hogy a kész panel összesen 660 Ft-ba kerül.
Nekem nincs vele gondom.[ Szerkesztve ]
-
World-Soft
senior tag
válasz Janos250 #3845 üzenetére
Bocsi elírtam.
ESP8266. A 32 elődje.Igen egy általad írtat is néztem, mert 1300Ft-ért itthon tudnék szerezni.
[link]
Sajna nem tudom az adatlapjáról kinézni ez éppen melyik és mit tud.Én olyan infót kaptam valakitől, hogy sok szívás lehet vele, mert nem az arduino keretbe van felfordítva, hanem a saját keretrendszerébe az arduino.
De azt mondod, neked nincs vele gondod.
Akkor te használod?
Megosztanád tapasztalataidat?
Lábak PWMezhetősége, állítható e fentebb a freki, mert nekem kéne...Ugye itt is 3V-os, de nekem pl a motorillesztőm 5 voltot kérne.
Ezt a dolgot hogy lehet kijátszani egyszerűen ha valahol kell az 5V-os jelszint?
(dupla vezérlőnél ezeket az ardura tenném)Köszi.
Zoli -
almacsutka
csendes tag
válasz almacsutka #3843 üzenetére
Valaki szánjon meg egy kis infoval!
-
nope
tag
válasz Janos250 #3845 üzenetére
Sziasztok,
végigolvastam az egész topicot, sokat tanultam belőle, köszönöm mindenkinek, aki segített (másoknak). Kb. két hónapja kezdtem el foglalkozni vele, de hamar elértem a a hardver határait.
Neked különösen sokat köszönhetek, úton van egy Nodemcu Lua, erről szeretnélek kérdezni, nem igazán találtam Arduino IDE-ba való beillesztésről megfelelő információt. (STM32-t is a te ajánlásod alapján rendeltem, ahhoz megtaláltam a github-on az arduinos hardware file-okat).
Ha írnál pár sort, hogy mit hogyan, illetve miben más, megköszönném.
Pl. STM32 is még csak úton van, de pl. a hardware file-okat átnézve nem találtam benne BUILTIN_LED konstanst, ez gondolom azt jelenti, hogy a meglévő kódokból ki kell gyomlálnom ezeket, vagy mégis van benne?Előre is köszönöm.
-
Janos250
őstag
válasz World-Soft #3846 üzenetére
Mi csak egyszerű dolgokra használjuk, én is innen nézem:
http://www.st.com/content/ccc/resource/technical/document/datasheet/33/d4/6f/1d/df/0b/4c/6d/CD00161566.pdf/files/CD00161566.pdf/jcr:content/translations/en.CD00161566.pdf"Up to 80 fast I/O ports
– 26/37/51/80 I/Os, all mappable on 16
external interrupt vectors and almost all
5 V-tolerant"
Tehát befelé elbírja az 5V-ot, kifelé pedig a 3.3V-os procik magas
szintjét - tapasztalatom szerint - az 5 voltosak is magasnak érzékelik.
Ha mégsem, párszáz Ft a szintillesztő.
Valaki ajánlotta, hogy belső felhúzó ellenállás kikapcs, és kinnről 5V ráad, de ezt nem próbáltam."16-bit, motor control PWM timer with deadtime
generation and emergency stop""There are up to three synchronizable general-purpose timers
embedded in the STM32F103xx performance line devices.
These timers are based on a 16-bit auto-reload up/down counter,
a 16-bit prescaler and feature 4 independent channels each for
input capture/output compare, PWM or one-pulse mode output."Az arduino framework probléma nélkül kezeli "ugyanúgy", mint bármelyik másik boardot.
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest